Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Koliko avatar govori o korisniku?

Mnogo, puno
47
52%
Malo, pomalo
44
48%
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by unic0rn

Duzhe vreme razmisljam o ovoj tematici jer sam to izrazheno primetio kod nekolicine ljudi. Pre neki dan sam prochitao da je to josh neko (pre no shto krenu teorije zavere - JA SE STVARNO NE SECAM KO JE TO BIO!!!!!!) primetio
i napisao javno za istog korisnika.
hm..ne bih da budem pogresno shvacen, ali mislim da govoris o meni...
s obzirom na to da sam relativno "mlad" forumas, (iako se svojski trudim, i znojem zaradjujem svoje mjesto pod ovim nebom:pionir: ) ne mogu bas da sa pretjeranom sigurnoscu pricam o nekim stvarima. ali zato imam sva prava ovog svijeta da kazem svoje misljenje, pa makar to rekao nekom ko ima hiljade i hiljade poruka(znas ono, "ne odgovaraj starijima!" )
zato sam javno rekao da je totalno fuj sto *neki* korisnici misle da je fazon isfrustrirane tetke u PMS-u bez dlake na jeziku totalno super, i da drugima ludacki pokusavaju da nametnu svoje misljenje uz pomoc sitnih fora za malu djecu, tipa "pa ti imas pravo na svoje misljenje!Ne dozvoli da te drugi strpavaju u isti kos sa njima! Ti si super i kul, i pametan, i lijep, i faca, i ko zna sta...Je l' da da sam JA u pravu a ne ostali?!"

mis'im stvarno...
Korisnikov avatar
By ciceron
Ja mislim da si avatari samo projekcije zelja forumasa. Tako eto, Kupper zeli da lici na Bred Pita ali je verovatno ruznjikav i stariji muskarac. Diogeniusov trenutni nick je sam vrh! Naprosto je fantastican po vise kriterijuma.
Nerviraju me avatari sa crticima. To je mozda za neki tinejdzerski forum. Vise volim avatare na kojima su prikazani sami forumasi (kao moj npr). Ne mora jasno da se vidi faca, ali bar neka naznaka kako forumas izgleda. Ovako, ako neko stavi fotku Bred Pita a u stvarnosti je vise kao Vudi Alen, dovodi forumase u zabludu i oni omah zamisljaju tog forumasa kao nekog predrkanog frajera a to je daleko od istine...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by ciceron
..... Ovako, ako neko stavi fotku Bred Pita a u stvarnosti je vise kao Vudi Alen, dovodi forumase u zabludu i oni omah zamisljaju tog forumasa kao nekog predrkanog frajera a to je daleko od istine...
Slazem se. Ali, ako neko lici na Harisona Forda, a stavi sliku Bred Pita, onda je zabluda manja i blaza, jer i taj Harison Ford vazi za dobrog frajera, u klasi starijih glumaca.

Bred Pit je mladji, pa mozda Kupper na taj nacin zeli da izvrsi virtuelno podmladjivanje - virtuelni fejs lifting. :eureka:
Korisnikov avatar
By Kupper
Ne Daliborka. Na zalost ciceron je u pravu. Isti sam Vudi Alen a dusu bih dao da licim na Breda. Jebi ga, nije me 'telo:vogue:

Vidis Daliborka kako nas sa preko 30-35 zacas proglase babama ili dedama.
Korisnikov avatar
By elastica
Ako mislite da avatar lici na korisnika onda za sebe mogu da kazem dve stvari:da sam sisanche i da volim da sisam sise. :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Oziris
Ne mora nista da govori, a moze i puno toga reci. Moj avatar su moje usne... E sad, nekome su lepe, nekome nisu nista posebno, meni... Meni se samo dopala fotka pa sam je stavila kao avatar. :neznam:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Kupper
Ne Daliborka. Na zalost ciceron je u pravu. Isti sam Vudi Alen a dusu bih dao da licim na Breda. Jebi ga, nije me 'telo:vogue:....
Ne ocajavaj.
Seti se da je Vudi Alen, uprkos nemarkantnom izgledu, bio miljenik zenskog sveta.
:love:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ali ne i muskog!
Dobro, ali Kupper je biseksualac, ako se ne varam.
Bogami, ako stvarno lici na Harisona Forda, bez razmisljanja bih mu dala p***u. :blush:
Korisnikov avatar
By Lunja
Ja mislim:merlinka:: da avatar ne govori o korisniku puno. Moze postojati odredjena veza izmedju avatara i posta korisnika; [1] nekad je ta korelisanost velika (cesto), [2] nekad mala (ponekad); pa je "povezanost" poruka i avatara (nalazim da je) "solidna". Smatram da svi zajdno: nick, custom status, avatar, datum registrovanja, broj poruka, lokacija, raspolozenje, potpis, rod, postovi, mogu da nas upoznaju sa 10% korisnikovog lika i dela. Ostalih 90% procenata su mesavina [1] laznog predstavljanja na forumu i [2] cinjenica koje se ne iznose pred javnost (privatnost, intima...) Tako da, nalazim da je udeo korisnikovog avatara u spoznavanju korisnika priblizno 1%. Glasao sam za drugu opciju.
:giggle:
Korisnikov avatar
By Kupper
Ali ne i muskog!
E i neka si rekao. Svaka ti cast. Ti si moj novi ljubimac:yay:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Moj trenutni avatar govori o tome da jos nisam naucila da koristim photoshop... Khm, nemam vremena... :)
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
kako kad... (univerzalan odgovor)

u mom slucaju govori da volim monicu belluci :love: :B :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Sandy Veverica
ne govori puno s obzirom da ja moj ne mogu da promenim ..nesto mi se zbingovallooo :komp:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Govori i te kako mnogo, i to je najlakse "procitati" osobe koje stalno menjaju avatare kao i one koji ih ama bas nikad ne promene. Avatar ce nam reci sta osoba voli ili cime se identifikuje, a to mnogo govori o coveku. Valjda nas avatari podsvesno hipnotisu i prosto nam narede da se predstavljamo preko njih. U svakom slucaju avatar ce nam otkriti ono sto je njegovom vlasniku najvaznije.
Oni koji su sebi najvazniji stavice svoju sliku, sa ili bez glave, potpuno nebitno. Osoba koja je zadovoljna svojim izgledom nece menjati svoju sliku toliko cesto.
Oni koji zele biti neko drugi stavljace slike svojih heroja, bilo da su to glumci, glumice, sportisti ili sl. Takodje ovde mogu biti i oni koji zele da se bave onim sto se osoba sa avatara bavi.
Kao sto REI rece, osobe koje stavljaju likove iz crtanih filmova su deca u dusi. Ukoliko neko stavlja avatare tipa unic0rn, takvi imaju neku veliku zelju i trenutno nisu u mogucnosti da je ispune, i zbog toga se vezuju za misticna bica, nesto sto nije realno i sl. Takodje moze znaciti da su te osobe veliki sanjari.
Oni koji stavljaju horor motive, i sl, mogu biti uplaseni necim, tj imaju neku fobiju ili strah od necega...
Koji stavljaju zivotinje uglavnom imaju nesto zajednicko sa tim zivotinjama, tako macke bi trebalo da vole da ih maze, paze, ali su ipak dovoljno nezavisne. Kucici su pak verne i odane osobe, uglavnom su to osobe koje su za duge veze.
Oni koji stavljaju pojedine delove tela, tipa oko, usne, imaju blagi fetish ka tom delu tela, i vrlo verovatno to prvo i primete na osobi.
Oni koji stavljaju sex motive - pa tu mislim da ne treba nikakva analiza :)

Uf... al davim :)
Korisnikov avatar
By HARP
A šta zna?i kada invertujete svoju fotku? :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Uf, to je malo komplikovano al aj da probam. Recimo da ta osoba dozivljava da je ljudi dozivljavaju pogresno, ili da zbog necega ne mogu da vide njenu pravu sustinu. Moze da bude neka sitnica koju prvo primete na toj osobi ili neka mana ili sta ja znam, a da osoba koja invertuje svoj avatar smatra (i tu je potpuno u pravu) da je ona vise od tog jednog detalja i time sto invertuje sliku pokazuje da je i ta inverzija jedno od njegovih (ili njenih lica) ali to nije ono sto je ona zaista... Sto ja volim da komplikujem stvari :ves:
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by Sava_Savanovic
Oni koji stavljaju horor motive, i sl, mogu biti uplaseni necim, tj imaju neku fobiju ili strah od necega...
Ne slazem se. Oni koji stavljaju horor motive, i sl, zele da postanu cudovista sa svojih avatara. :P
:giggle:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Llillian
ne govori puno s obzirom da ja moj ne mogu da promenim ..nesto mi se zbingovallooo :komp:
Kad promenis avatar obavezno uradi refresh. Cesto problem moze da bude u tome. Nisi prva sa istim problemom.
Korisnikov avatar
By nEne
govori o korisniku onoliko koliko taj korisnik zeli da avatar koji je izabrao o izvestava o njemu... ja bih rekao, relativno malo, ali ne nista! ipak je izabrani avatar rezultat neke voljne radnje datog korisnika u cijoj je osnovi motivacija predstavljanja sebe drugim korisnicima foruma. cim se neko predstavlja necim, jasno je da to govori nesto o tom nekom, na ovaj ili onaj nacin!

covek na razne nacine gradi sliku sebe u ocima drugih, sve sto ovde napisemo i svaki avatar koji promenimo, je sastavni (i mali) deo te slike.
Ostalih 90% procenata su mesavina [1]laznog predstavljanja na forumu i [2] cinjenica koje se ne iznose pred javnost (privatnost, intima...) Tako da, nalazim da je udeo korisnikovog avatara u spoznavanju korisnika priblizno 1%.
ne bih spekulisao o procentima, mozda i jeste 1%, ali cinjenica je da i pri zivom razgovoru sa osobom, dolazi do ne malog laznog predstavljanja (da, fizikuum relativno nesmetano opazamo, ali licnost...) percepcija odredjene osobe je uvek pracena kontrolom onoga s cim opazac raspolaze! tako da nikada nismo nacisto ;)
Korisnikov avatar
By Sandy Veverica
Originally posted by Kupper
Originally posted by Llillian
Kad promenis avatar obavezno uradi refresh. Cesto problem moze da bude u tome. Nisi prva sa istim problemom.
hvalla ... uspelaaaa sam
Korisnikov avatar
By xfreelancer
nemam pojma za druge, ali moj trenutni avatar govori da obozavam da slusam billie holiday. nije mi idol, ne zelim da budem pevacica jazz muzike, ni najmanje ne lici na mene etc. jednostavno, ova slika mi se jako dopala jos kada sam je prvi put videla, pa sam pomislila da bi bas bila dobra kao avatar. i ne smatram da osobito obmanjujem druge ucesnike foruma stvarajuci laznu sliku o sebi, jer mislim da su svi svesni da ne izgledam kao licnost sa svog avatara. e sad, ne znam koje sam podsvesne implikacije htela da izazovem time sto sam se odlucila bas za billie, i to na ovoj konkretnoj slici. logicno, sami postovi mi govore mnogo vise od avatara, i neko moze da stavi neku nevidjeno zgodnu ribu ili tipa, ili vec nesto monumentalno ili misticno, ali mu to nista ne vredi ako je sadrzaj postova neadekvatan.
mada, krajnje mi je interesantno i vispreno ovo stanoviste koje je izneo sava savanovic. daleko je od toga da me je udavilo. volela bih i da cujem njegovu analizu izbora sopstvenog avatara, naravno, ako hoce da nam otkrije. just for the record, leptirica mi stoji na hdd-u vec danima, i nema sanse da je pogledam ni tokom obdanice sa jos 10 ljudi u stanu.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by colonia_boy
genijalci, sta vam moj avatar govori o meni?
Ili da imaš najve?i aparati? za zube na svijetu, ili da želiš biti unic0rn umjesto unic0rna... :mucka:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Originally posted by 2kune
Originally posted by colonia_boy
genijalci, sta vam moj avatar govori o meni?
Ili da imaš najve?i aparati? za zube na svijetu, ili da želiš biti unic0rn umjesto unic0rna... :mucka:
a to je samo deo sa covera albuma Izgubljeni Svijet. meni govori da obozavam Coloniju
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!