Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Stripi
Originally posted by Delete
Zato nam, u realnosti, novine neretko pisu o bebama pronadjenim u kontejneru, bacenim pored puta, roditeljima samoubicama, koji ne mogu da obezbede egzistenciju svojoj porodici, kriminalcima, cije majke nisu mogle da im obezbede ono sto zele, pa se klinci domogli oruzja, opljackali benzinsku pumpu, prodavnicu, ubili, prebili, prestrasili prodavca...da, divna nam je realnost, pored roditelja, koji unapred nisu mislili o buducnosti svoje dece.
Za sve ovo što si navela krivo je društvo a ne majke koje su rodile.
A sta?
Drustvo tera neodgovorne majke da se jebu okolo i bacaju decu ?

Mislim...
BRATE!

Ako neko ima karakter, ne moze drustvo da utice na njega-ma koliko lose bilo
Korisnikov avatar
By .L O S T
Originally posted by ~anAMORphOsé~
:up:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by .L O S T
Originally posted by *deni*
Ma, ovde u Srbiji se vecina ljudi odlucuje da ima decu da bi, citiram, imali za koga da zive.
Jos ako se muce dok tu decu izvode na put, utoliko bolje.
Kult mucenistva je veoma izrazen u Srbiji i svi ce sa ogromnim postovanjem da govore o svakom ko se muci.
Sto manja plata i sto vise dece i eto prilike za kuknjavu kao svakodnevni hobi. :bljak:
Ne daj Boze da izjavis kako ne zelis da se mucis i odrices svega i svacega zbog deteta.
Odmah si bezosecajan i samoziv skot.
Serem se na sve price o skromnosti, odricanju i zrtvovanju koje se toliko cene u nasem narodu.
Da pravim dete kojem cu posle prebacivati : " Svega sam se zbog tebe odrekao, a ti si nezahvalan ?! "
Ne pada mi na pamet.
Deni, svaka ti je na mestu, udaj se za mene:venchanje:

Necemo pravimo decu ali na svadbi ce nam pevati i Zorica i Vera i Zlata i Nada i svi:balerina:
Ja dovodim na svadbu
JK
Boze...zasto nema njen smajli na forumu???
i
Minu!
Sexy Robot...
Pritisak mi pao, totalni je mrak...
popusila bih kurac, otisla na zrak...
Ja nisam t...t...t robot
:lol:
I Srecka Sojica da dovedemo na svadbu

Slika

:smeh:

Slika
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa dobro, od Denija bi najmanje i očekivali da pravi dijete. Mislim čak ni da njegova bližnja i daljnja okolina to ne očekuje.
Ne ocekuju, ali se potajno nadaju i mole Bogorodicu od Gvadelupe da im podari unuce.
:molise:
Korisnikov avatar
By Stripi

A sta?
Drustvo tera neodgovorne majke da se jebu okolo i bacaju decu ?

Mislim...
BRATE!

Mislim, brate, kako roditelj može biti kriv za poremećaje u društvu? Za porast kriminala, ratna stanja devedesetih godina i slične stvari? Aj mi to objasni, molim te.
I nekako mi se čini, da vi svi zaboravljate da je i nas neko rodio, da smo i mi nečija djeca.
@Deni
Da, svakako, ali to ne znači da ćeš odmah ispast sebičan ako to ne želiš. Ja imam dosta str8 frendova i frendica koji nit žele brak nit žele djecu. Jednostavno, nisu za to i to ne može biti za osudu.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Mislim da svako ko to zeli i moze treba da ima decu. Ona su blagoslov.
Ali, kazem, potrebne su zelja da se imaju deca i svest zbog cega zelimo da imamo decu.
Kad to rascistimo, onda mozemo mirne duse da pravimo i radjamo decu.
Mala plata i nedostatak vremena nisu dovoljni izgovori za neradjanje. Nikad ne znas kad situacija moze da se promeni . Moze odjedanput da prodje kriza i zavlada blagostanje. A moze i da te usere sreca, pa da rodis novog Novaka Djokovica, tj. dete sa zlatnim nogama i rukama, koje ce ti posle doneti milione. :pare: Svasta je moguce.
Zato svima koji vole decu od srca savetujem da ih radjaju. Nema nista lepse nego podariti nekom zivot. Cak i ako je plata mala, visak porodicne ljubavi lako moze da nadomesti manjak stvari koje se mogu priustiti novcem.
Vase dete vam nece zameriti ako mu ne kupujete Pampers pelene, nego ga zavijate u obicne, koje posle iskuvavate i koristite ponovo, ako mu s druge strane pruzite dovoljno roditeljske ljubavi. Majcin osmeh je detetu najvece bogatstvo.
Ja sam na zalost nerotkinja, zato sam i ostala neblagoslovena, pokojni muz nije hteo ni da cuje za ideju da usvojimo dete, a sada , kao udovica sa losom reputacijom dame lakog morala sklone alkoholu ( oklevetali me dushmani :oklagija: ), tek nema sanse da postanem usvojiteljka. Srbija je ipak konzervativna zemlja.
By alexandermagic

I nekako mi se čini, da vi svi zaboravljate da je i nas neko rodio, da smo i mi nečija djeca.
+ @Sixto + @J...

:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Daliborka
da smo i mi nečija djeca.
Pa to i ja uvek kazem, pa me belo gledaju.
Necije sam i ja dete.

Odem, recimo, kod lekara i vidim da su deca oslobodjena placanja participacije za zdravstvene usluge, pa kazem
" Molim Vas, pa necije sam i ja dete. "
:paki:

Ushunjam se u neku shkolu, pa stanem u red za uzinu, a oni kad me vide sa ispruzhenom rukom odbiju da mi daju krofnu i kazu " To je samo za decu ! "
" Molim Vas, pa necije sam i ja dete. " :rida:

Ali ne vredi, neko se na to nasmeje, neko me belo gleda, ali mi argument niko ne uvazava.
:nazalost:
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam iz kog je kontexta ovo, pa se ogradjujem ako nisam skontala kako treba.

Ovako, nevezano za karakter majke, ili ne nuzno vezano za karakter majke. O uticaju drustva na individuu. <-lele vidi duplo u.

Ok, ti si zena, u jednom momentu zivota ti zaista proradi taj materinski instinkt, i proradi crvuljak bioloskog sata, i ti zaista jako zelis da imas dete.
I onda zelis da imas dete i krenes da razmisljas o tome. U slucaju da ga imas, ti, u principu, kao roditelj imas duznost da to dete vaspitas, da mu usadis neki vrednosni sistem, da ga naucis sta je lose a sta dobro, da budes tu da bi to dete iz tvojih postupaka moglo da nauci kako da se ophodi prema oklini, da budno motris i otklanjas eventualne greske u ponasanju, da to detetu stvoris odnos prema radu, skoli, svetu, drugima. Da ga ucis o raznim stvarima, odgovaras na beskonacni niz pitanja, da mu usadis radoznalost i tako dalje. Kao samosvesan i odgovoran roditelj ti imas tu duznost, pogotovu jer zelis da tvoje dete jednog dana izraste u pristojno ljudsko bice. I to zahteva vreme.

Dakle, zivis u nahero nasadjenom drustvu kao sto je ovo. Ako nemas vremena, bar onaj minimum, dok je dete u predskolskom uzrastu da mu se posvetis, njega ce vaspitavati ko stigne, gledace svet oko sebe i biti izlozeno beskonacnom nizu losih uticaja, poremecenih vrednosti i tako dalje. Onda ce da ode u tu skolu gde ce uciti kako jaci ugnjetava slabijeg, da treba stremiti da budes lepa i bogato se udas, ili da budes baja i namlatis pare na brzinu i slicno.

I onda ti to drustvo u kome si odlucio da imas dete ne dozvoljava da mu se posvetis, trebalo bi da, ako ga rodis, zadrzis posao, trebalo bi da te zaposle iako znaju da bi trebalo da rodis u nekom momentu (oba od ta dva ovde ne funcionisu), ne, ovde smo manje vise svi na granici prezivljavanja, i treba da sljakamo od jutra do sutra da bismo se prehranili. I onda, ocigledno, da bi dete prehranili, moramo da radimo ko stoke, dakle dete potpuno zanemarujemo u nekom vaspitnom smislu, i satro bitno je da dete ne bude prljavo i gladno. Ovde nema sanse da kao keva imas posao od pola radnog vremena, pa niko te nece zaposliti tako. znaci, ti uz sve najbolje namere, tesko da mozes da vaspitas dete u ovako postavljenom drustvu, i treba da molis boga da su mu bake zive i zdrave, da mogu da ulete, i nadoknade ono sto ti ne mozes da postignes.

I onda te na kraju krajeva to isto drustvo, koje ti nije omogucilo da se o detetu brines kako treba, i koje ga je izlozilo svojim drazesnim uticajima, na kraju krivi ako dete ne ispadne kako treba.

Ma daj.

Nikakav karakter, nikakve skole, crkve, vrtici, likovne sekcije, baleti, igracke, automobili i stanovi ne mogu detetu (i odrasloj osobi u koju ce dete da izraste) da nadoknade to kucno vaspitanje koje dete treba da dobije do skole, jer se tada i gradi taj karakter kod dece.

I da, jeste u neku ruku potpuno sumanuto praviti dete u Srbiji danas, i vecina ljudi decu pravi po automatizmu, uopste ne razmisljajuci o ovakvim stvarima, i bez kapaciteta da dete vaspitaju uopste. Ali ima i nekih finih i pristojnih ljudi, koji se uprkos svemu tome odluce da imaju dete, i njima svaka cast, za to treba imati slonovska muda i beskonacnu volju i posvecenost.

Jer ako ti ovo drustvo vaspitava dete, ono ce sigurno postati neki samozivi, neempaticni, nasilni idiot kome je jedini san da ima kucu sa bazenom i par nekretnina u gradu od cije ce se rente izdrzavati i blejati po splavovima.

Anyways, ja mozda hocu da jednog dana imam dete, ali ako se ikad odlucim, znam da to nece biti u ovoj zemlji.
By Sixto
Niste vi bili u zivotu dovoljno gladni da znate sta znaci karakter, dostojanstvo i princip i koliko su to krhke kategorije!

Sto se tice koncepta radjanja na stand by modu to u principu i ide uz vas dvojicu!

PS. A Ruzica Djindjic je sta? Zaduzila te necim? Uradila nesto epohalno?
Samo bila na pravom mestu u pravo vreme i slucajno se desilo da se uda za coveka koji ce u buducnosti biti neko i nesto u ovoj drzavi! Koliko je udovica svuda oko nas pa im ne pridaje niko nikakav znacaj!
Korisnikov avatar
By .L O S T
ok ja ti priznajem da si u pravu, ona je niko i nista a ti postigni (i uradi za srbiju) milioniti deo od onoga sto je ona pa pricaj, a do tad to sto pises se zove licemerje:sixto:
By Sixto
Uradila sta? Konkretan budi.
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja utorkom radim sat i po
:)

and I love it
:) dobro ti je radno vreme :D
Korisnikov avatar
By .L O S T
vise nego ti i zato je uzaludno raspravljati

eto ove i prosle godine je pomagala oko stipendija najboljim studentima, besednicima..... a ti?

hejtovanje po forumu se ne racuna kao veliko delo:milkacanic:
By Sixto
Ja za moja dobra dela verovao ili ne imam priznanice od uplata i to iz svog dzepa za razliku od nje koja se deli tudj novac! Veeelika razlika! ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!