Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
MarsI meni je nastavnica domacinstva predavala hemiju kasnije. Mada, ruku na srce, znala je zena sta prica, nije se nasla u hemiji kao turista .
Medjutim, u VII rezredu oteramo nastavnicu HEMIJE u ludilo, ona ode od nas, u drugu smenu samo da nas ne gleda, I NAMA dodje hemiju da predaje DOMAĆINKA!
Originally posted by Mars
Čudan mi je taj trougao...Hipotenuza je najveca stranica pravouglog trougla... A ako je ona jednaka sa nekom od ostale dve katete, onda znači da je trougao pravougli i jednakokrak. A to znači da ona prva nije hipotenuza već TREĆA...Ali razumem tip problema koji te doveo do frustracije...
Kada sam shvatio da neki integral u stvari predstavlja POVRŠINU nekog sumanutog lika ograničenog tom funkcijom (kasnije zapreminu kod trostrukih integrala) ...
Originally posted by NocturnalNekada davno postojala je valjda Viša Pedagoška? (možda lupam, ali mi jesmo neka predavanja i vežbe imali u zgradi poznatoj kao bivša Viša Pedagoška) i jedan od dvopredmetnih smerova je bio domaćinstvo+hemija. Posle su tu višu školu zatvorili i po fakultetima osnovali neke dvopredmetne nastavničke smerove. Npr. biologija-hemija, fizika-hemija itd. Meni je jedno vreme bilo jako krivo što u vreme mog upisivanja na fakultet nije postojala dvopredmetna biologija+geografija (danas postoji u Novom Sadu) ali sad mi to više i nije važno kad je situacija u prosveti ovakva kakva jeMarsI meni je nastavnica domacinstva predavala hemiju kasnije. Mada, ruku na srce, znala je zena sta prica, nije se nasla u hemiji kao turista .
Medjutim, u VII rezredu oteramo nastavnicu HEMIJE u ludilo, ona ode od nas, u drugu smenu samo da nas ne gleda, I NAMA dodje hemiju da predaje DOMAĆINKA!
Originally posted by IslandMi smo taj deo sa vezenjem i tapiserijama radili ubrzano? tj. imali smo čas svake druge nedelje, valjda je trebalo da imamo sedmi čas a njemu se negde žurilo... sećam se da ni dugme nismo ušivali... jesmo pravili malecke razboje i onda pravili neke kao ćilimčiće od vune... naravno moj ćilimčić se ugnuo prema unutra kao sunčani sat... onda su mi objasnili da treba da ostavljam materijala uz ivicu a ne da krvnički zatežem... ali jelovnike smo pravili sve u šesnaest (npr. za frizerku koja u slobodnom vremenu čita roman i vozi bicikl, i tinejdžera koji igra košarku, i predškolsko dete, iako moja sestra nije jela ni upola toliku količinu hrane)... bilo je prilično zabavno, jedino što su moji jelovnici bili pogodni isključivo za Eskime jer su se bazirali na masnoćama... prvu pomoć nismo radili na lutkama. Nešto jesmo radili, jer se sećam da nam je deo o prvoj pomoći predavao jedan bearlike profesor fizičkog koji je nosio trenerku, pa se ne sećam ničega što je rekao. U okviru tog predmeta imali smo i nešto vezano za oružje, kod drugog profesora, matorog vojnika, gde sam se plašio da će me ludaci iz mog odeljenja ubiti ako se dokopaju te puške... na svu sreću profesor je prvo mene izveo kao primer kako se drži puška i rekao nišani mi u oko. Verovatno je iz mog ludačkog izraza lica shvatio da je bolje da naša generacija preskoči gađanje. Radili smo neki pisani test o puškama. Posle su mi dali 5 iz te neke kombinacije prve pomoći i pucanja.
setih se gluposti zvane domacinstvo, morali smo svi (i decaci) da vezemo neke male goblene i radimo tapiserije (malo bolja opcija)... a iz prve pomoci umalo nisam povratio - davali lutki vestacko disanje preko papirne maramice, svaki ucenik po jedna maramica, a maramica se sva navlazi i njeni parcici se pocnu muljati po ustima, fuj, i sad mi se povraca
Originally posted by UlixNije matematika kriva što ti je profesor bio Zbog takve izjave bi ga trebalo naterati da do kraja života predaje filozofiju, jer to što je rekao, naravno, nema blage veze sa matematikom ni u jednom univerzumu u kojem postoje pravougli trouglovi.
Ali matematika tako mnogo izgubi od svoje elegancije kad bude primenjena u fizici. Tacan trenutak kada su mi sve ladje potonule je bio jedan zadatak u prvom ili drugom srednje, koji sam se ja mucio kao Isus da resim kod kuce, i na kraju sam dosao do zakljucka da to ne moze da se resi (tj. ne mogu da dobijem resenje koje bi trebalo da dobijem), da bi moj prof. fizike rekao da sam trebao da "pretpostavim" da su kateta i hipotenuza nekog glupog trougla JEDNAKE i da tako resim. Jebem ti takvu matematiku.
Originally posted by KiborgMatematika nikad nije kriva, fizika je.Originally posted by UlixNije matematika kriva što ti je profesor bio Zbog takve izjave bi ga trebalo naterati da do kraja života predaje filozofiju, jer to što je rekao, naravno, nema blage veze sa matematikom ni u jednom univerzumu u kojem postoje pravougli trouglovi.
Ali matematika tako mnogo izgubi od svoje elegancije kad bude primenjena u fizici. Tacan trenutak kada su mi sve ladje potonule je bio jedan zadatak u prvom ili drugom srednje, koji sam se ja mucio kao Isus da resim kod kuce, i na kraju sam dosao do zakljucka da to ne moze da se resi (tj. ne mogu da dobijem resenje koje bi trebalo da dobijem), da bi moj prof. fizike rekao da sam trebao da "pretpostavim" da su kateta i hipotenuza nekog glupog trougla JEDNAKE i da tako resim. Jebem ti takvu matematiku.
Originally posted by Ulixveneove?
u onim Krugovim zbirkama, ali nisam siguran, koristili smo jos neke zbirke
Originally posted by IslandSećam se i ja, i to u dva navrata. Očajnički sam se obratio ocu za pomoć da mi nacrta na tkanini NEŠTO što bih ja mogao da ISKUKUKIAČAM, medjutim on je nabudzio TAKVIM detaljima, da se to ništa nije videlo kao tapiserija. Ne znam kako da objasnim, ima tih tapiserija više...ovo se namota vunica na neki kao lenjir, pa se to secne i dobiju se parčići iste dužine. Onda su se oni upetljavali spravicom koja se zvala HEKLICA na tkaninu. I ti dugi parčići ama nikako nisu mogli da dočaraju očevu zamišljenu scenu-jedino da se ošišaju. E, bilo je i druge vrste tapiserije, hm, kao BOCKALO SE platno, a jedna jedina nit te vune je klizila kroz iglu. Nevolja je bila što kad to krene da se para nema mu kraja, i ja sam odabrao prvu varijantu. Kada smo shvatili da ništa neće da bude od prvobitne skice, na brzinu sam uradio jednu prostiju, a lik me sramota da vam kažem koji je...
setih se gluposti zvane domacinstvo
... a iz prve pomoci
Originally posted by AngraMainaU moje vreme Venea je izdavao Zavod.
veneove?
Originally posted by Marse lud si marsOriginally posted by IslandPrvu pomoć nam je predavala Milka Vaška. Vaška kao nadimak, ne prezime. U opisu posla joj je bilo da ide po odeljenjima i traži nam vaške, tako da smo je znali još od zabavišta. Kad je došla prva pomoć i zaštita, nastao je pakao. To kako je ona doživljavala svoj posao nije ZA OTKAZ, to je za VIŠEGODIŠNJU ROBIJU. Kombinacija urodjenog debilizma, nestručnosti, sadizma i još koječega preko. Kad je izvukla lutku, zaboravila je da stavi baterije. Onda je polovinu odeljenja koje je duvalo ko blesavo ubedila da to ne rade kako treba (zašto nam nije pokazala!?), da bi pred kraj počela da vidi ono što ŽELI DA VIDI ("Evo, zasvetlelo je MALO"), da bi se na kraju opsetila da nema pomenutih baterija. Žena debil.
setih se gluposti zvane domacinstvo
... a iz prve pomoci
Odgovarao si za ocenu TAKO ŠTO...tema ALKOHOLIZAM. Ona ti čita neki nepoznat članak o čoveku koji se napio i baulja ulicama. I postavlja pitanje: POSLE KOLIKO METARA JE ČOVEK PAO? Posle koliko metara je čovek pao. Nemaš telesnu masu, NEMAŠ %%alkohola u krvi, nemaš NIŠTA (normalno pitanje, pre svega), samo njenu FACU ispred tebe koja očekuje odgovor. Ti kažeš nešto, ona kaže NE! NE! NE! i da ti KECAAAA!!! KECA TI DA MILKA VAŠKA JER NISI ZNAO POSLE KOLIKO JE METARA PAO PIJANI ČOVEKKKK!!!! Onda kreće LICITACIJA, djaci koji NE odgovaraju za ocenu POGADJAJU! Ona kaže NE, VIŠE! ili NE, MANJE! dok se interval ne svede na par metara, A ONDA digne ruku NJENA MILJENICA koja kaže "tačan odgovor", Milka kaže BRAVO! i upiše joj JOŠ JEDNU peticu u dnevnik.
Goreće u paklu.
Originally posted by MarsPa prvo te nateraju da chamis u baletankama, crnom sorcu i beloj majici na -10 u sali sa polomljenim prozorima, onako u vrsti (poredjan po visini) i ko blesav vices "zdravo, zdravo, zdravo!", a onda moras da trcis u krug (to je nemoguce a da te smrznuti prsti ne bole u onim govancima od baletanki, a onda bi valjda trebalo da igras basket sa bedevijama koje su za 2 glave vise od tebe, ili odbojku koja ostavlja crveni osip po rukama, i na kraju znojav presedis jos 4 casa u hladnoj ucionici. Ili jos gore, ako se radi neka gimnastika, da pravis zvezde i stojeve na rukama (to mi nije poslo za rukom ni u vrticu, doduse tad su mi branili da se bavim fizickim aktivnostima zbog napada kaslja), sve to povezano nekim debilnim koracima koje ne mozes da popamtis. Ili da bacas medicinku na kosh, koja ti redovno ispadne negde iza ledja. Ili te nateraju da budes pokretna meta nekom buducem siledziji da te gadja loptom.
Vas su razvrstavali po nekoj visini na fizičkom? Zašto? Kada?
Off: Kad čitam jukijeve postove, kao da čitam Adriana Mola.
Simpatično
Originally posted by Marsjbt, meni nije predavao vene, ali jeste eugen, imala sam jaku cetvorku, bez rada kuci, ako se izuzme domaci svaki 2. put, a onda je dosla stjuardesa i odo ja na popravni.Originally posted by AngraMainaU moje vreme Venea je izdavao Zavod.
veneove?
Inače, još od tada datira moja odbojnost prema onoj sorti dece koja bez problema rešavaju sve zadatke iz nje (kao i ja, uostalom), ALI koja bi rekla "Venetova zbirka..."
Kasnije na fakultetu je ta odbojnost prerasla u otvoreno gadjenje.
Originally posted by m..Kakav užas. Nama bi samo bacili loptu, a najveći je problem bio kako izgluvariti taj čas. Po jednom u svakom polugodju su nas ocenjivali kao nešto, jednom dvokorak za basket, jednom niski start za atletiku, jednom gimnastiku...i to je to, što se tiče sale, onda napolju trčanje i skok u dalje, sve po jednom, i to je to. Za četiri godine. Nikakve baletanke, nikakve vrste, pozdravljanje...Užas. Od jednog korisnog i zdravog nazovi predmeta su napravili Prison Break...
Pa prvo te nateraju da chamis u baletankama, crnom sorcu i beloj majici na -10 u sali sa polomljenim prozorima, onako u vrsti (poredjan po visini) i ko blesav vices "zdravo, zdravo, zdravo!"
Originally posted by Marstvoji su bili neki napredni. kod mene je klupce stajalo u cegeru sa jos 10-15 druge klupcadi, a nama je bio hit da spojimo macku sa tim cegerom jer - eto ti radosti kad se obeznani od srece medju vunicom u 5 boja
Tamo mi je bilo EKSTRA zanimljiva ona plastična LOPTA u koju se stavi KLUPČE iz koga se plete...
Originally posted by MarsTito?
Kada smo shvatili da ništa neće da bude od prvobitne skice, na brzinu sam uradio jednu prostiju, a lik me sramota da vam kažem koji je...
Originaly posted by AngraMainaMeni je taj jedan cas bio najomiljeniji od svih casova fizickog u toku godine. Uvek sam imao sjajne rezultate.
a ono merenje odbijanja lopte o zid, pa trcanje...
Originally posted by SeoskiLolatako je to, uvek, u zivotu.
Pored silnih fudbalera, kosarkasa, dzudista najduze izdrzala balerina
Originally posted by AngraMaina
ja verujem da je u paklu za nastavnike fizickog rezervisan poseban krug negde duboko, a sasvim blizu satane, gde su prinudjeni da se za citavu vecnost zalecu na kozlice i padaju preko njih, krsheci se i lomeci. a kad vise ne mogu da pomere ni prstic, onda moraju da bacaju usijanu medicinku.
Originally posted by mikkaidi na fb grupu "graduate students: they are not bad people, they just made terrible life choices"Originally posted by AngraMaina
ja verujem da je u paklu za nastavnike fizickog rezervisan poseban krug negde duboko, a sasvim blizu satane, gde su prinudjeni da se za citavu vecnost zalecu na kozlice i padaju preko njih, krsheci se i lomeci. a kad vise ne mogu da pomere ni prstic, onda moraju da bacaju usijanu medicinku.
angra, kako je ovo slatko, kao da jos uvek iz tebe govori pobunjeni momcic i nerd
bas si bio streberko
Originally posted by SeoskiLolaPetokraka. Samo te dve KLOT varijante bez puno prelaza su mogle da se odrade za tako kratko vreme. A znam i to o cemu pricas, vidjao sam po stanovima. Malo veci format.
Tito?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!