Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
to je zato sto me intuicija nikad ne vara...a i zivotinje me vole...
Korisnikov avatar
By Zoe
........i zelis mir u svetu.....
Korisnikov avatar
By mirth
Lol, kakva tema.

Nisam, naravno da nisam.

Stigla sam do pravljenja kompromisa :smeh: , tipa: da, posebna sam ljudima koje volim, postuju me oni ljudi koje ja postujem, sujetna sam mnogo ali to me negde i pokrece da cinim stvari dobre po mene i okolinu mi, itd.

Sa tim se da skroz lepo ziveti.

Jos mi je samo ono fuckin' ljudsko bice ostalo.... :sigh:
Korisnikov avatar
By Skyen
da bi nekog preboleo, moras da ga volis, pa da ga ostavis or otherwise. pa da dobrano patis i tek tad dodje spasenje.
znaci, nisam se prebolela, valjda sto jos uvek radim na tome da se zavolim (na onaj zdrav nacin, sa sto manje narcisoidnosti i sujete).
Korisnikov avatar
By Dirrty
Tako okrutna i direktna pitanja, savrseno!

Tema je odlicna!

A moj odgovor je pola/pola...
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
1.
Posmatrano kroz prizmu peptikularne situacije svi smo mi razliciti u onoj meri koliko smo i slicni. Bar u nekom esencijalnom smislu.
E sad, prilicno sam se razlikovao na prvi pogled kad sam farbao kosu u teget plavo i zeleno.
Ne budi nezamenjiv - to znaci da nikad neces dobiti godisnji odmor...

2.
Nisam.
U par navrata se pokazalo da ih imam.
Jedino sto ne umem da ih kanalisem pa i da se ovajdim od toga.

3.
Nemam cisto srce.
Vole me one koje imaju neku vrstu koristi od mene a i to kad njima odgovara da me vole. Jos nisam dobio poklon iz Afrike od neke ptice selice...

4.
Moguce da jesam, kao sto je moguce i da bi pao na testu...

5.
U onoj meri u kojoj su i drugi obicni.
Korisnikov avatar
By Blady
Sad je red da prebolim nekog drugog... ili moze u kos sa mnom, jel nisam ni sebe...
Korisnikov avatar
By svejedno
Ae ovako... jutro je, i ne mrzi me da odgovaram..

..

1. moja 'posebnost' ili bar ta neka 'razlicitost' zaista upada u oci kada me neko sretne, to je cinjenicno stanje, prosto..

..Jednostavno, ne zastupam teoriju da su svi ljudi isti, niti razliciti na slican nacin ;)

Medju 30 ljudi, mene ces primetiti.

Najiskrenije.

..

2) "Neverovatni" predosecaji ...imam predosecaje.. imam snove o necemu pa se to desi, npr.. isto cinjenicno stanje.. ne vidim sta je tu 'neverovatno'.

..i to je neosporivo, takoreci ;)

..

3) Zivotinje me vole jer znam da ih mazim ;) Cisto srce nikada imao nisam.

4) Uh... Mnogo toga sam naucio O svojoj sujeti...

..Mnogo veci trik je nauciti da je iskuliras ;)

No, i to ide, lagano.. ;)

5) Najobicnije ljudsko bice, svakako... s tim sto ces medju 60 ljudi, primetiti sigurno mene i jos nekoga ;)

..

Da li sam preboleo sebe... ..pa ne znam.. vague question..

..

Mah... ..ja sam preboleo sve na ovom svetu, iskreno... ..shvatio sam da su ljudi glupi, na osnovu toga zakljucio da ja verovatno nisam mnogo pametniji, i iskreno, puca mi qrac vise za sve to pa i za to dal sam preboleo sebe, sto valjda znaci da jesam, a? ;)

Jos samo da smanjim pice ;)

..

LM, Hlaef..

Ti?

Sve to prihvatila?

Prebolela sebe?

..

Ili nemas neko misljenje o sebi, il ti je to neki trip... jer evo, na ovom forumu, tvoja 'posebnost' upada u oci, odma'.

Bez nekog slihtanja, iskreno.

...

Mozda je to bas zato sto si prebolela sebe, pa si sada 'posebnija' od onih koji nisu?

Buahahah

;)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
..isto to...samo sto ce mene sigurno primetiti jedino jer strcim zbog visine....

e da...minus ostvarivi predosecaji i slicno...

..i smanjila pice.....

......nisam posebna...sve moje posebnosti su u domenu statisticke greske...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by hlaefdige
da li ste prihvatili cinjenicu da niste posebni na taj nacin da vasa jedinstvenost pada u oci cim vas neko sretne?

da li ste shvatili da nemate natprirodne moci, neverovatne predosecaje i slicno?

da li vam je jasno da vas zivotinje ne vole zato sto ste cistog srca?

da li ste naucili nesto o svojoj sujeti?

da ste konacno prihvatili da ste obicno ljudsko bice?
-Uglavnom se iznenadim ukoliko nekome Upadnem u oko prvi put-ne mislim da sam na taj nacin jedinstvena i posebna. Cesto iznenenadjivanje istom cinjenicom ne menja da i dalje mislim to sto mislim.
To, naravno, ne znaci da ne mislim da sam posebna i jedinstvena.
Samo da mislim da moja posebnost nema razloga da bude ocigledna, a jos ponajmanje svakome, niti ima ikakve veze sa mojim spoljasnjim izgledom /dets given, al' ajd da napisem/.

Iskreno mislim da je apsolutno svako jedinstven, da ima jedinstveno iskustvo, jedinstveni mozak (ili na jedinstven nacin ga nema), srce, psihu, sisu...

Naravno, kao sto rece blabla, imamo i stvari koje nas povezuju.

Kada neko nema neke osnovne stvari u sebi koje ga povezuju sa ostatkom ljudi, prestaje da bude jedinstven u prethodnom kontekstu i postaje "posebno jedinstven", sto znaci recimo da je naravno jedinstven kao ljudsko bice, ali je poseban recimo kao psihopata koji ima manjak ljudske bicHosti :trep:

/ne zamerite supljoj teoriji upravo je smislih/

Lm, zelim reci da smo svi jedinstveni, ali da to naravno nije kompliment ili lozenje sujete apriori.

Niti ja sebe aPriori 'falim kad kazem da sam jedinstvena i posebna. Imam jedinstvene mrakove koje nikome ne zelim. . /sada neko moze reci sigurno postoje ljudi sa slicnim mrakovima-da, naravno, ali ne uobliceni bas ovakvim mojim iskustvom, okruzenjem, mentalnim sklopom..../

Nema sta da shvatam da nemam natprirodne moci :smeh: !
Ja bih vrlo rado da neko malo mesto mene pricuva moje snove i "vidjenja" mnogooooooooo lakse bih zivela.
Mislim, bila bih luda ili glupa kada ne bih "slusala" u svoje snove.
Ili svoju intuiciju.

Sujeta? Naucila sam da je imam, velku bas, kada su upitanju krajnje neobicne stvari (to jest ne one za koje se obicno odmah vezuje sujeta). Zbog toga sam dugo godina bila ubedjena da nisam sujetna :zid:
Trudim se sada kada znam gde je, da je kontrolisem-cak mi je to zanimljivo jer to osecanje prepoznajem kao sujetu tek relativno od skoro /tipa 2 dine/

Nikad nisam mislila da me zivotinje vole jer sam cistog srca. Vole me jer ja volim zivotinje. I to naravno ne vole me sve, kao sto ni ja ne volim sve, jer verujem i da medju zivotinjama ima ljudi-tjest posebnosti i jedinstvenosti :namig2: :stoznacikretenamackikojesuludeodzloberecimo:

Uh, sad me poCeti na Fibija :sigh: Eto, on je izuzetno posebno glupa i divna macorcina :love:

Lm,
da li sam obicno ljudsko bice, jesam, ali na onaj nacin na koji ja mislim da opisuje obicna ljudska bica : posebnost, jedinstvenost i neoponovljivost za svakoga, bez apriori komplimenta, i sa stvarima koje vecinu vezuju.

Inace, da budem iskrena, oduvek sam mislila da sam u prethodnom zivotu bila vanzemaljac, ali to je vec druga prica /i NE, ne u onom fazonu " ajoj avaj ja svet ovaj je kruO, ne pripadam ja ovde :drama: /
:D
Korisnikov avatar
By EYA
ako JA treba da prebolim SEBE, ko sam onda ? JA ili SEBE? koliko MENE uopste ima, dvoje?
ako tu recenicu, kao i mnoge druge(npr. ja pricam sam sa sobom, kazem ja sebi, ja sam ljut na sebe...) prevedemo u JA i MOJ EGO, mnogo cemo lakse razumeti o cemu se zapravo radi.

ljudski ego je veoma komplikovan mehanizam. poput decijih bolesti, moras ih preboleti da bi postao imun. ako samo jednu preskocis, od nje se mozes razboleti i u dubokoj starosti. a, sto si stariji, to ce razornije biti posledice po organizam.

˝preboleti sebe˝ predstavlja izlecenje od ega, raskidanje okova ˝laznog ja˝ i susret sa iceljujucom energijom jedinstvenog bica - ljubavlju, znaci postati celovit - nepodeljen :sunce:

ne nisam prebolela sebe u potpunosti, ali radim na tome :astral2:
Korisnikov avatar
By Hys.
Imala sam susret sa svojom sujetom skoro, skucala me kolika je, pa dodjoh ovde da se malo :die:
Korisnikov avatar
By m..
da li ste prihvatili cinjenicu da niste posebni na taj nacin da vasa jedinstvenost pada u oci cim vas neko sretne? Ajajaj, pa ceo zivot se trudim da ne upadam u oci, postane zamorno kad brdo ljudi misli da si frik. Iskreno se nadam da ne upadam u oci, mada diskutabilno je to. Negde upadam, negde ne.

da li ste shvatili da nemate natprirodne moci, neverovatne predosecaje i slicno?
nemam, jashta, da imam valjda bih do sad imala neke koristi od toga. jedino sto imam je neki gut feeling koji ne masi, masim ja kad odbijem da ga slusam.

jeste. macke me uglavnom vole, kucici uglavnom ne.

aham, da je povelika u nekim sferama.

jashta.
Korisnikov avatar
By Modesty
Negdje u 30 sam definitivno upoznala sebe,uspjela se prihvatiti i zavoljeti se baš takvu kakva jesam.
Korisnikov avatar
By Manon
da li ste prihvatili cinjenicu da niste posebni na taj nacin da vasa jedinstvenost pada u oci cim vas neko sretne?

Trudim se da hodam na prstima.
imam skoro nepogresivu intuiciju.
zivotinje me vole za razliku od ljudi.
Sujeta??!!! Sta je to?
Korisnikov avatar
By starky

nikako :drama:

nikad se nisam ni zaludjivala time

stvarno me vole,bez zezanja :kuca: :krava: :lija: :maca: :meda: :piggy: :pilence: :ribica: :zeka: :giggle:

o da...puno... :hamlet:

zavisi u kojoj meri obicno...:nokti:
By mikka

veoma lepa tema
i liči mi na hlaef :)
i zaista joj je mesto u filozofiji...
čini mi se da je možda motivisana jednim (ne samo) budističkim momentom sazrevanja, koji često ljudi osete u "isusovim godinama", dakle oko 30
ali, naravno, zemaljske godine nisu tu presudne

da "jesmo prah, u koji se i vraćamo", te da je "zemlja jaka i nebo vječno, a čovjek slab i kratkovjek",
"jer svet je podeljen ljudskom kožom
na dva dela a dva i dva su
jedan kad padne poslednja noć"
...
ali to su samo neke moje slobodne asocijacije ;)

ili ako ćemo na suroviji način:
"Tyler Durden: Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else"

svaki čovek, po mom uverenju, jeste jedinstven, i ne znam kako bih definisao "obično" ljudsko biće: ako govorimo o mediokritetu- trudim se da to ne budem, a ako je u pitanju klasična podela na one poznate i "večne", i "anonimuse" smrtnike (koliko li je samo ona krvi pustila), to još uvek ne znam, niti me opterećuje.

o sujeti sam naučio dovoljno da znam
da ma koliko pametan bio, teško da ćeš biti pametniji od Njutna
ma koliko kreativan i talentovan bio, teško da ćeš nadmašiti Šekspira
tako da su mi uistinu smešni i žalosni ljudi koji umišljaju da su "iznad" drugih u tom smislu, u čemu se, najzad, ogleda i tragika savremenog društva sa imperativom kompeticije
ali uvek možeš biti dobar, o tome su govorili Buda, Hrist, Lao Ce, Ajnštajn, ali to opet nekima nije dovoljno, i malo ljudi dođe u taj stadijum razumevanja- i što je još važnije: rada na sebi

a ono sa natprirodnim moćima mi je baš simpatično
pitanje je gotovo poetično ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
Nisam preboleo.
Jos uvek ne mogu da prebolim to sto sam obican mediokritet.
:deni:
Korisnikov avatar
By Marvin
Uuuuuu.

Ni ja :D
Originally posted by *deni*
Jos uvek ne mogu da prebolim to sto sam obican mediokritet.
Baš tako :yes:
Korisnikov avatar
By *deni*
Eh, Marvine, biti mediokritet, nemati ambicije i biti srecan - pa to je nesto, rekao bih, najlepse na svetu.
Ali biti mediokritet sa golemim ambicijama, kao sto je kod mene slucaj, e to je muka golema.
:deni:
Korisnikov avatar
By Modesty

ja sam se prvo izjasnila generalno a sad ću pokušati odgovoriti na pitanjaq,dakle;

!.Mislim da imam realno mišljenje o sebi,uglavnom budem primjećena kad uđem u neki objekat gdje nije pretrpano,malo što tako hodam,gestakuliram kad pričam,smiješim se,izgledam toplo i kulturno...ali mislim da je to normalno ponašanje a nešto posebno,to sam samo ja.

2.Jako sam intuitivna osoba.

3.Životinje me vole,zato što životinja tačno zna ko je voli i ko je se ne boji,životinju ne možete prevariti lažnim milovanjima.

4.O svojoj sujeti sam naučila da je prešla granice pa sam podhitno počela da radim po tom pitanju,tako da je stanje znatno bolje.

5.Od kad sam postala svjesna sebe,znam da sam ljudsko biće,posebna na svoj način,unikatna kao i sva druga bića.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja mislim da ja sire shvatam sujetu nego neki ljudi :smirk:
By Paranoid Androgynoid
nisam Friedrich Nietzsche i nisam Einstein, bar ne jos uvek :lol: ..ali me to ne sprecava da mislim da jesam posebna. eto bas to padanje u oci moze biti primer, dokaz.. iako mrzim tu cinjenicu da me je lako uociti i 'zakaciti za oko', meni to ne prija u vecini slucajeva, ipak jeste tako, sto je samo jedan mali dokaz da ta posebnost postoji. ostale cu zadrzati, ne vidim ovaj forum kao mesto za ispisivanje tih svojih 'little things'.
nisam Supermen ni Betmen ali imam uzasno jaku intuiciju. ne znam do cega je, do skorpiona svuda u meni i oko mene :lol: ili sta je vec u pitanju, instinkt me uzasno retko vara, mozda mogu par izuzetaka nabrojati na prste jedne ruke i pomaze mi to cesto, da otvorim oci uglavnom onda kada su mi vidici zamuceni osecanjima, usually.
kao mala sam mislila da ako se malo vise skoncentrisem mogu da izazovem kojekakve psihokinezicke pojave, mogu da predvidim sta ce biti sutra, prekosutra, za mesec dana.. mogu da srusim zgradu, izazovem udes :doh: ali sam se sa tim pomirila, da :lol: ne mogu jbg. :lol:
zivotinje me vole mozda i vise nego sto ja volim njih, a volim ih preterano :love: i od kako znam za sebe, dakle od 3-4 godina odakle mi dopire svest odprilike, zivim sa zivotinjama i ne mogu sebe zamisliti bez njih u blizini.
zivotinje pa ljudi, tako ide moja lestvica 'za voleti' tako da tu nemam sa cime da se pomirim.

nisam sujetna, ili bar nisam imala do sada prilike da budem :nesiguran:
tako da ni tu nemam sta da prebolim.. a gledajuci sujetne oko sebe, molim se da nikada, ali nikada ne osetim to ogavno osecanje.. ruzno je, preruzno.. ne znam. daleko joj lepa kuca..

pa jesam. . kada sam shvatila da ne mogu da oborim zgradu i izazovem udes na raskrsnici kao neki klinja u jednoj staroj epizodi X Files :lol: ne treba davati deci da gledaju takve serije, treba da stoji u uglu onaj znak 18 :smeh:
ozbiljno.. da, jesam obicno ljudsko bice, hvata me svaki virus koji moze da me potkaci, primam vakcinu protiv gripa svakog novembra, imam uzasne kostobolje, veliki problem sa kolenima, nosim naocare za rad i svasta jos nesto.. i umrecu od alkohola ili nekog kancera, garant :lol:
e.. sa tim se bas nisam pomirila, da cu umreti jednog dana :lol: :( ..ali dobro, znam da hocu tako da pomirila se ja ili ne, isto mi sledi :lol:

:spliff:
Korisnikov avatar
By Galateja
Verovartno latentno nisam prihvatila, što se ogleda u modnom afinitetu ka tri boje: narandžasta, crvena i žuta. Doduše, ne zajedno. ;) Nosim patike sa različitim pertlama. Volim upadljive i originalne odevne predmete. I jako mi prija kada se neko zagleda u mene, bez obzira što se taj/ta neko možda zagleda iz čuđenja.
Originally posted by hlaefdigeda li ste shvatili da nemate natprirodne moci, neverovatne predosecaje i slicno?
Nikad se nisam sa ovim zanosila. Jedino izuzimam situaciju pre 5 godina kada sam bila jako (nesretno) zaljubljena i kad sam mislila da možda mislima mogu da je 'dozovem'. I nije da sam ovo shvatala ozbiljno, više je to bio potez očajnice.
Originally posted by hlaefdigeda li vam je jasno da vas zivotinje ne vole zato sto ste cistog srca?
Kad god šetam zamnom ide neki pas lutalica. I redovno mu govorim 'ajde kući', ali on me ne sluša i nastavi da me prati. Svakog zovem Srećko. Mačke me ne vole zato što volim da ih gnjavim i preterano ih mazim pa im valjda dosadim. Zato želim psa, bez obzira što su mačke lepše.
Inače, tog sam mišljenja da životinjama najčistije srce imaju oni koji ga hrane. :D
Originally posted by hlaefdigeda li ste naucili nesto o svojoj sujeti?
Jesam. Ako je posmatram kao što Adler posmatra kompleks, onda me može pokrenuti. Ali ako gledamo sujetu u kolokvijalnom značenju ume itekako da koči. Primetila sam da što sam starija nivo sujete se snižava, što me raduje.
Originally posted by hlaefdigeda ste konacno prihvatili da ste obicno ljudsko bice?
Ne. Prosto, kada bih to tako olako prihvatila demotivisalo bi me dalje da živim. Kao što neko reče (valjda Volter): Bog da ne postoji trebalo bi ga izmisliti. ;)

P.S. - Jako mi se dopada tema. Evo, upravo sam čitala Freyi šta sam pisala i njoj se svidela tema, kad bude imala vremena odgovoriće.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Black Lady
Mislim da nisam... mozda me bas to drzi u zivotu...
Sada sam tek videla svoj citat... i dalje mislim o tome...
Ka putu sam da prebolim samu sebe...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ovo je divna tema.
Tesko mi bude poneki put kada se prisetim cinjenice da nisam Supreme Kosmicka Instanta, da nisam Dzizis ili ne-znam-vec-ko.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ne bih da ovo pitanje gledam kroz prizmu prepustanja matrici,
pa da to prebolevanje sebe, znaci prihvatanje od vecine zadatih
normi i pravila.. Postoji nota patetike i depresije koje nosi ovo
pitanje, ali mislim da kad se gleda kroz koveksno socivo, moze
se naici na nesto drugo...

... Da li sam prebolela sebe, za mene znaci, da li sam prihvatila
da nisam kao vecina, i da sam postala toga svesna.

Jesam. Svesna sam. To nije neki visi nivo ega, vec samo sam nasla
sebe, posle dugotrajnih i teskih borbi.

Tuga koja promalja nos iz postavljenog pitanja je ono "zasto nisam
kao svi ostali... koliko bi zivot bio laksi..."

Ali ja sam srecna sto nisam kao svi ostali, tako je bilo uvek, samo je
privid bio da sam ista. Sad em nisam deo matrice, em sam sama toga
veoma svesna..

Kad iz kosmicke perspektive pogledate ovu nasu planetu Zemlju, i tih
sest milijardi dusa, sest milijardi prica... zivot koji tece vec hiljadama
godina, koji se razvija i menja, postaje bolji...

.. zapitajte se, da li bi taj zivot ostao da su ljudi uniformisani, jedoobrazni, isti,
ili prosperitet i razvoj citave planete upravo cine osobe koje su drugacije,
koje istrazuju sta se nalazi po coskovima, traze knjige koje su zapale iza
polica biblioteka i koje nisu bestseleri...

U tim knjigama sam nasla recept, suocila se, i prebolela sebe..
Korisnikov avatar
By emo_haos_
vec sam odmakla u procesu preboljavanja sebe.
preboljavajuci sebe sam se pronasla.

:enlightened:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!