- 02 Sep 2008, 08:28
Oni tu ljubav nose duboko u sebi i spremniji su je prakticizirati u konkretnom,ako me razumiješ što ću ti reć...moj ex nikad nije imao naviku(osim u fazi zaljubljenosti) da me uzme za ruku,da me zagrli..ali kad mu kažem da me vodi u BG na ručak ili ZOO VRT.....ili na jarun u ZG,to nije bilo problema.Kad sam bila u psihički u kurcu....bio je tu uz mene....kuću bi prodao za život...ali nezna te sitne nježnosti. JBG........
To valjda i znači,kompletna kompetabilnost partnera.
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xxZnaš draga da ja isto rezoniram kao ti,po ovom pitanju ali me je život naučio,pokazao mi da jednostavno postoje takve osobe.....takav je moj ex muž, moja najveća ženska ljubav.
Dakle, postoje odredjene zivotne lekcije koje treba nauciti... Kako, gde i od koga?
@Iris
To sa gledanjem svog posla definitivno ne pali. Radim to ceo zivot i bude uvek pogresno protumaceno i iritira ljude. (A stvarno mi nije jasno kako nekog moze da iritira to sto ne ucestvujes u spletkama, tracarenjima, klanovima i ne kopas po tudjem privatnom zivotu, to bi valjda trebalo da bude pozitivna osobina!)
@BellyButton (i svi ostali)
Ako neko zeli da ga slaze, onda ne bi trebalo da zapocinje sa recenicu: Iskreno mi reci da li bla, bla, bla?, jer ovim "iskreno mi reci" meni sugerise da hoce istinu, koju ce onda i dobiti.
Ja kad pitam jel mi veliko dupe u nekim pantalonama, ja stvarno zelim da cujem iskren odgovor (jer ako jeste - presvuci cu se i necu se izblamirati tamo gde odem, a od laz nemam nikakvu korist)...
@Modesty
Naravno da drugaciji nacin iskazivanja emocija iste ne cini manje vrednim, vec samo... manje dostupnim... ako vidim da nekome reci nisu dovoljne, potrudicu se da emocije pokazem postupcima, znaci ucinicu napor da mu se prilagodima... a taj neko ako vidi da ja ne razumem neverbalnu komunikaciju (stvarno je ne razumem!) ce nastaviti da ocekuje da ja razumem njegov jezik emocija, bez da makar proba da to saopsti recima, tj. da ucini korak ka prilagodjavanju meni, kao sto sam ja ucinila korak ka prilagodjavanju njemu....
@SVI
Gde se te komunikacijske stvari mogu nauciti?
Samo nemojte da mi kazete da ce doci vremenom i zivotnim iskustvom (je kako to nekom dodje sa 12, a nekom ni sa 30??), jer saznanje da cu sa 65 godina znati kako je trebalo da se ponasam u 20 ne cini da se osecam bolje, niti ce mi biti od neke koristi.
Oni tu ljubav nose duboko u sebi i spremniji su je prakticizirati u konkretnom,ako me razumiješ što ću ti reć...moj ex nikad nije imao naviku(osim u fazi zaljubljenosti) da me uzme za ruku,da me zagrli..ali kad mu kažem da me vodi u BG na ručak ili ZOO VRT.....ili na jarun u ZG,to nije bilo problema.Kad sam bila u psihički u kurcu....bio je tu uz mene....kuću bi prodao za život...ali nezna te sitne nježnosti. JBG........
To valjda i znači,kompletna kompetabilnost partnera.