Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Mojte Video, Mojte Caro...sve su ti to sinagoge.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne razumem opstu kulturu. Nisam odusevljen tipovima koji su samo informisani.

Vise volim kad je neko posvecen nekim stvarima kvalitetno.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Sunce

Takodje.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Sunce

Recimo da.

Mada se ja posebno palim na ljude koji umeju/znaju stvari o kojima nemam nikakvu predstavu. :cuddle:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina

.. da bi oni "opšte informisani" mogli da se zgražavaju nad opšteneinformisanima. ... Ako mene pitate, to je čista malograđanština.
Jok i neću da se zgrozim kad me kelnerica u (recimo) PARAĆINU pita gde je JAGODINA, kad kažem odakle sam (imena promenjena). Samo da se zgrozim.

Ili kad neko ne zna šta je to jetra, gde se nalazi i čemu služi, a pri tom jede dnevno više pilulastih sranja za održavanje linije i mišića nego što 'leba jede.

Samo mogu da se zgrozim i da odem pa ne znam koliko fit i zgodan da je.
Korisnikov avatar
By Mars
Boli me što ste takvi.
Korisnikov avatar
By scout_finch
mene racimo iznenadi kad me drugarica pita da joj objasnim sta je to hladni rat. a pritom je zavrsila medicinu, znaci, akademski gradjanin. i sta je parlametarni a sta predsednicki sistem, zar nema svaka drzava predsednika ili kralja? :doh: u stvari, ne samo da me iznenadi, nego me boli sto rece mars:lol:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Mars
Originally posted by AngraMaina

.. da bi oni "opšte informisani" mogli da se zgražavaju nad opšteneinformisanima. ... Ako mene pitate, to je čista malograđanština.
Jok i neću da se zgrozim kad me kelnerica u (recimo) PARAĆINU pita gde je JAGODINA, kad kažem odakle sam (imena promenjena). Samo da se zgrozim.

Da li je opsta kultura isto sto i opsta informisanost?

...
Ovo je sve strogo indiuvidualno, sto neko ne zna geografiju i slicno, nimalo ne ugrozava mene licno ALI opsta kultura je i da ne bacas djubre po ulici - pa sve na dalje sto i sami znate u vezi ovoga... Pljuvanje, higijena i slicno.

Meni tek sad nije jasno sta je opsta kultura :lol:
kult tura?

Po meni je cist primer malodradjanstine sledeca izjava (no hard feelings):
Originally posted by Error

Opsta kultura je moje drugo ime.

ALI!

Jedna snajka iz mog razreda u IV godini gimnazije ne zna KO JE PAPA (po njenom predanju, papa je premijer POLISA Atine), ne zna sta znaci rec "empirijski", misli da je Iranska visorava negde u Juznoj Americi, da su Zlocin i kazna dve knjige, da je Cajkovski napisao operu Pikova dRama... I sve to samo ona....
Bez brige, sigurno nije dzabe to sto je neko pun informacija ( hvala bogu, pa sam nas komunisti vospitavali da moramo sve da znamo - i sto ce nam trebati u zivotu i sto nam nece trebati, a uglavnom nam nece trebati), ali mislim da je krajnje nekulturno (!) biti tako drzak i potcenjivati drugog, misliti da si pametniji ili bolji, jer neko np. ne zna koji je glavni grad Svedske i sl.
To mi zvuci kao popunjavanje nekih drugih karakternih nedostatka, jako cudan standard u nas kojima se gradjansko drustvo pocelo formirati tek u 19om veku - u pravom smislu mozda tek u 20om.

Moja prabaka je bila nepismena, od sveta nije videla dalje od Beograda par puta u zivotu, ali ono sto se kod nje podrazumevalo pod 'opstom kulturom' bilo je vaspitanje, odmerenost, skromnost, neka gotovo anticka mudrost koju je posedovala ... i nikad nije govorila lose o drugim ljudima, a nagledala se svacega u oba svetska rata, pa nadalje...

Mislim da jeste prednost to kada je neko 'opste informisan', ali i da je 'opste nekulturno' kada to nekom nabijamo na nos u cilju da pokazemo svoju superiornost s razlogom ili bez, koristimo kao glavni adut u konfliktu s drugima, ma koliki kreten i seljacina taj drugi bio. Evo jednog dobrog/loseg primera:
Originally posted by SUNNY B

najveci poraz sam dozivela svadjajuci se sa jednim pandurom pre par godina ispred can-cana negde oko pola noci. njegov posao je bio da odrzava red i mir oko kluba ali je on sebi dao za pravo da mi dobaci kako bi nas najradije spalio. e sad sve bi to bilo ok da ja nisam bila pijana a on imao onu tipicnu ruralnu facu sa sirokom glavurdom bez vrata i rumenim obrazima pa sam se i ja drznula da mu odbrusim. rasprava se zahuktavala i na kraju me je dirnuo u - obrazovanje, vaspitanje i roditelje. :prst: e tu sam vec popizdela i - upitala ga da li ga je mozda , onako mi je cisto dunulo da lupim, nekada pozdravio faust.... usledilo je poluironicno pitanje "sto, jel to neki peder ko ti?" :lood:

...ostala sam bez teksta....
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Kiborg

Bitno je da se čovek razume u ono čime se bavi i da to dobro radi, sve ostalo je nevažno.
Ovo jednostavno nije istina.

Naravno da očekujem od učitelja da zna da nauči decu, lekara da leči, majstora da napravi ili popravi nešto, ali kad sednem da pričam s ljudima upravo mi je sve drugo bitno osim da li je on ekspert na svom poslu ili nije.
Vala bas.
Korisnikov avatar
By Dina
Mislim da vecina ljudi ima neki propust u znanju a to drugom coveku izgleda katastrofalno a mozda on ne zna nesto sto je trecem katastrofalno i tako... Ja sam vise puta dozivela da odrasli muskarci i gay i strejt ne znaju skoro nista o menstruaciji, pms im je totalno nepoznat tek izraz... To je meni veci propust nego da ne zna ime neke tamo planine ali dobro mozda se covek interesovao za planine a za zene nije... I takodje opet mislim da ljudi ne treba da sile sebe da po svaku cenu znaju nesto sto ih ne zanima, nekog npr zanima istorija i geografija a nekog ne toliko... Ono sto je meni pogubno je kad ljudi misle da sve znaju, onda nece ni saznati. I narocito kad pocnu da pricaju lekaru o medicini, svesteniku o verskim knjigama i sve tome slicno... ;)
Korisnikov avatar
By svejedno
Mislim da postoji bitna razlika izmedju 'opste KULTURE' i 'opste INFORMISANOSTI'.

I mislim da je antibiotic lepo skrenuo paznju na tu razliku.

...

Bitnija mi opsta kultura.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Sta ako neke osobe jednostavno ne zele da se udubljuju u ono od cega nemaju koristi i sta im nije vezano za posao?
Kad pogledam sebe, ja neke stvari apsolutno ne zelim da znam... Mama me kritikuje sto godisnje procitam 2-3 knjige koju nisu vezane za moj fakultet, ali ja stvarno ne zelim da se opterecujem nekim stvarima da bi samo rekla kako sam ja eto procitala ne znam ti ni ja sta. Procitam sta me zanima i to je to, ne patim od takvih stvari. Ja volim da idem u pozoriste, gledam balet, slusam klasnicnu muziku...mozda kompenzujem na taj nacin sve te knjizurdace sto sam mogla da procitam.
Smatram da smo svi razliciti i ne patim nesto posebno od misljenja drugih ljudi. Neko je prethodno napisao da je to cista malogradjanstina i slazem se.
Korisnikov avatar
By smaug
Ne postoji opsta kultura i ne postoji general knowledge.
Korisnikov avatar
By nsc
ne postoji ni bog, zemlja se ne vrti oko sunca ...
hajde sad sve da negiramo
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by nsc

Bog ne postoji.
Ovo za zemlju nisam znala, jebote...
Stvarno? Vau!!!

Rekoh da opsta kultura i opste znanje ne postoje jer nema ama bas nista opste i uopsteno kada su te dve stvari u pitanju.

Knowledge is either very specific or it does not exist.

Kultura takodje.

Si?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Ne, ne, ne. Sidnej.

Ali što zato lepo i stručno radim svoj posao, da me vidiš samo!!!
Ne zbunjuj dete. Ne daj Boze da mu sutra zivot zavisi od toga da li zna glavni grad Kanade i lupi Sidnej i cap... ode glava.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by smaug
Originally posted by nsc

Bog ne postoji.
Ovo za zemlju nisam znala, jebote...
Stvarno? Vau!!!

Rekoh da opsta kultura i opste znanje ne postoje jer nema ama bas nista opste i uopsteno kada su te dve stvari u pitanju.

Kultura takodje.

Si?
kad mi budes rekla u kojoj to kulturi je cackanje nosa i upadanje u rec starijima pozitivna i pozeljna navika, slozicu se sa tobom
Korisnikov avatar
By smaug
Ok. Razumem da ne razumes.

Samo mi kazi gde sam rekla da su te dve stvari pozeljne/nepozeljne pozitivne/nepozitivne navike???

I jos nesto - nema potrebe da se slazes/ne slazes sa mnom.

Ja napisala sta mislim o tome i jos pitala dal razumes sta sam htela rec, a ne dal se slazes/ne slazes...
Korisnikov avatar
By nsc

Kultura takodje.

Si?
No
kultura je nesto sto postoji i sto sto je , u nekim stavovoma , identicno u svim zajednicama, stoga opsta kultura postoji
isto vazi i za znanje
Korisnikov avatar
By nsc

zbog cega svoje stavove ne umes da izrazis na jednom jeziku vec kombinujes 2? da li zato sto nemas general knowledge potreban za to ni u jednom?
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by nsc

zbog cega svoje stavove ne umes da izrazis na jednom jeziku vec kombinujes 2? da li zato sto nemas general knowledge potreban za to ni u jednom?
Ne znam. Verovatno.
A mozda i zato sto govorim vise od jednog jezika. I zato sto ne mislim samo na srpskom ili engleskom ili italijanskom ili nemackom...

Ne bih znala da ti kazem zasto. Lakse mi tako, smuckano. Neke misli mi dodju na srpskom a neke na engleskom/francuskom/...Pa ih tako i pisem.

A sto se tice prvog - pa ne kazem da kultura i znanje ne postoje. Samo kazem da nema nista opste i uopsteno u vezi sa njima.

Ti mislis da su kultura i znanje 'opsti' jer su (neki njihovi delovi) identicni u svim zajednicama. Te se 'opstost' odnosi na broj jedinki koje iste poseduju a ne na kvantitet znanja 'po glavi stanovnika'?

Ako da onda i tu mislim dugacije od tebe.

Al mi mrsko dalje cakulat'

Evo ti jedan pokloncic:

''
Korisnikov avatar
By svejedno
Jok, postoji i opsta kultura i opsta informisanost.

Za boga vec ne znam, nisam religiozan ,)

..

Opste je nesto sto jedinka prihvati ili ne kako bi funkcionisala sa drugim jedinkama u nekom...'prihvatljivom' maniru.

..

Druga je stvar sto se opste stvari prihvataju ili ne na iskljucivo licnom nivou.

Al sluze radi opstenja sa drugima.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by svejedno

Jok, postoji i opsta kultura i opsta informisanost.

Za boga vec ne znam, nisam religiozan ,)

..

Opste je nesto sto jedinka prihvati ili ne kako bi funkcionisala sa drugim jedinkama u nekom...'prihvatljivom' maniru.

..

Druga je stvar sto se opste stvari prihvataju ili ne na iskljucivo licnom nivou.

Al sluze radi opstenja sa drugima.
Pa to onda nije ni opsta kultura ni opsta informisanost.
Za opstenje sa drugima nisu potrebne ni (opsta) kultura ni (opsta) informisanost.

'Druga je stvar sto se opste stvari prihvataju ili ne na iskljucivo licnom nivou' - hihihi....

Aman, znanje/informisanost/kultura su specific. Nema nista opste....

P.S. E, al ne mogu dalje. I ovo do sad sto sam pisala je da ne mislim na bitinje stvari.

P.P.S. A ako se dobro poznajem, ni za dan dva, kad bitinije stvari budu ok, necu doci odje da nastavim. Te ako je dalja polemika puna pitanja ista ce ostati neodgovorena.
Sori svejedno...
Korisnikov avatar
By svejedno
More postoji.

lol

..

I da - za opstenje sa drugima nisu neophodni ni kultura ni informisanost, istina.
Ponekad je sasvim dovoljan pistolj uperen u te druge.
O'ma shvate sta oces ,)

..

Opsta informisanost je bas da je zemlja okrugla, npr, i da dan ima 24 sata i sl.

Ono, ne bih bas rekao da je to neko specificno znanje.

...

Opsta kultura su, pojednostavljeno - obicaji.

Opsti, zajednicki i to.

Razlikuju se od mesta do mesta - od GRUPE ljudi do grupe ljudi. To mu dodje nekako opste ,)

..

I ne moras se slazes, jel, naravno, ma koliko da sam u pravu ,)

edit - opusteno, nije nesto bitna stvar.. al postoji. xe ,)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!