Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Svetlost

Svetlost je talas.
2
10%
Svetlost je skup čestica.
4
20%
Svetlost predstavlja paradoks jer ispoljava svojstva i talasa i čestica.
8
40%
Svetlost je ono što dolazi od sunca i to mi je dovolno da znam.
1
5%
Ni jedan od ponuđenih odgovora
5
25%
Korisnikov avatar
By Mage
Pa fizički mi je svetlost oduvek bila čudna. Prvo su mislili da je elektromagnetni talas, pa su onda otkrili njena korpuskularna svojstva, pa je onda Ajnštajn rekao da je brzina svetlosti jedna od konstanti univezuma (ili je ovo bilo pre Komptonovog efekta ne sećam se...). Mada svetlost nije jedina koja ima dualistička svojstva... sva materija je talasno-korpuskularne prirode.

E sada, meni nije jasno kako masa fotona nije beskonačna ako se kreću brzinom svetlosti (pošto masa raste sa brzinom)???

Niti mi je jasno kako im energija nije beskonačna: E=mc2

Niti kako svetlost može da se kreće istom brzinom u odnosu na sve inercione sisteme (što ima za posledicu nejednak tok vremena)?

Po čemu je ona posebna da bi mogla da se kreće brzinom kojom se nijedno drugo telo ne može kretati?

Fizičari... pomagajte :wtf:

Ali mi je najinteresantnije ono šta je svetlost u našim umovima (našoj svesti). Mi zapravo ne vidimo svetlost, već je doživljavamo kao električne procese u mozgu koji su izazvani svetlošću... Fascinantno :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!