Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Možete li ujutro BEZ kave? :-/

Da
15
45%
Ne
18
55%
Odbijam diskutirati o bilo kakvim ovisnostima! :cold turkey:
Nema glasova
0%
Korisnikov avatar
By Combo
Aaa...ok, ok. Izvinjavam se.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
@Krepa Lepa

:blush: (malo malograđanske formalnosti)

A sad :dude:

Samo još da naučim da ne preskačem doručak.
Korisnikov avatar
By IriS
mislila sam da ne mogu, a ispostavilo se da mogu. :D

odrekla sam se, dobrovoljno, prve jutarnje kafe... i super mi je. :yay:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Combo
Originally posted by Dzelajza Rouz
Kafa srozava moj inače nizak pritisak, pa pobrljavim načisto i počne glava da me boli.
I neposredno posle unošenja ti obara pritisak?!
Ne neposredno, ali to podizanje pritiska je baš kratkotrajno, tako da i nema nekog efekta.
Korisnikov avatar
By Combo
Da, to je već češća pojava.
Korisnikov avatar
By Azdaja
mogu, nisam neki kafaros i ne pijem turkacu :)
Korisnikov avatar
By elektron84
Mogu uvek bez kafe, ali ja je ni ne pijem :lol:

Popijem nes kada sednem sa nekim negde, ali ovako kod kuce da je kuvam sebi, ma nema sanse. Ionako mi je pritisak jaaako nizak.

Ne razumem tu potrebu da neko ni ne progleda a vec stavlja kafu na sporet.
Ako moze neko da me prosvetli... :eureka:
Korisnikov avatar
By Darling
Originally posted by Lepa Krepa
ja ne merem brez doručka, kafa mi je -/+ nebitna kao pojava, a nekad zna i da me upropasti totalno (povremeno imam vrlo neprijatnu hiperaktivnu reakciju na kofein), tak da izbegavam da je pijem kontinuirano i često.
:yes: Ne da ne merem bez dorucka, neg' sam besna, ako ne jedem odmah! Tursku kafu popijem ponekad sa mlekom, morala sam da je izbacim iz upotrebe da bih lakse prestala sa pusenjem. Nes obozavam i ne mami me da zapalim cigaretu. :trep:
Korisnikov avatar
By deran
Mogu bez problema-do posla-e tamo je to već ritual Mice Ubice :lol:
By fazza
Originally posted by elektron84
:up:

:)
By stonecoldcrazy
Naravno da mogu bez kafe. Ako je popijem bilo kada u toku dana dehidriram i piskim na svakih deset minuta. Da ne spominjem mucninu i osecaj da mi je nesto crklo u ustima. Ali zato od kad se probudim pa do odlaska u teretanu (raspon od sat i po - dva) pozdrakam 4l vode + 0.5l caja. Dovoljno od mene.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by deran
Mogu bez problema-do posla-e tamo je to već ritual Mice Ubice :lol:

Dok ne dodjem do posla, nikakva frka. Na poslu najpre skuvam kafu, pa tek onda zelim dobro jutro svima, mada, sve je to vise stvar navike, posto me kafa odavno 'ne radi' :kafa:
Korisnikov avatar
By mirth
Nemam pojma da li mogu, nisam ni probala. :eureka:
Lol, verovatno bih dobila napad histerije. Meni se kao prva jutarnja racuna ona na poslu, pa hocu da svisnem onim danima kad se desi da gasim neki pozar odmah s vrata i ne stignem do nje ni sat vremena nakon dolaska, dok onu kafu pre toga (za otvaranje ociju) racunam u jutarnje rituale i higijenu.

Obozavam kafu! Kafa... :love:

off:
tuno! :njanja:
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by fazza

:)
Pa fino, razbudi me miris, to je ionako jedino sto mogu da konzumiram prva 2 h po ustajanju, opusta nakon stresnog budjenja (svakojutarnjeg cupanja iz duboke kome), a najvise od svega je valjda to da mi i nema boljeg nacina za poceti novi dan od nekog tako majusnog hedonizma, za svoju dusu, makar bio i tako sitan kao sto je ritual ispijanja kafe. :kafa:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by mirth
off:
tuno! :njanja:
:flasher:
Korisnikov avatar
By take_the_lead
Naravno da moze jutro bez kafe........
Ja je pijem u podne kad se probudim......:-))))))
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne pijem kavu... stavise ne podnosim ukus!

Miris sveze mlevene... njam... ali vise od toga neka hvala!
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by 2kune
:flasher:
Iju, manijak! :qqlele:

:pivce:
Korisnikov avatar
By mirth
Na slobodi. :njanjanja:

Zensku celjad drazi a musku razdraziva... Sve naopako, svete moj. :drama:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Let me put it this way: "The dayI don't get my morning coffee is the day that someone dies" :bic:
By fazza
Originally posted by Dirrty
Ne pijem kavu... stavise ne podnosim ukus!

Miris sveze mlevene... njam... ali vise od toga neka hvala!
Haha, isto kao ja! :D Mogao bih je mirisati do besvesti, al' u usta JOK! :napitak:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ujutru prvo pojedem neshto slatko tipa "7 Days" (jer pre kafe ne mogu ni da jedem nishta slano, muka mi je). Dok jedem kroasane kafica se kuva (preferiram "Doncafe") i nakon shto uzmem prvi srk zapalim i prvu jutarnju cigaretu. Tako funkcionishem i, iskreno, nisam ni pokushavao da menjam tu naviku. Stoga i ja (ukoliko imam obaveze) ustajem bar sat vremena ranije ne bih li stigao da obavim ovaj svoj dragoceni ritual u kome zaista uzivam...

E, da... Imam i komplet od 6 ovakvih sholja i uvek njih koristim...

Slika
Korisnikov avatar
By walt333
Ja ne napustam kucu dok ne popijem ujutru kafu. Neka kasnim u skolu, neka kasnim na autobus, neka mi zemljotres rusi kucu, neka Madonna seta po mojoj ulici... ja necu da odem iz kuce a da ne popijem jutarnju kafu. To vise nije stvar navike to je kod mene postalo religijski obred.
Korisnikov avatar
By Delete
Pametniji (brzi) pre mene napisase ono sto bih i ja, pa cu samo da ih citiram. :)
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ja kafu pijem u izuzetno retkim prilikama.
Korisnikov avatar
By Kiborg

To je zapravo jako prosto. Vidiš, turska kafa /ona varijanta koju ja pijem ujutru/ se priprema tako što se u džezvu sipa voda, to stavi na ringlu /ili pličnić, u mom slučaju/, zatim se čeka da ta voda proključa, pa se u tu proključalu vodu stavi mlevena kafa, pa se sačeka da ta mešavina krene da se penje uz džezvu, to obično jako kratko traje, ako je voda lepo proključala. Nakon toga, kafa se sipa u šoljicu, ili odakle se već pije i neko čeka manje, a neko više da se ona ohladi, pre nego što joj je temperatura adekvatna za ispijanje i uživanje u njenom ukusu. Elem, sve to traži VREME [size=-4]/detaljnije: T(vreme od ustajanja do početka pijenja kafe)=t1(spremanje džezve, sipanje vode i stavljanje na šporet, zavisi od spretnosti osobe, ali generalno jako kratko)+t2(dok voda proključa, zavisi od tipa grejnog tela na koje se postavlja kafa, generalno jako varira od osobe do osobe, tj. njihovih grejnih tela i kW koje ima ringlica, ali i od početne temperature vode)+t3(dok se kafa umeša u proključalu vodu, sačeka da provri i sipa u šoljice, ovo je generalno kratko, ali opet zavisi kad je kafa sipana u vodu, tj. da li je ona postiglaoptimalnu temperaturu)+t4 (vreme potrebno da se kafa ohladi, varira značajno između pojedinaca, što je direktna posledica osetljivosti njihovih nervnih završetaka na toplotu, a manje od ambijentalne temperature, budući se sve piju na približno sobnim temperaturama. Takođe, izolatorska svojstva šoljice imaju neki uticaj. Opštu formulu možemo dalje da pojednostavimo, zanemarivanjem t1 i t3, budući da su dosta kraća u odnosu na t2 i t4 (odnosno t1<<t2, i t3<<t4), na T=t2+t4. U mom slučaju, koristim plin, vreme t2 je ~ 5minuta, a vreme t4~15-20minuta. Iz tog razloga, analizom se da uvideti da postoji prostor od 15-20minuta koji ja mogu da iskoristim za nešto srugo, dok se kafa hladi, elem, u mom slučaju je to vreme za doručak)/[/size], pa je najracionalnije, ukoliko je osoba, jel'te, racionalna, da se to što je pre moguće stavi na šporet, kako bi u skladu sa svojom jutarnjom rutinom uživala u tom čarobnom ukusu.
I opet, sve pod pretpostavkom da neko ujutru uopšte hoće da popije kafu, a ukoliko neće, logično je da će čim otvori oči da uradi nešto drugo ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!