- 02 Jun 2008, 23:49
Veze su veze, kres sheme kres sheme, a prijateljstva prijateljstva.
Imam ja dosta gay/bi drugarica s kojima se vidjam na nedeljnom nivou, pa nista. Najbolja prijateljica mi je biseksualna, poljubimo se tu i tamo, nekad ranije smo se i savatavale, ali obe svesno nismo radile nista sto bi ugrozilo nase prijateljstvo (znamo se 20 godina). Prosto kad nadjes nekog ko ti toliko odgovara u prijateljskom smislu, pa se jos tu odrzi godinama, naravno da ti nece pasti na pamet da uradis nesto sto ce sjebati taj odnos. Jbg, meni su prijatelji nezamenjivi, da su zamenjivi ne bi mi bili prijatelji. Za vezu je (konacno sam to shvatila, aleluja) potrebno da ti osoba s kojom si u vezi bude i prijatelj, pre svega, te ako se ne desi neki apsolutno neocekivani dizaster s njene ili tvoje strane, to bi trebalo tako i da ostane, jednog dana kada se i ako se razidjete. Mislim, ovako statisticki gledano, imam samo jednog prijatelja sa kojim se nikad nisam nesto ljubila, pipkala ili stagod, sa svima ostalim jesam, sto u nekom akutnom pijanstvu, sto pre milion godina dok sam pokusavala da budem strejt. Pa smo to sve preziveli bez nekih vecih potresa, proali, nije islo, krenuli dalje. jbg prijatelji su najvece bogatstvo koje covek moze da ima na ovom svetu, i ne treba se s tim zezati. Drugo su poznanici, drugari, koblejaci i slicno.