Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
I da, dobro je reći da nikakvu drogu u životu nikad nisi lizala i da čak ni tu, sa kojom su te uhvatili, nisi stigla da ližeš, jer su te, srećom, uhvatili i onemogućili u toj mladalački lakomislenoj nameri.
:spliff:
Korisnikov avatar
By Kittrie
pa rekli smo to vec, pff.

*ovo dalje se odnosi na prethodni denijev post.

:lol: :smeh: :lol:

NE ZASMEJAVAJ ME BRE, ozbiljna sam sad !! :bic:

..no, naravno da takvo preterivanje ne dolazi u obzir.
niti ce ona uraditi bilo sta slicno, qq majko,
orlandita ce ih obrnuti tako lepo..
(saljem pozitivnu energiju, saljem, saljem, saljem..)

i .. to bi bilo to, mislim, vrtimo se u krug a ona spava.
Korisnikov avatar
By elektron84
A mozda ce puhnuti malo da se smiri pred sudjenje :lol:
By alexandermagic
Eh, malera. Možda bi neka molitva Kristu mogla da ti pomogne? Ili molebni kanon presvetoj Djevi? :D

OnT: Novčana.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by IriS

eeee, kamo sreće trava da se legalizuje, a alkohol da se zabrani.

svima bi svanulo. :sigh:
ne bi bas svima :oklagija:

ont: dunno

ja jednom bio osudjivan za gluposti neke al me pustila suijNICA (sudijasica? po novoj srpskoj gramatici...) na lepe okice :sweet: sto me zacudilo jer se par puta dobro izdrala na radnicu u sudu tipa "STA TO RADIS KAKO SI NESPOSOBNA!"
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ok... sudjenje tek posle letnje pauze za mene, stranci idu odmah po kratkom postupku

zanima me kakav je fazon sa uslovnom. da li taj podatak zastareva? moze li se posle raditi u npr. skoli? toliko pitanja...
Korisnikov avatar
By *deni*
Ali zašto ti uopšte razmišljaš o uslovnoj, kad su ti našli samo jedan gram ?
Korisnikov avatar
By Hys.
Posavetuj se sa pravnikom.

Pokusaj da uradis sve da nemas dosije. Ako to znaci novcana kazna, onda plati. Ja svakako ne bih nikako volela da imam dosije.

Za rad u skoli traze potvrdu da nisi osudjivan. Jel to krivicno delo il prekrsajno?

Opet kazem, idi lepo kod advokata/pravnika.
Korisnikov avatar
By *deni*
To sigurno nije prekršaj, već krivica, ali se za posedovanje tako male količine za sopstvenu upotrebu ne izriče zatvorska kazna, ni uslovna, ni redovna.
Korisnikov avatar
By Hys.
Eto, pravnik has spoken :)
Korisnikov avatar
By Blady
Pa onda neka samo plati, i zavrsi pricu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by *deni*

To sigurno nije prekršaj, već krivica, ali se za posedovanje tako male količine za sopstvenu upotrebu ne izriče zatvorska kazna, ni uslovna, ni redovna.

uh, ne bih rekla
pandur mi je rekao dacu uz uslovnu morati nesto da platim

dakle, deni, niko mene nije pustio
i ne zanemari da sam deo jednog ,,veceg" zajeba
Korisnikov avatar
By *deni*
A šta, označena si kao saučesnik u nečemu krupnijem, or something like that ?
Korisnikov avatar
By *deni*
Aha, znači kod njega 3 grama, kod tebe 1 gram, pa ste svi zajedno sumnjivi na organizovano stavljanje u promet tih supstanci i omogućavanje drugima da ih uživaju ?
Korisnikov avatar
By istok
Meni se slicna situacija desila pre nekoliko godina.
Ukratko, drug i ja po 1.5 gr. Sudjenje - Hocete uslovnu 6 meseci ili 22 000 (tada) kazne? Ja trazio novcanu kaznu i platio odjednom, a drug u beskonacno mnogo rata.

Elem, i mene sada zanima, posto je to bilo pre 5+ godina, da li to ikada zastareva? Konkretno, planiram da apliciram za vizu uskoro i potreban mi je papir o neosudjivanosti.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
zastareva valjda posle 5 godinaal
i mene zanima sta se desava pre toga
kakouslovna utice na posao i to...
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Prvo, bolje je sto si optuzena za 246. a, jer to znaci da si koristila drogu samo za sopstvene potrebe. U pitanju je mala kolicina i prvi put si uhvacena - sve to ti ide u korist. Izmisli roman o tome zasto ti je baš trebalo da je uzmes, mozda ti ju je neko 'uvalio' i, najbitnije, da je nisi iskoristila jer su te u tome sprecili vrli organi za odrzavanje javnog morala.

Drugo, ako hoces da sigurno budes oslobodjena od kazne, jedini nacin je da cinkaris. Pa ti vidi. To je nekad prihvatljivo, nekad nije.

Ja prvi put cujem da se daje izbor izmedju novcane i uslovne kazne, ali ok. Super. Ako ti ponude novcanu - prihvati. Novcana se smatra za blazu iz prostog razloga sto kad je otplatis ti si free, dok uslovna traje neko vreme i za to vreme ne daj Boze da te ponovo uhvate u cinjenu (istog) krivicnog dela.

Moj ti je savet da nabavis advokata koji ce se vansudski dogovoriti sa Tuzilastvom, ali to kosta. Ne samo honorar, vec i vreme i veze da se slucaj okonca pre sudjenja.

Inace, sto se tice posla i sl. nemoj da brines. Po Zakonu, jedino sto ti poslodavac moze traziti je Dokaz da se protiv tebe trenutno ne vodi krivicni postupak. Ako nastavis da budes primeran gradjanin, tj. da se protiv tebe vise ne vodi krivicni postupak, nemas brige. Ovde to cesto brkaju sa Uverenjem da nisi nikada osudjivan/a, koje ne sme da se trazi, osim u slucajevima dobijanja stranog drzavljanstva i sl.

Srecno!
Korisnikov avatar
By EYA
ja se nista ne razumem u ovo... :(

ali sam dosla da ti posaljem :kiss: i :hug:
Korisnikov avatar
By Kittrie
ok.

mislim da je najbolje posavetovati se sa pravnikom, on ce ti dati odgovor na vecinu pitanja.
a za to sam ti vec rekla da tungi ima osobu (imam i ja , ali tek izasli sa faxa - pretpostavljam da jevise iskustva ipak bolje), pitacu ga detaljnije i javiti ti.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Hvala vam, ljudi, svima.

:murkan: cak i muriji na neki uvrnut nacin
mislim dA mi je ovo bilo potrebno

:masochist:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Orlando the Lady

zastareva valjda posle 5 godinaal
i mene zanima sta se desava pre toga
kakouslovna utice na posao i to...
Uslovna, uslovna.
Po zakonu, u skoli ne mozes da radis ako si osudjivana za dela koja se odnose na decu. Tipa zlostavljanja, silovanja, tako toga. Ali u praksi, ako nadjes vezu za skolu ti radis, ko god da si. Ako je ne nadjes, mozes da budes i Majka Tereza, al neces raditi u skoli.
Korisnikov avatar
By istok
Originally posted by E.c.h.o...

Inace, sto se tice posla i sl. nemoj da brines. Po Zakonu, jedino sto ti poslodavac moze traziti je Dokaz da se protiv tebe trenutno ne vodi krivicni postupak. Ako nastavis da budes primeran gradjanin, tj. da se protiv tebe vise ne vodi krivicni postupak, nemas brige. Ovde to cesto brkaju sa Uverenjem da nisi nikada osudjivan/a, koje ne sme da se trazi, osim u slucajevima dobijanja stranog drzavljanstva i sl.

Jesi li siguran za ovo??? Treba da apliciram ovih dana za kanadsku imigracionu vizu :drama: :posrani:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja glasam za uslovnu. mislim da je u zatvoru 2000 din po danu, a uslovna 1000 din ili čak 500 din po danu. Dakle, za očekivati je da u narednih 40 dana ne prekrišiš zakon i gotovo.

Nisam pravnik ali da sam ja u pitanju, odabrao bih uslovnu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nije takav odnos, mislim, nema direktne proporcije
mozes da platis, recimo, 40 000 rsd, ali i da zaglavis uslovnu godinu dana.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Orlando the Lady

nije takav odnos, mislim, nema direktne proporcije
mozes da platis, recimo, 40 000 rsd, ali i da zaglavis uslovnu godinu dana.
ja čitao u novinama da je dan u zatvoru 2000 din ... pa da ljudi za kazne prekršaja u saobraćaju idu po 3-4 dana u zatvor da ne bi plaćali, kažu "ima smeštaj, hranu" i još zarađuješ 2000 po danu :)

Zato sam mislio da je tačno toliko, a za uslovnu sam preračunao jer je obično duplo ili čak i više puta duža od prave kazne.

Zato sam mislio da je proporcija manje više direktna.

Onda ti preostaje da se konsultuješ sa nekim pravnikom, nadam se da ovde na forumu ima bar jedan :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!