Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Koliko avatar govori o korisniku?

Mnogo, puno
47
52%
Malo, pomalo
44
48%
Korisnikov avatar
By bambola
Moj avatar malo sta govori o meni-Celeste mi je preslatka i to je to.Niti zelim izgledati kao ona,niti jurim takve(isuvise mi je sicushna),niti mi podsvest salje signale-stavila sam je najvise zato sto se zuta boja slicice slaze za crnom pozadinom koju koristim na forumu...:hvala:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Originally posted by xfreelancer
mada, krajnje mi je interesantno i vispreno ovo stanoviste koje je izneo sava savanovic. daleko je od toga da me je udavilo. volela bih i da cujem njegovu analizu izbora sopstvenog avatara, naravno, ako hoce da nam otkrije. just for the record, leptirica mi stoji na hdd-u vec danima, i nema sanse da je pogledam ni tokom obdanice sa jos 10 ljudi u stanu.
Prvo hvala za ovo "interesantno i vispreno". Moram priznati da sam i ja imao leptiricu negde oko 4 nedelje na hdd-u, sve dok se nije pojavila angelina777 i sa njom sam je konacno odgledao. Film inace nije toliko strasan koliko se ljudi koji su ga gledali kao deca plase njega. Sto bi recimo bio ja. Pokupio sam mali milion fobija od tog filma. Ako pre nisi gledala film, ne verujem da ce ti biti nesto posebno strasan. Inace film je vise komedija nego horor, a verujem da kao i ostali imas "osakacenu" verziju filma koja traje samo sat vremena.
Sto se tice mog avatara, stavljen je onog momenta kad sam nabavio doticni film. Kako kazu da se strahovi najlakse prevazilaze kad se suocis sa njima verovatno sam zbog toga stavio Savu Savanovica licno. A zajednicko sa njim nemam bas nista, osim mozda eventualno zubara :) . Pre toga sam imao drugi avatar, na kome je bilo stvorenje umotano u lance, zavoje, vezano bez mogucnosti da se pomeri. I zaista sam se u tom periodu zivota osecao vezano. Horor i sf motivi mogu ukazati i na to da se osoba oseca otudjeno od drugih, mislim, ko bi hteo da se druzi sa Savom Savanovicem? Jesam dosta povucen, i najaktivniji sam nocu.
Avatari su nesto sto bira nasa podsvest, istrazite malo tu slikicu koju imate ispod nicka, siguran sam da cete se prepoznati u mnogim stvarima.
:galerija:
Korisnikov avatar
By EYA
Koliko avatar govori o korisniku? :misli:

mnogo :D
By Thomas
Originally posted by EYA
Koliko avatar govori o korisniku? :misli:

mnogo :D
:smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By xfreelancer
@ sava savanovic

e, pa prvo da kazem loooool! da, postovi ti jesu, bar ovi koje sam citala, veoma interesnatni i duhoviti a, opet, nepretenciozni. i u psihologiji/jatriji se strahovi lece upravo direktnim suocavanjem sa objektom tj. situacijom koja izaziva strah, tako da kada ovako objasnis deluje potpuno smisleno i logicno sve ovo sto si napisao. samo, sada si mi bas zadao jedan vrlo komplikovan brain teaser, a to je da otkrijem sta mi moja podsvest kazuje time sto sam se odlucila bas za ovaj avatar. :puzzle: za prosli, na kome je bila aeon flux dok puca iz nekog cyber oruzja, sam znala ali sada sam potpuno zbunjena. imas neku ideju? i pls, ako mislis da ce time moja intima biti razotkrivena a ja, kao licnost, iskompromitovana mozes i na u2u. :lol: mislim, ne znam da li da posmatram billie kao osobu ili kao ikonu jazz muzike?!?

p.s. da, imam verziju leptirice koja traje 01:01, ali je jos nisam gledala. nisam ni imala pojma da postoji duza verzija.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
xfreelancer, aj pokusacu da ti pomognem oko tvog avatara, ne znam zasto, al imam neki presentimiento da je jako bitan polozaj tela (u ovom slucaju glave) osobe na slici. Iskreno, nemam pojma ko je to, tako da ti ne mogu reci nista vezano za osobu sa slike, ali pokusaj da procitas sta polozaj koji zauzima doticna osoba znaci za tebe.
Sto se tice pitanja da li da je posmatras kao osobu ili kao ikonu jazz muzike, rekao bih ti da ne razdvajas ta dva, jer to sto je I J M je deo njenog karaktera, da nije takva kakva je kao osoba nikad to ne bi postala. Ali vezano samo za ono sto vidim sa slike, osoba na slici je izuzetno senzualna, chulna, unosi sebe u ono sto radi, i sve sto radi ne radi povrsno. (Maaalo slicno sa znakom Skorpije, ali ne onim animalnim delom, vec onim koji je prevazisao svoje nize sfere postojanja)
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Sava_Savanovic
Uf, to je malo komplikovano al aj da probam. Recimo da ta osoba dozivljava da je ljudi dozivljavaju pogresno, ili da zbog necega ne mogu da vide njenu pravu sustinu. Moze da bude neka sitnica koju prvo primete na toj osobi ili neka mana ili sta ja znam, a da osoba koja invertuje svoj avatar smatra (i tu je potpuno u pravu) da je ona vise od tog jednog detalja i time sto invertuje sliku pokazuje da je i ta inverzija jedno od njegovih (ili njenih lica) ali to nije ono sto je ona zaista... Sto ja volim da komplikujem stvari :ves:
:smeh:

Ma ima tu ne?ega, bitno je da smo zašli u suštinu :D
Korisnikov avatar
By xfreelancer
@ sava savanovic

tnx na sugestijama. promeditiracu na temu polozaja tela. bilo je jos dosta njenih slika, ali sam se ja odlucila bas za ovu jer mi je izgledala kao umetnicka fotografija, a i mnogo mi se dopao ugao iz kog je snimljena, tj. nacin na koji je ona pozirala (ako je uopste i pozirala ili je u pitanju snimak sa nekog nastupa). e, sad...
Korisnikov avatar
By Myself
Originally posted by xfreelancer
@ sava savanovic

tnx na sugestijama. promeditiracu na temu polozaja tela. bilo je jos dosta njenih slika, ali sam se ja odlucila bas za ovu jer mi je izgledala kao umetnicka fotografija, a i mnogo mi se dopao ugao iz kog je snimljena, tj. nacin na koji je ona pozirala (ako je uopste i pozirala ili je u pitanju snimak sa nekog nastupa). e, sad...
Ma, sta lupas xfreelancer? :roll:
Ova na slici, sto kao peva, ista ti! Ko preslikana. :shocked: Sad sam tek primetila kolika je to slicnost. :wow:
Korisnikov avatar
By xfreelancer
ne offtopiciraj, bre! 'oces i odavde da nas proteraju. elem, zasto bar ne rece i da sam senzualna poput njojze?
i mogla bi da kazes nesto o svom avataru! i kako si odlucila da uzmes bas tu sliku? i sta nama kazuje to sto je ista obnazila telo, a skriva lice? i ko je uopste ta zenturaca?
Korisnikov avatar
By Myself
Gde bre lice da stavim? Ti nisi normalna. Ovako neki misle da sam privlacna. Boze, xfreelancer znas da sam ruznjikava :ruzan: i glupava sam (sad shvatih), jer sam to ovde javno objavila! :doh:

To je moja slika sa moreta od letos. Naucila sam da plivam.
:kupanje: Sa slaufom!
By ~ Le Saint X ~
Pa, sta znam...
Od kada sma na forumu, prepoznatljiv sam po crno belim avatarima
zgodnih sexy hot decaka

:snob:
et toq!

sta to znaci?
pa valjda da se palim na takve...
By alexandermagic
Ovisi od korisnika do korisnika. Valjda. Znam samo da mi je iritantno kad neko često mijenja avatar.

Što se tiče mog, osim što očito ukazuje na to da mi se ovaj uradak Antonio Canova-e dopada, govori ponešto i o meni samom.

Naravno, kad se skulptura "prevede" na simbolički jezik i kad se i Theseus i Centaur sa svojim karakteristikama posmatraju kao jedno. :)
Korisnikov avatar
By m..
govori? da sam infantilni stvor koji voli macke iz crtaca i da se zabavlja?

ne znam. pola avatara ne razumem, i jos 1/4 nickova.
Korisnikov avatar
By Vix
Message original : Sava_Savanovic
Govori i te kako mnogo, i to je najlakse "procitati" osobe koje stalno menjaju avatare kao i one koji ih ama bas nikad ne promene. Avatar ce nam reci sta osoba voli ili cime se identifikuje, a to mnogo govori o coveku. Valjda nas avatari podsvesno hipnotisu i prosto nam narede da se predstavljamo preko njih. U svakom slucaju avatar ce nam otkriti ono sto je njegovom vlasniku najvaznije.
Oni koji su sebi najvazniji stavice svoju sliku, sa ili bez glave, potpuno nebitno. Osoba koja je zadovoljna svojim izgledom nece menjati svoju sliku toliko cesto.
Oni koji zele biti neko drugi stavljace slike svojih heroja, bilo da su to glumci, glumice, sportisti ili sl. Takodje ovde mogu biti i oni koji zele da se bave onim sto se osoba sa avatara bavi.
Kao sto REI rece, osobe koje stavljaju likove iz crtanih filmova su deca u dusi. Ukoliko neko stavlja avatare tipa unic0rn, takvi imaju neku veliku zelju i trenutno nisu u mogucnosti da je ispune, i zbog toga se vezuju za misticna bica, nesto sto nije realno i sl. Takodje moze znaciti da su te osobe veliki sanjari.
Oni koji stavljaju horor motive, i sl, mogu biti uplaseni necim, tj imaju neku fobiju ili strah od necega...
Koji stavljaju zivotinje uglavnom imaju nesto zajednicko sa tim zivotinjama, tako macke bi trebalo da vole da ih maze, paze, ali su ipak dovoljno nezavisne. Kucici su pak verne i odane osobe, uglavnom su to osobe koje su za duge veze.
Oni koji stavljaju pojedine delove tela, tipa oko, usne, imaju blagi fetish ka tom delu tela, i vrlo verovatno to prvo i primete na osobi.
Oni koji stavljaju sex motive - pa tu mislim da ne treba nikakva analiza :)

Uf... al davim :)

Ovo je, jednostano, savršen odgovor! Jedino bih ti zamerio što nisi "davio" još više; imam utisak da si imao još nešto da kažeš, a nisi.

Avatar govori SVE o korisniku. Ne kažem da postovi ne govore ništa, ili manje! SVE govori o vama, pa čak i vaš virtuelni identitet. Postoji razlog zašto se neka slika dopada baš vama i, ako vam se čini lepa, budite sigurni da će se neko naći kome će biti ružna! Meni su, recimo, slike manekena potpuno odbojne i nikad me ne asociraju na sex. Deja vu.
Sama činjenica da nekog mrzi da menja svoj avatar govori o njemu : to je kao kad neko nosi stalno istu odeću, a ima u ormaru ogroman izbor.
Ako avatar ne govori o ličnosti, sigurno govori o njenim željama, ili strahovima, ili ukusu, ili potrebama i ko zna čega još što mi ne pada na pamet.
Naravno, samo osoba koja izabere avatar može najbolje da se prepozna u njemu (ako to hoće!). Meni ne pada na pamet da zamišljam fizički osobu iza njenog avatara. Tražim ono dublje :)

Prvo sam imao sliku Davida Boreanaza, jer sam tako zamišljao idealnog (za mene) muškarca. Posle sam ga promenio u Lain, jer sam se poistovetio sa njom (naročito po njenoj melanholiji, načinu na koji posmatra svet - šta gleda, na šta obraća pažnju, o čemu razmišlja itd). Trenutni avatar neću sada komentarisati, više bih voleo da to uradi neko drugi (a posebno bi me obradovao neko određen...).
Korisnikov avatar
By deran
Dosta toga-savršeno ti pristaje i vrlo si vešt u svom virtuelnom predstavljanju i prezentaciji samog sebe...Pri tom mislim i na stilove tvojih postova i način na koji koristiš i sve ostale mogućnosto koje forum pruža...

Ako si tako vešt i u RL,nema da brigaš za sebe...:srbin:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by deran
Dosta toga-savršeno ti pristaje i vrlo si vešt u svom virtuelnom predstavljanju i prezentaciji samog sebe...Pri tom mislim i na stilove tvojih postova i način na koji koristiš i sve ostale mogućnosto koje forum pruža...

Ako si tako vešt i u RL,nema da brigaš za sebe... :srbin:
Koga tako nahvali?
Korisnikov avatar
By scout_finch
nadam se ne previse.s obzirom da mi je majmun na avataru.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Licno uvek stvljam avatar koji je vezan samnom...zasto bih stvaljla avatar koji mi se "eto tako svidja", ili iz nekog glupog drugog razloga! ako vec postoji avatar,treba da govori nesto i o korisniku!
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Originally posted by Mystica_lady
Licno uvek stvljam avatar koji je vezan samnom...zasto bih stvaljla avatar koji mi se "eto tako svidja", ili iz nekog glupog drugog razloga! ako vec postoji avatar,treba da govori nesto i o korisniku!
A mozda nekim korisnicima nije toliko bitno da se preterano ulazu u svoj virtuelni identitet i ne shvataju to toliko ozbiljno :) ? Ovaj avatar nema apsolutno nikakve veze sa mnom, decko sa slike mi se svidja i to je to. Simple as that :wink: .

On: Govori, ali malo.

:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By antibiotic
Moj avatar govori koji mi je bio heroj iz detinjstva u njegovom, po mom misljenju, najbolje nacrtanom i najoriginalnijem izdanju ever (i moj prvi kupljeni broj), tako da bi trebalo da govori nesto o meni.

Inace "ne podrzavam" avatare sa fotkama nekih seksi likova, sem ako nemaju neko vece i bolje znacenje od onog povrsnog. Nekakao mi je nemastovito, wannabe i govori kako korisnik, kvazi, ima dobar ukus za muskarce/zene, kao da ga drugi nemaju...
Korisnikov avatar
By Sunce
Avatar otkriva sve :smeh: , ama bas sve. Mozete na osnovu slike proceniti kakve gace nosi korisnik, pa zatim - sta jede, kuda se krece, kako mirise, i koliko spava...Avatar je umetnost nad umetnostima. I kad umrete, on ce ostati. :lol: :zastava:
Korisnikov avatar
By Marvin
Koliko govore i ne znam baš, ja samo hoću da prijavim da se zbog lunjinih sisa, dupeta i pičaka raznoranih teniserki, osećam... e, ovako :ves:
By Kragi
Originally posted by Sunce
Avatar otkriva sve :smeh: , ama bas sve. Mozete na osnovu slike proceniti kakve gace nosi korisnik, pa zatim - sta jede, kuda se krece, kako mirise, i koliko spava...Avatar je umetnost nad umetnostima. I kad umrete, on ce ostati. :lol: :zastava:
:up: Ali u potpunosti se slazem! :oskar:
Korisnikov avatar
By Rei
Pa ako neko umetnichko delo mozhe da ima poruku i metaforichko znachenje, ne znam zashto ne mozhe avatar. Ne poistovecujem avatare sa likovnom umetnoshcu, ali on ostavlja neki vizuelni dojam, zbog kojeg ga i biramo za avatar. Nox je na avatar stavio tipa koji mu se svidja. Svidja se i meni neki tip pa mi nije na avataru. Zar to vec ne govori o izvesnoj razlici u razmishljanju izmedju mene i Noxa?

A primetio sam da su ovdashnji forumashi daleko najmashtovitiji kada su avatari u pitanju, od svih foruma na kojima sam registrovan. Vecina forumasha ima svoj izgradjeni vizuelni stil, toliko da ih prepoznajesh po avataru chak i kada ga promene. Retkost na drugim forumima, posebno stranjskim. :)
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Rei
Pa ako neko umetnichko delo mozhe da ima poruku i metaforichko znachenje, ne znam zashto ne mozhe avatar. Ne poistovecujem avatare sa likovnom umetnoshcu, ali on ostavlja neki vizuelni dojam, zbog kojeg ga i biramo za avatar. Nox je na avatar stavio tipa koji mu se svidja. Svidja se i meni neki tip pa mi nije na avataru. Zar to vec ne govori o izvesnoj razlici u razmishljanju izmedju mene i Noxa?
Eventualno govori o tome da se trenutno drugacije osecamo i da smo drugacije raspolozeni, nista vise. Ono sto hocu da kazem je sledece: ako obojica u isto vreme stavimo tipove koji nam se svidjaju na avatare, to eventualno moze da govori da istovremeno prolazimo kroz slicnu fazu (mozda cak ni to, zato sto nam pobude mogu biti totalno razlicite) i da to apsolutno nema nikakve veze sa tim da li imamo slican ili razlicit nacin razmisljanja. Meni su avatari neka vrsta hira, stvar trenutka (posebno vazi za one koji ih menjaju skoro svakodnevno :D ), niceg dubljeg tu nema. Zvuci rogobatno, ali mozda ce neko i da skapira :D .
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Smatram da avatari mogu reci puno o osobi. Cak i ako osoba nije imala nameru da posalje bilo kakvu poruku- poruka je tu- poslata svesno ili nesvesno.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!