Originally posted by Angelina777
Jasno uchenje Crkve jeste da je svaka polna necistota ozbiljan Greh. Ovo ukljucuje homoseksualnost, razvrat, preljubu i druge, jos gore stvari. Kada nas to ovaj greh odvaja od Boga i cini da nas nas andjeo cuvar napusti? Odgovor je za to jasan: kad se za greh ne pokaje.
Ta Crkva koju spominjes, koja je podrzavala pre 500 godina istrebljenje celih zajednica u južnoj, srednjoj i severnoj Americi od strane Europskih kolonija, jer se narod koji je tamo ziveo razlikovao od europljana i koji nisu hteli prihvatiti Hriscanstvo. Crkva je sve to podrzavala, dok je dobijala krvavo zlato, ukradeno od poubijanih indijanaca.
Crkva... koja je zenama nije davala nikakva prava, kada je zena bila u vlasnistvu muskarca (oca ili muza). Gde zene nisu mogle nositi pantalone.
Naravno, crkva je sve to radila pod izgovorom da su oni drugaciji od vecine. .. ono što ho?u da kažem, da crkva ne voli ništa što je druga?ije, da ne bi ugrozilo njen uticaj meðu društvom i kako bi zadržala apsolutnu vlast nad društvom.
...a, ti ako hoces da se vratis starim, moralnim vredostima koje crkva nalaže...
oblaci suknju,
maramu na glavu,
nek ti otac naðe muža,
nikad ne odgovaraj mužu,
raðaj mu što više dece
...i najvažnije, nek te muž jebe samo u misionarskom položaju.
nema tu neke filozofije: postoji Bog! Ali postoji i djavao zvani sotona! Ako Boga ne slusas, sotona ce te odvesti sa sobom u vecne muke. Bog zna sve. I veruj mi Bog postoji! Veruj, duhovni svet postoji! i to samo sa dve strane: Bog i svetlo i djavao u mraku. Djavao navodi na blud, ubistva, kradju, pedofiliju i pusta na vas zmiju homoseksualizma, ubija i rushi! To mu je posao!I kad vi tako govorite, to djavo govori iz vas. Ali onda ulazi Bog na scenu i pita: oces dobar i miran zivot-hodaj sa mnom, oces da ti zivot bude zbrda zdola-sadi tikve s vragom. Verujem da su oni koji ne priznaju Boga satanisti i uopste nisu svesni toga da djavao manipulise njima i kusha ih kako mu se svidi, pa ko ima ushi neka cuje, ko ima oci neka vidi.!!
Da li postoji Bog, do je veoma diskutabilno. Vidim da citiras reci iz biblije. Koliko znam, u svetu su samo 1/3 Hrišcani.
Ali, hajde da poðemo da Bog postoji. Ti ako si hriš?anska vernica, posle smrti ti ?eš i?i pred Svetog Petra na sud. Gde ?e biti odlu?eno da li ideš u raj ili u pakao. Ja, ako sam vernik druge religije, npr.Judeisti?ke ... ja odma idem u Raj, jer sam pripadnik izabranog naroda, koji automatski ide u Raj
...Bog ?e poštovati svaki na?in na kojeg ga poštujem i slavimo. Ne treba nama posrednik u vezi coveka i Boga, kao sto je crkva.
Za pravoslavni stav prema homosek. svakako najupitnije osvrnuti se ba to kakav je stav Hristos imao odnos prema homoseksualnim ljudima. Iako je Hristos nigde izri?ito ne pominje homoseksualnost (niti je takva re? u to vreme postojala) dva jevanðela, Matejevo (8:5-13) i Lukino (7:1-10), opisuje jednu scenu iz Isusovog života kojamoze izuzetno pomo?i za problematiku homoseks. Odlomak iz Lukinog jevanðela:
A kada završi sve rije?i svoje pred narodom, uðe u Kapernaum. U kapetana pak jednom bijaše sluga bolestan na umoru koji mu bijaše mio. I kad ?u za Isusa, posla mu starešine judejske moleci ga da dode i spase mu slugu. A oni dosavsi Isusu moljahu ga usrudno, govoreci: Dostojan je da mu to ucinis, jer ljubi narod nas, i sagradi nam sinagogu. A Isus idase s njima. I kad bijase nedaleko od kuce, posla kapetan njemu prijatelje govoreci mu: Gospode, ne trudi se, jer nisam dostojan da po krov moj udjes; Zato i ne smatrah sebe dostojnim da ti dodjem; nego sano reci rijec, i ozdravice sluga moj... A kad to cu Isus, zadivi mu se, okrenuvši se narodu koji iðaše za njim i re?e: Kazem vam: ni u Izrailju toliku veru ne naðoh. I kada se poslani vratiše, naðoše slugu zdrava.
Ono što za nas u ovom dogadjaju iz Isusovog zivota nije u prevodu dovoljno jasno, jasno je u samom starogr?kom originalu. Kapetanom
sluga koji beše mio, na gr?kom glasi
entimos pais; rec
pais ovde ne oznacava slugu, nego zapravo osobu sa kojom je ovaj rimski kapetan ziveo u homoerotskoj vezi. Ovakva upotreba ove reci je dobro dokumentovana iz tog perioda, i ona uostalom cini i deo starogrcke slozenice
pederastije, koja je imala mnogo sire znacenje nego danas, odnosila se na musku ljubav prema mladicima ili homoerotizam u celini. Hristos je, kao pobozni Jevrejin i rimski gradjanin, iako mogao shvatit prirodu veze i njegov neocekivani odgovor koji nije konvecionalna moralna osuda, karakteristican je i prepoznatljiv iz mnogih situacija u kojima on istupa kao radikalni zastitnik onih socijalnih grupa koje je ondašnja "farisejska pravednost" osuðivala (Luka 7:34, Matej 5:20, Luka 16:15)
Stavove koji a priori ne osudjuju i ne iskljucuju homoseksualce srecemo i u potonjoj pravoslavnoj duhovnoj tradiciji. Ranohriscanski podvižnik ava Jovan Persijski ne osudjuje homoseksualce, jer "ako ih je Bog stvorio, ko sam ja da im prigovaram."
konstantinos Pitzakis, Oi omofilofili sto Vyzantio, u: Oi Perithoriaki sto Vyzantio, Atina 1993, str.172. +++
Zasto da se pretvaramo. Ja sam strejterka (i svi mi treba Bogu da se zahvalimo sto smo strejt) pa ne pravim paradu svakog dana-zato sto sam normalna. Ovo bogohuljenje gore necu ni da komentarisem, al daleko od toga da sam ja neka zatucana, citam Kurir redovno, obavestavam se, pitam decu.
Ne znam koliko si upoznata sa LGBT populacijom, jer ni deca, a ni Kurir nisu toliko obavešteni...
Zašto parada ponosa ... ?
26.juna 1969.godine, lezbejke, gejevi, transvestiti i drugi posetioci Stonewall Inn paba u Njujorku pobunili su se protiv policije koja je po ko zna koji out dosla da ih maltretira i hapsi. Gosti su zapoceli tucu sa policijom, koja se prenela na ulice. Dok je stiglo policisko pojacanje, vec je bilo okupljeno vise stotina gejeva i lezbejki koji su pruzali otpor policiji. Vest o neredima se brzo prosirila po citavoj Americi i naredna dva dana hiljade gejeva i lezbejki su po gradovima svojim zivotima branili svoja prava i svoj PONOS.
Parada ponosa seksualno razlicitih osoba je drustveni dogadjaj sa politickom tezinom, koji treba da usmeri paznju javnosti na nejednak polozaj velike grupe osoba u Srbiji (7-10% graðana Srbije).
U severnim zemljama mediterana, gde vecina naroda zivi u malim naseljima, u zajednicama koje su veoma pobožne i verne katolickoj crkvi ... Svako prolece u tim sredinama se odrzavaju maškare (maskembal), parade, kao u Ri de Ženeru, gde se muškarci oblace u zene, redovnice samostana, gde ljudi oblace sarene gacice, i uop?e, razne kostime koje spominje Super Mario. Dok katolicki svecenici to odobravaju o ne osudjuju da se heteroseksualni muskarci jednom na godinu obuku kao zena, a kada se homoseksualni muskarci obuku u gacicama, sa zenskim perikama, i sl. jednom u godinu ili svaki dan .. to je greh?
U svetu, na paradama ponosa, neki muskarci se oblace kao zene, zene kao muskarci, u gacicama, u sarenim kostimima,... jer zele reci svetu da ima drugacijih ljudi, da postoji sloboda izrazavanja svoje osobnosti...