Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By greek_lover
Uvek je bolje iseci pre nego kasnije ... u svakom slucaju boli, sto je rekla Dina, kad potrosis vreme i energiju na nekoga ali ... bolje trositi manje nego potrositi vise ...
Korisnikov avatar
By artnow
[quote]Originally posted by Mr Dee
a ovaj... kakvi to prijatelji zabadaju noz u ledja?

oni koji se zovu neprijatelji! .....

Pravi prijatelj nam nikada nece namerno (Boze nedaj) zabiti noz u leda.... A i ako mu se "desi" neki kiks misljenja sam da treba oprostiti, svi smo mi na kraju ljudi.....
Pitanje moze biti i obrnuto. Da li nama prijatelji prastaju i koliko cesto?
Korisnikov avatar
By .L O S T
pa oprostim svima i udjem u fazu da me ne interesuje nista u vezi sa njima.......
i uglavnom se tu zavrsi nase druzenje:testerica:
Korisnikov avatar
By svejedno
Chitam sada svoj post i kapiram da sam bio nejasan.

Hteo sam reci - kod mene, jel, osoba dobije poverenje tek nakon sto je nekoliko puta imala priliku da zabije taj noz.. i nije.

Tada osoba dobije moje poverenje.

Mozda sam previse nepoverljiv, ne znam, ali tako se maksimalno smanjuju sanse da neko izigra moje poverenje.. prosto, ne dobije ga dok se ne uverim da ga zasluzuje.

..

Ako me i tada zajebe.. mogu samo na sebe da se ljutim, sto sam lose procenio, a sto se oprastanja tice licno, ne oprastam takve stvari.
..

Ima ona izreka: 'fool me once - shame on u, fool me twice - shame on me'.
Korisnikov avatar
By olgic
Zavisi o cemu se radi, ali uglavnom oprostim ali jako tesko zaboravljam, da ne kazem ne zaboravljam. Naravno zavisi i o kom prijatelju se radi i ono sto mozda ne bi trebalo da bude tako ali je tako, pre cu neku vecu stvar oprostiti nekom do koga mi je manje stalo nego onome do koga mi je bas stalo i u stanju sam da zvocam i podbadam jako dugooo...
Korisnikov avatar
By Mr. No
Ja smatram da svako treba da dobije drugu priliku, kao sto bih i ja voleo da je dobijem. Zato na kraju uvek oprostim, ali nikad ne zaboravim.
Korisnikov avatar
By Hys.
Sto rece Dina, nisam ja Bog il pop il sta vec da oprastam...
U jednoj situaciji sam presla preko necega preko cega obicno ne prelazim, zbog situacije, osobe i mnogih razloga.
Smetaju mi kupnice i sitnice, do god nesto znace /nisu zajebancija, sala, pijancenje...) ---to sam pricala o prijateljima.
Jos lakse sklanjam drugare kada skapiram da se ne ponasaju kao drugari-posle prvo povredjene sujete/ega, izbrisem ih iz zivota sa pomalo razocaranim uzdahom, ali srecna sto su pokazali svoje namere/lice barem na pocetku.

A da-ono oprastam al ne zaboravljam...pffft...kakva glupost.Cemu akcentiranje na tome da se ne zaboravlja? Samo da bi rekli da nismo stvarno oprostili? Pa jbt, ne patimo od potresa mozga, naravno da se secamo svega, to se podrazumeva :roll:
Ah, mozda se misli -sad sam na oprezu znam sta si mi uradio/la-
Korisnikov avatar
By ljiki
zavisi sta je u pitanju, mada neke stvari ne oprastam... nisam zlopamtilo ... ali desavalo mi se da prekinem svaki kontakt sa ljudima ako ispucaju bonus ... bez obzira koliko mi neko znaci.. jer zasto bi ja cenila nekoga ko ne ceni mene?!
Korisnikov avatar
By switchon1234
Prijateljstva koja imam su se stvarala dugi niz godina. Nijedan od prijatelja me nije "izdao", ali se dosta puta desilo da su me prijatlejice povredile svojom nepažnjom, lenjošću.
Npr. ne seti se da me nazove 3 nedelje a odvojene smo 200km, kada sam na 2 dana kući mrzi je da zbog lošeg vremena dođe da popričamo. Tako da se neka moja prijateljstva trenutno duboko presipituju. Vreme će pokazati da li su greške trenutne ili su hronične.
I da - teško mi je da prekidam prijateljstva, lakše se pomirim sa činjenicom da ne mogu da računam na nekog.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ja sam jaaaaaako vezana za svoje prijatelje i kad se posvadjamo, bilo da sam kriva ili ne, ja cu uvek prva prici i pokusati da sredim stvar...a to ne valja :obesen:

Mislim da, sko su prijatelji pravi, nece biti potrebe da im se bilo sta oprasta jer nas nikada nece izneveriti....Ja tako mislim, ne mora da znaci da je tacno...:skorpija:
By Dragonite
Originally posted by Freya
Prijateljstva koja imam su se stvarala dugi niz godina. Nijedan od prijatelja me nije "izdao", ali se dosta puta desilo da su me prijatlejice povredile svojom nepažnjom, lenjošću.

I da - teško mi je da prekidam prijateljstva, lakše se pomirim sa činjenicom da ne mogu da računam na nekog.
:up: potpisujem

Ja volim te situacije. Onda znam koliko mogu da očekujem od druge osobe.
Korisnikov avatar
By *deni*
Samo optimistično, deco moja i glavu gore !

''
Korisnikov avatar
By olgic
Originally posted by Nanny Ogg

A da-ono oprastam al ne zaboravljam...pffft...kakva glupost.Cemu akcentiranje na tome da se ne zaboravlja? Samo da bi rekli da nismo stvarno oprostili? Pa jbt, ne patimo od potresa mozga, naravno da se secamo svega, to se podrazumeva :roll:
:hail: :hail:
Korisnikov avatar
By lez from bg
Smatram da svako ima pravo na drugu shansu...Prijatelji su nam to,znachi prihvatamo ih sa svim vrlinama i manama i kakvi bismo mi to prijatelji bili ako im ne bismo oprostili.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Nanny Ogg
Sto rece Dina, nisam ja Bog il pop il sta vec da oprastam...
U jednoj situaciji sam presla preko necega preko cega obicno ne prelazim, zbog situacije, osobe i mnogih razloga.
Smetaju mi kupnice i sitnice, do god nesto znace /nisu zajebancija, sala, pijancenje...) ---to sam pricala o prijateljima.
Jos lakse sklanjam drugare kada skapiram da se ne ponasaju kao drugari-posle prvo povredjene sujete/ega, izbrisem ih iz zivota sa pomalo razocaranim uzdahom, ali srecna sto su pokazali svoje namere/lice barem na pocetku.

I ja sad moram da se slozim sa tobom. Bas sam htela da pitam sta to znaci "oprostiti a ne zaboraviti". Ako to znaci "biti na oprezu" je li to onda prijateljstvo? Prijatelji su valjda ljudi prema kojima nismo "na oprezu" (bar tako je kod mene).

Inace, ja ne racunam neke manje situacije, greske koje su ljudske. Recimo ovo sto je Freya navela, neko nevidjanje od strane prijatelja to moze da zaboli ali nije mi razlog da se prijateljstvo prekine. Meni se sa svakom prijateljicom koja se udala i dobila decu desilo da se susreti prorede. Npr. nekad smo se vidjale skoro svaki dan a onda odjednom ne vidimo se po tri meseca i vise. I nemoguce da je bas nedostatak vremena razlog za toliko dug period. Ali odnosi se menjaju a i ljudi... Ali dok god nema neke namerne pakosti, zelje da se naudi, po meni nema razloga za prekid, a ni za neko veliko prastanje i pamcenje, to je sve tok zivota...
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Dragonite
Ja volim te situacije. Onda znam koliko mogu da očekujem od druge osobe.
me agree
Korisnikov avatar
By Mr. No
I najcesce nas povrede prijatelji nego neprijatelji... Neprijatelje drzimo na distanci...
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by lez from bg
Smatram da svako ima pravo na drugu shansu...Prijatelji su nam to,znachi prihvatamo ih sa svim vrlinama i manama i kakvi bismo mi to prijatelji bili ako im ne bismo oprostili.
prijatelji ne izneveruju ... nema tu druge sanse! :tuc:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Mr. No
I najcesce nas povrede prijatelji nego neprijatelji
Pa, neprijatelji ili poznanici ili tako neki me i ne mogu povrediti jer prema njima nemam isti diapazon i intenzitet osecanja kao prema prijateljima

elem...iz iskustva...
druga sanas prijatelju NE,NIKAKO!
Jednom to uradio, i kao, oprostio mu i poceli ponovo da se druzimo, sve lepo kada mi je zaboo noz u ledja na najgori moguci nacin , za vrlo slicnu stvar kao prvi put

Na kraju krajeva...
Kaos to rece VIV...ne oprastam ni sebi, zasto bi drugome?
By Kragi
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Kad i koliko treba oprastati prijateljima? Koliko popravnih treba dati?
Mislim da svako ima pravo na gresku, ali ne i da je ponivi dva puta :)
Po meni je najzeznutije za najbolje prijatelje. Sa njima najstrozije. Oni po meni ne zasluzuju novu sansu- jer se na njih najvise uzdas. A ako te oni sjebu jednom, kad ces im ponovo moci verovati, ono 100% bez suzdrzavanja? Oprastao sam i opet se sve isto zavrsi.
Mislim da u ovom slucaju moras da se zapitas koliko ti gubis a ne samo on, ma koliko da te je sjebao :) Naravno da postoje stvari koje su neoprostive i kod kojih nema kalkulacija, ali je za mene prijateljstvo jedan odnos kojeg se ne treba lako odreci, a neki se mozda na greskama uce pa se stoprocentno poverenje i povrati.
Ako s egreske ponavljaju onda mu definitivno nije stalo ......
A sto se tice usputnih prijatelja- nije mi strasno ako me zajebu, jer mi ne znace toliko, pa ni ne ocekujem neku veliku lojalnost
Ovde je lako biti iskljuciv.
Korisnikov avatar
By Li
Ja imam bas dosta prijatelja, meni je to najvaznija stvar u zivotu. Cuvam prijateljstva jos iz osnovne skole, zatim iz srednje i par njih sa faxa... i stvarno mogu da se pohvalim da imam desetak pravih prijatelja... ali naravno svi smo mi zivi ljudi i oni su gresili povremeno a i ja pa smo eto ipak svi tu... mada ima ljudi kojima neke stvari nisam oprostila a u mojoj su blizini i to mi strasno smeta... Ja sam recimo izgubila jednog najboljeg druga zbog nekih gluposti i dan danas kada se vidimo jedva izustimo po neku rec a tesko i meni i njemu... Nekako me ljudi zgotive... nemam ni 25 godina a vec iza sebe imam 5 kumstva.

:friends: :hail: :klap:
By alexandermagic
Nisam doživio da me prijatelji na bilo koji način iznevjere, pošto su, prije nego što su dobili taj status, prethodno višestruko testirani. Bolje spriječiti nego liječiti, kaj ne? :merlinka:

No, i da mi se to desi nekim čudom, bili bi precrtani zauvijek. Kod mene nema popravnih, jer ih ne očekujem ni za sebe. Jednostavno. :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Opraštam manje više uvek. Jedino je problem ukoliko se pokaže da je zvrčka koja mi je napravljena posledica fundamentalne mane u karakteru. Onda se začudm kako mi je to promaklo i udaljim se od takve osobe.
Ljudi nisu kompjuteri da se uvek ponašaju onako kako nama odgovara ili kako mi hoćemo. Mora da postoji nekakva tolerancija na greške.
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Imam iste prijatelje već decenijama (dve, da ne bude zabune) i uvek su oni ti koji meni nešto praštaju :stoka: :cvece:

Ne zajebem nikad ništa veliko, nešto zaboravim ugl. i sl.

Inače, svađanje sa prijateljima mi je soooo high-school
Korisnikov avatar
By mikeli
Svi smo mi ljudi, jel, i svi gresimo ... Sad, u principu je, kolika je to povreda i kad treba dat oprostaj...
Danas je vreme surovo, pa su i 'nazovi' prijatelji retkost !
Ne kazem, da nemam prijatelja, ali su u mom slucaju, retki ali i iskreni, ostali su davno proslo i ne bitno vreme ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!