Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
ko oni osuđenici na smrt....:krezavi:
Korisnikov avatar
By svejedno
na mom satu tacno sada pocinje da vazi zakon.

..

Zapalicu cigaretu u to ime.
Korisnikov avatar
By Mars
Imam bre sliku sa sve pivskom flašom i CIGAROM ispod jedne vašarske šatre, nemoj ti tu meni kako ja ne pušim!

:lol:

SREĆNA NOVA GODINA!!!!

:party:
Korisnikov avatar
By Tungi
Mars je pusac,moze on da kaze da nije:evil:
Korisnikov avatar
By deran
ponašamo se kao da je došao smak sveta,i polako počinjem da shvatam šta se odigravalo u glavam onih manijaka pred gay paradu... :povez:

voleo bih da se javi neko iz hrvatske,pošto mislim da je i tamo posle početnog šoka,bilo ublaženja tog zakona...
Korisnikov avatar
By svejedno
Imam i ja sliku svog kuceta sa cigaretom u ustima, doduse nezapaljenom, i naocarima za sunce na ocima ,)
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Ako nesto ne volim to je duvanski dim, ali ovaj zakon nije realan. :neto:

Npr, ljudi na nekim poslovima koji rade u uniformama moraju da se presvalace i preobuvaju kada izlaze sa posla, da sprintaju 200m, pa nazad. I tako koliko puta?
Nepusacima ce biti dobro sto nece vise udisati dim u zatvorenim prostorijama (iako sumnjam u sprovodjenje tog zakona), ali mi deluje da ce pusacima doneti samo jos gore, a to nikako nije u redu.
Jasno je da zbog zakonske zabrane niko ili retko ko hoce ostaviti cigarete, a ovamo ce morati po ko zna kakvom vremenu da cupka. Jos ce usput oboleti od vise bolesti.
Prevencja, stimulacija za prestanak pusenja, obezbedjene prostorije za pusenje.. ako se naplacuju te kazne neka se i ulaze u nesto. Naravno, sve ce ostati na represiji (ako i to bude).

Ma nervira me sto se sve to sprovodi bez ikakvog plana, programa, cilja.. i sto ja sad ovo pisem.. ma...
Korisnikov avatar
By deran
ponavljam-ja sam danas imao utisak da je došao geštapo...

jedino me iščekivanje her flika malo oraspoložilo... :lol:

i contam,ako sam mogao danas bez cigarete na poslu,zašto ne bih mogao narenih dana...?

i još postadoh kontrolor...:rotflmao:
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Nismo se rodili sa cigaretom u ustima, naravno da se moze bez njih.

Dok se bez alkohola vec ne moze :awesome:
Ju, ju, ne smem ni da pomislim...
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by deran

voleo bih da se javi neko iz hrvatske,pošto mislim da je i tamo posle početnog šoka,bilo ublaženja tog zakona...
Jeste, jeste. Ublažili.

Ma ne samo tamo, u puno zemalja!

:crveni:
Korisnikov avatar
By lostinspace
Meni se cini da ce ovo da se postuje samo u pocetku. Posle ce sve biti kao pre - i mislim da nema sanse da se odrzi. Mozda ce zvucati sebicno - ali mene kao studenta koji ne radi ovaj zakon jako malo pogadja. Zao mi je svih koji ne mogu da izdrze bez cigare osam radnih sati. Jbg, drugari, drzite se. Ja cu pusiti ispred faksa (mada ne znam ko ce dolaziti na treci sprat da gleda da li ja na prozoru pusim i slicno).

Ali, mislim da je zakon pozitivan. Ne znam zasto, ali kontam da mnogim ljudima smeta duvanski dim i meni je strasno smetao dok nisam poceo da pusim. I nadam se da ce me ovo "ugnjetavanje" nagnati da konacno ostavim pusenje, nakon godinu dana aktivne autodestrukcije. Mislim da to prilicno pali - i mislim da je veliki broj ljudi prestao da pusi na zapadu upravo zahvaljujuci tom novom pogledu na problem pusenja.

Mislim, ruzno je nekog diskriminisati zbog toga sto pusi, ali jbg, ocigledno je da se pokazalo kao delotvorna strategija.

Samo, da se ne lazemo, ovo je samo cisto pracenje sveta u zakonodavstvu i nikome nije stalo da stvarno bilo koga zastiti od duvanskog dima, ali ako ce nepusaci biti stvarno manje izlozeni, to je onda u redu.

Btw, odlicno resenje za smanjenje broja pusaca bi bilo poskupljenje cigareta. Da su mi najjeftinije cigarete 500-600 dinara, malo sutra bih pusio. (Mada, mozda i bih - tad bi cigarete bile statusni simbol :D D)
Korisnikov avatar
By lostinspace
Originally posted by Vetur úlfur

E da, ne sme da se pusi blizu (200m :drama: ) skolske ustanove ili bilo koje druge drzavne.
Gde to pise? Procitao sam zakon i nigde nisam spazio tih 200 m. Mozda gresim.

Takodje kolaju neke glasine da ne sme da se pusi na ulici. Oh, c'mon! To nema malte ne ni u Njujorku, a bas ce u Beogradu.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Stanite, stanite... Ja sad citam ovu temu i ili nisam citao isti zakon kao i vi ili sam propustio jedno deset stranica.

Dakle, ovaj zakon se odnosi na zatvorene prostore. Ne sme da se pusi na javnim mestima, a javno mesto je definisano kao zatvoreni prostor koji (... itd.).

Da izvadim neki rezime koliko me secanje sluzi: veliki kafici podeljeni ili skroz nepusacki (citaj u praksi: UVEK pola-pola). Manji kafici biraju da li se pusi ili ne (citaj: pusi se). Pusionica moze da postoji svuda sem u drz.institucijama (uklj.i sluzbene automobile), skolama, fakultetima, bolnicama (sem psihijatrijskih ustanova gde ako se dobro secam samo zaposleni moraju da trce napolje za pljugu :D ), trznim centrima (ali eto npr. ja danas kod Kineza - oni odredili onaj hol kao prostor za pusenje :D ) i ne mogu da se setim sta jos. Pusionica mora da poseduje odredjene uslove.

U hotelima se odredjuje koje su sobe nepusacke a koje pusacke (nisam siguran u kom brojcanom odnosu moraju biti), s tim sto mogu sve da budu nepusacke i pusacke nikako ne smeju biti spojene ventilacijom sa nepusackim.

Dakle, nema fora sa nadstresnicama, na stanici dok cekate bas smete da zapalite, pod uslovom da stanica nije zatvoren prostor. I pusionica ako sme da postoji u objektu mogu da je koriste i zaposleni u tom prostoru i korisnici tog prostora (valjda musterije). I u pusionici ne sme da se obavlja nijedna druga delatnost sem pusenja :D

E, sad shvatam da je Tungi u pravu sa tim dostojanstvenim pusionicama, samo sto ja opet radije ne bih zalazio u iste i usmrdjivao se :D
Korisnikov avatar
By deran
NEMA pušionica nigde-i to ti kažem ja,potpisani kontrolor pušenja... :sudija:

dodato-a isti takav kontrolor postoji i na tvom faksu-i ON će platiti kaznu,ako NJEGA uhvate da te nije prijavio...:jbg:
Korisnikov avatar
By lostinspace
Procitaj jos jednom moj post i pogledaj kljucnu rec SEM ;)

EDIT: Ne pusim na faksu, tako da mozes da me kontrolises koliko god hoces - i ti i kontrolor na mom faksu :P
Korisnikov avatar
By Blady
Ja sam se u to ime naduvala :drama:

@Mars... Ne, ne... ti ne pusis :mazi:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by lostinspace

Ne pusim na faksu
hajde budi ljubazan i izmeni post o saginjanju,kad pročitaš MOJ post o tome kako sam postao kontrolor...

na predhodnoj strani je,mislim...
Korisnikov avatar
By lostinspace
Bio je to saljiv post, Mr. Kontrolor, hope you don't mind :cigareta:

Way to go za izdrzavanje radnog dana bez cigarete ;)
Korisnikov avatar
By deran
mogu ti reći da i nije bilo tako teško-spremiš se psihički-i dan prođe (inače tučem dve kutije na dan)... :D

a molba i dalje stoji...:)
Korisnikov avatar
By lostinspace
Originally posted by lostinspace

EDIT: Ne pusim na faksu, tako da mozes da me kontrolises koliko god hoces - i ti i kontrolor na mom faksu :P
Uh, kakav si puritanac :P

Nadam se da sada odgovara, ostala je istog duha, samo pristojnija :D

:grouphug:
Korisnikov avatar
By deran
nisam puritanac-spremam se za još jedan nepušački radni dan... :lol:

lep ti je gest,cenim,i mislim da bi se izbegli mnogi bespotrebni nesporazumi da ih je više (videti u temi SEKO,SEKO)..:)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Black Lady

@Mars... Ne, ne... ti ne pusis :mazi:
Ne pusim, ne brini :mazi:
Ponekad, retko, retko...

Nego se mislim za onih ludačkih 20m. GARANT su samo uzeli prepisali neki strani zakon gde ne mere metričkim sistemom...i tačno je to 20ft, tih 6m koji su svuda. Uzeli samo brojku, promenili jedinicu. Živo me zanima dal je tako bilo.

Evo kod mene, slika od malopre. 6m tačno (20ft, negde paralelno stoji)...proračunali ljudi, dovoljno od otvorenih vrata i prozora da ne ulazi unutra...

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Nego da dodje Deran da nam priča koga je navatao i kako ga je kaznio.

Ta njegova uloga sada otvara mnoge, mnooooooooooooge mogućnosti...

:D
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Mars
Originally posted by deran

Jeste, jeste. Ublažili.

Ma ne samo tamo, u puno zemalja!

:crveni:
Nisu ništa ublažili, samo su neki kafići uložili u ventilaciju pa se u njima može pušiti ali smao do 2012., onda nastupa potpuna zabrana. U Austriji je isto nešto slično bilo, prvo zabrana, pa su malo popustili pa se sada u jako malo kafića može pušiti. U Grazu, u velikom shopnig centru Seiersberg naletjeli smo samo na jedan kafić u kojem se smjelo pušiti.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!