Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Dakle, postoje odredjene zivotne lekcije koje treba nauciti... Kako, gde i od koga?

@Iris
To sa gledanjem svog posla definitivno ne pali. Radim to ceo zivot i bude uvek pogresno protumaceno i iritira ljude. (A stvarno mi nije jasno kako nekog moze da iritira to sto ne ucestvujes u spletkama, tracarenjima, klanovima i ne kopas po tudjem privatnom zivotu, to bi valjda trebalo da bude pozitivna osobina!)

@BellyButton (i svi ostali)
Ako neko zeli da ga slaze, onda ne bi trebalo da zapocinje sa recenicu: Iskreno mi reci da li bla, bla, bla?, jer ovim "iskreno mi reci" meni sugerise da hoce istinu, koju ce onda i dobiti.
Ja kad pitam jel mi veliko dupe u nekim pantalonama, ja stvarno zelim da cujem iskren odgovor (jer ako jeste - presvuci cu se i necu se izblamirati tamo gde odem, a od laz nemam nikakvu korist)...

@Modesty
Naravno da drugaciji nacin iskazivanja emocija iste ne cini manje vrednim, vec samo... manje dostupnim... ako vidim da nekome reci nisu dovoljne, potrudicu se da emocije pokazem postupcima, znaci ucinicu napor da mu se prilagodima... a taj neko ako vidi da ja ne razumem neverbalnu komunikaciju (stvarno je ne razumem!) ce nastaviti da ocekuje da ja razumem njegov jezik emocija, bez da makar proba da to saopsti recima, tj. da ucini korak ka prilagodjavanju meni, kao sto sam ja ucinila korak ka prilagodjavanju njemu....

@SVI
Gde se te komunikacijske stvari mogu nauciti?
Samo nemojte da mi kazete da ce doci vremenom i zivotnim iskustvom (je kako to nekom dodje sa 12, a nekom ni sa 30??), jer saznanje da cu sa 65 godina znati kako je trebalo da se ponasam u 20 ne cini da se osecam bolje, niti ce mi biti od neke koristi.
Znaš draga da ja isto rezoniram kao ti,po ovom pitanju ali me je život naučio,pokazao mi da jednostavno postoje takve osobe.....takav je moj ex muž, moja najveća ženska ljubav.
Oni tu ljubav nose duboko u sebi i spremniji su je prakticizirati u konkretnom,ako me razumiješ što ću ti reć...moj ex nikad nije imao naviku(osim u fazi zaljubljenosti) da me uzme za ruku,da me zagrli..ali kad mu kažem da me vodi u BG na ručak ili ZOO VRT.....ili na jarun u ZG,to nije bilo problema.Kad sam bila u psihički u kurcu....bio je tu uz mene....kuću bi prodao za život...ali nezna te sitne nježnosti. JBG........
To valjda i znači,kompletna kompetabilnost partnera.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@Modesty
Ma, nije stvar samo u partnerskom odnosu, sa tim je nekako najlakse (ako smo dugo zajedno, valjda smo naucili da se kako tako kapiramo), vec u komunikaciji uopste.

@anche
Hocu ja. Ja sam uvek za to da naucim nesto novo. Samo kad, kako, gde i od koga?
Korisnikov avatar
By gneeebo

Pa, super znaci ljudi su pickice i pritom sujetne pickice, koje kad ti kazu: "Reci mi iskreno", ustvari misle: "Reci mi ono sto zelim da cujem"?
pobogu, ne ljudi, vec ta devojka sa velikim dupetom.
A trudim se... da razumem sta jebeno hoce, oni koji nece da kazu sta hoce ili govore nesto sasvim suprotno od onoga sto hoce, a ocekuju da ja mozgam i provalim sta oni zapravo hoce (minimum 80% populacije).
a ti im, onda, govoris tacno sta hoces? npr. govoris im da hoces da govore ono sto misle, i da hoces da ti se zahvale za to sto se sve vreme trudis da razumes sta oni hoce iako oni govore sasvim suprotne stvari (tj. neiskreni su, licemerni...)?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ali nije ona jedna takva (da je jedna osoba u pitanju, svakako bih prestala da se druzim sa njom i ne bih zbog nje jedne pravila temu), vec veoma veliki broj ljudi koji tako funkcionise...
Korisnikov avatar
By gneeebo
Ali nije ona jedna takva (da je jedna osoba u pitanju, svakako bih prestala da se druzim sa njom i ne bih zbog nje jedne pravila temu), vec veoma veliki broj ljudi koji tako funkcionise...
jest, sa njima se ne treba druziti, a ako vec hoces, ne mozes da se zalis na njihovu neiskrenost a da ti sa njima nikada nisi pokusala da pricas o tome.

(editovao sam prethodni post nakon sto si vec odgovorila)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ja uvek kazem sta hocu i sta mislim, sto bi neko gubio vreme da cita moje misli i pokusava da shvati sta sam ja htela da kazem, kao da nema svojih poslova i problema dovoljno. Jok, brate, meni ako nesto treba - ja to i kazem.

Pa, actually jesam. Ili budem gledana belo (oni satro nevinasce pogledi: o cemu ova?) ili pogresno shvacena.
Korisnikov avatar
By gneeebo
Pa, actually jesam. Ili budem gledana belo (oni satro nevinasce pogledi: o cemu ova?) ili pogresno shvacena.
:mazi:

ovo je onda pitanje tih konkretnih odnosa, a ne toga koliko su ljudi generalno neiskreni itd. - ostaje ti samo da se trudis da bolje artikulises ono sto ti smeta, ili da prekines te odnose, ili da ih redefinises tako da ti je svejedno (tj. da kazes sebi ok, ja sam mislila da su mi ovi ljudi bliski, ali izgleda da se istripovala). a mozda je problem sasvim na drugom mestu (to ne mozes pouzdano da znas posto ti ljudi odbijaju da pricaju o onome sto ti smatras problemom) - npr. mozda ti projektujes u druge ljude misli koje nemaju, (npr. da zele vise paznje od tebe, da im se ne svidja nesto sto si rekla itd.) pa im zatim pripisujes neiskrenost sto te misli ne izrazavaju. ne kazem da je to slucaj, samo hocu da kazem da je moguce i da samom problemu treba redefinisanje.
By J...
@ xx LooDa KrAwItZa xx

znas onu izreku "svetu se ne moze ugoditi".
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Pa, ja uopste ne razmisljam o dubljem znacenju onoga sto mi se kaze, jer polazim od toga da ljudi kazu ono sto misle, ali posle vidim da se to od mene ocekuje.

Procitaj onaj deo sa situacijom na poslu (isto se moze odnositi na skolu, faks, bilo sta) i objansi mi kako ja to treba da se ponasam. (ako nemas nista pametnioje da radis, naravno)
Korisnikov avatar
By gneeebo
jebiga uvek postoje mala (ili velika) "zatrovana" okruzenja u kojima stvari tako funkcionisu (i tu nema sta mnogo da uradis osim da se trudis da im de dozvolis da gaze i kenjaju po tebi) - ali to ionako nisu u pitanju odnosi u kojima tezis sve vecoj bliskosti - mislim da je mnogo bitnije to sta ces da uradis povodom postojecih odnosa koje si opisala tako kako si opisala, i koje smatras bliskim/prijateljskim (bar pretpostavljam).
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Pa, kontam da cu sa prijateljima lako i da su oni tu, ali... bilo bi lepo kako se postaviti u novom okruzenju...

Ako gledas svoja posla i budes tih (sto je moja prava priroda) - ne valja, jer onda si ili "arogantna kucka" ili "glupaca koja nema sta da kaze".
Da krenes sa stavom da nametnes u centar desavanja (nikad to nisam radila, takve stvari jednostavno ne umem, ali vidim po ljudima koji jesu) opet ni to ne valja, jer si onda "iskompleksirana glupaca koja smao trazi paznju".
Ako hoces da pomognes ljudima i izadjes im u susret - onda krenu da te iskoriscavaju i vazis za "glupacu koju svako moze da muze". Ako odbijes kad nesto od tebe traze, onda si "sebicna kucka" (koliko god da to odbijanje stvarno ima opravdan razlog).
Ako se trudis i pokazes sta znas i umes, onda se "ulizujes", ako blejis, onda si "neradnik i lencuga".
Ako ne pricas puno o svom privatno zivotu polupoznatim ljudima, onda "nemas zivot" ili "nesto krijes" i krenu da tracare o tebi. Ako pricas dosta o svom zivotu onda "smaras", "opterecena si sobom", "izmisljas i hvalis se".
Ako neces da prenosis traceve, onda te izbegavaju i tracare o tebi, ako hoces, onda si tracara...
Jednostavno, nikako ne valja...
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by J...
@ xx LooDa KrAwItZa xx

znas onu izreku "svetu se ne moze ugoditi".
samo da jos jednom proverimo da li je ovo vidljivo :jazzva:
Korisnikov avatar
By Modesty
neznam karvice što te uopšte toliko tangira kako te ko doživljava...ljudu sa kojima trebaš da budeš,shvatiće a oni koji ne shvataju,sa njima nemaš šta ni da radiš.
Korisnikov avatar
By IriS
Pa, kontam da cu sa prijateljima lako i da su oni tu, ali... bilo bi lepo kako se postaviti u novom okruzenju...

Ako gledas svoja posla i budes tih (sto je moja prava priroda) - ne valja, jer onda si ili "arogantna kucka" ili "glupaca koja nema sta da kaze".
Da krenes sa stavom da nametnes u centar desavanja (nikad to nisam radila, takve stvari jednostavno ne umem, ali vidim po ljudima koji jesu) opet ni to ne valja, jer si onda "iskompleksirana glupaca koja smao trazi paznju".
Ako hoces da pomognes ljudima i izadjes im u susret - onda krenu da te iskoriscavaju i vazis za "glupacu koju svako moze da muze". Ako odbijes kad nesto od tebe traze, onda si "sebicna kucka" (koliko god da to odbijanje stvarno ima opravdan razlog).
Ako se trudis i pokazes sta znas i umes, onda se "ulizujes", ako blejis, onda si "neradnik i lencuga".
Ako ne pricas puno o svom privatno zivotu polupoznatim ljudima, onda "nemas zivot" ili "nesto krijes" i krenu da tracare o tebi. Ako pricas dosta o svom zivotu onda "smaras", "opterecena si sobom", "izmisljas i hvalis se".
Ako neces da prenosis traceve, onda te izbegavaju i tracare o tebi, ako hoces, onda si tracara...
lepo J.. reče, svetu se ne može ugoditi.

meni sve ovo liči da ti imaš potrebu pošto poto ljudima da se svidiš. a ja mogu samo da ti kažem da se NIKAD nećeš SVIMA svidjati i što pre prestani da se opterećuješ time.

živi svoj život, gledaj svoja posla, budi kakva god želiš... a kome se ne svidja kakva si, ako te poštuje kao ličnost, reći će ti, ako te ne poštuje tračariće te ili šta već. a takvi ti u životu ne trebaju pa makar ostala sama na ovom svetu bez tih i takvih 'nazovi' prijatelja, saradnika ili čega već.

ovo su procesi koje veliki deo ljudi prolazi u svom sazrevanju. neki sazrevaju ranije, neki kasnije. kad bude bio tvoj red, shvatićeš već i sama sebi reći: oko čega sam se ja nekad nervirala!
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by IriS

lepo J.. reče, svetu se ne može ugoditi.

meni sve ovo liči da ti imaš potrebu pošto poto ljudima da se svidiš. a ja mogu samo da ti kažem da se NIKAD nećeš SVIMA svidjati i što pre prestani da se opterećuješ time.

živi svoj život, gledaj svoja posla, budi kakva god želiš... a kome se ne svidja kakva si, ako te poštuje kao ličnost, reći će ti, ako te ne poštuje tračariće te ili šta već. a takvi ti u životu ne trebaju pa makar ostala sama na ovom svetu bez tih i takvih 'nazovi' prijatelja, saradnika ili čega već.

ovo su procesi koje veliki deo ljudi prolazi u svom sazrevanju. neki sazrevaju ranije, neki kasnije. kad bude bio tvoj red, shvatićeš već i sama sebi reći: oko čega sam se ja nekad nervirala!

:up:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Mozda je tako delovalo, ali naravno da mi nije cilj da se svidim svima (to ne samo sto je nemoguce, nego je i zamrajuce, podrazumevalo bi mnogo veci broj ljudi u mom prisustvu nego sto sam spremna da ishendlujem), nego... Imam problem sto ostavljam los prvi utisak i ljudi me pogresno tumace u startu, pa bih to da promenim...
A nerviram se oko gluposti, jer... pa, trenutno, stvarno nemam ozbiljnih problema u zivotu, pa, ono, da poradim malo na sebi, kad vec imam vremena... A i treba uskoro da krenem na fakultet, ljudi koje cu tamo upoznati su moje buduce kolege ne samo na studijama, vec i u profesiji posle, znaci ljudi sa kojima cu veci deo zivota morati da saradjujem na ovaj ili onaj nacin, pa bih da znam kako da se postavim da uspostavim korektan odnos sa vecinom (bas korektan, ne prijateljski, prijatelje ipak biram, a i da se kucocicomacujem sa 60 ljudi u isto vreme stvarno ne bih ni mogla, ni zelela da postignem).
Korisnikov avatar
By IriS
e pa za takve medjuljudske odnose, s obzirom na mentalitet naših ljudi, iskrenost takva kakvu ti preferiraš, nije baš najpoželjnija, sve dok te ljudi malo bolje ne upoznaju.
ja sam imala sličan 'problem'... i oni koji su me shvatili i razumeli moj temperament i karakter, oni su i dalje u mom životu.
ovi ostali su se izgubili, a ja se većini više ni imena ne sećam... da li ti to govori koliko su mi bili bitni?

možeš taktizirati u početku, ali ne toliko dugo da u tom procesu taktiziranja izgubiš sebe. (ovo se odnosi samo na fakultetski početak)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Da, ali KAKO taktizirati?
STA raditi?
To je ustvari pravo pitanje... poenta teme...
Korisnikov avatar
By IriS
fuf. kako misliš da te neko nauči manipulaciji? (ili da lepše kažem taktiziranju :lol: )

to zavisi od ljudi sa kojima si u kontaktu i tebe. puno je faktora u opticaju, a ti ćeš već sama skontati u datoj situaciji da li ćeš se ujesti za jezik umesto da kažeš... ako ti je to zamorno, probaj da budeš 100% svoja, možda ti je baš to najbolji način da savladaš ovu lekciju. naći će se već ljudi kojima će prijati tvoja energija takva kakva je...
Korisnikov avatar
By Blady
Razmisljam i kuckam se sa jednom forumasicom, pricamo o vezama, tako nekim stvarima i dodjemo do iskazivanja osecanja i slicno, na kraju zavrsimo na komlikovanosti medjuljudskih odnosa...
Iskreno, meni je komunikacija oduvek predstavljala enigmu... Da li se neki ljudi jednostavno rode sa tim da "umeju sa ljudima" ili su jednostavno jos u detinjstvu dobro savladali pravila igre?
Zasto treba da mislim A, govorim B, radim C, da bih dobila Z?
Zasto se u vezama igraju igrice? (zasto ako hocu nesto treba da to pokazujem zaobilaznim putem, cesto i radeci nesto sasvim suprotno i zasto ako neko hoce vise paznje, jdnostavno ne kaze: Zelim da provodimo vise vremena zajedno?, nego pocne da kulira, ne bih li ga druga strana krenula juriti)
Zasto ako prijateljica ima debelo dupe u belim pantalonama kada te pita da joj ISKRENO kazes kakvo joj je dupe i ti kazes da bi joj mozda neki drugi kroj bolje stajao, ona ne pomisli kako si bila iskrena, vec ili da joj zavidis sto je zgodna, pa hoces da je skenjas ili da potenciranjem njenog nedostatka prikrivas svoj ili tako nesto?

Ne samo u privatnoj komunikaciji, vec i u poslovnoj...
(ako dodjes ranije - slihtas se sefu, ako kasnis - ne valja, neodgovorna si, ako pricas sa koleginicama - tracara si, ako neces da ucestvujes u ogovaranjima - onda si cudna, kurcis se i istripovana si, ako radis samo svoj posao i neces da obavljas tudji - onda sisebicna, lenja, neodgovorna, samoziva i nepouzdana, ako cinis kolegama usluge i uskaces im - onda se svi rtipuju da si im potrcko, a sef misli da time prikrivas to sto lose radis svoj posao)...

Koliko god da se trudis niko ti ne kaze hvala....

Zasto ljudi jednostavno ne kazu sta hoce, nego to uvijaju i ja sad to treba da citam po gestovima, mimici, izmeu redova uvijenih fraza ili jos gore kada ne kazu nista i ocekuju da ja to "osetim nekim supreme 17 culom, predidjenim samo za osecanje njihovih potreba"?

Anyway, rasplinuh se ja i dotaknuh razlicitih stvari, ali o ovome cesto razmisljam, ako ima neko da kaze nesto na ovu temu bilo bi lepo...

PS. Uci u temu, postaviti smajlic i izaci (ili samo napisati "O, boze") i slicno NIJE odgovor na temu, pametnije je ne napisati nista
Nekad se stvarno iznenadim iznenadim, cime se ti bavis...
Pre svega ljudi su razliciti, pa zato tako funkcionisu, i naravno da ne treba da se ocekuje da svi reaguju kako ti zelis... i ja ne vidim tu nista lose, ili da je glupo...
A za ovo pod ps-om, ja licno nekad stavim smile ili napisem O Bouze.. ali prokomentarisati to na taj nacin, da je bolje ne napisati nista- pametnije je.. nisi nista gluplje mogla da napises.. u ostalom, forum je slobodan svako pise sta zeli, ukoliko ne vredja druge, i ne znam cemu tvoje komentarisanje.
Korisnikov avatar
By Modesty
Budi djevojko to što jesi...divna si...prestani više lupati glavu sa tim....jedna takva pametna djevojka če sve to da riješi na licu mjesta,kužiš.
Dovoljno si pametna da ćeš procijenit ispravno...evo otvoriću kladionicu,ja se kladim na tebe ;)
Korisnikov avatar
By watcher
hahahhahaha.. pa jbg.. swi smo razlichiti...

wremenom skontamo dosta .. wremenom nam se i ponashanje promeni..
ipak tjesh da shwatish neke stwari malo bolje ili tjesh se josh wishe pitati.. ili kao Ja, na kraju potpuno odustati od swega toga..

"Da, ali KAKO taktizirati?
STA raditi?
To je ustvari pravo pitanje... poenta teme..."

- ne postoji recept.. swako tje drugachije pristupiti nekom problemu.. ili postupiti u odredjenoj situaciji..
..... take it easy..
..
a za ono da moze da nerwira drugu stranu .. hmm.. widi.. ako ti je dowoljno stalo do osobe i upoznawanja sa njom.. i upoznawanja njene lichne sushtine.. ne. ne bi trebalo da nerwira.. i dalje ostajem pri swom.. ako nishta drugo, bar zbog isqstwa.. i mog osetjaja za feeling :smeh: ;)
Korisnikov avatar
By Dina
Luda Kravice,
doci ce vremenom i sa iskustvom, u 65 god ces znati kako je trebalo da se ponasas sa 20 :smeh:

Salim se, mada ima tu i vestine koja se stice, ili komunikacija sa ljudima i jeste neka vestina. Samo ne mislim bas da se ceka 65 god da nesto resis, nego sad resis ako ti je nesto aktuelno a sledeci put kad se nesto opet pojavi. Nekog generalnog recepta nema komunikacija je interakcija izmedju ljudi a raznim ljudima odgovaraju razlicite stvari, na jedan isti postupak razlicito reaguju ili jednu istu energiju razlicito dozivljavaju. Utoliko uvek iznalazis nove nacine za komunikaciju sa novim osobama ili te nacine ne mozes da nadjes. A ono sto se konstantno ponavlja kao problem, mozda je nesto sto je do tvoje licnosti i moze se izmeniti ili ne moze.

Mene nervira sto u komunikaciji sa prijateljima moram ponekad da taktiziram. U partnerskim odnosima to ne bi dolazilo u obzir, bar sto se toga tice sto ja u tom trenutku smatram za istinito. Cim osoba ne bi imala moj kapacitet za iskrenost znala bih da nikako ne moze da bude veza medju nama. Ali bih volela da je tako i u prijateljstvima, da razgovor tece neometano u stilu "sto na um to na drum". Ali nije uvek tako, jer ljudi imaju potrebe za nekim iluzijama ili imaju predrasude prema necemu ili osecam da nisu dovoljno otvoreni da o necemu pricaju ili ne zele... I onda nema dovoljno spontanosti i iskrenosti... Druga stvar koja me nervira a vezana je za posao je kad ljudi ne shvataju da naredba moze biti izrecena ljubaznim tonom, ali sto je tako izrecena nije manje naredba, naprotiv jos je i vise jer te osoba koja ti je sef ili tako nesto postuje, ali ima neku viziju, razlog zasto stvari treba da izgledaju nekako pa to ispuni... pre nego sto se ton promeni... :tuc:
By Bombina
ma znas ja volim da se komunicram ,o iskustvu o devojaka,ili partnerima i posebno nemogu da veruejm nesto ljudi izgubi sesto culo,recimo ako mislite-
jer mislite da putem interneta mogu da je upoznaju ljude koji ce mi postati iskreni prijatelji ,a mozes da sa istom osobom komuniciras kao zena i kao muskarac
By pipinveliki
Originally posted by Mademoiselle
Da, ali KAKO taktizirati?
STA raditi?
To je ustvari pravo pitanje... poenta teme...
be z taktiziranja, iskreno

kad neko krene da taktizira, otkachis ga:sudija:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Nisam citao sve, samo prvu stranu i uglavnom su Iris i m.. rekle ono sto bih i ja u svojim prvim postovima.

Dodao bih jos da pored iskustva koje se stice upoznavanjem razlicitih ljudi u razlicitim socijalnim okruzenjima, smatram da ima veze i sa oba pitanja koja su postavljena.

Da li se neko rodi sa tim?

Mislim da da. Ne kao "rodim se i imam to" ali smatram da nekim ljudima to jednostavno dodje prirodno. Neki jednostavno imaju komunikaciskog talenta.

Jos u detinjstvu dobro savladali pravila igre?

Opet da, ali ja tu dajem i dosta kredita vaspitanju i podizanju deteta na taj nacin da je komunikacija uvek dobrodosla kao i iskazivanje osecanja i jos gomila stvari koja se jednostavno nauci (pre svega od roditelja kao prvih uzora).

U ljubavi sve zavisi od ljudi i kako se poklope. Ne smatram da svuda ima tih "ljubavnih igrica" vec da to varira od para do para. Ja jednostavno iskljucim tu mogucnost u startu, tj pokusam koliko mogu jer to ne volim i smatram da samo koci vezu i skodi joj.

Sto se prijateljskih i ostalih odnosa tice, dobro ocenjivanje karaktera je tu cini mi se kljucno kao i pristup sagovorniku-prijatelju. Kao sto je rekla Iris cini mi se, moramo da znamo dobro svoje prijatelje da bi znali da li da kazemo "da je dupe veliko" ili ne i kako cemo to reci.

Ali ono sto je bitno po meni u svakom pristupu i svakoj komunikaciji jesu otvorenost, lepi maniri i osmeh.
Korisnikov avatar
By Khons
naravno da se to uci i naravno da mozes imati odredjene genetske predispozicije za to. to je poput talenta. svakako mora da se razvije kroz neko iskustvo.
jeste da su svi rekli ali ponovicu-svi smo mi razliciti i svi trazimo nesto drugo. kao sto se tebi ne bi svidela apsolutno svaka osoba, isto tako NE MOZES imati identican pristup (sto se komunikacije tice) prema svakom zivom bicu. Npr. neces (iako obozavas) pricati grube viceve o izginulim jevrejima u holokaustu ako pored tebe sedi neko sa slicnim ratnim iskustvom. neces pricati o tome koliko si srecna sto imas divan odnos s majkom u drustvu nekog kome je majka umrla. itd. ovo je mozda malo grublje objasnjenje ali opet moze da se primeni i na banalnije stvari. jednostavno nikad ne znas kakva iskustva u svom zivotu osoba pored tebe ima (pricam o nekom ko ti nije partner/blizak prijatelj) pa samim tim moras izokola da opipavas teren ne bi li ubola srz i videla na sta taj neko reaguje.
sto se tice tih raznih tracara na poslu, jbg, samo se seti da je SCANDAL najprodavaniji casopis i sve ce ti biti jasno.
a kad smo se vec uhvatili debele drugarice...umesto "jbt kol'ko dupe imas kako ti je uopste palo na pamet da bi ti to dobro stajalo" sta te kosta da kazes "ne dopada mi se kako ti to stoji". pa svakako si joj rekla istinu a ako ce ona sad da umisli ovo ili ono...to je vec njen problem.
Korisnikov avatar
By cranky
Verbalna komunikacija nam otvara vrata manipulacije, ali zato je neverbalna nepogrešiva, i nije velika mudrost shvatiti šta ti nečiji govor tela poručuje.
E sad...često se ne poklapa ono što osoba govori i ono što nesvesno odaje svakim svojim pokretom i pogledom - ja lično ne verujem ljudskim rečima.
Čak i kad neko insistira da saslušam šta ima da kaže, više pažnje obraćam na glas i ton kojim mi govori odredjene stvari a manje na samo značenje reči koje izgovara.
By жњ
sutra cu odgovoriti na temu. pregolem pos`o za ove sate. :zavera:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!