Originally posted by bigirl
Čitam ove debilne komentare tipa "pa ako ne želiš da čupaš obrve - ne moraš" i ne verujem...
Kao prvo, da li sam igde rekla da me mrzi da bilo šta od toga radim??? Jedino sam povlačila "paralele" sa onim stvarima koje vi MORATE da radite i sa onim koje mi MORAMO da radimo. Naših ima više. Naše su gore. I to je to. A vi serete, pa se rasturate. Najžešći su mi oni komentari analize moje ličnosti zbog postavljanja ovakve teme...
Kao drugo, ako ne moramo da čupamo obrve i da se depiliramo, zašto onda sve žene to rade? (I odmah da isključim neke zabiti na ovoj planeti, da se "genijalci" sa ovog foruma ne bi toga dosetili.)
znači, nešto se mora ako "sve žene to rade", a sve žene to rade zato jer se to mora? to se, verujem, zove cirkularni argument i nema nikakvu argumentativnu vrednost.
uostalom, sve žene to i ne rade. niti se to zbilja MORA. to je, kao što reče svejedno, isključivo stvar tvog izbora. svakako na njega utiču naučene predstave o tome šta je lepo, ženstveno i slično, ali ti svejedno imaš izbor da li ćeš ih se pridržavati ili ne.
dalje, ne znam šta tačno podrazumevaš pod "zabitima na ovoj planeti", ali pretpostavljam da misliš na društva koja imaju drugačija shvatanja o lepoti i o tome kako muškarci i žene treba da izgledaju? i odmah si ih diskvalifikovala tim atributom, ne bi li ono što si ti navikla da posmatraš kao jedini mogući model ženstvenosti predstavila kao univerzalni obrazac - opet argument bez argumenta.
sve u svemu, ako se već priča o tome šta društvo nameće ženama a šta muškarcima, dobro bi bilo da se to ne svodi na tu priču "ijao ja moram da se depiliram, ali ne bih ni za šta na svetu prestala to da radim, a vi bi bar mogli da idete u vojsku da mi nadoknadite muke moje".