Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Originally posted by Zoey
Originally posted by Dear Lucy
Originally posted by Anhedonie

^ To je samo egoizam. I nije to puno povezano sa slobodom.
moguće... ja sam došla do zaključka da sloboda ( i to ne potpuna ) kod mene podrazumeva delom i to. Da ne bi bila egoizam, potrebna je i reakcija drugih ljudi prema kojima nešto osećam. Ali, ako je sloboda moje osećanje, lično osećanje, kako mogu da se oslanjam na reakciju drugih?

Pa ne oslanjas se. U tome je stvar. Ali onda se vracamo na ono sto sam vec rekla........
to je to. lično smatram da sloboda, u načinu na koji se interpretira, ne postoji, polazeći upravo od toga da smo socijalna bića.
eventualno, slobodu bih mogla da poredim sa izvesnom zrelošću ličnosti, kada možeš da u svoje ime donosiš odluke, svestan posledica. S tim u vezi, sloboda nije jedno već mnoštvo osećanja koja nas čine kompletnom, zrelom ličnošću...
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Anhedonie

Pa vidi, ako radis ono sto volis i sto ti prija bez obzira na druge to je egocenticnost i hedonizam, i dalje nije sloboda jer i dalje zavsis od svoje reakcije. A biti slobodniji od hedonizma nema smisla.
u pravu si.
Ali, recimo da ovde sad posmatramo stvari iz ugla autovanja, što je gej ljudima jedna od manifestacija slobode.
Ti želiš slobodu i želiš da se autuješ roditeljima, koje voliš i znaš da ćeš ih time povrediti.
Ne očekuješ povratnu reakciju u smislu da oni iskuliraju sa svojom homofobijom, jer je biti aut tvoje lično osećanje slobode. Kako postupiti i da li si egoista ako dobiješ svoju slobodu autovanjem? I najzad, da li ćeš zaista i biti slobodan onako kako si mislio kada uz svoje autovanje povrediš druge osobe?
ali ne povređuje ih on...
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
time "ne povređuje ih on" može se sve objasniti... Npr, ja prevarim devojku sa kojom sa u vezi i jbg, nisam je povredila ja, povredila je samu sebe time što je mene volela. I šta sam onda ja? Egoista.
Korisnikov avatar
By Zoey

time "ne povređuje ih on" može se sve objasniti... Npr, ja prevarim devojku sa kojom sa u vezi i jbg, nisam je povredila ja, povredila je samu sebe time što je mene volela. I šta sam onda ja? Egoista.

Razlikuj ponasanje od stanja uma
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
sloboda jeste stanje uma. osim ako ne govorimo sa patriotske strane :)
Korisnikov avatar
By Galateja
Nema većeg ropstva od apsolutne slobode - kad imaš sve što želiš i kad svako sve može... :shrug:
Korisnikov avatar
By Zoey
Originally posted by Galateja

Nema većeg ropstva od apsolutne slobode - kad imaš sve što želiš i kad svako sve može... :shrug:

To i ja kazem! Mislim da mi je negde potpis slave of freedom, bas stoga
By LeDeNa_
Da ne citiram neke...

Sloboda da ostanes to sto jesi. I da se ne osecas lose zbog toga. I da prihvatis da je neko drugi to sto jeste. I da se ne osecas lose ni zbog toga. Jednostavno, da prihvatis da su stvari takve kakve jesu. I da ides dalje. No hard feelings, bez gorcine, bez trazenja krivca, i bez potrebe da se tome vracas iznova i iznova, pokusavajuci da promenis nesto sto se ne da promeniti. Ili, jos gore, da pokusas da promenis nekoga da bi tebi odgovarao. Niko nema to pravo. Mozes samo da prihvatis nekoga, takvog kakav je, i da to postujes. Jedino na sta imas pravo, to je da pristanes na to, ili ne. Neko moze da prihvati. Neko ne moze.
Korisnikov avatar
By Madonna

koje poređenje.. jeste, to je sasvim isto. prvo tebi je zinula djana, preko djane bi još djana, ali ako na vreme kažeš da će ti ti djana zinuti i ako joj kažeš da ti se tudja djana prisvidela onda nisi skot jer si bila iskrena na vreme. jebiga dešava se. i opet, ti to nisi URADILA, emocije se ne mogu kontrolisati, ili mogu mislima? ne znam šta si rekla u kivijevoj temi, nije ni bitno. ali ako ti prevariš nekoga to znači da si neki svoj postupak prećutala i bila lažljiva, ccc. lepo kaže zoja. a on je peder pa je peder, i nije iskren ako ne kaže svojima, oni su ''povređeni'' jer su debili neinformisani i zatucani i jer se brinu kako će okolina, koja je isto zatucana i retardirana kao i oni, reagovati. ne povređuje ih on :rida: pustite meee da ga vidimm!! kad smo već kod tog liriksa, niko ne zna šta je sloboda dok mu ne bude uskraćena
By LeDeNa_

Izvini ali...

Bice da ti imas manji znak pitanja (bar trenutno) cim konstatujes da je neko, tj ona povredila sebe voleci TEBE??!!?

:)
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Originally posted by Null

koje poređenje.. jeste, to je sasvim isto. prvo tebi je zinula djana, preko djane bi još djana, ali ako na vreme kažeš da će ti ti djana zinuti i ako joj kažeš da ti se tudja djana prisvidela onda nisi skot jer si bila iskrena na vreme. jebiga dešava se. i opet, ti to nisi URADILA, emocije se ne mogu kontrolisati, ili mogu mislima? ne znam šta si rekla u kivijevoj temi, nije ni bitno. ali ako ti prevariš nekoga to znači da si neki svoj postupak prećutala i bila lažljiva, ccc. lepo kaže zoja. a on je peder pa je peder, i nije iskren ako ne kaže svojima, oni su ''povređeni'' jer su debili neinformisani i zatucani i jer se brinu kako će okolina, koja je isto zatucana i retardirana kao i oni, reagovati. ne povređuje ih on :rida: pustite meee da ga vidimm!! kad smo već kod tog liriksa, niko ne zna šta je sloboda dok mu ne bude uskraćena
hahaha! predajem se :)

Ledena, ne konstatujem to ja, bio je to samo mali sarkazam :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!