Originally posted by Sparkic
Ajmo jos malo sa primerima
Tema se nalazi u Golicljivim stvarima a zove se ''Ja mozda i BI(h)''
Decko je lepo rekao u toj temi sta ga zanima,interesuje i sta bi zeleo da proba.Ima ok odgovara ali takodje i onih koji se podsmevaju njegovom postu i onih koji ga zezaju.
ZASTO? Ako se budemo tako ponasali prema nekim ljudima koji SAMO napisu neke svoje zelje,interesovanja koja se KRSE sa nekim nazovimo pravilima foruma,gubimo smisao slobodnog izrazavanja koje bi trebalo da bude ovde.Zar ne?
sto se tice podsmevanja, provociranja i ostalih vidova manipulacije, mislim da je tako nesto nemoguce sankcionistati. u krajnju ruku i ne vidim bas jasan razlog zasto bi to trebalo uraditi.
postoje sankcije kada se odredjena mera predje, npr iznosenje imena, ljudi, mesta itd, pre svega jer narusava privatnost osobe u smisli da moze da je dovede u potencijalnu opasnost.
s druge strane, doza umerene provokacije je vrlo zdrava za razvoj osobe. ako bi neko ziveo pod staklenim zvonom i uvek u sejf, podrzavajucem okruzenju (sto je najblaze receno nemoguce) nikada ne bi razvio vestine prezivljavanja u svetu u kojem fakat zivimo. pa izazovi su tu da se prevazidju.
forum je lepo mesto gde ako dozvolis da dovoljno ljudi zna ponesto o tebi takvu situaciju ces imati pre ili kasnije. imaces je i ako nikoga ne poznajes, bas zato sto te niko ne poznaje.
da skratim, neprijatnosti su nuzne i nezaobilazne, u suprotnom svet bi bio mnogo drugacije mesto koje mi necemo docekati da vidimo.
i zato, na manipulaciju ne treba reagovati, pecanje je osnovni mehanizam. za igru je potrebno dvoje.
ja bar extremno retko reagujem na istu. na ovom forumu sam mozda dozivela dve-tri takve situacije i iskulirala ih. sta meni sad znaci da tamo nekom virtuelnom liku pokazujem da ja nisam to sto on misli da jesam. onda cu se zapitati zasto mi je stalo da ima dobro misljenje o meni, sta ja zaista imam od toga.
hocu reci sledece. ako se upecas, znaci da prihvatas to za sta te neko provocira. znaci da je u pravu. znaci da ti stvarno imas issue u vezi neke stvari i da je to znak da na tome vredi poradi.
ja sam imala issue da uvek zelim da ostavim dobar utisak (klasicna prica, a ko ne zeli) i danas mi je to bitno, ali pre svega u profesionalne svrhe, ipak treba platiti racune. ali sam skontala da ako budem perfect za sve, nikada necu biti za sebe. plus, nisu svi ljudi zasluzili isti tretman. sada biram kome dajem svoju energiju. previse je cenim da bih je delila u humanitarne svrhe.
sve je to odrastanje, ucenje, sticanje iskustva. sto vise iskustva imamo i + i - to smo spremniji kao individue. zivot je borba (kakav klishe). kako kontamo sebe, kontamo i sta nam je bitno da bismo sto optimalnije ziveli ovaj zivot koji imamo. i jos nesto, svako je cudi za tri dana. kao sto rekoh, palanka voli da ispira usta, ali se brzo umori. a sto se neko vise buni, to je primaljiviji kao tema. e pa, neki mogu da se nose sa tim i uzivaju u tome, neki ne. bitno je skrenuti paznju na sebe.
+ intrige i spletke su opet paket svega gore spomenutog. ja stvarno gledam da ih se klonim. imam srecu da se druzim sa dovoljno svesnim ljudima. ali sami smo se birali. i znam da gay prijateljstva postoje. i kao i svaka prijateljstva imaju svoje uspone i padove. ali na svemu mora da se radi, na sebi, na odnosu sa drugima. nista nije dato zdravo za gotovo.
i za kraj ovog traktata (eto jedne stvari koju sam naucila na ovom forumu, a to je da pisem duze od 3 recenice, jer sam extremna lencuga u tipkajnu)
zivotna ravnoteza je mnogo losa stvar. treba joj teziti, ali kao sto psihicki zivot ima dinamiku, nemoguce je konstantno drzati u takvom stanju. ako pokusavamo da je odrzimo sa starim snagama i iskustvima koje imamo, samo cemo na silu sprecavati da do prirodne promene dodje. to je problem, to je bol, to je osecaj nemoci, to je strah od promene. but promena stvarno cini dobro. to je onaj rast koji proizilazi iz rada na sebi.
i sada ce mozda neko reci da sam ga utupila za desetku. mozda i jeste u pravu, mozda cu i ja to sutra misliti, kada se probudim. ali sada mislim ovako i bas me briga. imam pravo na to