Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Sixto
Originally posted by Delete
Originally posted by Stripi
Da, sada je to savršeno. Bi li nam bilo savršeno da smo mali a naše majke nemaju vremena za nas?
Stripika, majka, pre nego sto to postane, mora da razmisli o tome sta ce da radi kad dete dodje na svet, sta ce moci a sta nece da priusti svom detetu. I pri tome ne mislim na materijalno zadovoljavanje detetovih potreba. A ako ce ona jedva da sastavlja kraj sa krajem, do podne mrzi sebe, a posle i celi svet, ukljucujuci i sopstveno dete, onda...treba da se zapita da li takvoj majci uopste treba dete.
Da li ti znas da je takvih majki u Srbiji koje ne znaju kako i sta sa sobom da obezbede detetu pristojan zivot bar 80%! Zamisli ti sad celu tu populaciju zena da su rekle, ma divno, odo ja u kapitalizam da radim samo za sebe i ko jebe dete, sto da ga radjam!

Mislim da ti teza ipak nema veze sa realnoscu ama bas nikakve!
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Sixto
Mislim da ti teza ipak nema veze sa realnoscu ama bas nikakve!
Zato nam, u realnosti, novine neretko pisu o bebama pronadjenim u kontejneru, bacenim pored puta, roditeljima samoubicama, koji ne mogu da obezbede egzistenciju svojoj porodici, kriminalcima, cije majke nisu mogle da im obezbede ono sto zele, pa se klinci domogli oruzja, opljackali benzinsku pumpu, prodavnicu, ubili, prebili, prestrasili prodavca...da, divna nam je realnost, pored roditelja, koji unapred nisu mislili o buducnosti svoje dece.
By Sixto
Dakle resenje je da dve trecine potencijalnih devojaka u Srbiji prekine da razmislja o svojoj deci, picku koristi samo za rekreaciju, a da buducnost prepustimo porodiljama iz imucnijih familija ili sa dobrim zaposlenjem!

Deca ne postaju iskljucivo kriminalci iz nemastine, jer bi po toj logici trebalo dobar deo ovog drustva da cine iskljucivo kriminalci!

Kardinalno gresis!
Korisnikov avatar
By Delete
Deca ne postaju iskljucivo kriminalci iz nemastine, jer bi po toj logici trebalo dobar deo ovog drustva da cine iskljucivo kriminalci!
Nista u mojim izjavama nije bilo iskljucivo, niti su sve majke na rubu egzistencije, niti sve rade od jutra do mraka, niti sve imaju posao...nisam generalizovala, ali stojim iza toga da ne treba svesno radjati decu i unistavati deci zivot, ako ni svoj nismo doveli u red da budemo zadovoljni sobom...jer, kako ce onda ta deca da budu zadovoljna nama i onim sto cinimo za njih?

A da li dobar deo ovog drustva cine kriminalci ili postenjacice, ostavicu tebi da procenjujes...
By Sixto
Sama linija po kojoj razvijas logiku nemastina - potomci - nemastina - kriminal je nerealna! Nisi explicitno generalizovala, ali cela prica se ne odnosi ni na koga konkretno nego na stanje u Srbiji tj u drustvu, samim tim prica jeste jedna generalizacija koja je neizbezna!
Ne mozes ocekivati od drustva u kome je nemastina trajno trpno stanje u rasponu od 20god da se odbace svi atributi ljudskog zivota i ceka neko bolje sutra od politicara sa lepim odelom i konvencijom ili poslodavca da mu proradi savest!
Korisnikov avatar
By Delete
Ali mozes da radis na sebi i ulazes u sebe, da pre nego sto odlucis da imas dete, budes bar u zabludi (jer smo svi svesni da danas nista nije stalno i sigurno) da za 9 meseci neces trpeti torturu poslodavca i da ce tvoje potomstvo biti nezadovoljno zbog tvoje lose procene.
Ne govorim o hirovima potomstva, koje zeli Yamahu od 10-15k evrica, nego o brigama da li ce majka, koja radi od jutra do mraka, sutra moci da mu kupi kineske patike u kojim nece smeti da igra fudal, jer zna da druge nece dobiti do sledece skolske godine...
By iWanna
Originally posted by Stripi
Da, sada je to savršeno. Bi li nam bilo savršeno da smo mali a naše majke nemaju vremena za nas?
Stripika, majka, pre nego sto to postane, mora da razmisli o tome sta ce da radi kad dete dodje na svet, sta ce moci a sta nece da priusti svom detetu. I pri tome ne mislim na materijalno zadovoljavanje detetovih potreba. A ako ce ona jedva da sastavlja kraj sa krajem, do podne mrzi sebe, a posle i celi svet, ukljucujuci i sopstveno dete, onda...treba da se zapita da li takvoj majci uopste treba dete.

:kaslje:

i must disagree

neke majke su razmislile i sve je bilo ok i po planu i imale su posao i stan i platu i partnera ali ih zivot nije mazio pa sad htele ili ne moraju da rmbace
nemojmo generalizovati
:peace:
By Sixto
Ali mozes da radis na sebi i ulazes u sebe, da pre nego sto odlucis da imas dete, budes bar u zabludi (jer smo svi svesni da danas nista nije stalno i sigurno) da za 9 meseci neces trpeti torturu poslodavca i da ce tvoje potomstvo biti nezadovoljno zbog tvoje lose procene.
Ne govorim o hirovima potomstva, koje zeli Yamahu od 10-15k evrica, nego o brigama da li ce majka, koja radi od jutra do mraka, sutra moci da mu kupi kineske patike u kojim nece smeti da igra fudal, jer zna da druge nece dobiti do sledece skolske godine...
Da li ti znas sta znaci ulagati u sebe sa 15.000 u Srbiji!? U sebe s tim parama mozes da ulazes samo da hranu kupis!
Korisnikov avatar
By Delete
Da li ti znas sta znaci ulagati u sebe sa 15.000 u Srbiji!? U sebe s tim parama mozes da ulazes samo da hranu kupis!
Ovom recenicom si dovoljno rekao i klasifikovao sebe i primanja svoje porodice.

Neki koji jedu svakog dana u Srbiji, u svom zivotu nisu uzivo videli 15k evrica na gomili, a itekako bi znali kako da ih upotrebe...upravo jer su iz porodica, ciji clanovi rade po 10h samo za osnovne potrepstine.
By Sixto
Klasifikovao sebe? U kom smislu? Tom cifrom sam ucinio sta, ne razumem?
By J...
Dakle resenje je da dve trecine potencijalnih devojaka u Srbiji prekine da razmislja o svojoj deci, picku koristi samo za rekreaciju, a da buducnost prepustimo porodiljama iz imucnijih familija ili sa dobrim zaposlenjem!

Kardinalno gresis!
:up:

Ovde se potpuno slazem sa Sixtom. Eto sta se desava sa nasim drustvom, kakav poremecaj sistema vrednosti. Umesto da se kritikuje drzava i licemerni politicari koji pricaju o beloj kugi a dozvoljavaju ovakva iskoriscavanja radnika, kod nekih se vec formira u glavi stav da su zene koje zele da radjaju nezrele, da su deca luksuz i da roditelje koji su se u danasnje vreme usudili da imaju decu ne treba zaliti! Potpuni promasaj kada je rec o ovoj temi.

Ovako se moze govoriti i kritikovati neki pojedinacan slucaj ali generalizovati i prebacivati krivicu sa drzave na zene koje su rodile je meni totalno tragicno i tuzno.

Jel smo mi to svesno i voljno prihvatili gubljenje socijalne zastite i prava radnika kao civilizacijskih tekovina?

Tu sad ide ona prica o zeni koju muz tuce a ona kaze da je zasluzila...
Korisnikov avatar
By nev
Originally posted by keshik
Zapravo nije toliko problem rad vikendom,vec rad svim danima u nedelji.
OK,delta city i treba da radi vikendom.Ali neka se tim zaposlenima obezbedi bar 1 slobodan vikend mesecno (subota i nedelja) a ovim ostalim danima neka im slobodan (jedan ako ne moze 2) bude neki drugi tokom radne nedelje.
Znaci samo jedan vikend.Jel to toliko ogroman zahtev????Ovo sada je najuzasnije izrabljivanje ljudi bez imalo obzira prema njima.
problem je u tome sto bi to zahtevalo veci broj zaposlenih, a danas niko nije spreman da plati vise nego sto mora. bolje je da izrabljuju do maksimuma, pa makar im prihodi bili veci samo za 3 dinara dnevno, nego da zaposle jos jednog radnika.
Korisnikov avatar
By nev
Originally posted by J...
Eto sta se desava sa nasim drustvom, kakav poremecaj sistema vrednosti. Umesto da se kritikuje drzava i licemerni politicari koji pricaju o beloj kugi a dozvoljavaju ovakva iskoriscavanja radnika, kod nekih se vec formira u glavi stav da su zene koje zele da radjaju nezrele, da su deca luksuz i da roditelje koji su se u danasnje vreme usudili da imaju decu ne treba zaliti! Potpuni promasaj kada je rec o ovoj temi.

Ovako se moze govoriti i kritikovati neki pojedinacan slucaj ali generalizovati i prebacivati krivicu sa drzave na zene koje su rodile je meni totalno tragicno i tuzno.

Jel smo mi to svesno i voljno prihvatili gubljenje socijalne zastite i prava radnika kao civilizacijskih tekovina?

Korisnikov avatar
By Darling
:klap: :klap: :klap: Za tri posta iznad, slazem se od A do Sh!
Korisnikov avatar
By .L O S T
volim idealiste. tako oni teoretisu, kako je nekad bilo, kako treba da bude i onda svi mi treba da pocnemo da zivimo u tom svetu a ko jb realnost oko nas.

sve je to tacno, da treba da se zastite zene koje radjaju i sl ali radjanje deteta na neki nacin podseca na kupovinu kola na kredit.
najlakse je otici i kupiti kola.
to moze svako.
ali pre toga treba razmisliti na koliko godina je otplata, kakve su rate, koliko moras da radis da ga odplatis i da kazes sebi da zbog tog auta neces imati free vikend i ko zna sta jos...jer hteo si nova kola!
i to je tako i ne shvatam sto kukati posle oko toga........... ta fora ju kupih kola na kredit pa bih da mi sad svi duvaju u dupe i da imam povlastice jer sam u kreditu..... ne prolazi.

onu glupost o Ruzici Djindjic necu ni da komentarisem, od koga je dobro je :regan:
By Sixto
A zasto ne komentarises!? Pa najlakse im je prodati floskulu vama koji ste im nametnuli oreol nedodirljivosti i utuvili sebi u glavu fraze kojima radjanje deteta poredite sa kupovinom na lizing dok su oni neometano i pored svih picvajza u drzavi bogatili se i uzgajali decu u toplini doma svog!

Da zene malo stopiraju bioloski sat i ostvare se majke, dok se ne natovi onaj crvic iz karikirane price i Boza derikoza nam prorekne datum otpocinjanja blagostanja!
Korisnikov avatar
By .L O S T
sve je to lepo ali onda nema kukanja sto mora da se otplacuje kredit

p.s.budi 1/128ina Ruzice pa pisi o njoj:right:
By Sixto
Problem je u tome sto smo vecina ovde svetlosnu godinu daleko od deteta zato se i pojavljuje takav rezon, ali boze moj sta je tu je!
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, ovde u Srbiji se vecina ljudi odlucuje da ima decu da bi, citiram, imali za koga da zive.
Jos ako se muce dok tu decu izvode na put, utoliko bolje.
Kult mucenistva je veoma izrazen u Srbiji i svi ce sa ogromnim postovanjem da govore o svakom ko se muci.
Sto manja plata i sto vise dece i eto prilike za kuknjavu kao svakodnevni hobi. :bljak:
Ne daj Boze da izjavis kako ne zelis da se mucis i odrices svega i svacega zbog deteta.
Odmah si bezosecajan i samoziv skot.
Serem se na sve price o skromnosti, odricanju i zrtvovanju koje se toliko cene u nasem narodu.
Da pravim dete kojem cu posle prebacivati : " Svega sam se zbog tebe odrekao, a ti si nezahvalan ?! "
Ne pada mi na pamet.
By iWanna
Originally posted by *deni*
Da pravim dete kojem cu posle prebacivati : " Svega sam se zbog tebe odrekao, a ti si nezahvalan ?! "
Ne pada mi na pamet.
pa onda nemoj :)

bolje po to nerodjeno dete
By J...
Originally posted by .L O S T
volim idealiste. tako oni teoretisu, kako je nekad bilo, kako treba da bude i onda svi mi treba da pocnemo da zivimo u tom svetu a ko jb realnost oko nas.
Niko ti ne govori kako treba da zivis vec je problem sto insistiras na pogresnim stvarima za ovu temu. Pogledaj naziv teme. Nije rec o nezrelim roditeljima vec o neregulisanim pravima radnika kod nas.
ta fora ju kupih kola na kredit pa bih da mi sad svi duvaju u dupe i da imam povlastice jer sam u kreditu..... ne prolazi.
Ja ne vidim zasto drzava treba da pomaze kupovinu kola kao sto treba da pomaze natalitet. Potpuno nehumano poredjenje.

Ta prica moze da prodje kada ti svojoj sestri recimo hoces da objasnis zasto ne treba da rodi. Medjutim, ti okrivljujes generalno sve zene koje zele dete i na taj nacin podrzavas i produzavas nebrigu drzave a to je najblaze receno - autodestruktivno.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by J...

Kardinalno gresis!

Ovde se potpuno slazem sa Sixtom. Eto sta se desava sa nasim drustvom, kakav poremecaj sistema vrednosti. Umesto da se kritikuje drzava i licemerni politicari koji pricaju o beloj kugi a dozvoljavaju ovakva iskoriscavanja radnika, kod nekih se vec formira u glavi stav da su zene koje zele da radjaju nezrele, da su deca luksuz i da roditelje koji su se u danasnje vreme usudili da imaju decu ne treba zaliti! Potpuni promasaj kada je rec o ovoj temi.

agree, agree.
Korisnikov avatar
By Zibro
uslovi rada u privatnom sektoru u Srbiji su KRIMINAL
jadni ti ljudi koji moraju da rmbaju od jutra do sutra po pravilu za male pare , uglavnom na crno i uglavnom nez alternative.

Sa druge strane za slobodno vreme je potreban novac kako bi se ono moglo kvalitetnije provesti .,
izlasci, vecere , pozoriste , knjige , sport , putovanja, kurs jezika itd itd
sve to kosta i vecina ljudi koja npr radi u drzavnom sektoru i ima sasvim regularno radno vreme godisnji odomor i sve sto treba jednostavno ili rade nesto jos sa strane ili se u nedostatku finansija i alternativa zabiju u kucu i gledaju TV

Ja sam licno bio u varijantama reada od jutra do sutra i jedva docekao Drzavni posao sada se kvalifikujemo kao radno mesto sa posebno teskim uslovima rada pa imam gomilu slobodnih dana i dzinovski godisnji i ne bi to menjao ni za 2x vece pare .... za 3 x doduse mozda :)
Korisnikov avatar
By Stripi
ali stojim iza toga da ne treba svesno radjati decu i unistavati deci zivot, ako ni svoj nismo doveli u red da budemo zadovoljni sobom...jer, kako ce onda ta deca da budu zadovoljna nama i onim sto cinimo za njih?
Ček stani, nije ovdje u pitanju vlastiti život, nego problem sa ženama koje rade a htjele bi imati djecu.
Korisnikov avatar
By .L O S T
Ma, ovde u Srbiji se vecina ljudi odlucuje da ima decu da bi, citiram, imali za koga da zive.
Kult mucenistva je veoma izrazen u Srbiji i svi ce sa ogromnim postovanjem da govore o svakom ko se muci.
Sto manja plata i sto vise dece i eto prilike za kuknjavu kao svakodnevni hobi. :bljak:
Ne daj Boze da izjavis kako ne zelis da se mucis i odrices svega i svacega zbog deteta.
Serem se na sve price o skromnosti, odricanju i zrtvovanju koje se toliko cene u nasem narodu.
Ne pada mi na pamet.
Deni, svaka ti je na mestu, udaj se za mene:venchanje:

Necemo pravimo decu ali na svadbi ce nam pevati i Zorica i Vera i Zlata i Nada i svi:balerina:
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa dobro, od Denija bi najmanje i očekivali da pravi dijete. Mislim čak ni da njegova bližnja i daljnja okolina to ne očekuje.
Korisnikov avatar
By .L O S T
ti to njega diskiminises po nekom osnovu:zongler:
By ~ Le Saint X ~
Ne pada mi na pamet.
Deni, svaka ti je na mestu, udaj se za mene:venchanje:

Necemo pravimo decu ali na svadbi ce nam pevati i Zorica i Vera i Zlata i Nada i svi:balerina:
Ja dovodim na svadbu
JK

Boze...zasto nema njen smajli na forumu???

i

Minu!

Sexy Robot...

Pritisak mi pao, totalni je mrak...
popusila bih kurac, otisla na zrak...

Ja nisam t...t...t robot

:lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
Zato nam, u realnosti, novine neretko pisu o bebama pronadjenim u kontejneru, bacenim pored puta, roditeljima samoubicama, koji ne mogu da obezbede egzistenciju svojoj porodici, kriminalcima, cije majke nisu mogle da im obezbede ono sto zele, pa se klinci domogli oruzja, opljackali benzinsku pumpu, prodavnicu, ubili, prebili, prestrasili prodavca...da, divna nam je realnost, pored roditelja, koji unapred nisu mislili o buducnosti svoje dece.
Za sve ovo što si navela krivo je društvo a ne majke koje su rodile.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!