Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By pthalo
*pthalo menja avatar na novom audio blogu*
Korisnikov avatar
By Sanguine
:sweet:

joj sto je ovo slatko.
lepo pevas phtalo :D
By mikka
Draga phtalo, svaka cast na naporu da naucis srpski jezik, jer je tezak, a nije ni prelep (po mom misljenju) ;)
(nije obavezujuce da ide jedno uz drugo-tipican primer je francuska migrenozna gramatika sa gotovo vise izuzetaka nego pravila, ali je français izuzetno lep jezik), i stoga, za pohvalu je svako ko se upusta u ucenje srpskog. Kada sam jednog Spanca ucio da kaze "srpski", dobro se namucio- ima samo jedan samoglasnik na kraju.
Korisnikov avatar
By Val
:smeh: Ovo dete je kao ja. Samo (sramota recj´da ja srpski uchim vishe od 20 godina) mi se to CH umesto CJ josh uvek "omakne"! Ponekad. Pretezhno kad kazhem "necju"...koje zvuchi otprilike kao "nechu". :neznam:
Korisnikov avatar
By pthalo
da, č-ć mi još uvek ne ide. možda naučiću kasnije. :D Šta ti je maternji jezik, Val?
Korisnikov avatar
By Val
“ćao svima! skoro četiri nedelje nisam pravila audio blog i mislila sam da pravim jedan jer, jer meni zanima kako zvučim, da li govorim bolje nego što sam govorila, i...

Kada sam imala tri godine, mama mi je pitala šta biću kada porastem i rekla sam joj da biću pingvin jer meni je sviđalo njihove odeće i onda kada sam imala četiri godine rešila sam da kada porastem biću vatrogasna sprava. I mama mi je pitala "nećeš biti vatrogasac?" Rekla sam "ne, biću vatrogasna sprava zato što je vatrogasna sprava crvena i možeš ići brzo." Mislila sam da to je dobar posao za mene. Ali možda, možda je pingvin bolje posao, ne znam. Ne znam šta da kažem. ćao”

A sledecji Audio post neka bude:

Cao svima. Skoro chetiri nedelje nisam pravila audio-blog. Mislila sam (htela sam) da napravim jedan jer me zanima kako zvuchim. Da li govorim bolje nego shto sam govorila i...

Kada sam imala tri godine, mama mE pitala shta cju biti shta cju da budem) kada porastem. Rekla sam joj da cju biti pingvin jer mi se svidjala njihova odecja. Kada sam imala chetiri godine reshila (odluchila) sam, da, kada porastem, budem vatrogasna sprava, (ovde kontam da si mislila na vatrogasno "vozilo"? Mama mE pitala: "Necjesh biti vatrogasac?" . Odgovorila sam: "Ne. Bicju vatrogasna sprava, zato shto je vatrogasna sprava crvena i mozhe "icji" brzo. Mislila sam da to je dobar posao za mene.
Ali mozhda... mozhda je "pingvin" bolji posao, ne znam. Ne znam shta da kazhem. Cjao”
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by pthalo
da, č-ć mi još uvek ne ide. možda naučiću kasnije. :D Šta ti je maternji jezik, Val?
Hmmm...trebao bi da bude Srpski (po majci) ali odrastoh u Nemachkoj, tako da... :obesen:
Korisnikov avatar
By Val
Eto mi ga sad! Pomognem i o ´ma me ljube! :beba:

(Da...CH-CJ mi josh uvek ne ide. Mozhda cju to nauchiti kasnije.)

S obzirom da na ovom forumu vecjinom "ordiniraju" srpska deca...chitajucji njihove postove, vrlo brzo cjesh primetiti koliko je nepismenih. Dakle, trebala bi da budesh ponosna shto si nauchila jezik koji neki ne nauchishe od rodjenja do sada...a zhive u Srbiji! :maca:
Korisnikov avatar
By pthalo
"Možda ću to naučiti kasnije." ok, hvala. :)

Šta je razlika između "naučiću", "ću naučiti", i "ću da naučim
S obzirom da na ovom forumu vecjinom "ordiniraju" srpska deca...chitajucji njihove postove, vrlo brzo cjesh primetiti koliko je nepismenih.
hm, još ne govorim dovoljno dobro da primetim nepismenost.

:vijaca:
Korisnikov avatar
By Val
Mislim da "cju (da) nauchim" kazhu u Nishu. Nisam sigurna. Inache...Nauchicju i ja cju nauchiti ...se ne razlikuju. I´ll pass this one. :D
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Sve je isto vreme (buducnost)

Naučiću jezik.

Ja ću naučiti jezik.

Ja ću da naučim jezik.

edit - mada mi koristimo ovo prvo.
Korisnikov avatar
By Val
Tinki, ja uvek kazhem...cjem nauchim! :D

Pthalo, ovo nisi videla! Jasno? :smeh:
Korisnikov avatar
By reveal
Nauchicju je skraceni oblik Futura I... Znaci isto sto i Cju nauchiti.
Cju da nauchim oznacava Futur I, buducnost, a glagol je u obliku prezenta.

Ne znam sta te buni konkretno? :D
Korisnikov avatar
By Val
nisam videla ništa, ne brini :ccn:

Uf, o ´ma` mi lakshe! :smilegrin:
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by reveal
Nauchicju je skraceni oblik Futura I... Znaci isto sto i Cju nauchiti.
Cju da nauchim oznacava Futur I, buducnost, a glagol je u obliku prezenta.

Ne znam sta te buni konkretno? :D
nijanse između njih :D
Korisnikov avatar
By Val
I pre nego shto odem na spavanje...Pthalo: Izbaci ono "Ne znam shta da kazhem" iz rechnika! ;) Laku nocj...
Korisnikov avatar
By pthalo
ok, izbaciću. mada je "ne znam šta da kažem" dobra rečenica kada ne znam šta još da kažem
Korisnikov avatar
By reveal
Razlika je u obliku glagola.
Ako hoces da kazes neku radnju u futuru, ti to mozes da uradis na sva tri nacina. Ne postoji razlika u tom smislu.

Recimo, neko te pita: "Sta cesh da radis posle?"
Ti mozes da odgovorish:

Posle cu da uchim, trchim, lezhim, pevam, spavam.

Trchacu. Lezhacu. Spavacu. Pevacu. Uchicu.

Posle cu trchati, spavati, lezhati, uchiti, pevati.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!