Stanite, stanite... Ja sad citam ovu temu i ili nisam citao isti zakon kao i vi ili sam propustio jedno deset stranica.
Dakle, ovaj zakon se odnosi na zatvorene prostore. Ne sme da se pusi na javnim mestima, a javno mesto je definisano kao zatvoreni prostor koji (... itd.).
Da izvadim neki rezime koliko me secanje sluzi: veliki kafici podeljeni ili skroz nepusacki (citaj u praksi: UVEK pola-pola). Manji kafici biraju da li se pusi ili ne (citaj: pusi se). Pusionica moze da postoji svuda sem u drz.institucijama (uklj.i sluzbene automobile), skolama, fakultetima, bolnicama (sem psihijatrijskih ustanova gde ako se dobro secam samo zaposleni moraju da trce napolje za pljugu
), trznim centrima (ali eto npr. ja danas kod Kineza - oni odredili onaj hol kao prostor za pusenje
) i ne mogu da se setim sta jos. Pusionica mora da poseduje odredjene uslove.
U hotelima se odredjuje koje su sobe nepusacke a koje pusacke (nisam siguran u kom brojcanom odnosu moraju biti), s tim sto mogu sve da budu nepusacke i pusacke nikako ne smeju biti spojene ventilacijom sa nepusackim.
Dakle, nema fora sa nadstresnicama, na stanici dok cekate bas smete da zapalite, pod uslovom da stanica nije zatvoren prostor. I pusionica ako sme da postoji u objektu mogu da je koriste i zaposleni u tom prostoru i korisnici tog prostora (valjda musterije). I u pusionici ne sme da se obavlja nijedna druga delatnost sem pusenja
E, sad shvatam da je Tungi u pravu sa tim dostojanstvenim pusionicama, samo sto ja opet radije ne bih zalazio u iste i usmrdjivao se