Message original : Sava_Savanovic
Govori i te kako mnogo, i to je najlakse "procitati" osobe koje stalno menjaju avatare kao i one koji ih ama bas nikad ne promene. Avatar ce nam reci sta osoba voli ili cime se identifikuje, a to mnogo govori o coveku. Valjda nas avatari podsvesno hipnotisu i prosto nam narede da se predstavljamo preko njih. U svakom slucaju avatar ce nam otkriti ono sto je njegovom vlasniku najvaznije.
Oni koji su sebi najvazniji stavice svoju sliku, sa ili bez glave, potpuno nebitno. Osoba koja je zadovoljna svojim izgledom nece menjati svoju sliku toliko cesto.
Oni koji zele biti neko drugi stavljace slike svojih heroja, bilo da su to glumci, glumice, sportisti ili sl. Takodje ovde mogu biti i oni koji zele da se bave onim sto se osoba sa avatara bavi.
Kao sto REI rece, osobe koje stavljaju likove iz crtanih filmova su deca u dusi. Ukoliko neko stavlja avatare tipa unic0rn, takvi imaju neku veliku zelju i trenutno nisu u mogucnosti da je ispune, i zbog toga se vezuju za misticna bica, nesto sto nije realno i sl. Takodje moze znaciti da su te osobe veliki sanjari.
Oni koji stavljaju horor motive, i sl, mogu biti uplaseni necim, tj imaju neku fobiju ili strah od necega...
Koji stavljaju zivotinje uglavnom imaju nesto zajednicko sa tim zivotinjama, tako macke bi trebalo da vole da ih maze, paze, ali su ipak dovoljno nezavisne. Kucici su pak verne i odane osobe, uglavnom su to osobe koje su za duge veze.
Oni koji stavljaju pojedine delove tela, tipa oko, usne, imaju blagi fetish ka tom delu tela, i vrlo verovatno to prvo i primete na osobi.
Oni koji stavljaju sex motive - pa tu mislim da ne treba nikakva analiza
Uf... al davim
Ovo je, jednostano, savršen odgovor! Jedino bih ti zamerio što nisi "davio" još više; imam utisak da si imao još nešto da kažeš, a nisi.
Avatar govori SVE o korisniku. Ne kažem da postovi ne govore ništa, ili manje! SVE govori o vama, pa čak i vaš virtuelni identitet. Postoji razlog zašto se neka slika dopada baš vama i, ako vam se čini lepa, budite sigurni da će se neko naći kome će biti ružna! Meni su, recimo, slike manekena potpuno odbojne i nikad me ne asociraju na sex. Deja vu.
Sama činjenica da nekog mrzi da menja svoj avatar govori o njemu : to je kao kad neko nosi stalno istu odeću, a ima u ormaru ogroman izbor.
Ako avatar ne govori o ličnosti, sigurno govori o njenim željama, ili strahovima, ili ukusu, ili potrebama i ko zna čega još što mi ne pada na pamet.
Naravno, samo osoba koja izabere avatar može najbolje da se prepozna u njemu (ako to hoće!). Meni ne pada na pamet da zamišljam fizički osobu iza njenog avatara. Tražim ono dublje
Prvo sam imao sliku Davida Boreanaza, jer sam tako zamišljao idealnog (za mene) muškarca. Posle sam ga promenio u Lain, jer sam se poistovetio sa njom (naročito po njenoj melanholiji, načinu na koji posmatra svet - šta gleda, na šta obraća pažnju, o čemu razmišlja itd). Trenutni avatar neću sada komentarisati, više bih voleo da to uradi neko drugi (a posebno bi me obradovao neko određen...).