Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by F8LeSS
geder
:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Blady
U poslednje vreme, pogotovo....
Korisnikov avatar
By LadyOfTheFlowers
peder ne...

gay kad sam srecna
tim danima mi je sve zivo gay xD
*ni sama ne znam zashto*
Korisnikov avatar
By dacha.evil
peder - stalno
gay- povremeno, uglavnom u negativnom kontekstu...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by pthalo
Originally posted by Mars
Onoliki aktivizam i ljudi nikako da usvoje da nije parada nego povorka...
koja je razlika?

moj rečnik kaže:

povorka f. procession, file, parade
parada f. parade, display, show
Tacno, ali:

Ljudi to najcesce povezuju sa Grand Paradom i Showom (koji inace vecina redovno prati).
Ali u nasem slucaju ljudima to jako bode oci, jer oni (zele da) to dozivljavaju kao kitch i samo kitch, bez ikakve poruke.

Objasnjenja i recnik tu tesko da mogu pomoci.
Korisnikov avatar
By Mars
@pthalo, ovako kao što ti kaže dirrty.

Protivnici takvog skupa su se hvatali za tu reč uz komentare "Šta ima oni tu meni da PARDIRAJU, neka sede kući u svoja 4 zida!" Pa se tako prešlo na reč povorka.

E, sada isto tako im bode oči reč - ponos. Šta je tu čime bi se čovek ponosio.

A sa čime se ja i slažem, ja bih tu reč potpuno iznacio. Niti se ponosim - niti se stidim. Kao što ni neko hetero ne bi trebalo da se ponosi svojom seks. orjentacijom (a ponose se, kao jedinim dostignućem u životu).

Čovek treba da se ponosi drugim stvarima.
Korisnikov avatar
By Zibro
nekada mi je "peder" zvucalo uzasno pezorativno , sada vise ne , ili barem ne toliko , ako pricam sa ljudima koji su gay za druge pripadnike gay populacije volim reci " u fazonu " :lol:
Korisnikov avatar
By pthalo
@dirty i mars. mislim da razumem sada. hvala :)
Korisnikov avatar
By Dina
...
E, sada isto tako im bode oči reč - ponos. Šta je tu čime bi se čovek ponosio.

A sa čime se ja i slažem, ja bih tu reč potpuno iznacio. Niti se ponosim - niti se stidim. Kao što ni neko hetero ne bi trebalo da se ponosi svojom seks. orjentacijom (a ponose se, kao jedinim dostignućem u životu).

Čovek treba da se ponosi drugim stvarima.
Ta rec ponos se ne odnosi na seksualnu orijentaciju, nego valjda ponos zbog samog/same sebe - sto je i pored pritisaka i diskriminacije i netolerancije uspeo/la da ostane svoj/a, da ostvari svoj zivot, veze itd. Hetero osoba nema cime da se ponosi jer je niko nije ni diskriminisao, niti je imala teskoce u porodici i drustvu koje je morala da prevazilazi...
Korisnikov avatar
By Mars
Da. Ima smisla.

Onda aktivizam treba da objasni i to, jer se oni drugi u nastupima baš hvataju za ono moje gore viđenje (s tim što treba ići dva koraka unapred i biti spreman na dalju reakciju, tipa - a što niste išli da se polečite malo, umesto da istrajavate na tome da ostanete svoji).
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ne koristim rech "peder"...
Rech "gay" koristim po potrebi, recimo jednom u par dana...
Korisnikov avatar
By Dina
Da. Ima smisla.

Onda aktivizam treba da objasni i to, jer se oni drugi u nastupima baš hvataju za ono moje gore viđenje (s tim što treba ići dva koraka unapred i biti spreman na dalju reakciju, tipa - a što niste išli da se polečite malo, umesto da istrajavate na tome da ostanete svoji).
Svakako, treba ljudima objasnjavati. I meni nekad nije bilo jasno, cak mi je mozda stvaralo i iritaciju, sta neko ima da bude ponosan zbog toga sto u seksualnom smislu radi ovo ili ono... ali kad sam negde nailazila na ovakva objasnjenja kakvo sam ja napisala, onda bas kako ti kazes - ima smisla.
Korisnikov avatar
By Mars
Zato sam ja...po prirodi svog bića, ne kao rezultat nekog smišljenog planja i strtategije - za onu ličnu, mikro varijantu aktivizma. Da ja prvo sam po sebi zaslužim da me poštuju i cene, imam neke opipljive uspehe u životu, pa da onda neko stane i kaže: postigao je to - i pored svega. Ili ne mora ništa ni da kažu (neki) ali im usta ostanu zatvorena jer ne mogu nikako da me diskredituju.
Korisnikov avatar
By bothways
Peder - jako, jako retko.
Gej - ponekad, mozda u proseku 5 puta nedeljno.
Kada pricam o takvim stvarima, obicno sam okruzen ljudima, a cesto i nekima koji ne bi trebalo da znaju (tipa, kada sam u prevozu, pa pricam sa prijateljima ili kad sam na faxu). Vise pribegavam eufemizmima kao sto je "u fazonu" ili gestikulacijama i ne-recima (koje bi trebalo da po tonu sugerisu o cemu se radi).
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Peder - nikad, smatram da je to jako ružno!
Gay - Možda dva do tri puta nedeljno... :)
Korisnikov avatar
By .L O S T
Zanimljivo mi je to sto mnogo gay ljudi rec peder dozivljava kao nesto jako ruzno..... prosto treba nazivati stvari pravim imenom:sekirica:
Korisnikov avatar
By Loreley
Peder - Kada sam uzrujana, što znači... 5-6 puta mesečno
Gej - Češće nego ovo gore
:carica:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Originally posted by .L O S T
Zanimljivo mi je to sto mnogo gay ljudi rec peder dozivljava kao nesto jako ruzno..... prosto treba nazivati stvari pravim imenom:sekirica:
Verovatno zato što je "peder" karakterna osobina

:)
By Kragi
Originally posted by Zibro
nekada mi je "peder" zvucalo uzasno pezorativno , sada vise ne , ili barem ne toliko , ako pricam sa ljudima koji su gay za druge pripadnike gay populacije volim reci " u fazonu " :lol:
:cupakosu: e mene to u fazonu nervira :D
Inace rec peder ne kapiram pezurativno i najcesce je koristim :) gay retko ...
Korisnikov avatar
By .L O S T
ima boljih opisa necije licnosti nego peder... peder je tip koji voli muskarce i to je to:cita:
Korisnikov avatar
By dacha.evil
Bolja mi je rec peder, bas je onako strastveno muska...rec gay me podseca na modu i takve stvari (ne lozim se na bear pricu ali nisam u fashion fazonu). Sa druge strane, gay je politicki korektna rec koja pederima daje iluziju o drustvenoj prihvacenosti. Ja ne zelim takve iluzije i neka me slobodno nazivaju bolesnim, nastranim ili kako god -uvek cu se izjasnjavati ne kao peder nego kao pedercina!
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne izbegavam te reči i sasvim slobodno ih koristim kad god se u razgovoru ukaže potreba, ili prilika i uvek se iznova iznenadim, a i zabavljam pritom kad vidim koliko te reči i dalje i još uvek u ljudima izazivaju nelagodu, pa ih izgovaraju tiho i bojažljivo, kao vrhunsku jeres.
I mi smo kao u 21. veku ?
U srednjem veku smo mi, braćo i sestre, u srednjem, a ne u 21. veku.
:pljuje:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Campos_boy_20
Originally posted by .L O S T
Verovatno zato što je "peder" karakterna osobina

:)
Pa valjda je "pravo ime" homoseksualac? Meni je cudno kad ne dozivljava kao ruzno kad ga zovu "peder", pa jos sam sebe tako zove - super sto me vredjate, jos cu i sam sebe da vredjam :doh:

A i to karakterna osobina je deo omalovazavanja... cudo nije karakterna osobina strejter :roll:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!