Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
Originally posted by ...Sitnicava...
Zanimljiva mi je ova diskusija, ali tu veličinu od posta zaista ne mogu da čitam.
Ne možemo da čitamo. Ne možemo da čekamo itd.
Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
Originally posted by iWanna
Originally posted by stotinka_dogvila
Ali, ni ti ni ja, niti svi posmatrači ne znaju njegove prave razloge...
:puzzle:

jel ti procitas ono sto napises?
Naravno, čitam i šta ti pišeš, evo ti dokaz: ne piše se "jel" to je skraćenica od upitne konstrukcije "Da li" koja se skraćeno piše: je l'
By J...

A šta je po vama optimalno da policija uradi?
Treba da reaguje racionalno i efikasno. Uvek se pitam zasto u takvim situacijama ne koriste neke uspavljujuce metke kojima bi ga onesposobili i tako ne bi bilo nepotrebnog zastoja. A ukoliko bi pao ili skocio u vodu, dole da ga saceka camac sa spasiocima koji bi ga opet pokupili i sve bi proslo bez nepotrebne drame.

I ne mislim da je neka drugacija reakcija moguca za ocekivati u takvoj situaciji opsteg haosa, niti mislim da je u drugim zemljama drugacije. Naprotiv.

Da se desila neka saobracajka i da su ljudi stradali ili lezali po mostu povredjeni verujem da bi bilo vise saosecanja, ovako ljudi znaju i osecaju da je takav pokusaj "samoubistva" ipak u vecini slucajeva teatralno skretanje paznje na sebe.

Mada mislim da vecina tih ljudi, kad je dosla kuci i ohladila glavu ne bi zaista i pozelela da se taj nesrecnik stvarno na njihove oci ubio, verujem da su to bile afektivne reakcije.

Ja da sam se nasla tamo u ulozi posmatraca, ako vec ne bih negde zurila i zbog toga pomisljala ono sto su neki izgovarali, verovatno bih sve to posmatrala razmisljajuci o besmislenosti zivota i uhvatila bi me lagana depresija.

Jedino mi nije jasna ta zena koja je navodno slikala decu kao da se radi o nekom lepom dogadjaju. Ko zna, mozda je mislila da se to sve dogadja u nekom filmu tj. na televiziji.
By iWanna
a tvoje licno misljenje i stav o samoubistvu se poklapaju sa onim koje imaju Džon Moto, Verter, Frojd i drugi navedeni u ovom 'omanjem' tekstu? tesko da me to zanima.

Napisalo/la si da ni ti ni posmatraci ne znate pravi razlog zbog cega on hoce da se ubije. Pa ste odmah zakljucili da je folirant i da vam trosi vase dragoceno vreme?

Nema nama spasa

Naravno, čitam i šta ti pišeš, evo ti dokaz: ne piše se "jel" to je skraćenica od upitne konstrukcije "Da li" koja se skraćeno piše: je l'
joooj nadam se da moja uciteljica ne cita ovo :uplasen:
By ...Sitnicava...
Originally posted by J...
I ne mislim da je neka drugacija reakcija moguca za ocekivati u takvoj situaciji opsteg haosa, niti mislim da je u drugim zemljama drugacije. Naprotiv.
Upravo.
Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
iWanna

Prva reakcija je bila saosećanje, pa sažaljenje, ali kako je vreme prolazilo i kako smo svi slušali naizmenične govore samoubice i policije pitali smo se zašto sve to slušamo "okačeni" o rukohvate u busu. Poznajem mnogo ljudi, koje život nije mazio, i koji su prošli pakao, pa nisu odlazili na Gazelu. Naime, samoubica je tražio od policije da pozovu njegovu (bivšu) devojku kako bi im ona garantovala da ga neće napustiti, jer, u tom slučaju neće skočiti. A veći deo vremena je držao u ruci pištolj uperen u policiju i posmatrače.
By ...Sitnicava...
Mlatarao je pištoljem u pravcu busa u kom si ti bila?

Ja mislim da ovo treba da ide u ozloglašenu Zwezdicinu temu "Lepota žene" jer je reč o tome šta se sve radi zarad lepote i ljubavi prema ženi. Molim lepo.
By iWanna
Pogresio sam, imas pravo. Ne mogu ja suditi jer nisam bio na licu mesta.

:vruce:

:zakljucano: (sto se mene tice)
Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
Mlatarao je pištoljem u pravcu busa u kom si ti bila?

Ja mislim da ovo treba da ide u ozloglašenu Zwezdicinu temu "Lepota žene" jer je reč o tome šta se sve radi zarad lepote i ljubavi prema ženi. Molim lepo.
Slažem se. Možda pre u pozorište. Na kraju je policija uspela da ga razoruža (simbolično bacanje oružja u Savu) i skine sa ograde... Tako da se sve završila dobro.
Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
iWanna

Htela sam da kažem da zbog sopstvenog osećanja nemoći i nesreće, ne treba ugrožavati druge, ako je ikako moguće ako nije, onda svi odosmo u Honduras.
By iWanna
jooooooooooooooooooj sto rekoh topic closed :placko:
By ...Sitnicava...
Ma, bitno da se on nije ubio, da ste svi pozavršavali šta ste imali i to je to.

Jbg, nisu svi jaki i sposobni da racionalno posmatraju svoje probleme.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Perun
Originally posted by Adenim
Jedna od najnovijih izmena u pravopisu:
Skraceno Je li se sada pise - je l' (bas su skratili)
Ово јесте било правилно у правопису од 1960, данас више није.

Данашњи, важећи правопис српскога језика умањио је коришћење апострофа - како је наведено у једној од одлука Одбора за стандардизацију српскога језика (ОССЈ) - из естетских разлога.
Па је данас правилно писати ЈЕЛ, ДАЛ али не и ЈЕ Л' или ДА Л'.

Поводом овога треба поменути још једну препоруку ОССЈ у писању апострофа:
"Апострофе треба избегавати на крајевима речи, сем ако се не мења значење речи".

Једном приликом је Божо Ћорић (проф. на Филолошком факултету у Београду, стручњак за историју српског језика) рекао - "Хрвати се труде да и по цену гажења лингвистичких принципа удаље западну варијанту српског језика од источне. Тиме би да направе нов језик, новохрватски. Успеће им када се чешљањем мајмуна добије слон".
Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
Delete

U pravu si da je to važilo u pravopisu iz 1960. Kao i za to da su kasniji pravopisi PREDLAGALI manju upotrebu apostrofa pri skraćivanju. Međutim, poslednji pravopis iz 2006. godine (Mitar Pešikan, Jovan Jerković i Mato Pižurica) daje prednost je l'.
Korisnikov avatar
By Delete
A šta je po vama optimalno da policija uradi? S moje tačke gledišta su negde normalni pokušaji odgovaranja od tog suicidnog poduhvata. Valjda to nekako ide instiktivno.
Postupili su ispravno, samo su za vise od sat vremena mogli da pozovu nekog psihologa, koji ce svakako, na mnogo efikasniji nacin pregovarati sa tim jadnim covekom nego neki panduri sa zavrsenim kursom za policajca i dobrano iskustvo u maltretiranju ljudi i navodjenju na crne misli.
By J...
Mora o pravopisu i u ovoj temi. :drama:
By iWanna
Originally posted by Delete
Успеће им када се чешљањем мајмуна добије слон".
ocesljali, ofarbali pramenove, isfenirali, natapirali, tako da ipak meni taj majmun lici na nesto drugo.. nije ni slon, ali nije vise ni majmun...

sori za off :D
By Sixto
I trebalo je most zatvoriti! Mozda ne i suprotni smer ali postupili su kako valja! Mozda bi i ja pizdeo jer sam zakasnio negde, ali nije ni jedna moja jebacina, rucak i sl vredniji od necijeg zivota!

Sto se tice kasnjenja, nek se beogradjani u tom kolektivnom autobuskom buntu pitaju zasto su izglasali administraciju pokojnog Bogdanovica koja je veci deo za most unapred potrosila a da ni jedan kramp nije u zemlju zaboden!
By J...
Originally posted by Sixto
Mozda bi i ja pizdeo jer sam zakasnio negde, ali nije ni jedna moja jebacina, rucak i sl vredniji od necijeg zivota!
A razgovor za posao? Ili mozda prvi dan novog posla?
Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
Ja sam dobila "ribanje" od urednika, jer štampa ne priznaje praznike i sl. "Novine moraju da izlaze, pa moraju." - kaže moj urednik.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by stotinka_dogvila Naime, samoubica je tražio od policije da pozovu njegovu (bivšu) devojku kako bi im ona garantovala da ga neće napustiti, jer, u tom slučaju neće skočiti.
malo se zamislite koliko je ovo samo okrutno od strane tog "samoubice"
po meni mnogo okrutnije od bilo kog kumentara nervoznih ljudi koji su bili blokirani na istoj toj gazeli.

Treba se dobro zamisliti kolliko je stvarno neko "jadan" i da li zasluzuje saosecanje. Koliko je postupak uzrokovan pravim ocajem i dusevnom boli a koliko je u stvari samo podla manipulacija i ucena.

Na svakom kursu prve pomoci uci se trijaza i jedno od osnovnih pravila je da se oni koji glasno vicu i jaucu ostavljaju za kasnije a da se prvo prilazi i pomaze onima koji cute.

u svakom Americkom urgentnom centru ljude koji dolaze sa zalbama da "hoce da se ubiju" po pravilu pre ili kasnije izbacuju napolje, logika je krajnje jednostavna , ako stvarno hoce da se ubiju zasto su dosli u bolnicu.

U konkretnom slucaju mislim da je dogadjaj mogao da se zavrsi smrtno jedino ukoliko bi se doticni slucajno okliznuo i pao .

takodje mislim da je sve uradjeno ok tj ne vidim kako bi moglo drugacije , samo se nadam da dogadjaj nece posluziti kao sjajna ideja gomili slicnih.
By Sixto
Originally posted by J...
Mozda bi i ja pizdeo jer sam zakasnio negde, ali nije ni jedna moja jebacina, rucak i sl vredniji od necijeg zivota!
A razgovor za posao? Ili mozda prvi dan novog posla?
Zakasnio i to je to! Zatvorena Gazela nije moj kapric vec gradska elementarna nepogoda za koju saznaju svi u roku od 15min!
Korisnikov avatar
By Delete
Delete

U pravu si da je to važilo u pravopisu iz 1960...
A sad ocekujem da se jave oni koji ce da kazu kako se to pise sastavljeno. :)
Pogledah neskraceno izdanje tog pravopisa koji imas i preostaje mi samo da se slozim sa tvojim postom.
By Sixto
Originally posted by Zibro

Na svakom kursu prve pomoci uci se trijaza i jedno od osnovnih pravila je da se oni koji glasno vicu i jaucu ostavljaju za kasnije a da se prvo prilazi i pomaze onima koji cute.

...

U konkretnom slucaju mislim da je dogadjaj mogao da se zavrsi smrtno jedino ukoliko bi se doticni slucajno okliznuo i pao .

...
Zato ti nisi zdravstveni radnik vec samo laik.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Zibro

...

...
Zato ti nisi zdravstveni radnik vec samo laik.
rece SIXTO i ostade ziv :grin:
By Sixto
Ako jesi, onda imas lepu rupu u znanju!
Korisnikov avatar
By Zibro
Ako jesi, onda imas lepu rupu u znanju!
rece SIXTO i ostade ziv
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!