Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by shut
:ua:
pa nije ni ono konj vec spomenik konju
kod konja, je druga stvar
al ako vec oces da se izrazavas da bi zadovoljio nedojebane lingviste, onda spomenik ne smes da izostavis.
Korisnikov avatar
By Winter
pa da je krava, sastajali bi se kod krave :lol: ...elem, ne podnosim bilo kakve sastanke na trgu, bas zato sto se svi sastaju na tom istom trgu,kao da je ovo tako mali grad da nema drugog mesta za sacekati nekog :psiholog:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Wilhelmina
Sa druge strane, i Zagreb ima konja. Ali se u Zagrebu ne nalazimo kod konja, nego kod Bana. Ili kod Jelacica.
Pa sad... Moje je iskustvo drugačije... :alikako:
Kad sam vidio naslov teme namah me spopade asocijacija baš na ZG jerbo me sijaset što tetaka što starih hijena dočekivalo pod konjem (ne doduše kod konja) i živo lamentirajući mi, kad stigoh, pokazivali prema gore da vidim koja je to veličina. Ne konja, jelte...
By Hans
Originally posted by shut
to je zato sto su srbi seljacine :gotika:
Ah,Čikoneova, konačno da se i sa tobom složim.

Mislim da je termin "konj" nastao kao posledica prodora raznih primitivnih, folklorno-ruralnih porodica iz unutrašnjosti u Beograd. Tim porodicama je očigledno bitna veličina, spoljašnjost, dakle, sve one markatne, malograđanske stvari. Oni slabo poznaju istoriju ali znaju da su Srbi pravoslavci i da su Ceca i Ratko alfa i omega. Mlađa generacija odrasta po "Ušću", "Delti", "Akapulku" tako da ne mogu ni da znaju...
Najčešće se nalazim na Trgu. Svi znaju koji je to trg...
Korisnikov avatar
By blabla54380
jao ajde ne serendaj mnogo. misim jeste posledica naseljavanja beograda dodjosima, ali zato sto je postala prevelika guzva, pa odavno nije dovoljno reci na trgu, nego mora preciznije, kod sata, kod konja na klupicama da se ne bi trazili ljudi.
By Hans
Dobro, o tome koliko se poštuje dotični konj i sama istorija i lepota grada svedoče divne, umetničke poruke markerima i sprejevima po istom onom postolju gde se i nalazi spomenik. Bitno je da su se oni našli, zar ne? Bitno je da su odradili svoje vežbice, dodali ljude na faceu, prošetali svoje majice...Sami malo znaju, a sutra će imati svoju decu..i tako u nedogled...Moram da pametujem jer je ova samo jedna u nizu tema koje su lakmus za vrlo deprimirajuću situaciju u opštoj kulturi u Srba nowadays...
Korisnikov avatar
By blabla54380
kod konja je prihvatljiva fraza u situacijama zbog koje se i koristi. kad ti ljudi na primer strancima budu rekli "a sad idemo kod konja da pogledate izmedju ostalog i najpopularnije beogradsko sastajaliste" onda mozemo da pricamo o nekulturi i nepostovanju.
By Hans
Kako vam drago. Sreća pa u životu neke stvari ipak biramo. :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by 2kune

jerbo me sijaset što tetaka što starih hijena dočekivalo pod konjem
ovo je već lol

Originally posted by 2kune

(ne doduše kod konja) i živo lamentirajući mi, kad stigoh, pokazivali prema gore da vidim koja je to veličina. Ne konja, jelte...
a ovde pristižu i m, a & o.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Hans_87
Mislim da je termin "konj" nastao kao posledica prodora raznih primitivnih, folklorno-ruralnih porodica iz unutrašnjosti u Beograd. Tim porodicama je očigledno bitna veličina, spoljašnjost, dakle, sve one markatne, malograđanske stvari. Oni slabo poznaju istoriju ali znaju da su Srbi pravoslavci i da su Ceca i Ratko alfa i omega. Mlađa generacija odrasta po "Ušću", "Delti", "Akapulku" tako da ne mogu ni da znaju...
Najčešće se nalazim na Trgu. Svi znaju koji je to trg...
a nu ako ćemo o malograđanštini, ovaj post bi trebalo u udžbenike kao primer iste.
šta su "folklorne porodice"? :barf: kakve veze ima veličina (koga, čega?) sa ovom temom? šta je malograđansko u izrazu "kod konja"? i naposletku, kakve fucking veze imaju ratni zločinci i tranzicijske barabe sa nazivom koji je stariji od svih njih?
sačuvaj bože.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
nego, haj da kažem neku i na temu.
tu priču, stotinu puta izdrvljenu, o "frapantnoj nekulturi" koja je iskazana u izrazu "kod konja" oduvek sam doživljavala barfičnom & pjukativnom, kao i mnoge slične lamente o balkanskoj/srpskoj/beogradskoj/upisati_željenu_odrednicu nekulturi, naročito kad tako painfully naciljaju za pucanj u prazno. čuj, konj ušao u sleng, a ne konjanik - pa šta? malo li se velikih vođa slavilo u ovim krajevima, pa je greota što je ovaj ostao bez konfirmacije u svakodnevnom govoru? malo nam je militantnih uzora, pa je bedak što se u ovoj konkretnoj sintagmi izignorisala muškarčina u jurišnoj pozi, a iskonstatovala jedna sasvim fina i pristojna životinja, koja se sigurno nije bavila ubistvima političkih protivnika i zavođenjem apsolutističke vladavine? a i nacionalnih idola fali, kao i malograđanske opsednutosti sitnoburžoaskim trčkaranjem za "kulturom", pa svemu tome valja dati oduška u uzdisanju za finijom, civilizovanijom i, svakako, evropejskijom sintagmom, koja bi nam obraz osvetlala. a i pominjanje zagreba je nice touch, budući da u ovim bečkoškolskim krugovima isti figurira kao role model - neizostavno opšte mesto u ritualnom naricanju nad manjkom evropejstva u srbalja, čak i kod onih koji bi ga rado sravnili sa zemljom (poput, recimo, građansko-nacionalističke ekipe tipa dss-ovskih intelektualaca).

sve u svemu, koncentrat stereotipa, kompleksa, mediokritetstva i intelektualne lenjosti koja uvek rado preživa sve što je dobro sažvakano, a zvuči onako... nobles.
By Hans
Pljukativan??
Idem spavati. Laku noc. (Folklorne porodice su one koje na svoje kozne garniture stavljaju miljee.)
By Hans
Ne, ipak moram malo...
Originally posted by Lepa Krepa
malo nam je militantnih uzora, pa je bedak što se u ovoj konkretnoj sintagmi izignorisala muškarčina u jurišnoj pozi, a iskonstatovala jedna sasvim fina i pristojna životinja, koja se sigurno nije bavila ubistvima političkih protivnika i zavođenjem apsolutističke vladavine?
Dosta nam je pogresnih militantnih uzora iz savremene istorije. To sto je knez Mihailo zavodio apsolutizam je i platio glavom u Kosutnjaku kao sto je i Djindjic uvodio svoje reforme i sistem pa je takodje platio glavom. Konj bi trebalo da ovde bude marginalan. Prosetaj po Beogradu pa pitaj mladje Beogradjane znaju li ko je na konju...ahhh..
Korisnikov avatar
By Lady Achilles
Originally posted by IriS
možda zato što Srbi vole konje jer su plemenite životinje?
a i onaj konj je fakat lep.

ja se nalazim ili kod Narodnog pozorišta ili kod Beoizloga (u tom delu grada). na trgu mi je uvek prevelika gužva, a ja ne volim ljude. :maska:
Takodje...:merlinka:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
nego, haj da kažem neku i na temu.
Do sada se o Konju na ovom forumu nije rekla ni rec. Osim ako se neko nije bas sastajao kod njega.
A interesantno je kako, posebno mladji beogradjani, svaku rec, primedbu, zapazanje ljudi sa strane uvek docekaju na noz, ako nisu od one sorte 'dobri, zabavni ljudi, lepe zene, lep grad, dobar provod' isl.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja nisam "mlađa beograđanka"; nije mi nikakav problem da kritikujem štošta beogradsko - štaviše, iz beograda sam otišla, između ostalog, i zbog toga što mi se u jednom trenutku silno popeo na spolni organ; ne puca me lokal-patriotizam, "lepe žene, dobar provod" nikako nije nešto od čega bi mi bradavica erektirala; ali jesam gadljiva na malograđanštinu i (auto)balkanizam (as a discourse), koji ima fašističke premise, ma koliko se krio iza navodne "samokritičnosti".
Korisnikov avatar
By m..
Mene zanima zasto taj konj ima jajca, al nema pishu (il je bar ono nije imao '95. kad sam posednji put uputila pogled u taj deo)?

Ja se nalazim kod Narodnog Pozorista, eventualno kod sata.
Korisnikov avatar
By erkondisn
pa, u zgu pri nalazenju imas tri opcije:sat,konj ili matosh. Dakle,i u zgu se koristi konj.
Korisnikov avatar
By Blady
Mi u Nsu se nalazimo kod porte.. to je tradicija :)
ili kod futoske pijace :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja ovih dana kod sata ili nArodnog, uglavnom...zavisi na koju stranu planiram da krenem posle.
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by m..
Mene zanima zasto taj konj ima jajca, al nema pishu (il je bar ono nije imao '95. kad sam posednji put uputila pogled u taj deo)?
:rotflmao: ahahahaha e ulepsala si mi dan

ja kada dodjem kazem na Trgu, a podrazumevam tu negde OKO konja :lol:
Korisnikov avatar
By Mikili73
A kod riblje pijace ne? :lol: Ja se jednom davno tamo nađoh s jednim.
Korisnikov avatar
By Blady
Pa dobro, futaja je poznatija :D
Korisnikov avatar
By 2kune
ovo je već lol
Zaboga ženo! Kakve su to misli? To apstinencija progovara iz tebe... :drama:
Prava žena ne smije sebi dopustiti da se nađe u takvoj situaciji! :alexis:
a ovde pristižu i m, a & o.
Zar nisu već bili tu? :kopanos:
Korisnikov avatar
By Super Mario
Nikada nisam razumeo ljude koji zele da se sastaju bas kod konja/sata.
Ja sam vishe za kod Narodnog pozorista :P
Korisnikov avatar
By m..
ja se u ns nalazim kod pozorista, ili u pozoristu, ili me cekaju na stanici. samo jednom sam se nalazila u kuba libre.

u zg na trgu ili u mami. (jedne godine smo hteli ortak i ja da uradimo iste onakve majice samo da su plave i pise tata, kad smo isli za zg, ali na kraju nismo, a bila bi genijalna fora)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!