Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Zašto mi smrdi/miriše tamjan u haustoru?!

Imaš popa u zgradi
Nema glasova
0%
Imaš vjerskog fanatika u zgradi
4
31%
Imaš vjerskog dušebrižnika koji tebi pali tamjan kako bi te izliječio od homoseksualIZMA
7
54%
U zgradi ti se nalazi ilegalna topionica tamjana
2
15%
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Anhedonie
Originally posted by bern

Zato što znam.
:pucaodsmeha:

necu da se raspravljam sa nekim ko je zatucan i misli da sve zna i da je sve iskusio, dodje mi da povratim od takvog stava :regan:
Ako hoćeš sebe da sputavaš vjerovanjem u postojanje vradžbina i strahovanjem od istih, samo naprijed. Postoji mnogo naučnih objašnjenja za "učine", od kojih se većina svodi na psihologiju.

A ko je zatucan prosudi sam. U stvari, ne zatucan, koliko da nije u stanju odupreti se paganskom nasljeđu svoje sredine.

Povraćaj koliko hoćeš.
Korisnikov avatar
By acid drop
meni baba kadi sobu tamjanom

ja onda zapaliN indijske štapiće
Korisnikov avatar
By Anhedonie

Ako hoćeš sebe da sputavaš vjerovanjem u postojanje vradžbina i strahovanjem od istih, samo naprijed. Postoji mnogo naučnih objašnjenja za "učine", od kojih se većina svodi na psihologiju.
ja se uverio u delovanje, i to prilicno gadno. verujem u njihovo postojanje ali se ne plasim.

a i zar ti stvarno mislis da je nauka u stanju sve da objasni? pa ni dna okeana se nije stiglo, ni tamo se ne zna sta sve postoji a narod nije glup sto godinama koristi svakave vradzbine.

a i nauka je napredovala previse brzo u odnosu na ljude, zato smo i usrali ovu planetu, al hvala bogu pa je planeta jaca od nas i pre ce ona nas unistiti nego mi nju. poserem ti se na 21. vek.
By Sixto

ja se uverio u delovanje, i to prilicno gadno. verujem u njihovo postojanje ali se ne plasim.

a i zar ti stvarno mislis da je nauka u stanju sve da objasni? pa ni dna okeana se nije stiglo, ni tamo se ne zna sta sve postoji a narod nije glup sto godinama koristi svakave vradzbine.

a i nauka je napredovala previse brzo u odnosu na ljude, zato smo i usrali ovu planetu, al hvala bogu pa je planeta jaca od nas i pre ce ona nas unistiti nego mi nju. poserem ti se na 21. vek.
Kaaaaaakva si ti kraljica! LOOOOOOOL :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
postoji biljka tamjan, ja je imam doma. Mada, ne osjećam neki intenzivniji miris osim ako joj se baš podobrano približim. Možda je neko posadio u većoj količini?

evo, ovako ti izgleda

Slika
Korisnikov avatar
By bern

Ne, tebe je tvoja okolina uvjerila da se nešto može jedino objasniti vradžbinama. Međutim, vradžbine objektivno ne postoje.

Da si rastao kao Indijanac, rekli bi ti da si naljutio pretke. Onda bi te nakljukali pejoltlom i pjevali oko tebe.

Da si rastao u Africi, rekli bi ti da se mrtvorođenče vratilo iz Šume mrtvih i ušlo ti u tijelo. Onda bi ti vrač kopao ispred kuće dok ne neđe "nešto".

Da si rođen u srednjem viijeku, lovili bi vješticu u kojoj je đavo (doduše, neki to i danas rade) i spalili je u ime "učina" prema tebi.

Vidiš li obrazac? Ti stvarno vjeruješ u ove primjere?

Sve je to vrlo interesantno i ako bi malo istražio (ne samo ti) psihologiju, okultizam, mitologiju, medicinu, etnologiju - gledao bi drugačije na neke stvari, i ne bi odjednom štancovao postove koji mnogu pravo o Treće oko.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
opet pricas kao da znas sta se sve meni desavalo.

i ne verujem u sve vradzbine, nije vera crno-bela.
By alexandermagic
Buri, jesi li u posljednje vrijeme pod nekim stresom? Da li su eventualne olfaktorne halucinacije propraćene i povremenim audio-vizualnim? :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By bern

opet pricas kao da znas sta se sve meni desavalo.

i ne verujem u sve vradzbine, nije vera crno-bela.
Ne znam, tačno. Ali dok god se to objašnjava nekim natprirodnim uzrocima i izlječenjima - i dalje sam veliki skeptik.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Pa ne zanima mene da li ti verujes ili ne, tvoj izbor, ali ne mozes da tvrdis da nesto ne postoji.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
mozda komsije koriste tamjan kao afrodizijak
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by 4NY K3Y

mozda komsije koriste tamjan kao afrodizijak
Ne bi se reklo, jer ne znam kad sam čuo uzdahe, dahtanja ili podvriskivanja iz nekog stana - jedino što stalno čujem su vijesti koje komšije iznad stalno slušaju i komšija ispod koji svaki jebeni dan pušta Tanju Savić i Zašto me u obraz ljubiš.:maljkovic:
Korisnikov avatar
By 2kune
ništa od navedenog... imaš jednog ili više krolijevaca u zgradi... :nokti:
By Fassbinder
Griža savesti!- umišljaš da osećaš miris tamjana! (šta si to radio prošlog leta?)
Korisnikov avatar
By bern

Pa ne zanima mene da li ti verujes ili ne, tvoj izbor, ali ne mozes da tvrdis da nesto ne postoji.
Hajde malo da kenjam...

Sami biramo stvarnost oko sebe, onoliko koliko to dozvoljava objektivna stvarnost, odnosno fizika i uzročno-posljedične veze koje postoje oko nas.

Za Buraka, tamjan je, recimo, od nekih biljaka.

Za nekog drugos su to sekte u podrumu. "Sekte" su u našim krajevima svi oni koji nisu hrišćani/muslimani. Prihvatane takvog stava u suprotnosti je sa osnovnim ljudskim pravima.

Za trećeg zaštita od zlih čini. Ja mogu prihvatiti da su "čini" dio religijskog vjerovanja nekih ljudi. I u tom smislu nemam pravio da ikome osporim u šta će da vjeruje. Međutim, to vjerovanje može se poistovjetiti sa stavom da se Sunce okreće oko Zemlje, ili da je svijet stvoren za 7 dana. Dok god je to dio vjerovnja, nemam ništa protiv, ali kada vidim ljude koji padaju u depresiju, ponašaju se neodgovorno ili šta već, a za sve krive "učine" - e tu moram da raagujem. Pogotovo kad vlada opšta histerija pa se takvo vjerovanja pojača zbog "kulturnog" nasljeđa, a često i iskorištava za novac. Opet, ne znam šta se *tebi* dešavalo, ali valjda razumiješ da ovo nije lično. Isto tako namam ništa lično protiv Cyber Mikana, ali imam protiv njegovog "pokreta" gledanja u svemoćno sunce koje sve liječi i hrani (mada ne poistovjećujem tebe i njega).

Meni se čini da je taj tamjan iz nekog od susjednih stanova. Zaključak zasnivam na nekoliko pretpostavki. Prva je da mnogo ljudi koristi tamjan. Druga je da je to veoma prepoznatljiv i jak miris. Treća je da je ljeto i da su mnoge prostorije otvorene, pa vazduh brže kruži. Četvrta je da je skoro bilo nekoliko "crvenih slova", pa bi upotreba tamjana bila češća, čak i kod ljudi koji nisu veliki vjernici.
Korisnikov avatar
By 2kune
oooovaj... zar sam ja jedini koji pali tamjan samo zato i jedino zato da odagna kojekakve kukce? :blush:
Korisnikov avatar
By poison
.... ma, priznaj, konacno, da si ga ti i palio po haustoru, a sad se ensto femkas ....
no, na tvom mestu ja bih, totalno pravila sacekusu .... mozda se samo deca igraju :D
Korisnikov avatar
By gorilica
Mozda neko rasteruje komarce tamjanom???
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Burak

Dešava se to već nekih mjesec dana. Često kad ustanem rano ujutro i krenem negdje u haustoru me dočeka miris tamjana. Takođe, što me je još više začudilo, nedavno se vraćam iz grada u 4 AM kad ono opet tamjan.

U čemi je stvar???
:burka:
djavo je usao u tebe, to je bar jasno (odavno) :wundy:
Korisnikov avatar
By nsc
ih, da je to, on bi uzivao, ne bi sedeo ispred kompa i ne bi se zalio
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by poison

.... ma, priznaj, konacno, da si ga ti i palio po haustoru, a sad se ensto femkas ....
no, na tvom mestu ja bih, totalno pravila sacekusu .... mozda se samo deca igraju :D
U moje vrijeme su se djeca igrala klikerima - danas tamjanom, sutra osiromašenim uranijumom i barutom! :burka: :opacupa:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!