Originally posted by ...Sitnicava...
A šta je po vama optimalno da policija uradi?
Treba da reaguje racionalno i efikasno. Uvek se pitam zasto u takvim situacijama ne koriste neke uspavljujuce metke kojima bi ga onesposobili i tako ne bi bilo nepotrebnog zastoja. A ukoliko bi pao ili skocio u vodu, dole da ga saceka camac sa spasiocima koji bi ga opet pokupili i sve bi proslo bez nepotrebne drame.
I ne mislim da je neka drugacija reakcija moguca za ocekivati u takvoj situaciji opsteg haosa, niti mislim da je u drugim zemljama drugacije. Naprotiv.
Da se desila neka saobracajka i da su ljudi stradali ili lezali po mostu povredjeni verujem da bi bilo vise saosecanja, ovako ljudi znaju i osecaju da je takav pokusaj "samoubistva" ipak u vecini slucajeva teatralno skretanje paznje na sebe.
Mada mislim da vecina tih ljudi, kad je dosla kuci i ohladila glavu ne bi zaista i pozelela da se taj nesrecnik stvarno na njihove oci ubio, verujem da su to bile afektivne reakcije.
Ja da sam se nasla tamo u ulozi posmatraca, ako vec ne bih negde zurila i zbog toga pomisljala ono sto su neki izgovarali, verovatno bih sve to posmatrala razmisljajuci o besmislenosti zivota i uhvatila bi me lagana depresija.
Jedino mi nije jasna ta zena koja je navodno slikala decu kao da se radi o nekom lepom dogadjaju. Ko zna, mozda je mislila da se to sve dogadja u nekom filmu tj. na televiziji.