Nisam glasao jer mi je malo debilno pitanje.
Licno smatram da nesto kao "hrvatski narod" zapravo ne postoji, postoje gradjani drzave Hrvatske , postoje katolici, ali tolika razlika kao np. izmedju dalmatinaca i slavonaca tesko se moze naci u jednoj drzavi ex-yu, pa i sire.
Zapravo, veliki deo hr naroda pronalazi svoj identitet u odnosu na srbe, al ajde sad...
Originally posted by sakis
Definitvo nisu prijateljski narod. Zao mi je sto to moram da kazem jer stvarno ne mrzim nikoga, ali takav iskompleksiran i sujetan narod jos nigde nisam video.
Vidis, to si ti naleteo na pojedince, sto me potsetilo na par slucajeva koji si se desili meni i jos par mojih prijatelja iz Srbije - sa ljudima iz Hr.
U svim slucajevima slicni scenario:
Hrvat je pacifista, ali bas zbog toga ( ili ko zna kog razloga) daje sebi slobodu da malo provocira na nacionalnom nivou, pa kad vidi da je srbin liberalan ili neutralan, onda pocne da provocira jos vise i navodi srbina na medjunacionalni izazov, sto ovom nikad ne bi palo na pamet da hrvat nije u startu tako postavio stvari... Posto srbin i dalje ne staje u odbranu svog nacionalnog, vec ume da saslusa (sto je njegova najveca greska, nazalost), onda hrvat pocne da preteruje, jer mu se ocigledno moze. E tu srbinu konacno prekipi i onda uvredi hrvata na osnovu neceg licnog - sto nema veze sa politikom, sto hrvata shokira i onda... ode kod drugog i proglasi srbina za najveceg nacionalistu. Eto.
Dakle, provokacija.
To je jedna od najprimitivnijih odlika civilizacijski najnazadnijih umova mentola.
Ovi koji javno nastupaju kao nacionalisti su OK! Barem se kod njih zna sta se moze ocekivati.
Najgori su oni licemeri koji sebe predstavljaju kao liberalne, cak su neki politicki aktivni, a tajno propagiraju i lobiraju protiv drugog samo zato jer je druge rase ili nacionalnosti.