Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Storm
Svaka čast pušačima koji su razumeli smisao postojanja nepušačkih i pušačkih prostorija.

Na žalost, pokazalo se da je nekim ljudima baš potrebno da je tu negde neki nepušač koga će maltretirati svojim pušenjem. Iza silne priče o ljudskim pravima, uživanju u cigareti i kafi itd krije se potreba za bahatim maltretiranjem drugačijih od sebe.

Što se tiče konkretnog poziva na bojkot, nema šanse da prođe. Fumus vaginalis.
Korisnikov avatar
By mili86
pa posle kukaj da nema dobrih frajera u Smajliju :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Meni su simpatični ovi buntovni koji tvrde da nema šane da im neko zabrani da puši. Pa prvi vam konobar neće dati, jerbo zakon ne kači samo pušače u lokalima, nego i vlasnike. Isto je sa poslom, nije kazna samo za pušača kojeg se ulovvi, nego i za poduzeće. A kod nas je bilo i zatvaranja lokala zbog prijave. Tako da, možda ćete vi i zapaliti u lokalu ali onda će zatvoriti lokal.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by smaug

Uzgred ako neko misli da ce skupe cigarete/duvan da 'prestanu' nekoga da pusi...grdno se vara.
Ekonomski principi govore drugačije, da povećanje cene (cigareta) itekako utiče na smanjenje potrošnje, i ne samo cigareta, no i marihuane (da ne uleti neko sa tim argumentom).
Naučno dokazano, osnove ekonomske nauke.

:canttouchthis:
Korisnikov avatar
By smaug
Stvaaarno??
Zju.
Onda ja treba da upoznam te na kojima je to naucno dokazivano jerbo ovi moji ne reaguju na poskupljenja ama ic.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Onda nisu u pitanju dovoljno visoka poskupljenja u odnosu na standard.
Korisnikov avatar
By smaug
Aaaaa.
Ma jok. U pitanju je narkomanija. Cista.
20 cigareta je 10 evra. I jos ce da (ih) poskupe koliko za mesec dana.
Za duvan za lulu (Christmas Cookie, Berry Cobbler) placem 2.5 dolara per ounce.

Sto s' mene i mojih pusaca (hihihi) tice moz' da bude duplo toliko.
Korisnikov avatar
By Dirrty
To su već marginalni slučajevi :lol:

To već zahteva dublju i detaljniju analizu, ali naučno objašnjenje postoji. :starac:
By Storm
@Dirrty

Bojim se da ja situacija malo gora.

To što pričaš je istina za proizvode čija je tražnja "elastična", tj sa promenom cene, tržište reaguje promenom tražnje: ako se poveća cena, smanji se tražnja za tim proizvodima i obrnuto.
Ali cigarete spadaju u grupu proizvoda čija je tražnja relativno neelastična, tj promena cene ne utiče toliko na promenu tražnje za cigaretama. U slučaju cigareta, objašnjenje je to da je u pitanju adikcija: za cigarete mora da bude para.
Svi znamo ljude koji su ostavili cigarete zbog para, ali mnogo je češći slučaj da će u slučaju povećanja cene cigareta pušač samo preći na nešto jeftinije cigarete ili se odreći drugih proizvoda. Npr ako usred ekonomske krize cela porodica ima smanjen budžet, onda će glava porodice radije da se odrekne da kupi patike detetu nego da prestane da puši.

P.S.
I posle to dete mora samo sebi da nabavi patike, npr na nekom mitingu ili kontramitingu...
Korisnikov avatar
By smaug
Pa daaaa....Definitivno.
Malo nas je al smo retki...

:lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma more elastičnost je različita za različite slojeve društva.
I dalje tvrdim da je u pitanju nedovoljna skupoća u odnosu na standard! :tuc:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Tungi

I u super zezanju sa tobom i Lonijem:piski:
Tungi,
mislio sam ovo da ti napišem privatno,
ali kapiram da nije ništa tajno, pa mogu i na temi,
iako se obraćam sam otebi.

Nedavno sam hteo da te pohvalim za tvoje nove postove.
Za razliku od pređašnjeg perioda kad se nismo najbolje kapirali,
pa si me proizvao za anticrkvenjačke stavove,
došao si na moju poziciju.
Dopali su mi se tvoji postovi u temi o Amfilohiju.
Počeo si konačno da me podsećaš na neke moje prelaze u razmišljanjima u
mlažem periodu.

Ok smo se našalili i u kontaktu uživo, sčožili i addovali.

Upravo zbog toga nije mi jasno zbog čega i dalje ne možeš
da odoliš da me prozivaš.

Pre par dana priredio si mi prvi spust sa ,,detetom 6'', što i nije bilo baš lepo.
Ne znam zašto. Odavno nismo bili ni u kakvom sukobu.

I sad u ovoj temi ponovo.
Zašto?

Je l sam ja rekao možda nešto protiv pušača?
Pogledaj moj predhodni post.

I šta uopšte znači da rečenica?
Koja je njena poenta?

Da sam ja dosadan kad sedim po kafićima?

Niti smo ikad sedeli zajedno u kafiću,
niti je iko izbegao da sa mnom sedi u kafiću?
Koja je onda poenta spuštanja?

Dosadno ti je?
By Kragi
Loni, hteo sam ovo da te pitam preko u2u ali mogu i ovde pošto nema šta da se krije :smeh:
koji moj se uopšte opterecujes? :roll:
mis'im jel uopšte bitno, na ličnom nivou, to što neko napiše da si dosadan, nepoželjan ili šta već?
jbt
Korisnikov avatar
By Loni
Ako je prozivka na ličnom nivou, nek bude i odgovor.
Isto važi i za javni sektor.

U svakom slučaju nikad mi neće biti jasno spuštanje iz čista mira.
Korisnikov avatar
By *deni*
PRAVILNIK
O OBLIKU I SADRŽAJU ZNAKA ZABRANE PUŠENJA I ZNAKA DA JE PUŠENJE DOZVOLJENO U ODREĐENOM PROSTORU, NAČINU ISTICANJA TIH ZNAKOVA, OBRASCU IZVEŠTAJA O POVREDI ZABRANE PUŠENJA, VRSTI POTREBNIH DOKAZA O PUŠENJU I NAČINU NA KOJI SE ONI PRIKUPLJAJU I NA KOJI SE UTVRĐUJE PRISUSTVO DUVANSKOG DIMA U PROSTORU U KOME JE PUŠENJE ZABRANJENO, KAO I O OBRASCU ZA NAPLATU NOVČANE KAZNE NA LICU MESTA
("Sl. glasnik RS", br. 73/2010)

I UVODNE ODREDBE
Član 1
Ovim pravilnikom uređuju se: oblik i sadržaj znaka zabrane pušenja (podaci, kao i upozorenja koja se unose u znak zabrane pušenja), odnosno znaka da je pušenje dozvoljeno u određenom prostoru; način isticanja tih znakova; obrazac izveštaja o povredi zabrane pušenja; vrsta potrebnih dokaza o pušenju i način na koji se oni prikupljaju i na koji se utvrđuje prisustvo duvanskog dima u prostoru u kome je pušenje zabranjeno, kao i obrazac kojim se naplaćuje novčana kazna na licu mesta.
II ZNAK ZABRANE PUŠENJA I ZNAK DA JE PUŠENJE DOZVOLJENO
1. Oblik i sadržaj znaka zabrane pušenja
Član 2
Znak koji se koristi za označavanje zatvorenog radnog i javnog prostora, kao i drugog prostora u kome je pušenje zabranjeno u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu (u daljem tekstu: Zakon) ima oblik pravougaonika formata A4 (210 mm x 297 mm), sa krugom prečnika 168 mm i kosom trakom (prečnik kruga) položenom pod uglom od 45 stepeni u odnosu na horizontalni prečnik kruga i simbolom upaljene cigarete dimenzija 105 mm x 14 mm unutar kruga položene ispod kose trake pod uglom od 90 stepeni u odnosu na kosu traku.
Na gornjem polu znaka, iznad kruga, ispisan je tekst: "ZABRANJENO PUŠENJE".
Na donjem polu znaka, ispod kruga, ispisan je tekst: "ZA KRŠENJE OVE ZABRANE IZRIČE SE NOVČANA KAZNA PROPISANA ZAKONOM".
Tekst koji se ispisuje na gornjem i donjem polu znaka iz st. 2. i 3. ovog člana ispisan je slovima veličine 9 mm, ćiriličkim pismom, odnosno drugim jezikom i pismom koji su u službenoj upotrebi u skladu sa propisima o službenoj upotrebi jezika i pisama u Republici Srbiji.
Unutrašnjost kruga i površine znaka van kruga je bele boje; ivica kruga i kosa traka (prečnik kruga) širine su 15 mm i crvene su boje; simbol upaljene cigarete je bele i crne boje (konture cigarete i duvanskog dima); slova znaka su crne boje.
Grafički prikaz znaka zabrane pušenja odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo (Prilog 1).
Član 3
Znak koji se koristi za označavanje zabrane pušenja u vozilima javnog prevoza, osim za označavanje zabrane pušenja u taksi vozilima, u skladu sa Zakonom, ima izgled utvrđen u članu 2. ovog pravilnika, s tim što su njegove dimenzije sledeće:
- oblik pravougaonika je formata A5 (148 mm x 210 mm), sa krugom prečnika 90 mm i kosom trakom (prečnik kruga) položenom pod uglom od 45 stepeni u odnosu na horizontalni prečnik kruga i simbolom upaljene cigarete dimenzija 50 mm x 8 mm unutar kruga položene ispod kose trake pod uglom od 90 stepeni u odnosu na kosu traku;
- slova teksta koji se ispisuje na gornjem i donjem polu znaka veličine su 7 mm;
- ivica kruga i kosa traka (prečnik kruga) širine su 15 mm.
Član 4
Znak koji se koristi za označavanje zabrane pušenja u taksi vozilima, kao i za označavanje stolova, šankova i drugih površina na kojima se služi hrana ili piće u ugostiteljskim objektima, odnosno delovima ugostiteljskih objekata u kojima je zabranjeno pušenje, u skladu sa Zakonom, ima izgled utvrđen u članu 2. ovog pravilnika, s tim što su njegove dimenzije sledeće:
- oblik pravougaonika formata je A7 (74 mm x 105 mm), sa krugom prečnika 45 mm i kosom trakom (prečnik kruga) položenom pod uglom od 45 stepeni u odnosu na horizontalni prečnik kruga i simbolom upaljene cigarete dimenzija 25 mm x 4 mm unutar kruga položene ispod kose trake pod uglom od 90 stepeni u odnosu na kosu traku;
- slova teksta koji se ispisuje na gornjem i donjem polu znaka veličine su 6 mm;
- ivica kruga i kosa traka (prečnik kruga) širine su 8 mm.
2. Oblik i sadržaj znaka da je pušenje dozvoljeno
Član 5
Znak koji se koristi za označavanje prostora u kome je pušenje dozvoljeno, u skladu sa Zakonom, ima oblik pravougaonika formata A4 (210 mm x 297 mm), sa krugom prečnika 168 mm i simbolom upaljene cigarete dimenzija 105 mm x 14 mm unutar kruga.
Na gornjem polu znaka, iznad kruga, ispisan je tekst: "DOZVOLJENO PUŠENJE", slovima veličine 9 mm, ćiriličkim pismom, odnosno drugim jezikom i pismom koji su u službenoj upotrebi u skladu sa propisima o službenoj upotrebi jezika i pisama u Republici Srbiji.
Unutrašnjost kruga i površine znaka van kruga je crne boje; ivica kruga je širine 15 mm i crvene je boje; simbol upaljene cigarete je bele i crne boje (konture cigarete i duvanskog dima); slova znaka su bele boje.
Grafički prikaz znaka da je pušenje dozvoljeno odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo (Prilog 2).
Član 6
Znak koji se koristi za označavanje stolova, šankova i drugih površina na kojima se služi hrana ili piće u ugostiteljskim objektima, odnosno delovima ugostiteljskih objekata u kojima je pušenje dozvoljeno, u skladu sa Zakonom, ima izgled utvrđen u članu 5. ovog pravilnika, s tim što su njegove dimenzije sledeće:
- oblik pravougaonika formata je A7 (74 mm x 105 mm), sa krugom prečnika 45 mm i simbolom upaljene cigarete dimenzija 25 mm x 4 mm unutar kruga;
- slova teksta koji se ispisuje na gornjem polu znaka veličine su 6 mm;
- ivica kruga je širine 8 mm.
3. Način isticanja znaka zabrane pušenja i znaka da je pušenje dozvoljeno
Član 7
Znak zabrane pušenja iz člana 2. ovog pravilnika ističe se na svim ulaznim vratima svakog zatvorenog radnog i javnog prostora, kao i drugog prostora u kome je zabranjeno pušenje, u skladu sa Zakonom, kao i na vidnim mestima unutar radnih i javnih prostora, odnosno unutar svakog pojedinačnog radnog i javnog prostora (kancelarija, kabinet, soba i dr.).
Znak zabrane pušenja propisan članom 2. ovog pravilnika ističe se i u funkcionalnom delu prostora koji se ne smatra zatvorenim javnim prostorom, u kome se obavljaju delatnosti: zdravstvene zaštite, vaspitanja i obrazovanja, društvene brige o deci, socijalne zaštite, uključujući i dvorišni prostor, kao i otvoreni prostor za održavanje pozorišnih, bioskopskih i drugih vrsta predstava.
Znak zabrane pušenja u funkcionalnom delu prostora ističe se na ulazu u ovaj prostor, kao i na odgovarajućem broju mesta u okviru ovog prostora, u plastičnom zaštitnom omotu na nosećoj konstrukciji znaka koja je dizajnirana prema bezbednosnim i stilskim zahtevima neposrednog okruženja.
Kod isticanja znaka zabrane pušenja na nosećoj konstrukciji iz stava 3. ovog člana mora se voditi računa da položaj, mesto i visina postavljenog znaka omogućavaju nesmetano obavljanje delatnosti, kao i bezbednost zaposlenih, korisnika i drugih lica.
Član 8
Znak zabrane pušenja propisan članom 3. ovog pravilnika ističe se na svim ulaznim vratima u vozila javnog prevoza, na vidnim mestima unutar tih vozila, a ukoliko vozilo poseduje dva ili više odeljaka i u svim odeljcima.
Član 9
Znak zabrane pušenja propisan članom 4. ovog pravilnika ističe se na ulaznim vratima taksi vozila, na vidnim mestima unutar taksi vozila, kao i na svim stolovima, šankovima i drugim površinama na kojima se služi hrana ili piće u ugostiteljskim objektima, odnosno delovima ugostiteljskih objekata u kojima je zabranjeno pušenje, u skladu sa Zakonom.
Kod isticanja znaka zabrane pušenja u taksi vozilima mora se voditi računa da položaj, mesto i visina postavljenog znaka omogućavaju nesmetano obavljanje delatnosti, odnosno ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja taksi vozila, korisnika taksi vozila, kao i drugih lica u saobraćaju.
Član 10
Znak da je pušenje dozvoljeno, u skladu sa Zakonom, propisan članom 5. ovog pravilnika, ističe se na ulaznim vratima svakog zatvorenog radnog i javnog prostora u kome je pušenje dozvoljeno, kao i na ulaznim vratima prostorije u kojoj je pušenje dozvoljeno.
Član 11
Znak da je pušenje dozvoljeno, u skladu sa Zakonom, propisan članom 6. ovog pravilnika, ističe se na svakom stolu, šanku i drugoj površini na kojima se služi hrana ili piće u ugostiteljskim objektima, odnosno delovima ugostiteljskih objekata u kojima je pušenje dozvoljeno.
III IZVEŠTAJ O POVREDI ZABRANE PUŠENJA
Član 12
Odgovorno lice za kontrolu zabrane pušenja, odnosno lice koje je zadužio da u njegovo ime kontroliše zabranu pušenja, sačinjava izveštaj o povredi zabrane pušenja, u skladu sa Zakonom.
Obrazac izveštaja iz stava 1. ovog člana odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo (Obrazac 1).
IV VRSTE POTREBNIH DOKAZA O PUŠENJU I NAČIN NA KOJI SE ONI PRIKUPLJAJU
Član 13
U vršenju inspekcijskog nadzora, inspektor je ovlašćen da pregleda prostor, odnosno prostorije i sva mesta u kojima je zabranjeno pušenje, odnosno da prikupi sve dokaze kojima se može utvrditi kršenje zabrane pušenja, u skladu sa Zakonom.
Kršenje zabrane pušenja iz stava 1. ovog člana postoji ako je:
1) zatečeno lice sa upaljenom cigaretom;
2) uočeno prisustvo upaljene cigarete;
3) uočeno prisustvo jedne ili više pepeljara;
4) uočeno prisustvo jednog ili više opušaka;
5) uočeno prisustvo duvanskog dima.
Član 14
U vršenju inspekcijskog nadzora nadležni inspektor prikuplja dokaze o kršenju zabrane pušenja na sledeće načine:
1) neposrednim ličnim uvidom prostora, prostorije, dela prostorije, odnosno jednog ili više lica sa upaljenom cigaretom;
2) video ili foto zapisom na kome se može jasno videti prostor, prostorija ili deo prostorije, odnosno jedno ili više lica sa upaljenom cigaretom, ili prisustvo pepeljara, opušaka, kao i duvanskog dima u prostoru u kome je pušenje zabranjeno;
3) merenjem prisustva sitnih čestica iz duvanskog dima (PM2,5) u vazduhu;
4) pismenom izjavom prisutnih lica da je prekršena zabrana pušenja u prostoru u kome je pušenje zabranjeno.
O svim prikupljenim dokazima, kao i o načinu njihovog prikupljanja, koji su od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja, inspektor sačinjava zapisnik.
V OBRAZAC ZA NAPLATU NOVČANE KAZNE NA LICU MESTA ZA PREKRŠENU ZABRANU PUŠENJA
Član 15
U vršenju inspekcijskog nadzora inspektor je ovlašćen da izrekne novčanu kaznu na licu mesta, u skladu sa Zakonom.
Obrazac potvrde o naplaćenoj novčanoj kazni na licu mesta odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo (Obrazac 2).
Član 16
Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obliku i sadržini znaka zabrane pušenja ("Službeni glasnik RS", broj 13/08).
Član 17
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".
Korisnikov avatar
By *deni*
Obrazac 1
Izveštaj o povredi zabrane pušenja
Na osnovu člana 14. Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu ("Službeni glasnik RS", broj 30/10) sačinjava se
IZVEŠTAJ O POVREDI ZABRANE PUŠENJA
1. Pravno lice, odnosno preduzetnik kod koga je prekršena zabrana pušenja:

(naziv i adresa pravnog lica, odnosno preduzetnika)
2. Prostor u kome je prekršena zabrana pušenja:

(naziv organizacione jedinice, odnosno oznaka (broj i slično) prostorije)
3. Prekršilac zabrane pušenja:

(ime i prezime prekršioca zabrane pušenja)
4. Vreme i način na koji je utvrđena povreda zabrane pušenja:

(datum i sat)
5. Lice zadušeno za kontrolu pušenja:

(ime i prezime)
6. Lice zaduženo za kontrolu zabrane pušenja je:
a) prekršiocu zabrane pušenja usmeno naložilo da prestane sa pušenjem i prekršilac je postupio po tom nalogu;
b) prekršiocu zabrane pušenja usmeno naložilo da prestane sa pušenjem i s obzirom da prekršilac nije postupio po tom nalogu, preduzelo je mere za udaljenje prekršioca iz prostora.
(zaokružiti odgovarajuće slovo)
7. Napomena:

(uneti sve druge relevantne činjenice vezane za zabranu pušenja u ovom prostoru)

Dostaviti: Izveštaj sačinio:
1. Odgovornom licu
2. Arhivi (potpis lica zaduženog za kontrolu pušenja)

Obrazac 2
Potvrda o naplaćenoj novčanoj kazni na licu mesta

Naziv nadležnog ministarstva

POTVRDA

Potvrđuje se da je licu ____________________________________________________________________ (ime i prezime, adresa, mesto, opština, grad i broj lične karte) naplaćena novčana kazna na licu mesta ___________________________________________________ (naziv i adresa pravnog lica, odnosno preduzetnika) u iznosu od _____________________ (slovima: ____________________________________) dinara, zbog učinjenog prekršaja iz člana 27. Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu ("Službeni glasnik RS", broj 30/10).

U ____________________ (MP) INSPEKTOR
Dana _________________
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Loni

Tungi,
mislio sam ovo da ti napišem privatno,
ali kapiram da nije ništa tajno, pa mogu i na temi,
iako se obraćam sam otebi.

Nedavno sam hteo da te pohvalim za tvoje nove postove.
Za razliku od pređašnjeg perioda kad se nismo najbolje kapirali,
pa si me proizvao za anticrkvenjačke stavove,
došao si na moju poziciju.
Dopali su mi se tvoji postovi u temi o Amfilohiju.
Počeo si konačno da me podsećaš na neke moje prelaze u razmišljanjima u
mlažem periodu.

Ok smo se našalili i u kontaktu uživo, sčožili i addovali.

Upravo zbog toga nije mi jasno zbog čega i dalje ne možeš
da odoliš da me prozivaš.

Pre par dana priredio si mi prvi spust sa ,,detetom 6'', što i nije bilo baš lepo.
Ne znam zašto. Odavno nismo bili ni u kakvom sukobu.

I sad u ovoj temi ponovo.
Zašto?

Je l sam ja rekao možda nešto protiv pušača?
Pogledaj moj predhodni post.

I šta uopšte znači da rečenica?
Koja je njena poenta?

Da sam ja dosadan kad sedim po kafićima?

Niti smo ikad sedeli zajedno u kafiću,
niti je iko izbegao da sa mnom sedi u kafiću?
Koja je onda poenta spuštanja?

Dosadno ti je?
Loni, pa ovo je kao pesma.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by unic0rn

Haha.

Ukebace vas, kad-tad.

dakle,to kad tad je stiglo jutros...

ekipa vrhunskih geštapovaca je jutros upalo u firmu,na zgradu stavili plesiglas-tablu gde vrišti da je zabranjeno pušenje,a mi smo dobili po desetak nalepnica-gde god da se okreneš,znak mora da se vidi...

zabranjeno je u dvorištu,i u bilo kojoj drugoj prostoriji,tipa kotlovnice,garaže,etc

dobio sam i titulu "kontrolora pušenja (tako se zove,majke mi... :lol: ) i morao sam da potpišem ugovor u kome piše da "najmanje jednom u toku radnog vremena moram da izađem i proverim da li neko puši... :povez:

takođe sam dobio obrasce,nešto tipa zapisnika,koji popunjavam MOMENTALNO-ako to ne uradim,plaćam kaznu između 30 000 i 50 000 hiljada...

a vrlo jasno su nam dali do znanja,ako oni koga uhvate sa cigaretom,može da se oprosti od posla...

sad sam stigao kući i nisam pušio cel' dan...:pegla:
Korisnikov avatar
By unic0rn
:lol:

Samo se ti vezbaj, zaposlicemo te i kao forumskog kontrolora pushenja. :pervert:
Korisnikov avatar
By deran
preciznije molim-kog pušenja... :lukavi:

...i iz kog mraka si već izronio...:rotflmao:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Osetio sam taj pepeljarski zadah, za to imam nos ko mali ushati pas. :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
Redari.

Higijeničari.

I cinkaroši.

Užas.
Korisnikov avatar
By deran
mars,nema izbora-ili potpis,ili knjižica-i nemoj misliti da dramim i preterujem...
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!