Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Tungi

Ponosan sam jer volim i voljen sam.

Ova definicija mi se najvise svidja, ako govorimo o nekom individualnom osecanju ponosa.

Donekle, prajd moze da se shvati kao politicki koncept, ali je vrlo tanka linija izmedju onoga 'ja jesam to sto jesam i nemam zasto da se stidim' i manifestacija svoje razlicitosti kao sto to rade srboctnici i kroatoustase. I oni su isto tako jako razliciti i tako ponosni na tu svoju razlicitost. A to :odbij:

Elem, ne, nemam osecaj posebnog ponosa zbog svoje biseksualnosti.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Izuzetno sam ponosna na sebe, na svoju razlicitost....

...kao sto neko rece, lezbejke su zene koje vole svoj najdublji identitet,
i postuju druge identitete (to je ono cemu tezimo)

:zastava:

jos jednom, veoma sam PONOSNA :)
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Popeye

anyway, vidim po odgovorima da se stvar gleda iz partikularnog, osobnog kuta, a ne u povijesno-politickom kontekstu, a rijec je o politickom konceptu. narodni receno, dosli ljudi da seru da bi ispali unique and beautiful snowflakes, a svaki laprda jednu te istu stvar! :lol:

osjecam li ja ponos zbog toga sto sam peder i zbog pripadnosti tome "stadu"? pa naravno da ne, pa vecina pedera su jednaki retardi kao i vecina heteroseksualaca, sto i ovaj forum zorno pokazuje.

osjecam li ponos jer sam odavno u stanju biti bez zadrske ono sto jesam, a to ukljucuje i pederluk, bez nekakvih velikih kompromisa prema homofobnoj okolini? you betcha. :elvis:
:yes:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by horus.

e sad, kontam da je "gay ponos" proizasao iz nametanja gay ljudima da treba da se stide, pa otuda druga krajnost u vidu ponosa... :cobanica:
tako nekako.. kao poke in the eye. a ja bih slatko da poknem nekom aj ovako for ril. i ono što je popaj rekao. posebno ono sa gej retardima :lol:
i sere mi se od toga '' A ŠTO BAŠ PONOS :CURE MI SLINE: '' jer to obično pita neki strejt magarac. eto zato. mind ur fuckin business and leave britney alone.
Korisnikov avatar
By bern
And here we go again...
Korisnikov avatar
By EnRage
O pa ti si ostavljao testove na tom sajtu za "pravovjerne" pedere :D
Korisnikov avatar
By spliff
ja sam gay
i ponosan sam shto mogu da idem ulicom dignute glave
bez obzira na moju sexualnu orijentaciju
toliko
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by EnRage

O pa ti si ostavljao testove na tom sajtu za "pravovjerne" pedere :D
nekada sam davala svima koji su tražili... sada samo mužu... hi hi hi... :lepeza:
Korisnikov avatar
By colorado
Mnogo lep, koncizan, ali i opsezan clanak, Kuno... i mudar citat na kraju. :) hi5!
Korisnikov avatar
By EnRage
S gej ponosm utvrđujem istinitost te izjave :lol:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
:lol:

pa 'de si bre ti, kuno? nešto si se proredio lejtli.
Korisnikov avatar
By 2kune
c c c c... i onda se čude što crkva ima nešto protiv tog ponosa... zavist, čista zavist... :napitak:
Korisnikov avatar
By 2kune
imao posla u rialitiju... prvo fešte a onda trežnjenja... :kesa:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ispravno, ispravno. ic a taf đab bat sambadi hez tu du it.
idi vidi što sam ti stavila lepu sliku u rođendansku temu. prava domaća. :trep:
Korisnikov avatar
By 2kune
vidio... vidio... zapisao u crnu knjižicu... :broj jedan:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by bern

And here we go again...
da.

ocigledno postoji potreba da se redefinishe pojam "pride".
nastao je I guess u odnosu na pojam "stid" jer je ranije medju hetero vecinom ( kao sad kod nas) vladalo misljenje da je biti gay nesto sramno, pa su onda pederi rekli - e bas nije, nego smo ponosni.

mislim ok, mogu biti "ponosan" sto sam gay ako moram, ali mi sam pojam nekako previse nametljiv, prevazidjen ... mada je za nase prilike trenutno mozda prikladniji nego za prilike u nekoj zapadnoj zemlji.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by bas bleu

anyway, vidim po odgovorima da se stvar gleda iz partikularnog, osobnog kuta, a ne u povijesno-politickom kontekstu, a rijec je o politickom konceptu. narodni receno, dosli ljudi da seru da bi ispali unique and beautiful snowflakes, a svaki laprda jednu te istu stvar! :lol:

osjecam li ja ponos zbog toga sto sam peder i zbog pripadnosti tome "stadu"? pa naravno da ne, pa vecina pedera su jednaki retardi kao i vecina heteroseksualaca, sto i ovaj forum zorno pokazuje.

osjecam li ponos jer sam odavno u stanju biti bez zadrske ono sto jesam, a to ukljucuje i pederluk, bez nekakvih velikih kompromisa prema homofobnoj okolini? you betcha. :elvis:
:yes:
pa ok, ajde to i da skapiram, mada licno nisam ponosan na hiljadu...a ima ih hiljdu, jel.. stvari koje radim u svom zivotu bez obzira na & bez kompromisa prema idiotskoj sredini.

Lepo napisao Popaj da te stvari nemaju veze sa hrabroscu, meni to samo ima veze sa 'necu se igram na vas nacin, jer je glup'.

..

A kapirate li vi, poput mene, jer ja kapiram, 'black & proud'?

Znate ono od Dzejmsa Brauna 'Say it loud...'

..

Jel to zato sto su crnci u stanju bez zadrske imati svoju boju koze bez kompromisa ili mislite da ima neke veze sa nametnutim stidom, osecajem manje vrednosti i sl?
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Drakche
ocigledno postoji potreba da se redefinishe pojam "pride".
ocigledno. kao sto je na ne znam kojoj temi pre par nedelja neko napisao da je homofob samo covek koji se plasi pedera, i da mu se, jel te, ne moze uzeti za zlo nesto sto je fobija sve potkrepljeno wiki-objasnjenjem da je u pitanju the fear is beyond one's control, and if the fear is interfering with daily life, then a diagnosis under one of the anxiety disorders can be made. just charming.
Originally posted by Drakche
mislim ok, mogu biti "ponosan" sto sam gay ako moram...
ne moras, svega mi.

i, na kraju, nesto samo za moju dusu:

:popeyemodeon:
jebene ormaruse.
:popeyemodeoff:

that's better.

edit: samo da dodam nesto. meni se cini da je termin ponos mahom problematican onima koji nisu osetili neku preveliku diskriminaciju i to ne zato sto zive u savrseno gej-frendli sredini vec zato sto u startu imaju stav "moja seksulanost moja privatna stvar" koji je zapravo cover-up za sopstvenu, i sada koristim ovaj termin u najsirem mogucem smislu, autohomofobiju. otuda primeri tipa pa zar treba da budem ponosan sto imam plavu/smedju kosu i sl. besmislice.

disclaimer: drakche, kunem ti se nista licno. da nisi ti, uleteo bi vec neko drugi. kisic i pozzic & all that crap. :zastava:
Originally posted by svejedno

kao ste rece popeye, radi se o istorijskom kontekstu, tako da da.

Jel to zato sto su crnci u stanju bez zadrske imati svoju boju koze bez kompromisa ili mislite da ima neke veze sa nametnutim stidom, osecajem manje vrednosti i sl?
cenim da ova recenica i nije upucena meni, i pored citata, jer, ono kao, prvi deo je jedna fina ironija a drugi deo je malo 101 human rights, tako da...
Korisnikov avatar
By Zibro

-

Jako lepo receno , rec ponos ne odnosi se direktno i samo na sexualnu orjentaciju ...... ja sam gay a Ponosan sam na ono sto jesam , a svi moji kvaliteti i ono sto jessam nisu umanjeni cinjenicom da sam gay cak naprotiv ...... Dakle ja sam gay i ponosan sam na to sto Jesam ... Gay i sve ostalo
Korisnikov avatar
By taurus
Ja sam bi i ponosan sam sto nisam odbacio pola sveta radi animalnih poterba.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Opposite of being ashamed of yourself and your sexuality equals pride. :zastava:
By Guion Nerville
Ako dobro razumem, odnosi se na koncept i pokret sa definisanim stavovima: da treba biti ponosan na svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet, da su oni urodjeni i nepromenljivi namerom, i da je seksualni diverzitet dar

Izgleda poput mnogih, tumacim kao revolt protiv homofobicne represije da je homoseksualnost nesto cega se treba stideti, da je moralno izopacena, ruzna itd. i jer se cak od gejeva ocekuje da se i sami osecaju manje vrednim zbog seks. orijentacije. Nastaje pobuna koju i ja cesto osetim, kontraosecanje, suprostavljanje homofobicnim glupostima i teznji za ponizavanjem, u fazonu I am sick of all that homophobic shit.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by bas bleu

kao ste rece popeye, radi se o istorijskom kontekstu, tako da da.

cenim da ova recenica i nije upucena meni, i pored citata, jer, ono kao, prvi deo je jedna fina ironija a drugi deo je malo 101 human rights, tako da...
Ne, kazem, kapiram na neki nacin Popajev primer, al i to meni nije nesto za ponos.

Al razliciti ljudi se ponose razlicitim stvarima, Tungi se, eto, ponosi jer voli.
Tak da nema sta ja tu da kapiram il ne.

..

A pored toga sto je upakovano u malo ironije, vise je filozofska igrarija, ko i sve sto ja pisem, jel...

...samo hteo da kazem da 'stid-ponos' korelacija, posebno u istorijskom & politickom kontextu, nesumnjivo igra bitnu ulogu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!