Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By ...Sitnicava...
Onda ti i nemaš problem - ne družiš se ljudima koji te iritiraju po pitanju "silovanja engleskog"; nikome ne moraš da ukazuješ na to; na forumu ne čitaš postove takvih, i eto.

Ne duri nam se, Zwezdo. :kiss:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
:giggle:

Zvezdo zato sto sam ti rekla da sam se ugojila? :lol:
By ~ Le Saint X ~
A tek koliko pishem u temi sta sad slushate!!!!!!

Sve engleski i francuski!

Ili treba da prevodim sve pesme na srpski???

:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Ivana
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by .L O S T
mislim da nema niceg lose u tome, moze biti funny :)

p.s.ponekad se nesto lakse i potpunije iskaze a engleskom nego sto je to moguce na srpskom:wink:
Srpski jezik je mnogo bogatiji i stariji od engleskog, tako da ta tvoja tvrdnja za mali broj rechi stoji, ali samo za mali broj rechi, kao npr. za struchne rechi.
Greska, engleski jezik je leksikonski bogatiji od srpskog.

A sada cekam da me neko ko je zavrsio lingvistiku opovrgne. Bilo bi mi zanimljivo, posto je sam Bugarski izneo statisticku i metodolosku tvrdnju plus istorijsku verifikaciju leksikonske-sinonimske prevage u korist engleskog jezika.
I'm waitin' :cekam:
Nije srpski jezik ni bogatiji ni stariji od engleskog.
Zwezdice (i ostali koji koji otvarate topike da ne kazem teme) prvo se dobro raspitas pa onda navalis na hejtovanje da ne kazem mrznju.

Ivana, htela si da kazes da je engleski leksicki (broj reci) a ne leksikonski bogatiji, jel da?

Predlog - aj prvo da naucimo srpski - i pravopis i znacenje reci, pa da onda serendamo o ostalim jezicima i njihovim korisnicima.

And, by the way, being able to order a drink in English, while on holidays in Grece, does not mean that one speaks English.

Tako da mojne kakite.
Korisnikov avatar
By decko
Ja i dalje ne razumem kako (a i zasto) neke ljude moze da nervira na koji nacin neko pise na forumu? :) Ako te nervira - preskocis i kraj.

Uostalom, ne vidim kako po autoru teme to mora da ima poentu? Zasto ako neko pise na engleskom znaci da se hvali ili sta vec? Mozda neko u tom trenutku to zeli bez ikakvog razloga. I zasto ne bi onda pisao? Ja bih da znam nekih deset jezika sigurno svih tih deset koristio kad mi se 'oce bez ikakvog povoda ili razloga posto na taj nacin 'obnavljas' to sto si ucio.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja opet ne razumem te jezicke cistunce, kada je srpski jezik prepun pozajmljenica iz razlicitih jezika (zapravo postoji ogromna knjiga o pozajmljenicama, sa sve poreklom reci i kako se pise u originalu. I ta knjiga nije mala)
Korisnikov avatar
By Rei
svashta forumashima smeta.

ne smeta shto je "nash" srpski jezik vec pun turskih, italijanskih, nemachkih pa i engleskih rechi, ne smeta shto gledamo filmove na engleskom, slushamo muziku na engleskom i sl, ali smeta shto ubacimo poneku englesku rech ovde, u nashe tako ozbiljne i dubokoumne postove...

quit bitching.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by smaug
And, by the way, being able to order a drink in English, while on holidays in Grece, does not mean that one speaks English.

Tako da mojne kakite.
:up:

But, does that mean that they should NOT write English? :nerd:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Val

Tako da mojne kakite.

But, does that mean that they should NOT write English? :nerd:

@ Val - No it does not. They may write in any language they do (not) speak. :)

Moja poenta je da je ovo forum a ne pismeni zadatak iz srpskog ili ispit na filoloskom...Tako da moze da pise ko sta hoce i kako hoce - dok ga ne banuju. Al ako se vec hvatamo u kolce, onda bi bilo dobro da umemo da tancujemo.
A drugo, ja jaaaako ne volim moralisanje i dramosere (knjizevna rec, mame mi, upotrebio je Ivo Andric) ni kad bezgresni to cine. A (nas) gresne i smrtne da ne pominjem.
Korisnikov avatar
By Val
Kapiram ja, aber was wäre wenn wir alle eine Fremdsprache wählen würden und auch so schreiben würden? :nerd:

And than, there is the other language we "speek".

Na kraju krajeva, svako od nas poznaje bar jedno "pismo". I gde bi nas to odvelo?

:zvezdice:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Val
Kapiram ja, aber was wäre wenn wir alle eine Fremdsprache wählen würden und auch so schreiben würden? :nerd:

Na kraju krajeva, svako od nas poznaje bar jedno "pismo". I gde bi nas to odvelo?

U sto se ti pravis vazna sa tim tvojim nemeckim.
Pa odvelo bi nas do kule vavilonske :) a to znamo kako se zavrsilo.

Pismo....i napismo se.
Moze se kako se hoce samo se ne moze da se kaka (in my books).
Korisnikov avatar
By bas bleu
Pa odvelo bi nas do kule vavilonske :) a to znamo kako se zavrsilo.
Gde je kula vavilonska, tu su i kurve vavilonske. E to ja cekam ;)
Korisnikov avatar
By Val
Zar mozhemo da se "pravimo" vazhni? Ja ne sumnjam u inteligenciju bilo kojeg chlana ovog foruma. A znash shta bi to znachilo? Ja se "pravim" vazhna, a drugi glupi da procene. A vidish, samim tim, teza ne stoji. Prosto pozheleh da izrazim da nisu SVI bili u mogucjnosti da usavrshe vishe stranih jezika i barataju njima na ovoj "podlozi", trebalo bi imati obzira. ;)
Korisnikov avatar
By smaug
Naravno da mozemo da se pravimo vazni. Evo vidi Zwezdicu i Ivanu :)
Al nemoj nista da mi se jedis, Val, imacu obzira. Neeezno cu da ih ' izlozim' maltretmanu.
Thanks za druzenje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dina
Ono sto je zanimljivo da osobe koje zive u zemljama gde se govori engleski ne koriste taj jezik u postovima a to bi bilo vise shvatljivo jer ako govore sa svim ljudima okolo i po ceo dan nije cudo da pocnu i da razmisljaju na engleskom ili da im neka rec prva padne na pamet.
:wink:

jedan od razloga shto dodjem na ovaj ili josh mozda neki ex-Yu forum je da popricham po-maternji.

elem, i ja nekad ubacim engleskog (a moze i mnogih drugih jezika, po potrebi :smug: ), no gledam da ne preteram.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Daliborka
Ima nas koji ch, zh i sh ne pishemo iz besa i obesti, vec zato sto nemamo instaliran onaj pusti text toolbars.
Znam da to nije problem instalirati, ali nikako da stignem.
eto Daco ljubim te ovdeka.

da, kao odgovor Dragonite-u, npr. ja nemam srpsku tastaturu vec ajmerichku, istina mogu podesiti srpski keyboard (oops) no na cirilici je (shto nekad i uradim), ali brate, inache, stalno puno vremena bih provodio nagadjajuci gde je zarez, gde su znaci navodnika, gde je dvotachka, gde je tachka zarez, gde su apostrofi itd... jer nisu na istim lokacijama kao na engleskoj tastaturi.
al' eto ako bash smeta, mogu da nauchim sve to pa da ne bude frke.
By Dragonite
Ok ok, neću da umrem ako vidim nešto umesto š, đ, č i ć. I samom mi je teško da nađem određene znake na takvoj tastaturi, pa se često sa alt+shift prebacim na englesku, te brzo vratim.

Često me zbuni, на ћириличној тастатури, слово Б, које ја видим као В.

Ali w umesto v...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Vel boy
da, kao odgovor Dragonite-u, npr. ja nemam srpsku tastaturu vec ajmerichku, istina mogu podesiti srpski keyboard (oops) no na cirilici je (shto nekad i uradim), ali brate, inache, stalno puno vremena bih provodio nagadjajuci gde je zarez, gde su znaci navodnika, gde je dvotachka, gde je tachka zarez, gde su apostrofi itd... jer nisu na istim lokacijama kao na engleskoj tastaturi.
al' eto ako bash smeta, mogu da nauchim sve to pa da ne bude frke.
Ono što ne volim kod ćirilične tastature je što ovaj taster Del na brojčanoj tastaturi ne funkcioniše kao tačka, i onda moram da jurim tačku i to mi oduzima vreme. A ponekad i ne primetim pa mi zafale tačke na ćirilici
Korisnikov avatar
By Vel boy
da, ali i u drugim tastaturama je tako ili slichno npr. hrvatska, pa srpska latinichna.... sve one imaju te znake razbacane razlichito od engleske.
By iWanna
Originally posted by Svi po malo
Bla, bla, truc, truc, muuu....
Osnovna skola.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Tema je izgubila smisao i presla u banalizaciju mojih misli ! :bye:

Lepo se igrajte.. :retard:
Korisnikov avatar
By novy
Oh, give me a break!

pogledaj samo svoj prvi post na ovu temu:

-Zwezdica
-Adrenalin junky
-ushi, ochi

You edited your post in the end, or what?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ajde procitaj sve moje odgovore pa ces naci odgovore i za tvoje nabrojane gluposti.. :hvala:
Korisnikov avatar
By Val

jedan od razloga shto dodjem na ovaj ili josh mozda neki ex-Yu forum je da popricham po-maternji.

Al´ ipak, kontam, da ako odem na engleski sajt, nemam kome da se kurchim loshim Engleskim. :sigh:

:lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dina
Ono sto je zanimljivo da osobe koje zive u zemljama gde se govori engleski ne koriste taj jezik u postovima a to bi bilo vise shvatljivo jer ako govore sa svim ljudima okolo i po ceo dan nije cudo da pocnu i da razmisljaju na engleskom ili da im neka rec prva padne na pamet.
:wink:

elem, i ja nekad ubacim engleskog (a moze i mnogih drugih jezika, po potrebi :smug: ), no gledam da ne preteram.
I mislila sam na tebe, Val itd... (do duse u slucaju Val je nemacki ali sustina je ista...).
Korisnikov avatar
By m..
Silovane su mi ushi ili ochi (ako chitam) svakodnevno engleskim jezikom u Srbiji.. Umece se i gde mu je mesto i gde mu nije mesto (a ulgavnom mu nigde nije mesto posto za sve te engleske rechi mi imamo i nashe, hvala bogu)...

Na forumu mi bodu ochi postovi korisnika koji ceo post kucaju na engleskom, ne mislim na citate, nego na njihove rechenice i misli i na korisnike koji po svaku cenu u jednoj rechenici ubace par engleskih rechi. :wtf:

Poenta? Da mi vidimo kako su oni savladali engleski, najlaksi jezik na kugli zemaljskoj ili ... ne znam koja bi druga poenta mogla biti? :misli:

Da pitam i vas, posto ja ochigledno ne vidim smisao u toj nasilnoj upotrebi tudjeg jezika, mozda neko od vas vidi.

Dakle; CHEMU sve ovo???

Edit: I meni se desava da ponekad iskoristim neku englesku rech, tipa sorry i pls, ali one ne chine 80% mog rechnika, hvala Bogu..
ja ubacujem engleski tu i tamo, uglvnom kao postapalice, nekad mi je lakse da napisem 'btw' nego 'uzgred budi receno', ili 'anyways' nego 'u svakom slucaju' i slicno, narocito ako sam napisala 'u svakom slucaju' 2 reda iznad. zapravo kucam onako kako razmisljam, pa otkucam sta mi prvo padne na pamet. ili ubacim neku drugu englesku rec da izbegnem neku glomaznu sintagmu, ili se prosto zabagujem (evo ga) pa ne mogu da se setim reci na srpskom, ili ne mogu da skujem termin, a da ne prekinem tok misli. mislim, to mi se i inace desava, tipa ne mogu da se setim kako se zove upaljac ili neki predmet u cestoj upotrebi, prosto ne mislim u recima inace, nego pre u slikama i relacijama i nekad imam problem da to prevedem u reci, i to nema veze sa tim koliko sam nacitana i koji mi je inace fond reci koji svakodnevno koristim, nego se prosto desava (uglavnom kad sam umorna, ali i ovako). mislim desi mi se tu i tamo, da odgovaram na neki post i cesem se po glavi jer ne mogu da nadjem odgovarajucu rec za neku ideju. tako da, u tim slucajevima, ako mi engleska rec dodje prva, nju cu i otkucati. i ne vidim nista problematicno u tome, kontam da moje postove manje vise svako razume.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by .L O S T
mislim da nema niceg lose u tome, moze biti funny :)

p.s.ponekad se nesto lakse i potpunije iskaze a engleskom nego sto je to moguce na srpskom:wink:
Srpski jezik je mnogo bogatiji i stariji od engleskog, tako da ta tvoja tvrdnja za mali broj rechi stoji, ali samo za mali broj rechi, kao npr. za struchne rechi.
ne slazem se s ovim, na engleski jezik npr. je znatno bogatiji recima kojima se izrazavaju razna osecanja i raspolozenja, u srpskom za pola toga ne postoje reci, a cak ni neke lako sastavljive sintagme. bitno da imamo izraz za svakog clana porodice s kojim smo u svadji :D
najozbiljnije nekad prosto stavim englesku rec da bih izbegla da sastavljam neku sintagmu ili gradim metaforu.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Val

pod vavilonsku kulu? Wie geht's um?
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by iWanna
Originally posted by Svi po malo
Bla, bla, truc, truc, muuu....
Osnovna skola.
Jeste iWannice, ko gubi ima prava da se ljuti.
A sto se ljutis. Pa samo smo izneli cinjenice, misljenja (bas kao i Ivana i Zwezdica) i jos malo smo se zezali.
Ih pa ne boli to. Evo nek postave nesto suvislo i da vidis kako ce svi decaci i devojcice da budu na vasoj strani i da aminuju. Ima da budete glavne u skolskom dvoristu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!