Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Da, to stoji, ali u originalnom postu to nije bilo rasclanjeno. Mada se i danas, pored tv-a, radija, interneta mozes izolovato od kojekakvih informacija bez ikakvog problema. I mozda mi se cini, ali imam utisak da su deca koja su imala samo enciklopedije bila u raznim oblastima informisanija, nego deca danas (ili su bar imala kvalitetnije informacije, tipa znala su gde je popokatepetl, ali nisu znala sta je ceca doruckovala)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by m..
Srednjevekovni ljudi (kao i neki pomorci sada) su umeli da naprave prognozu za sledeci dan po zalasku sunca i takve stvari, o kojima mi danas nemamo pojma...
Ali mi imamo internet. :geek:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by m..
Da, to stoji, ali u originalnom postu to nije bilo rasclanjeno. Mada se i danas, pored tv-a, radija, interneta mozes izolovato od kojekakvih informacija bez ikakvog problema. I mozda mi se cini, ali imam utisak da su deca koja su imala samo enciklopedije bila u raznim oblastima informisanija, nego deca danas (ili su bar imala kvalitetnije informacije, tipa znala su gde je popokatepetl, ali nisu znala sta je ceca doruckovala)
Ja već vidim razliku u svojem pristupu informacijama sada i onda.

Kod papirne enciklopedije kad je već držiš u rukama onda nastavljaš da čitaš dalje o raznim stvarima i pokušavaš da razmišljaš o svemu tome što tu piše iako ti nije bila originalna namera da o tome čitaš, kad ti je knjiga već u rukama; teško je ostaviti knjigu posle uzimanja samo jedne informacije (i fizički; kad si se već namučio da skineš tri kile papira sa police, isplativije je da još o nečemu pročitaš za isti utrošak energije).

Kod interneta pratiš linkove jednostavnim pritiskom prsta na miša, pa gde te dovedu, tako da dobijaš samo dodatne informacije o nečemu o čemu već nešto znaš, a ne nailaziš na stvari na koje nisi već pomislio/la dok ti je kursor kretao prema pretraživaču (npr. na Popokatepetl).
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by Wilhelmina
Ideju sa ovu temu dobila sam gledajuci Trenutak Istine, kada je voditeljka pokusala da pojasni takmicaru da ljudi koji ne razumeju homoseksualce nisu seljacine, nego su mozda jednostavno - neinformisani.
E, sad, neinformisanost moze da bude svesna i nesvesna, potpuno bezopasna ili letalna, ali u vreme danasnjih tehnologija i medija, da li mislite da se sve vise javlja to 'odabrano' neznanje, tj. zatvaranje ociju pred ociglednim i svakodnevnim?
Mislite li da je uzrok raznih fobija (ksenofobije, homofobije, fobije od kineskih restorana, razne teorije zavere protiv srpskog naroda etc. etc.) zapravo nedovoljna obavestenost i nedostatak posmartanja (a visak otvaranja usta i rada jezikom)?
Ljudi biraju da li tje se nakon obavezne osnovne shkole edukovati dalje ili netje, svakako svi selektivno odabiramo shta tjemo nauchiti..ja sam birao biologiju a ne npr. istoriju ;)

..da, opshta kultura se negde podrazumeva, mada kapiram da je i to ostavljeno ljudima na izbor!

Ne ochekujem da tje se stanje po pitanju toga mnogo menjati, no verujem da tje zakonski neke vrste budalastog ponashanja biti sankcionisane..pa bilo im uzrok namerno ili nenamerno neznanje!

:D
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by jukie
Originally posted by m..
Ja već vidim razliku u svojem pristupu informacijama sada i onda.

Kod papirne enciklopedije kad je već držiš u rukama onda nastavljaš da čitaš dalje o raznim stvarima i pokušavaš da razmišljaš o svemu tome što tu piše iako ti nije bila originalna namera da o tome čitaš, kad ti je knjiga već u rukama; teško je ostaviti knjigu posle uzimanja samo jedne informacije (i fizički; kad si se već namučio da skineš tri kile papira sa police, isplativije je da još o nečemu pročitaš za isti utrošak energije).

Kod interneta pratiš linkove jednostavnim pritiskom prsta na miša, pa gde te dovedu, tako da dobijaš samo dodatne informacije o nečemu o čemu već nešto znaš, a ne nailaziš na stvari na koje nisi već pomislio/la dok ti je kursor kretao prema pretraživaču (npr. na Popokatepetl).
Ili, jos gore, zavsis na forumu. lol.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!