Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
To je bio igrani,a ne dokumentarni film,i meni se baš čini da nije baš najupečatljiviji,al dobro,to je ipak moj utisak...
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Divim se Ivani sa foruma.

Zasto?
Ulogovala sam se u 6am, 7 prvih tema je bilo iz estrogena, nije je mrzelo da ih izvuce iz naftalina
+ sta i kako pise...
Ivana svaka cast!
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by V I V I S E C T
Originally posted by svejedno
Moji heroji su neznani. Jer se divim svima onima koji su poginuli braneci svoja ognjishta a kojima smo zaboravili imena. Divim se onima koji daju a nikada se nisu pohvalili svojim dobrochinstvom. A najvishe se divim onima koji su zrtvovali sebe zarad ljudi koje su voleli.
Martin Luter..?

,)
To su moje rechi druze.
Nisi me skapirao..

..

Martin Luter je poginuo za 'svoje' ljude, cineci ono u sta veruje, i kazu, nije toliko ni zeleo da bude lider.. Samo sto je, eto, bio poznat.

Ali zrtvovao se.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Originally posted by mikka
Originally posted by jukie
Problem sa zadatom temom je što se neprekidno tokom školovanja javlja kao zadata tema za sastave, tako da oguglaš na nju, a kada dođeš u određene godine postaneš gunđalo i onda se ne diviš više nikome. Diviš se raznim osobama po malo, zbog određenog aspekta njihove ličnosti i lika, ali sa vremenom sve više uviđaš da su te osobe to postigle zbog urođene crte ličnosti koju su imale još kao dete i / ili zato što su se našle u pravo vreme na pravom mestu i stekle znanje ili imanje koje im je trebalo da nastave u tom pravcu.
U suštini stvar je u tome da iskoristiš pravilno sve prilike koje imaš u životu
pa ne moraju uvek biti urođeni elementi...
već i nešto što su ljudi ostvarili svojim radom, voljom, ljubavlju, predanošću, da i to bude primer deci :beba:
(primeri)
Ipak je reč o jačini duha, pomeranju granica, volji i optimizmu koji su za svako poštovanje i divljenje!
Pa u suštini da bismo ikako čuli za nekoga ko je nešto postigao, taj neko mora da odluči da se suprotstavi kolotečini oko sebe tako što će da zakorači u taj prazan prostor oko koga gomila stoji i gleda u sredinu, iako ga osobe kojima je navodno stalo do njega/nje, ili očekuju da je njemu/njoj stalo do njih, zdušno vuku nazad za rukav i šapuću "nemoj, pusti to". I tu mislim da je važan taj deo o "biti u pravo vreme na pravom mestu" jer nekad ipak nije pravo vreme/mesto a ponekad jeste ali postoji i drugi razlog zbog koga odlučuješ da ne zakoračiš u taj prazan prostor (npr. neko tebi drag će da snosi posledice a to ne želiš).
Ima i taj neki sram/skrušenost/stid od dokazivanja koji se kod nekih oblika vaspitavanja smatra za vrlinu a ne za manu.
Kad ti dogori do nokata (svi do kojih ti je stalo će da pate AKO nešto ne preduzmeš - ML King, ili znaš da imaš neizlečivu bolest i baš te briga), onda zanemaruješ sve ostalo i krećeš napred i tako nastaju sve te revolucije i žrtvovanja.
I ja mislim da ima mnogo toga u trenutku, sticaju okolnosti... a ono sto mi ne znamo to su motivi osobe... I sad ja ne znam da li bi se nekome divila kad bih ga poznavala, mozda mi se dopada ono sto je postigao ali ko zna kakvi su bili njegovi motivi za to? Mozda je neko nesto dobro postigao a da mu motivi uopste nisu bili plemeniti? I sto Zwezdica pomenu Hitlera... da li mi moramo da se samo divimo necemu dobrom? Ili mozemo da imamo i divljenje prema savrsenom zlocinu/zlocincu npr... Pa zlocinac je najvise odstupio od onih pismenih zadataka u osnovnoj skoli ;)
By mikka
Originally posted by Dina
I ja mislim da ima mnogo toga u trenutku, sticaju okolnosti... a ono sto mi ne znamo to su motivi osobe... I sad ja ne znam da li bi se nekome divila kad bih ga poznavala, mozda mi se dopada ono sto je postigao ali ko zna kakvi su bili njegovi motivi za to? Mozda je neko nesto dobro postigao a da mu motivi uopste nisu bili plemeniti? I sto Zwezdica pomenu Hitlera... da li mi moramo da se samo divimo necemu dobrom? Ili mozemo da imamo i divljenje prema savrsenom zlocinu/zlocincu npr... Pa zlocinac je najvise odstupio od onih pismenih zadataka u osnovnoj skoli ;)

ma kakav Hitler :uplasen:
pitanje je bilo

Ima li ih, i ko su ljudi kojima se divite, ili koji vas inspirišu na neki način, motivišu, na koje se ugledate, ili osećate posebno poštovanje za njihova postignuća?

nadam se da zločinci nikoga ne inspirišu :shok:

eh, sad što se motiva tiče... to jeste klizav teren. možda neko tamo otkriva lek za rak, ili HIV, radi svoje slave, ali ako ga otkrije- svakako je slavu i zaslužio.
a što se makijavelizma tiče- onaj koji zaista želi da postigne nešto i na pošten način, onda bar treba svako moralno pitanje da izloži i svetu, kao što je npr. debata oko dobijanja stem-ćelija koja i treba da postoji
mislim da iznad inteligencije u užem smislu, a na koju većina ljudi misli-IQ, postoji značajnija i šira- rekao bih filozofska inteligencija (najpribližniji pojam bi bio spiritualna ili SQ) koja na neki način "upravlja" prethodnom

pa će u zavisnosti od nje neko izabrati da li će svoj IQ upotrebiti kao mastermind zločinačke organizacije, ili kao čovek koji pokušava da pronađe lek za neku neizlečivu bolest
(čini mi se da sam prethodno od reči do reči već napisao na nekoj temi, ili je samo deža-vu :duh: )

uglavnom, mislim da je IQ sam po sebi sirova materija, koja se može eksploatisati u zavisnosti od posmatranja sveta sa jedne više distance, i želje i načina za učešće u njemu. sa te distance čovek može svašta da iščeprka o sebi, da promeni, uvidi,

"Onaj ko poznaje druge je mudar
onaj koji poznaje samog sebe je prosvetljen
onaj ko može da pobedi druge je jak
onaj koji je pobedio samog sebe je moćan
"

to je opet bio jedan meni dragi čika kome se divim :meda:
čiji citati izazivaju burne reakcije :smeh:

naravno, teško je baš postići sve prethodno, i malo ljudi to uspe (svaki čovek bar ponekad pogreši, sveci nisu među nama :sveca: , valjda je bitno da ustane kad posrne, je l te. naravno moralna zvocanja svakog čoveka nekad smore :pop: , zato mislim da je poenta da sam shvati neke stvari, iliti "svako će pojesti put pred sobom kao glista"), ja mislim da negde tome treba težiti, pa šta bude...
te je zapravo ta šira inteligencija ono što izgrađuje čoveka, negde daje smisao njegovom životu.

spomenula si da mi nekad i ne znamo prave motive ljudi, već samo njihova dela. moje mišljenje je da se onda treba ugledati na ono pozitivno u vezi njih, a ono ostalo ostaviti po strani. skoro sam gledao "dark knight" i meni vrlo zanimljivo izlaže i problematiku kolektivnih heroja, mislim da film vredi pogledati

valjda sad nisam pokopao sopstvenu temu mojim filozofiranjem :luda:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Moji heroji su neznani. Jer se divim svima onima koji su poginuli braneci svoja ognjishta a kojima smo zaboravili imena. Divim se onima koji daju a nikada se nisu pohvalili svojim dobrochinstvom. A najvishe se divim onima koji su zrtvovali sebe zarad ljudi koje su voleli.
Martin Luter..?

,)
To su moje rechi druze.
Nisi me skapirao..

..

Martin Luter je poginuo za 'svoje' ljude, cineci ono u sta veruje, i kazu, nije toliko ni zeleo da bude lider.. Samo sto je, eto, bio poznat.

Ali zrtvovao se.
I see. Nisam mislio na takvu vrstu nevoljne zrtve.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by *deni*
Eleni Causesku i Miri Markovic sam se oduvek divio.
:love:
Posto, je li, nisam pravo balkansko musko, a zivim okruzen Balkancima, pokusavam ( i cini mi se, uspevam ) da se ugledam na njihovu pricu i da na mala vrata sprovedem svoje vidjenje sveta.
Kad vec ne mogu na velika vrata, je l` te ...
Pa to nije istina.
Da ne mogu na velika.
Što uvek moraš tim zlikovkama prvog reda da se diviš :neto:

Evo recimo, kako je deran lepo izdvojio, imaš Elizabetu I.
Ako nećeš toliko daleko u istoriju, imaš Goldu Meir.
Ako hoćeš naše gore list, a ti izaberi prvu (i do skora jedinu) komunističku premijerku na svetu Milku Planinc.
Ima ih još koliko hoćeš.

Žene diktatora ni za metak nisu, a ne da im se divimo...
Korisnikov avatar
By castor
Vladimir Beba Popovic i Biljana Srbljanovic
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
1. Moji roditelji + deda

A od poznatih:
1. Karl Lagerfeld
Slika

2. Jeffree Star
Slika

I jos mnogo njih ali njih dvojica su mi prvi pali na pamet
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Pa ovako:

dr Zoranu Đinđiću - zato što je pokrenuo Srbiju i dao joj energiju i snagu da nastavi dalje.. Zadivljujuće je koliko može biti jaka ideja i koliko održiva može biti vizija!

Bob Marley - njemu je nemoguće ne diviti se... Harizma koju je pesmom širio po celom svetu i danas je prisutna na svaki zvuk njegove pesme

Mahatma Gandhi - Ne vodi se samo oružjem rat! Volja je jak pokretač u borbi, a reč neuništivo oružije!

Benazir Bhutto - Žena koja je uspela da se izbori u svetu ekstremnih muškaraca

Nelson Mendela - Borba za osnovna prava je jako teška kada su protiv vas uprete sve sile, a vi nemate ništa sem volje. Pravi vođa i političar.

Moji roditelji :D , uložili su dosta u mene i pružili mi mnogo više nego što moji vršnjaci, u mojoj okolini imaju... Volim ih najviše na svetu :D

Ima ih još... Puno je ljudi od kojih vredi učiti i na koje se treba ugledati....
By Kragi
Pre 2-3 dana sam gledao na TV-u Mirjanu Bobić Mojsilović .... Bas me je odusevila i recimo da joj se donekle divim :)
Korisnikov avatar
By Tot
Divim joj se! :)

Brenda Blethyn

Slika
By Speculum Columbae
Dante Aligijeri...umro sa ljubavlju na usnama prema ženi koju je voleo celog života, a nije je baš toliko često viđao od svoje 14 godine.
Korisnikov avatar
By Li
Jan Michel Jar-u
i
Esmi Redzepovoj
Korisnikov avatar
By Blady
Divim se ljudima koji uzivaju u svom zivotu, ne ugrozavajuci druge...
Divim se ljudima koji znaju i osete sta je sreca...
Koji znaju da uzivaju, koji nisu prepuni predrasuda... dobrim, tj ne zlim u potpunosti, kreativnim ljudima...ljudima koji su vise duhovni nego materijalni...
Divim se Madonni.... Lilly Allen... Princu... Mozartu i jos nekim legendama iz proslog vremena....
Korisnikov avatar
By Dzi
Biljana Srbljanovic :lizalica:
Korisnikov avatar
By MILENA-otrovnica
Pablo Pikaso
Salvador Dali
Van Gog
Frida Kalo

Dejvid Koperfild

Ivo Andric
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!