Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Stripi
Originally posted by devokICA
Drago mi je sto sam nasla novi forum koji nosi sa sobom toplu atmosferu i ljudi....
Mislimn da bi bilo ok da si nam dala link na taj forum, da se uvjerimo :yes:
na zalos' (il na srecu:)?) taj forumcic je sto bi' se reklo "usko strucan" tjest samo je za devojkice...pravilnije za butch fem &transguy deo lgtb populacije:merlinka:
Korisnikov avatar
By svejedno
Sto se tice toga ko je otisao - niko sigurno nikoga nije terao, niti je ovo mesto na kome ljudi zele da provedu ceo svoj zivot, mislim, ovo cak nije ni MESTO, jel, vec polako kako izvalis sve sto te interesuje, nema vise interesovanja osim za povremeno svracanje da se vidi ima li neceg novog a zanimljivog.

Hocu reci - ljudi odlaze prirodnim tokom - niko nije oteran osim banovanih, a ako je nekome toliko stalo da pise bas ovde, niko ga ni ne moze oterati.

I sto bi bilo kome bilo zao sto vise nema ljudi koji su ranije pisali ovde?

Ima novih, a ionako su to virtuelni identiteti, meni, jel, posto ja odavde poznajem samo jednu osobu, i to mnogo pre nego sto sam dosao ovde.

A sto se tice prpucavanja, tu se slazem, i sad bas pogledah onu temu, Ja bi(H), strasno.

Mislim, cak i ako neko sebe laze, cak i ako neko zeli na to da mu ukaze, zaista ima lepsih nacina.

Ali, to je vec stvar licnog vaspitanja a i komplexa, niko tako ne skace na druge ako mu nije pogodjen zivac (a da ga ni ne poznaje) i tu se ne moze mnogo uciniti.

Zato je tu uvek scroll. ;)

Ima ovde i zanimljivih, pametnih & vaspitanih ljudi.
Korisnikov avatar
By Stripi
na zalos' (il na srecu:)?) taj forumcic je sto bi' se reklo "usko strucan" tjest samo je za devojkice...pravilnije za butch fem &transguy deo lgtb populacije:merlinka:
Ne moramo pisati, možemo samo i škicnuti.
Osim toga, ako nisam ja butch peder onda ne znam ko je :durenje:
Korisnikov avatar
By jukie
Evo razmišljao sam noćas o celoj stvari i u suštini je ovih nekoliko ljudi reklo kako i jeste. Kada se razmene informacije zanimljive za svakoga, ljudi se posle podele u male grupice drugara i ćakulaju po ćoškovima. Kako trenutno vidim ovaj forum: kao jednu vrstu učmalosti, tj. ništa se ne dešava. Ne vidim da se ljudi svađaju i podbadaju kao što je ranije bilo. Ali ne vidim ni neki pravac u kome se krećemo; nikud ne stremimo, ništa ne planiramo. Otprilike kao da svi samo ležimo na kaučima sa daljincem u ruci i dok čekamo da nam počne CSI/Law and Order štrickamo po raznim kanalima i gledamo malecke komadiće programa
Korisnikov avatar
By gari
Eh. Jukie celu noć si utrošio na razmišljanje o ovoj temi? Zar nisi mogao to vreme pametnije da utrošiš? Ionako smo došli do zaključka da su ovde ostali samo GLUPANDERI i tu je kraj.

:komp: :domino: :sleep:
Korisnikov avatar
By jukie
Ma nisam celu noć nego nisam mogao da spavam pa sam ranije ustao :kafa:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by jukie
Ma nisam celu noć nego nisam mogao da spavam pa sam ranije ustao :kafa:
Pa to je normalno-zbog promene vremenskih /atmosferskih/ prilika. Promena vazdušnog pritiska, vlažnosti i temperature jako nepovoljno utiče na starije ljude. Ja ne spavam već tri noći /spavam danju/.

Inače, ovde se pametni ljudi čuvaju da to pokažu jer bi bili rastrgnuti od nekih silnig glupandera.

:cowboy: :lukavi: :skola:
By Bombina
svejedno je lepo je rekao ima ovde pametnih ,iskusnih,vrlo moraju da budu pazljivi
Ja sam skontala nekada,ranije sam nacula zasto odu i tek vracaju
sve ste preterali ,radi sta oce i recimo kazu -smorili smo se i dosadno..ma sto ne izlazite neko vece
ja to pricam za neko vreme da jave uz setnju
neslusaju i nevredi
By Çâðê_DUP
Perpetuum debile koji umnogome vlada forumom doveo je do odumiranja foruma invazijom skakavaca cija netolerancija prema drugim misljenjima prevazilazi svaku meru. Stari forumasi (zasto li sam ja jos tu?), odlaze usled nedostatka intelektualne korespondencije sa vecinom korisnika. Van ove forumaske saborks dogme sagledavsi situaciju, jednostavno se ne oglasavaju, ne zeleci da remete tok misli mrtvoga mora forumaskoga.

forum sve vise karakterise i demonstrira siromastvo izraza, odbijanje bilo kakve samorefleksije, nesposobnost hendlovanja sujete, chat minimalizxam je prenet na forumaski teren gde se ocekuju nekakvi duzi recenicni slojevi ili mozda kakav sufizam, ali oblikovan makar u misao. na forumu ljudi dolaze ocekujuci da nekako imaju prava da se licno predaju temi, da jasno izraze stav uz izvestan metod misljenja, dakle-diskusija! uz kilometarske smajlije koji zamenjuju nepronadjene reci, vecina forumasa me podseca na retardiranu decicu u vrticu, a oni "realni" na podstrekivace status quo-a koji mnogima sto su ostalo sigurno odgovara. sto se lesbo de loop-a tice, estrogen fix jedva da dozivi jednu temu na jedvite jade sa zanemarljivo malim odzivima (necu komentarisati sadrzinu, zaboga ne moramo raspravljati o Aristotelu, ali neko ko ima problema sa psihoseksualnim identitetom nece pomoci da vidi teme "Kolika vam je duzina kose? i slicne ..)

Za pojedine od vas mislim da bi bilo jako korisno duzeti vam kompjutere i dati vam male digitrone da se igrate, ali na zalost ne mogu vam ukinuti slobodnu volju da i dalje silujete ovaj virtuelni papir ... mogu samo da konstatujem situaciju i da se rezignirano povucem do trenutka kada se postava foruma bude promenila. Problem nastaje kad po lancanom sistemu dovlacite nove korisnike slicne vasem modusu misljenja, sacinjavajuci jednu dogmatsku, krajnje konvencionalnu i insajdersku grupu. Shvatam da neki od vas jednostavno ne umeju bolje, i da je paradoks reci vam da bi trebalo malo opstije da pisete, da budete malo fleksibilniji, da podsticete razbijanje jedinstva koje je sve samo to nije i pretvorite ga u fokusiran tok misli pracenja teme, jer da vi to mozete pravilno da razumete, ne biste uopste tako pisali i takve teme postavljali.

Ne zelim da shvatite ovo kao nekoga ko sudi na osnovu neke vlastite supstancijalnosti, naprotiv, ja se pozivam pri svemu ovome na sustinu covekove prirode koja je meni vise nego data, i da ne mogu niti saznati niti definisati kako bi neko mozda trebalo da diskutuje, mogu samo da verujem da je moguce da se diskutuje na adekvatan i neadekvatan nacin, ali kao sto postoje pravila o "neflodovanju" chat kanala, potrudite se da ovaj forum sa drugacijom namenom i svrhom, flodujete recenicama.

... ponasate se kao korisnici foruma radikalne stranke, tj. od istog moronluka patite, samo sa drugacijim pocetnim prefiksom. Svesna sam da nas sve ovde spaja samo slicna seksualna orijentacija i da postoje ljudi koji nisu ok kao i svugde u svetu, ali mene zaista zabrinjava ovaj zacarani krug, nesigurne analogije u dijametralnoj suprotnost sa stvarnim (zabrinjavajucim) statusom koji imamo u Srbiji.

Ja sam sad iznela STAV. Jer samo na takvom osnovu (na osnovu iznetog stava) moze da se izgradi prava diskusija. Ponekad se stvarno zapitam da li ljudi na ovom forumu uopste znaju sta znaci rec diskusija ili im dobra stara Vujaklija nije u popisu imovine...Zalosno u svakom slucaju.
ima tu OK ljudi, ima ovakvih i onakvih, neki jesu, a neki nisu OK i mislim da ima veze sa trendom "chatovanja" po forumu koji je veoma losh...bolje receno poguban za ovaj forum.

kad su mi neki stari forumasi koji vise ne dolaze rekli razlog svog nedolaska, naisli su samo na slegnuta ramena i nedotupavu recenicu "Sta cesh...tako je kako je...to je neizbezno...svi se zezaju na isti nacin pa tako i ja." drugim recima "Svi skacu u bunar gluposti pa cu i ja sa njima." Jedino sto na takav "stav" imam da kazem se na zalost samo smajlijem moze opisati. Taj smajli i zelja doticnim personama za lep provod u zacaranom krugu savrsheno krshtenom kao Perpetuum debile.
Korisnikov avatar
By gari
Gino, ne piše se: na FORUMU ljudi dolaze...nego: na Forum ljudi dolaze. Pretpostavljam da si u ovoj duogooooj tiradi sebe smestila u onu OK grupu a ostale u OUT DEBIL? Svaka čast. Malo li nam je podela nego ćemo sad i ovako da se diskriminišemo i identifikujemo.

Zaboga, stari forumaši prestali da dolaze?! Pa fala Bogu, toliko su se napisali da je dosadilo i njima i drugima i Bogu i Đavolu. Šta sad, treba neko ovde doživotno da piše. O tome šta ko i o čemu piše i sa koliko inteligencije i obrazovanja je sasvim drugo pitanje. Niti su svi inteligentni, niti su svi obrazovani, pa zar im zbog toga treba zabraniti pristup na Forum? Hajde, neka VELIKI MUNDI uvede test inteligencije i obrazovanosti pre logovanja na Forum? Kakve su to gluposti?

Ne moraju svi sve da znaju, svako bira ovde o čemu će diskutovati, i iznosi svoje mišljenje, pa-glupo ili pametno, pročitaj ili ne /skroluj, kao mene m../ niko te ne primorava da čitaš gluposti. Uostalom, ovo je jedan sasvim običan gay Forum a ne seminar na Filozofskom fakultetu.

Niko nema ovlašćenje ovde da određuje ko je OK /valjda neka elita Foruma/ a ko nije. Uostalom, 95% posetilaca ovog Foruma su još isuviše mladi da bi zaista ozbiljno mogli o nečemu da raspravljaju i da se sa njima o nečemu raspravlja.

:cowboy: :wtf: :zakljucano:
Korisnikov avatar
By Skyen
Originally posted by Sparkic
Ajmo jos malo sa primerima :smilegrin:
Tema se nalazi u Golicljivim stvarima a zove se ''Ja mozda i BI(h)''

Decko je lepo rekao u toj temi sta ga zanima,interesuje i sta bi zeleo da proba.Ima ok odgovara ali takodje i onih koji se podsmevaju njegovom postu i onih koji ga zezaju.

ZASTO? Ako se budemo tako ponasali prema nekim ljudima koji SAMO napisu neke svoje zelje,interesovanja koja se KRSE sa nekim nazovimo pravilima foruma,gubimo smisao slobodnog izrazavanja koje bi trebalo da bude ovde.Zar ne?
sto se tice podsmevanja, provociranja i ostalih vidova manipulacije, mislim da je tako nesto nemoguce sankcionistati. u krajnju ruku i ne vidim bas jasan razlog zasto bi to trebalo uraditi.
postoje sankcije kada se odredjena mera predje, npr iznosenje imena, ljudi, mesta itd, pre svega jer narusava privatnost osobe u smisli da moze da je dovede u potencijalnu opasnost.

s druge strane, doza umerene provokacije je vrlo zdrava za razvoj osobe. ako bi neko ziveo pod staklenim zvonom i uvek u sejf, podrzavajucem okruzenju (sto je najblaze receno nemoguce) nikada ne bi razvio vestine prezivljavanja u svetu u kojem fakat zivimo. pa izazovi su tu da se prevazidju.
forum je lepo mesto gde ako dozvolis da dovoljno ljudi zna ponesto o tebi takvu situaciju ces imati pre ili kasnije. imaces je i ako nikoga ne poznajes, bas zato sto te niko ne poznaje.
da skratim, neprijatnosti su nuzne i nezaobilazne, u suprotnom svet bi bio mnogo drugacije mesto koje mi necemo docekati da vidimo.
i zato, na manipulaciju ne treba reagovati, pecanje je osnovni mehanizam. za igru je potrebno dvoje.
ja bar extremno retko reagujem na istu. na ovom forumu sam mozda dozivela dve-tri takve situacije i iskulirala ih. sta meni sad znaci da tamo nekom virtuelnom liku pokazujem da ja nisam to sto on misli da jesam. onda cu se zapitati zasto mi je stalo da ima dobro misljenje o meni, sta ja zaista imam od toga.
hocu reci sledece. ako se upecas, znaci da prihvatas to za sta te neko provocira. znaci da je u pravu. znaci da ti stvarno imas issue u vezi neke stvari i da je to znak da na tome vredi poradi.
ja sam imala issue da uvek zelim da ostavim dobar utisak (klasicna prica, a ko ne zeli) i danas mi je to bitno, ali pre svega u profesionalne svrhe, ipak treba platiti racune. ali sam skontala da ako budem perfect za sve, nikada necu biti za sebe. plus, nisu svi ljudi zasluzili isti tretman. sada biram kome dajem svoju energiju. previse je cenim da bih je delila u humanitarne svrhe.

sve je to odrastanje, ucenje, sticanje iskustva. sto vise iskustva imamo i + i - to smo spremniji kao individue. zivot je borba (kakav klishe). kako kontamo sebe, kontamo i sta nam je bitno da bismo sto optimalnije ziveli ovaj zivot koji imamo. i jos nesto, svako je cudi za tri dana. kao sto rekoh, palanka voli da ispira usta, ali se brzo umori. a sto se neko vise buni, to je primaljiviji kao tema. e pa, neki mogu da se nose sa tim i uzivaju u tome, neki ne. bitno je skrenuti paznju na sebe.

+ intrige i spletke su opet paket svega gore spomenutog. ja stvarno gledam da ih se klonim. imam srecu da se druzim sa dovoljno svesnim ljudima. ali sami smo se birali. i znam da gay prijateljstva postoje. i kao i svaka prijateljstva imaju svoje uspone i padove. ali na svemu mora da se radi, na sebi, na odnosu sa drugima. nista nije dato zdravo za gotovo.

i za kraj ovog traktata (eto jedne stvari koju sam naucila na ovom forumu, a to je da pisem duze od 3 recenice, jer sam extremna lencuga u tipkajnu)
zivotna ravnoteza je mnogo losa stvar. treba joj teziti, ali kao sto psihicki zivot ima dinamiku, nemoguce je konstantno drzati u takvom stanju. ako pokusavamo da je odrzimo sa starim snagama i iskustvima koje imamo, samo cemo na silu sprecavati da do prirodne promene dodje. to je problem, to je bol, to je osecaj nemoci, to je strah od promene. but promena stvarno cini dobro. to je onaj rast koji proizilazi iz rada na sebi.

i sada ce mozda neko reci da sam ga utupila za desetku. mozda i jeste u pravu, mozda cu i ja to sutra misliti, kada se probudim. ali sada mislim ovako i bas me briga. imam pravo na to :)
Korisnikov avatar
By Dina
Evo jos jednog primera - isto golicljive stvari - Sta je to dobar sex?

Na toj temi se str8 ljudi prozivaju kako smeju da pisu po gay forumu itd :roll:
Korisnikov avatar
By gari
Ne znam zašto ih neko proziva? Čim su ovde došli imaju dobre šanse da ubrzo i oni postanu gay ili BAR bisex. Zato ih treba puštati da dolaze i pišu što više ne bi li se gay populacija umnožila, kad već ne može oplodnjom jel, onda bar ovako.

:nokti: :eevil: :maca:
Korisnikov avatar
By Dina
Ne znam ni ja Gari... mada ne znam kako se ni postaje gay ili bisex... ili bar ja nisam postala nista drugo nego ono sto vec jesam :wink:
Korisnikov avatar
By gari
Pa i ti koji dolaze kao str& već JESU, ali hoće da im neko to i kaže. Plaše se sami sebe. Početak svakog življenja je sa rečenicom:ja jesam...

:tetka: :psiholog: :skola:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ih gari, ja npr samo kazem ja nisam..

Ni gay, ni bi, ni str8.

Ja sam prosto ja, a sexualnost ne upravlja mojim zivotom.

Nije toliko bitna da bih se deklarisao na bilo koji nacin.

Ako mi se npr nekad svidi musko, ne bih imao problem sa tim, ali to se do sada nije desilo.

A ovde ima vise str8 ljudi, koji sebe bas deklarisu kao str8.

I ti tvrdis da oni to nisu?
By Çâðê_DUP
Originally posted by svejedno
Ih gari, ja npr samo kazem ja nisam..

Ni gay, ni bi, ni str8.

Ja sam prosto ja, a sexualnost ne upravlja mojim zivotom.
zasto li se pronalazim ... :kesa:
Korisnikov avatar
By gari
Ne, ne tvrdim da nema ovde str& ljudi. Neka ih ima. Ali me nerviraju oni koji su KAO str& i ovde su KAO samo iz radoznalosti a sve u šesnaest se raspituju o raznim tehnikama vođenja ljubavi između muškaraca /ili devojaka/. Nerviraju me licemeri. Inače, ni ja se ne deklarišem niti sexualnost upravlja mojim bićem. Nije bitno kog je pola osoba koja mi se sviđa.

:pas: :sladoled: :bye:
By Melibea
I am back....Hvala svima koji su nasli malo vremena i odgovorili na ovu temu...Posto sam tek sad stigla cim procitam sve postove napisacu svoj komentar...:diplomac:
Korisnikov avatar
By gari
Bolje nemoj mnogo da se trudiš. Ionako je već sve rečeno. Ende /što bi reko Kriger/.

:nokti: :tumble: :mazi:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by gari
... Ali me nerviraju oni koji su KAO str& i ovde su KAO samo iz radoznalosti a sve u šesnaest se raspituju o raznim tehnikama vođenja ljubavi između muškaraca /ili devojaka/...
Ali kako mi znamo da li je druga osoba KAO ili nije KAO? Neke osobe zele da znaju stvari koje se ne ticu iskljucivo njih, neke osobe interesuje samo ono sto ima veze sa njima... Ja opet ne volim osobe koje sve "znaju" o drugim ljudima jer to obicno znaci da hoce da sve podvedu pod neki obrazac, daleko bilo da iskocis iz toga........
Korisnikov avatar
By gari
Pa oni se samo tako predstavljaju. Kreću sa onim-ja sam str& i ovde sam sasvim slučajno KAO da bi daljnji razvoj diskusije pokazao da se u stvari radi o osobi sa jako izraženim latentnim homsexualizmom koja je ovde došla da to još jednom proveri i uveri se da ima još puno takvih kao što je on.

Malo više iskrenosti /ako je to ovde uopšte moguće/ ne bi bilo na odmet.

:saint: :sniff: :fist:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Pa taj koji je u tom stadijumu nije iskren ni prema sebi, kamoli prema nekim virtuelnim ljudima.

btw homosexalizam -> homosexualnost ;)
Korisnikov avatar
By gari
Najlepše laži su one koje upućujemo samima sebi. Oh, kako sam dobar, oh-kako sam lep, oh-kako me ljudi vole...A ogledalo sklonili.

:kuca: :pas: :nazdravlje:
Korisnikov avatar
By Hys.
da citiram skyen:
"....ja bar extremno retko reagujem na istu. na ovom forumu sam mozda dozivela dve-tri takve situacije i iskulirala ih. sta meni sad znaci da tamo nekom virtuelnom liku pokazujem da ja nisam to sto on misli da jesam. onda cu se zapitati zasto mi je stalo da ima dobro misljenje o meni, sta ja zaista imam od toga."
To je APSOLUTNO moja deviza zato me niko nece videti da se nekome objasnjavam na forumu, prepirem, upadam u vatru, tolko me boli paja da to radim da je to nesh' neopisivo :tenis: I nekad se zapitam kako neko ima zivaca da to radi, snage, volje, (ZELJE???)...ali dobro sto ljudi sto cudi..
Mozda zato nisam pobegla posle 4 i po godine provedene na ovom sajtu-nesto sto ne shvatas iole ozbiljno te totalno ne dotiche:zev:
Korisnikov avatar
By Kupper
Kratko - kad sam dosao na forum, i pored ponekih carki, uglavnom je bilo veselo i opusteno (sto je prva i osnovna svrha foruma). Dodjes s posla, iz skole, s faxa i bi da se zezas a ne k'o foka - 'Ja sam najpametniji, ja!!!. Sedim kod kuce po ceo dan, do podne mrzim ceo svet a od podne i sebe'. Naravno da je bilo i ozbiljnih tema koliko ti dusa iste ali nije bilo pisanja doktorata jer 'nemam 'de pa moram ovde'. Zla krv se pojavljivala povremeno, nekako iza tjoska, tamo gde je stanovala Amnesia:). Skoro bez bolesnih elemenata. Ne volim da zalim da bilo cim sto je proslo ali tako je bilo deco. Veselo a i Bosie je bila tu. Dovoljno. Mada, kad malo zbrojim, Sparkic, nije neka vecina otisla. I ne znam da li je ko oteran.

Panta rei, shit happens, kako se kome dopada.
Korisnikov avatar
By Val
nesto sto ne shvatas iole ozbiljno te totalno ne dotiche:zev:

Bash tako. :)
Korisnikov avatar
By gari
Ipak mislim da je većina "starih" forumaša još uvek tu, ali su mnogi promenili nick pa izgleda da ih nema. Trebalo bi Pravilnikom zabraniti promeni nicka. Kako se registruješ tako da ti i ostane...

:djavo: :vezan: :predsednik:
By Melibea
:murkan: Da napravimo mali rezime svega ovog sto ste do sada napisali :murkan:

Kao prvo hvala svima koji su napisali svoje misljenje u vezi ove teme i koji su dali ok odgovore,nazalost kao i na svakoj temi pa tako i na ovoj bilo je onih koji su se samo zezali,smejali,ismejavali.Sve postove sam procitala sem jednog za koji mi je bilo potrebno 100 godina ali sam ga ipak na kraju procitala.

Sta na kraju ili nekom pocetku mogu da zakljucim? Sve sto sam na prvom postu rekla,pitala,zakljucila OSTAJE KAO ISTINA - nazalost. Na srecu ima jos ok forumasa ali 85% je onih koji su ovde radi :mag: i :sw: Malo je onih koji su i dalje :setnja: raspolozeni,malo je onih koji daju savete a pritom se ne ismejavaju i ne zezaju te iste osobe koje su postavile neku temu koja ima znaci. Mrznja,zavisnost (ne znam zbog cega) je i dalje prisutna kako na forumu tako i van njega (mislim direktno na gay svet)... DOKLE GOD BUDE TAKVIH LJUDI TESKO DA CE NAS IKO OZBILJNO SHVATITI..... :smiling:
Korisnikov avatar
By gari
Mržnja, ZAVISNOST /?/...Pretpostavljam da si pogrešila i da si mislila na ZAVIST? Mislim da nisi potpuno u pravu. Zvisno od teme, neko se šali a u nekim temama se i ozbiljno raspravlja o nečemu. Zavisi gde je i kakva je tema. Pa ne možemo svi ovde da budemo ozbiljni kao teta-Dudajka...

:iskolacen: :klap: :cigareta:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!