Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne.
Stavise, nisam ni videla u gradu ili prevozu nekoga sa maskom.
Maska nije 100% zastita, jer su virusi mnogo manji i od rupa u tkanju same maske, a i maska ne prianja uz lice u potpunosti.
Ljudi moji, ne pipajte se po licu, pijte cajeve, ispirajte nosnice slanim rastvorom i pijte vitamine.
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa da, ali virus ne fura samostalno u vazduhu nego ususkan u kapljicu da li iz nosa da li iz usta, tako da ta maska ima smisla radi mehanicke zastite, a od jednog virusa ne mozes da se razbolis cak ni da je hiv u pitanju. s tim u vezi poenta je da maske nose oni koji su bolesni, a koji silom prilika moraju da izadju iz kuce.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by M666
Originally posted by Dina
ne.
grip kao grip.
tresla se gora rodio se mis.
S malom razlikom sto je sa ovim malo veca sansa da zavrsimo na onom svetu...

:klavir: :sarana:

ma jock. :)

umiru ljudi i od obicnog gripe ali se o tome tolko ne prica.

jedino moze biti zajebaTo ako se udruzi sa nekim drugim hron. oboljenjem.
ovako je samo vreme oporavka duze jer se I put susrecemo sa njim.
i tako... :shunkica:
Ja malo vise cenim lekare i ne verujem da su oni neki tako neozbiljni ljudi koji o necemu pricaju a o necemu ne pricaju, proglasava se epidemija tek tako da se proglasi, produzava se raspust eto tek tako da deca malo vise uzivaju i vakcine su obavezne eto tek da bi se malo vise radilo u domovima zdravlja... ;) Mislim da iza toga ne stoji nista "tek tako" nego je ovaj grip ozbiljnija opasnost od onog drugog.
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa naravno da nije obican sezonski grip. zapravo postoji vise tipova virusa gripa i regularna je smrtnost od obicnog sezonskog gripa u nekom malom procentu na godisnjem nivou. medjutim postoje dosta opasniji mutirani virusi gripa koji se javljaju s vremena na vreme i kroz pandemiju. takav je bio i "spanski grip" zbog koga je 1918. godine umrlo vise miliona ljudi.
Korisnikov avatar
By Loni
Ako budem video neku originalnu masku, onakvu da zaista oličava moj temperament, bum je uzel'.

Slika

A ove obične, koje nosi svako, potpuno su van mog poimanja modnog identiteta.
Korisnikov avatar
By Marvin
Danas sam saznao da na raznorazna mesta (npr Socijalno) ne možeš da uđeš bez maske :iskolacen:
By Simor
Originally posted by Marvin
Danas sam saznao da na raznorazna mesta (npr Socijalno) ne možeš da uđeš bez maske :iskolacen:
To je bilo samo juče.

To što si moderator ne daje ti za pravo da širiš dezinformacije o događanjima u glavnom gradu Vojvodine ...ups... u glavnom, administrativnom centru Vojvodine.

:grebanje:
Korisnikov avatar
By Marvin
Očiju mi moderatorskih mojih, bilo je i danas!
Ovoga mi krsta :qqlele:
By Ulix
ne.
grip kao grip.

Pa ne baš. :)

Do sada, statistika kaže da h1n1 ima manju smrtnost od sezonskog gripa od kog, usput budi rečeno, takođe ljudi umiru, samo se o tome ne priča.

Panika je zbog toga što ovog gripa dugo nije bilo u opštoj populaciji pa više ne postoji tzv. kolektivni imunitet, što znači da će se brže širiti i da je veća verovatnoća da će bolest imati teži tok. U principu, ukoliko nisi hronični bolesnik, nemaš razloga za neku veliku brigu.
Primera radi, h1n1 je bio uzrok velike epidemije 1918. koja je ubila nešto oko 20 miliona ljudi (tzv. Španska groznica) i tada je smrtnost bila tek nešto iznad 2%, ali se virus toliko brzo širio da je do kraja epidemije svaka treća osoba u Evropi bila zaražena, pa je zbog toga sve ukupno umrlo toliko ljudi. Dakle o tome se radi.
By J...
Ne nosim.

Pre neki dan vidim u prevozu jednu zenu sa rukavicama kao onim iz farbe za kosu na rukama kao zastitom. Izadjemo na istoj stanici i ja onda bas da vidim sta ce da uradi s tim rukavicama, da li ce odmah da ih baci, sto bi bilo logicno jer su jelte kontaminirane od shipki iz busa. Medjutim, ona ih ne skida s ruku ali zato lepo krene da pipka i otvara torbu (i da "zarazava" istu). :doh:

Sto se tice zastite, primenjujem samo mere predostroznosti kao i uvek, nevezano za ovaj grip - pranje ruku i umivanje kad se udje u kucu, ne dodirivanje po licu kad su mi prljave ruke, izbegavanje da mi neko bas kaslje u lice i to je sve. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Dina
Ok Ulixe, hvala na pojasnjenju :)

Imam prilicno razloga za brigu... ali valjda ce sve ipak proci kako treba :molise:
By Ulix
Ok Ulixe, hvala na pojasnjenju :)

Imam prilicno razloga za brigu... ali valjda ce sve ipak proci kako treba :molise:
Jesi li razmišljala, onda, da se vakcinišeš, ako već imaš razloga za brigu?
Korisnikov avatar
By Dina
Ako budem mogla da se vakcinisem kad vakcine dodju tj ako mi lekari dozvole - hocu svakako, a od sezonskog gripa sam htela da se vakcinisem ovih dana ali nema nigde vakcina.
Korisnikov avatar
By Mars
Da ih bar proizvode u nekim živim bojama...pa da budu kao deo aksesoara, modni detalj. A ne ona sterilna bela, šta da radim s njom - white party?? :blenta:

Elem, ne nosim masku. Ako vidim da ljudi masovnije poboljevaju oko mene, sigurno ću.
Korisnikov avatar
By Lepi_Milojko
eee, evo mene opet.
dino, kao sto volim da kazem, don't worry be happy! O.O
samo pazi na svoj imunitet i nemas se za sta brinuti.
vitamini, optimalno spavanje, nemo da sedis za ladan beton... ;)

nemoj da se vakcinises. ako imas zdr. radnike u kuci oslusni malo i cuces da se sumnja da je vakcina prosla sve moguce kontrole.

sto se dr-a tice, kao i u svakoj profesiji, ima i dobrih i losih ljudi...
na zalost sto se vise penjes ka vrhu piramide ljudi su sve alaviji.
_________
ont: ne nosim masku. opet. :)
Korisnikov avatar
By Dina
M666,
hvala i tebi, ne mogu bas da ne brinem ali bice valjda sve ok, kako vec rekoh...

Za lekare, pa jeste tako, ali kad smo bolesni ili tako nesto ne preostaje nista nego da verujemo da ce nam pravilno savetovati...
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Ulix
ne.
grip kao grip.

Pa ne baš. :)

Do sada, statistika kaže da h1n1 ima manju smrtnost od sezonskog gripa od kog, usput budi rečeno, takođe ljudi umiru, samo se o tome ne priča.

Panika je zbog toga što ovog gripa dugo nije bilo u opštoj populaciji pa više ne postoji tzv. kolektivni imunitet, što znači da će se brže širiti i da je veća verovatnoća da će bolest imati teži tok. U principu, ukoliko nisi hronični bolesnik, nemaš razloga za neku veliku brigu.
Primera radi, h1n1 je bio uzrok velike epidemije 1918. koja je ubila nešto oko 20 miliona ljudi (tzv. Španska groznica) i tada je smrtnost bila tek nešto iznad 2%, ali se virus toliko brzo širio da je do kraja epidemije svaka treća osoba u Evropi bila zaražena, pa je zbog toga sve ukupno umrlo toliko ljudi. Dakle o tome se radi.
Nisam medicinar kao ti ali imam svoju teoriju.. Mislim da se zbog panike koju mediji stvaraju, novi grip bolje lechi, jer se veci procenat ljudi (gotovo svi pretpostavljam) javlja lekaru i pravovremeno dobija terapiju te se u vecini sluchajeva izbegnu komplikacije. Poshto oko sezonskog gripa nema panike jer je on neshto na shta smo navikli svake zime, ljudi se ne brinu toliko i manje se javljaju lekaru i leche se na svoju ruku, shto dovodi do veceg procenta komplikacija i time i smrtnosti.. :trep: Mislish li da ima smisla u tome?
By Ulix

nemoj da se vakcinises. ako imas zdr. radnike u kuci oslusni malo i cuces da se sumnja da je vakcina prosla sve moguce kontrole.
Hajde to malo konkretnije. :shrug:
By Ulix
Originally posted by Rei

Nisam medicinar kao ti ali imam svoju teoriju.. Mislim da se zbog panike koju mediji stvaraju, novi grip bolje lechi, jer se veci procenat ljudi (gotovo svi pretpostavljam) javlja lekaru i pravovremeno dobija terapiju te se u vecini sluchajeva izbegnu komplikacije. Poshto oko sezonskog gripa nema panike jer je on neshto na shta smo navikli svake zime, ljudi se ne brinu toliko i manje se javljaju lekaru i leche se na svoju ruku, shto dovodi do veceg procenta komplikacija i time i smrtnosti.. :trep: Mislish li da ima smisla u tome?
Mislim da ima smisla, Rei. :)
Panika može da ima i tu dobru stranu, mada su domovi zdravlja dosta opterećeni, pa mislim da to može da ima za posledicu i malo traljavije dijagnostikovanje, zbog čiste preopterećenosti sistema; znam gomilu ljudi koji sad idu kod lekara čim kinu, što je svakako preterivanje.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ja ne razumem jednu stvar. na televiziji se samo vise prica o gripu, ne znam da je neko od gostiju bilo da su lekari ili funkcioneri rekao ista sto bi izazvalo ili uticalo na paniku, cak naprotiv sve vreme govore da razloga za paniku nema. a kakvo je stanje u novinama ne znam, ali kapiram da kurir ima naslove tipa "u srbiju stigo smrtonosni grip, spasavaj se ko moze"
Korisnikov avatar
By Blady
Ne nosim.. ako cu dobiti svinju, neka je dobijem na humaniji nacin...
Korisnikov avatar
By Madonna
da. ko zna kad ce opet biti prilike da svuda hodam sa maskom i da imam opravdanje za to :yay: :muzika: :tuc:
Korisnikov avatar
By Sunce
Nosim ih, na obe glave. Ona donja maska je mnogo slatka. Steta sto ne moze svako da je vidi.

Na gornjoj pise: "Imam svinjski grip!"
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
Slika
Jao kuno, pa to je ona maska protiv kuge kojoj je kljun punjen aromatičnim biljem tipa lavande, origana i sličnog

(Inače sam ponosni vlasnik knjige "Ne bi želeo da si lekar u XVI veku" )
Slika

Originally posted by Andjelika
Ovaj grip je tu od sada pa u vecnost... dakle bice i sledece godine sa nama,
i sledece, i sledece.... Sanse da neko ne oboli su krajnje nikakve, kao i kod
bilo kog drugog gripa...
E ovo je važan aspekt koji nisam video da je neko drugi pomenuo i na jednom forumu...
Korisnikov avatar
By Nexus
Afaik maska moze i da poveca sansu da se zarazis tako da...
Korisnikov avatar
By Sunce
Ponekad koristim Garnijerovu masku - 3 u 1, mislim da se zove Pure Active. Moze da bude sredstvo za ciscenje, piling ili maska.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!