Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

da li placate gradski prevoz?

da, imam markicu
22
37%
redovno, kupujem na kisoku, jeftinije je
8
13%
kupujem u busu ili na kisosku
5
8%
kupujem u busu, uvek zaboravim na kisok
1
2%
kupim gde stignem
2
3%
nekad kupim, nekada ne.... slusam svoju intuiciju
13
22%
jebe mi se za kartu, vozim se, brate!
9
15%
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by 2Q2Bstr8
naravno morao sam da kupim novu za povratak nazad do svoje stanice. :cupakosu:
:lol: :lol: :lol:

:mazi:

Pobediti ih ne možeš, to je fakat...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Iako mi niko ne radi u GSPu, SUPu i ostalim ustanovama smatram da je drustveni parazitizam pojava koja ce jednog lepog sudnjeg dana najskuplje kostati covecanstvo.
Necu da idem do krajnosti i da u potpunosti podrzim prezivljavanje najpodobnijih u humanoj populaciji (sto bi znacilo da sam pristalica eutanazije novorodjenih sa fizickim manama i svih onih nesposobnih koji ne mogu da se staraju i rade za sebe), ali je neki oblik selekcije preko potreban.
Povlastice za prevoz trebaju da postoje. Za nezaposlene, jako mlade, jako stare, pa i volontere koji drustvu pruzaju nesto... Cime je jedan *deni*, koji uzgred budi receno zaradjuje toliko da zaradom bude zadovoljan, zasluzio da se vozi za dz?
Ili kakvom slobodom jedna EYA moze da opravda kazne za remecenja javnog reda i mira? Slobodom da divlja kada bi drugi hteli da ostvare slobodu na odmor?
Opet, to su samo dva primera, ima ih gomila, ne samo malih ljudi, vec i zena predsednika koje za to sto su zene predsednika primaju petostruko vise od prosecne zarade itd.
Da je socijalne svesti, ne bi nam bili potrebni ni organi represije. A populacija koja za uspeh smatra to sto se na racun drugih neko bogati nema bas neke lepe izglede.

Ipak, smradikali su najrealnija i najbolja opcija za vecinu Srba. Koliko god to mnogima, pa i meni, ne bilo po volji. Oni ce vam omoguciti da levatite koga stignete.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by MinaHarker
Iako mi niko ne radi u GSPu, SUPu i ostalim ustanovama smatram da je drustveni parazitizam pojava koja ce jednog lepog sudnjeg dana najskuplje kostati covecanstvo.
Necu da idem do krajnosti i da u potpunosti podrzim prezivljavanje najpodobnijih u humanoj populaciji (sto bi znacilo da sam pristalica eutanazije novorodjenih sa fizickim manama i svih onih nesposobnih koji ne mogu da se staraju i rade za sebe), ali je neki oblik selekcije preko potreban.
Povlastice za prevoz trebaju da postoje. Za nezaposlene, jako mlade, jako stare, pa i volontere koji drustvu pruzaju nesto... Cime je jedan *deni*, koji uzgred budi receno zaradjuje toliko da zaradom bude zadovoljan, zasluzio da se vozi za dz?
Ili kakvom slobodom jedna EYA moze da opravda kazne za remecenja javnog reda i mira? Slobodom da divlja kada bi drugi hteli da ostvare slobodu na odmor?
Opet, to su samo dva primera, ima ih gomila, ne samo malih ljudi, vec i zena predsednika koje za to sto su zene predsednika primaju petostruko vise od prosecne zarade itd.
Da je socijalne svesti, ne bi nam bili potrebni ni organi represije. A populacija koja za uspeh smatra to sto se na racun drugih neko bogati nema bas neke lepe izglede.

Ipak, smradikali su najrealnija i najbolja opcija za vecinu Srba. Koliko god to mnogima, pa i meni, ne bilo po volji. Oni ce vam omoguciti da levatite koga stignete.
Tacno tako. Vecini zapravo pogoduje zivot na zemunskom buvljaku, neuredjen sistem u kome ce svako prozdirati svakog i nepregledna kaljuga. Lakse ce podneti sve to nego sto ce pokusati da promene nesto, pocevsi od sebe. A da bi imao uredjeno drustvo moras da podjes od pojedinca. Moras da imas skup individua koje zele, umeju i mogu da zive po pravilima istog, i moraju biti socijalno osvesceni, bar toliko da znaju da taj veliki mehanizam ne moze da funkcionise ako zupcanici nisu u redu. Ovde kao da svako ocekuje da mu nesto bude dato, da se drugi postaraju da njima bude dobro, da im drzava pruzi cist autobus, platu i penziju, a da oni ne urade nista da bi tome doprineli, a uvek su u stanju da kritikuju, i da im ne bude dobro.
E pa sorry, funkcionisucu drzavu cini skup pojedinaca koji igraju po utvrdjenim pravilima igre, dobro su poznati mehanizmi po kojima se ta pravila mogu menjati, i ako nije tako - dzaba ti svi ti zakoni i pravila ako nema ko da ih postuje.
Meni je uzasno zao sto su ljudi ovde u smislu te osvescenosti potpune ovce, ali ih negde i ne krivim. Ovde se godinama unazad podgrevaju najnize strasti u ljudima, budi ono najgore, gleda kroz prste uzasnim manama i neodraslostima, i gaje neke potpuno pogresne vrednosti. Ove ljude nema ko da obrazuje u tom smislu, niti im se daje prilika i povod da o tim stvarima razmisljaju. Nude im se samo velike reci, iracionalni ciljevi, pogresne vrednosti i zabava, i u takvoj klimi, taj uzasan stepen neosvescenosti uopste ne cudi.

Medjutim dok svako od nas (ili bar ogromna vecina) ne shavti da treba i zasto treba da placa prevoz, odbija mito i generalno zivi po pravilima igre, nama ovde nece biti bolje. I nista se nece promeniti. A vlast ce i dalje imati legitimaciju da krade i mulja.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by m..
A da bi imao uredjeno drustvo moras da podjes od pojedinca. Moras da imas skup individua koje zele, umeju i mogu da zive po pravilima istog, i moraju biti socijalno osvesceni, bar toliko da znaju da taj veliki mehanizam ne moze da funkcionise ako zupcanici nisu u redu.
Ovo je tacno ali EYA je rekla da ne zeli da bude jedan od zupcanika:
Originally posted by EYA
da, bojkotujem sve moguce saltere, sluzbe, dokumente i slicne gluposti. dakle, nemam licnu kartu, zdravstvenu knjizicu, u zivotu nisam bila prijavljena ni dana na birou i da sad ne nabrajam sve oblike iskakanja iz sistema...
Ti mozes samo povremeno da "iskaces iz sistema" i da zivis van zakona samo trenutno ili mozda i trajno ali van samo jednog dela zakona.
Moras negde da stanujes, placas komunalije (osim ako ne zivis u skvotu). Mozda ti ne placas struju i info stan ali telefon i internet moras da platis da bi ih koristila.
Ta selektivna anarhija mi lici na parazitiranje, jer da bi ti imala tu struju koju ne placas neko drugi mora da je plati inace drzava nece moci da je proizvede ili uveze. Kao i te autobuse i benzin za njih.

Moje misljenje je da sistem ne mozes rusiti ako nisi deo njega. Kad si van sistema on te ne prepoznaje i nemas legitimitet da nesto menjas na miran nacin bez revolucija i sranja.
Cini mi se da je sistem najbolje promeniti tako sto ces u njemu zauzeti polozaj koji ti omogucava da ga promenis.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by MinaHarker
...Povlastice za prevoz trebaju da postoje. Za nezaposlene, jako mlade, jako stare, pa i volontere koji drustvu pruzaju nesto... Cime je jedan *deni*, koji uzgred budi receno zaradjuje toliko da zaradom bude zadovoljan, zasluzio da se vozi za dz?
Mina , duso, ja sam jako stara, uz to i nezaposlena, a ni EYA nije bas u cvetu mladosti...
Iskam povlasticu, a i penzija bi mi dobro dosla, makar invalidska.
:invalid:
Salu na stranu, bila sam i volonter i to 10 meseci u sudu, pa nisam imala nikakve povlastice.
Samo za to sto sam ovu smrdljivu drzavu sluzila tih 10 meseci bez ikakve satisfakcije, kuvala kafe sudijama,prala im sudove, lepila i popisivala predmete, zasluzila sam da se vozim besplatno u GSP-u kad moram.
:auto:
Sad, kazem, tezgarim kod privatnika, a on nije voljan da mi nadoknadi troskove gradskog prevoza i zaista ne mogu da placam 30 dinara po voznji.
Mozda bih htela, ali ne mogu.
Korisnikov avatar
By EYA
@ Momo
ja samo ne zelim da budem zupcanik u mehanizmu koji me melje.
i ti, mirth i mina i m.. (mozda jos poneki, a svima velikoo hvala na doprinosu diskusiji - pojavilo se toliko novih i zanimljivih pogleda na daleko siru sferu postojanja.... ) su rekli da postoje mehanizmi kako se sistem menja, i da podrzavate iskljucivo legalne metode. tako? (ispravite me ako vas nisam razumela u potpunosti).
ja to potpuno razumem i podrzavam, ali ja licno nisam neko ko bi to radio. ja sam jedna od mnogih koji zele da uticu na svest ljudi, i tako indirektno menjam sistem, preko ljudi koji ce se prihvatiti tog neophodnog posla. i to radim iz trena u tren, sireci svoje ideje i energiju, pre svega ziveci ono u sta verujem, makar na jos jednog coveka koji ce to , mozda nadopunjeno, prosiriti jos bar jednom coveku, a taj jos jednom... dok ne postignemo energiju potrebnu za promenu.

@deni matore smo, al mlade u dushi :hyper:

mnogi su tokom diskusije spominjali da placaju i misle da bi tako svi trebali, da bi, recimo, servis gradskog prevoza mogao da postoji. a ja ih pitam, da li je smatraju da na tome treba da neko zaradjuje velike pare?
cak i da ne idemo na krupne teme kao sto je previsoka svetska cena goriva prouzrokovana monopolskim polozajem pojedinih drzava/kompanija u sprezi sa politicko-finansijskim lobijima, vec samo da li pravo na prevoz , pored prava na hranu, vodu, smestaj, skolstvo, zdravstvo... (na zaradjivanje...) spada u osnovne ljudske potrebe?
kako to GSP Beograd pati od hronicne nestasice para i trulih autobusa, ili zavisi od donacija, a da pri tom istovremeno privatni prevoznici ukljuceni u isti sistem kupuju nove autobuse na lizing, uspesno ih isplacuju, i jos lepo zaradjuju?

mozemo li da se malo igramo mislju o alternativnim izvorima energija, daleko uskadjenijim sa prirodom i jeftinijim/pristupacnijim ? ko koci razvoj ovih mogucnosti i zasto? i, ko to dopusta, svesno ili nesvesno podrzava ?

sta bi sa strujom? pre 200 godina je sveca u svecnjaku bila privilegija plemica na dvoru, a obican narod je koristio rucno pravljene lojanice, ako je bio te srece. kad je izmisljena struja, prvo su je dobili samo neki, a za ostale je bila nedostizna.
isto je bilo i sa pocecima skolstva (samo deca bogatih i privilegovanih su imala mogucnost da se obrazuju, putem privatnih ucitelja. sistem koji je postepeno ukljucivao sve sire slojeve stanovnistva se postepeno sirio i gradio sve do prelomne tacke kad je obrazovanje postalo obaveza,a ne samo pravo).
mobilna telefonija kad se pojavila u srbiji, nudila je broj i mobilni aparat za 10 000 € , pa je cena padala na 8.7.5.3.2 hiljade € ...da bi danas karticu sa brojem delili za dz, nudeci nam uz nju jos i aparat i bonus kredit samo da koristimo njihovu uslugu.
ima jos primera...
ako posmatramo prevoz kroz njegov istorijski razvoj (od prvog tocka preko prvih automobila i aviona do današnje inter-rail usluge, carter letova, low-cost aviokompanija i last minute rezervacija karata) jasno je da se i prevoz blizi stepenu dostupnosti pred sam prelazak u socijalnu kategoriju (da drzava ili udruzene drzave zakonski regulisu odredjenu oblast za koju se utvrdi da spada u osnovne ljudske potrebe ili drustveno korisne, i time je izuzme iz komercijalnih usluga).
sto se mene tice, mogu i internet i mobilna telefonija, kao i struja, voda i jos ponesto da se pridodaju kategorijama koje moraju biti i osnovnoj meri omogucene svima, bez obzira na velicinu ili postojanje njihovih prihoda.

deni je pomenuo takodje bitan zakon koji treba menjati, a to je: na osnovu cega drzava ima pravo da uzima nekoliko meseci zivota ljudi, i to iskljucivo muskaraca, tokom prisilnog vojnog roka (bez obzira da li je taj rok odsluzen u armiji ili nekoj drustveno korisnoj firmi? zar to nije diskriminacija muskaraca, tj onih koje drzava indetifikuje kao muskarce ? ajde svi da volontiramo obavezno par meseci, ili niko da ne mora :protest:

m... je spomenula da drzava treba da finansira balteske trupe, kulturu, inovativne biznis ideje mladih (a ja dodajem, i ne mladih), i jos ponesto.
pa svaka uredjena drzava to i radi. sto je uredjenija, to se vise brine o svojim gradjanima.
cak i srbistan na budzetu ima projekte kao sto su podrzavanje kulture, obrazovanja, sporta i nauke. cak i u srbiji postoje bespovratno date pomoci za otvaranje sopstvenog biznisa (sitna lova, al... postoji). ja samo imam ideju da drzava treba da finansira jos neke ljudske potrebe, kao i da za vec usvojene stvara sve bolje sisteme podrske. naravno, za sve to je potrebno biti deo sistema, podrzavati ga , hraniti, i doprinositi. a trenutno je za to potrebno punooo papira da se ispise. e pa, ja ne volim papirologiju, i zamisljam bolje uredjen svet. ali dotle, dok je svest vecine na nivou razmisljanja SVOJE NE DAM - TUDJE HOCU, zivecemo ovako. a to ce biti jos prilicno dugo i ja cu dotle blebetati o tome :sladoled:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by EYA
su rekli da postoje mehanizmi kako se sistem menja, i da podrzavate iskljucivo legalne metode. tako? (ispravite me ako vas nisam razumela u potpunosti).
Zavisi sta smatras legalnom metodom. Ja smatram legalnim sve ono sto ne dovodi u pitanje opstanak drugih ukljucenih u taj proces. Mislis da je u redu praktikovati divljanje nocu u zgradi gde ima male dece ili starijih i bolesnih ljudi i da je to vid revolucije?
ja to potpuno razumem i podrzavam, ali ja licno nisam neko ko bi to radio. ja sam jedna od mnogih koji zele da uticu na svest ljudi, i tako indirektno menjam sistem, preko ljudi koji ce se prihvatiti tog neophodnog posla. i to radim iz trena u tren, sireci svoje ideje i energiju, pre svega ziveci ono u sta verujem, makar na jos jednog coveka koji ce to , mozda nadopunjeno, prosiriti jos bar jednom coveku, a taj jos jednom... dok ne postignemo energiju potrebnu za promenu.
To radis tako sto ne placas kartu u busu? Interesantan nacin sirenja energije.

mnogi su tokom diskusije spominjali da placaju i misle da bi tako svi trebali, da bi, recimo, servis gradskog prevoza mogao da postoji. a ja ih pitam, da li je smatraju da na tome treba da neko zaradjuje velike pare?
A sta je sa onima najnize u hijerarhiji, vozacima autobusa, kojima je to izvor prihoda i nacin da prehrane sebe i svoje potomstvo? Jel bi se ti odrekla svoje plate i uskratila svojoj deci nesto samo zbog toga sto je neko resio da, eto, praktikuje 'menjanje sistema' i 'revoluciju' bas na tvom radnom mestu?
cak i da ne idemo na krupne teme kao sto je previsoka svetska cena goriva prouzrokovana monopolskim polozajem pojedinih drzava/kompanija u sprezi sa politicko-finansijskim lobijima,
Cena nafte ce i u narednih 50 godina rasti, sve dok se ne iscrpe sve rezerve. Spada u neobnovljiv izvor energije, a kako je i trazenje i vadjenje nafte u zemljama koje te rezerve poseduju sada tjorav posao zbog ratnih dejstava, i tih 50 godina je pod znakom pitanja.
vec samo da li pravo na prevoz , pored prava na hranu, vodu, smestaj, skolstvo, zdravstvo... (na zaradjivanje...) spada u osnovne ljudske potrebe?
Ne. Osnovne ljudske potrebe pokrivaju hranu i skloniste.
mozemo li da se malo igramo mislju o alternativnim izvorima energija, daleko uskadjenijim sa prirodom i jeftinijim/pristupacnijim ? ko koci razvoj ovih mogucnosti i zasto? i, ko to dopusta, svesno ili nesvesno podrzava ?
Ne mozes da se igras mislju o alternativnim oblicima energije i njihovom eksploatisanju. Jer vec postoje istrazivaci koji se time bave i zamisli, placaju ih za to. Solarna energije i energija vazdusnog strujanja jesu dobre ideje, ali i za to treba imati odgovarajucu tehnologiju i dostici odredjeni tehnoloski razvoj. Sve to kosta $$$.
sa strujom? pre 200 godina je sveca u svecnjaku bila privilegija plemica na dvoru, a obican narod je koristio rucno pravljene lojanice, ako je bio te srece. kad je izmisljena struja, prvo su je dobili samo neki, a za ostale je bila nedostizna.
Tehnoloski razvoj - videti gore.

mobilna telefonija kad se pojavila u srbiji, nudila je broj i mobilni aparat za 10 000 € , pa je cena padala na 8.7.5.3.2 hiljade € ...da bi danas karticu sa brojem delili za dz, nudeci nam uz nju jos i aparat i bonus kredit samo da koristimo njihovu uslugu.
Mobilni telefoni rade na principu prenosa radio-talasa. Ne trosis nista.
ako posmatramo prevoz kroz njegov istorijski razvoj (od prvog tocka preko prvih automobila i aviona do današnje inter-rail usluge, carter letova, low-cost aviokompanija i last minute rezervacija karata) jasno je da se i prevoz blizi stepenu dostupnosti pred sam prelazak u socijalnu kategoriju (da drzava ili udruzene drzave zakonski regulisu odredjenu oblast za koju se utvrdi da spada u osnovne ljudske potrebe ili drustveno korisne, i time je izuzme iz komercijalnih usluga).
... dok za prevoz uvek moras da trosis benzin.
sto se mene tice, mogu i internet i mobilna telefonija, kao i struja, voda i jos ponesto da se pridodaju kategorijama koje moraju biti i osnovnoj meri omogucene svima, bez obzira na velicinu ili postojanje njihovih prihoda.
Zastupas stav da je na svima nama da trosimo, ali da nista ne moramo da damo zauzvrat. Tako ne funkcionise nista na svetu, stavise takav pristup je nasu neposrednu okolinu i prirodu doveo do ove tacke, kada, zbog sebicnosti ljudske populacije, trpe svi ostali.

deni je pomenuo takodje bitan zakon koji treba menjati, a to je: na osnovu cega drzava ima pravo da uzima nekoliko meseci zivota ljudi, i to iskljucivo muskaraca, tokom prisilnog vojnog roka (bez obzira da li je taj rok odsluzen u armiji ili nekoj drustveno korisnoj firmi? zar to nije diskriminacija muskaraca, tj onih koje drzava indetifikuje kao muskarce ? ajde svi da volontiramo obavezno par meseci, ili niko da ne mora :protest:
Jesam za ukidanje vojnog roka, ali ne vidim kakve to veze sa temom ima. U omrazenim kapitalistickim zemljama niko ne sluzi vojni rok, pa su opet najvece vojne sile. Paradoks ili ne...
m.. je spomenula da drzava treba da finansira balteske trupe, kulturu, inovativne biznis ideje mladih (a ja dodajem, i ne mladih), i jos ponesto.
pa svaka uredjena drzava to i radi. sto je uredjenija, to se vise brine o svojim gradjanima.
A kako mislis da stvoris uredjenu drzavu kada imas ljude koji demonstriraju nacin ponasanja kao ti? Ljudi koji ne placaju usluge koje im se pruzaju, niti kazne za svoje postupke, gledaju kako da druge zajebu samo zato sto ti drugi rade svoj posao? Neko ce ti poslati instant uredjenu drzavu u kesici, pa ces ti da je samo razmutis u casi vode? Gradjani pre svega treba da brinu jedni o drugima, drzava je ionako samo sistem ogradjen granicom.
cak i srbistan na budzetu ima projekte kao sto su podrzavanje kulture, obrazovanja, sporta i nauke. cak i u srbiji postoje bespovratno date pomoci za otvaranje sopstvenog biznisa (sitna lova, al... postoji). ja samo imam ideju da drzava treba da finansira jos neke ljudske potrebe, kao i da za vec usvojene stvara sve bolje sisteme podrske. naravno, za sve to je potrebno biti deo sistema, podrzavati ga , hraniti, i doprinositi. a trenutno je za to potrebno punooo papira da se ispise.
Kao sto rekoh, potrebe su samo hrana i skloniste. Ostalo ti nije neophodno, te ne spada u osnovnu potrebu.
e pa, ja ne volim papirologiju, i zamisljam bolje uredjen svet. ali dotle, dok je svest vecine na nivou razmisljanja SVOJE NE DAM - TUDJE HOCU, zivecemo ovako. a to ce biti jos prilicno dugo i ja cu dotle blebetati o tome :sladoled:
Ziveli radikali, in deed!
By Dragonite
Plaćam uvek - u Kragujevcu se karta kupuje odmah na ulazu u bus, kod konduktera-ke. Ne može da se uđe ukoliko se ne kupi karta.

Retko se vozim busom, samo ako idem na skroz drugi kraj grada. Nije mi frka da pešačim i sat vremena ako treba.
Korisnikov avatar
By EYA
kao prvo, izvinjavam se Mini, ako je ocekivala da odgovorim. iako smatram da je postavila nekoliko odlicnih pitanja za dalji razvoj diskusije, ja kad ugledam te silne kvotovane redove izgubim svaku volju za pisanjem.
ali svakako nisam izgubila volju za razmisljanjem i istrazivanjem... :eya:
malopre, trazeci Bhagavadgitu, iskoci mi ovo:

SVE JE ENERGIJA.

NE TREBA DA JE SKUPO PLAĆATE,

VEĆ SAMO DA JE KORISTITE

ONI KOJI VAS KONTROLIŠU ZNAJU DA VI NE UMETE NI ENERGIJU SVOGA TELA RACIONALNO DA KORISTITE, NITI STE JE SVESNI.

ZATO S RAZLOGOM SMATRAJU DA NE ZASLUŽUJETE NI BESPLATNU ENERGIJU

U SVAKODNEVOM ŽIVOTU I RADU.

SKUPO PLAĆATE STRUJU I GORIVO DA BISTE ČESTO OTIŠLI U ŠTETU

JER NE ZNATE ŠTA RADITE.

ŠTA BISTE TEK RADILI KADA BISTE BESPLATNO MOGLI SVE ŠTO ŽELITE!?

NESVESNIM LJUDIMA JE POTREBNA KONTROLA, PRISILA I PRINUDA.

NE MOŽEMO OVLADATI SPOLJNIM SVETOM DOK NE OVLADAMO SOBOM.

KOLIKO UPRAVLJAMO SOBOM, TOLIKO ĆEMO UPRAVLJATI SVETOM.

TO JE ZAKON.

MORATE PRVO DA OSVESTITE SEBE I SVOJU ŽIVOTNU ENERGIJU.

TADA ĆETE BITI DOSTOJNI DA SE BESPLATNO VOZITE.

http://www.ivantic.net/Energija.htm

:sunce:

a da ne bih isti text kopirala na temi o besklasnom drustvu, posto ima veze i sa tim, evo ovde linka pa, ako neko nije citao, a zanima ga:
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... pid1116660
By Çâðê_DUP
Originally posted by EYA
kao prvo, izvinjavam se Mini, ako je ocekivala da odgovorim. iako smatram da je postavila nekoliko odlicnih pitanja za dalji razvoj diskusije, ja kad ugledam te silne kvotovane redove izgubim svaku volju za pisanjem.
ali svakako nisam izgubila volju za razmisljanjem i istrazivanjem... :eya:
malopre, trazeci Bhagavadgitu, iskoci mi ovo:

SVE JE ENERGIJA.

NE TREBA DA JE SKUPO PLAĆATE,

VEĆ SAMO DA JE KORISTITE

ONI KOJI VAS KONTROLIŠU ZNAJU DA VI NE UMETE NI ENERGIJU SVOGA TELA RACIONALNO DA KORISTITE, NITI STE JE SVESNI.

ZATO S RAZLOGOM SMATRAJU DA NE ZASLUŽUJETE NI BESPLATNU ENERGIJU

U SVAKODNEVOM ŽIVOTU I RADU.

SKUPO PLAĆATE STRUJU I GORIVO DA BISTE ČESTO OTIŠLI U ŠTETU

JER NE ZNATE ŠTA RADITE.

ŠTA BISTE TEK RADILI KADA BISTE BESPLATNO MOGLI SVE ŠTO ŽELITE!?

NESVESNIM LJUDIMA JE POTREBNA KONTROLA, PRISILA I PRINUDA.

NE MOŽEMO OVLADATI SPOLJNIM SVETOM DOK NE OVLADAMO SOBOM.

KOLIKO UPRAVLJAMO SOBOM, TOLIKO ĆEMO UPRAVLJATI SVETOM.

TO JE ZAKON.

MORATE PRVO DA OSVESTITE SEBE I SVOJU ŽIVOTNU ENERGIJU.

TADA ĆETE BITI DOSTOJNI DA SE BESPLATNO VOZITE.

http://www.ivantic.net/Energija.htm

:sunce:

a da ne bih isti text kopirala na temi o besklasnom drustvu, posto ima veze i sa tim, evo ovde linka pa, ako neko nije citao, a zanima ga:
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... pid1116660
konacno si otvorila karte i preko gradskog prevoza pocela da reklamiras i polako iniciras forum u sektu kojoj pripadas.cestitam!
Korisnikov avatar
By EYA
hvala ti, mila, na lepim zeljama i cestitkama :opatica:
iz tvoje tastature u Bozije usi :pop:

uclanite se u moju sektu i pocnite da koristite alternativne izvore energije za prevoz :grouphug:
na datom linku mozete naci dosta ideja i konkretnih resenja:

HOW TO SAVE TONS OF FUEL
With Your Hydrogen-On-Demand System

Detaljna uputstva:

http://www.rexresearch.com/meyerhy/meyerhy.htm

Video auta na vodonik

Keith Tutt

Naučnik, ludak, lopov i njihova sijalica.pdf

Auto na orgon - srpski prevod.pdf

Džoova ćelija - komplet na eng.pdf

Rad motora na vodu.wmv

Nacrti alternativnog motora do 350 KS.pdf

Fuelless engine 50-350hp.pdf

Energija iz slane vode
Korisnikov avatar
By Zoe
Ma daaaaaaaaaaaaaaaj, ne mislis valjda da cu da muckam nesto i da se tako vozim?! :auto: :lol:
Korisnikov avatar
By EYA
:D

ne znam, zaista. ti misli o tome sta ti ces da radis :kiss:
a ja odoh da muckam rucak, predivni paradajz sos sa belim lukom, persunom, ruzmarinom i maslinovim uljem :mucka:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!