Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By deželaš
a tek ovo... :molise:

Удружење Српски сабор „Двери" организовало је промоцију књиге:

„Бог и рокенрол"
О књизи је говорио:

* Монах Арсеније, аутор књиге

Промоција се одржала у четвртак, 25. маја 2006. године, са почетком од 18 сати у Амфитеатру Машинског факултета у Београду.

У организацији Двери, на већ традиционалном „Машинцу – четвртком", одржана је још једна у низу трибина.
У улози госта предавача био је монах из манастира Црна Река, Арсеније, који је представио аутобиографску књигу „Бог и рокенрол", издату са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског др Артемија.
Потресна исповест његовог сопственог духовног посрнућа као и целе тадашње генерације младих, обдарених многобројним уметничким талантима, београдских младића и девојака, трајала је око три сата.
Књига је покренуло дубоко осећање бола због губитка најбољег пријатеља из детињства, Душана Герзића – Гере, који је страдао од хероина.
Монах Арсеније је у пређашњем световном животу био члан рокенрол бенда „Via talas", из кога је настао чувени „Пакет аранжман" (Екатарина Велика, Шарло акробата, ...). У својој књизи он се осврће на њихове животе и несрећне, и, због таквог погубног приступа животу, неизбежне, кончине.
Пут га је навео у чувени Амстердам, касније у Њујорк, у коме је прешао на ЛСД, халуциногену синтетичку дрогу, од чега је доживео најстрашније духовне патње. Богу захваљује што је, за разлику од многих који су због коришћења те супстанце изгубили разум, он прошао без већих и фаталних оштећења. Касније је прешао на хероин.
Живео је у Њујорку, имао је све што се пожелети може: приватан посао, ауто, стан, пријатеље, девојке. Био је на самом животном врху о којем пола света сања и за то једино и живи. Али он је био дубоко несрећан. Размишљао је и о самоубиству.
Пожалио се своме пријатељу Дарку, једином смиреном и мудром човеку кога је познавао, који му је, увидевши у каквом се стању духовне пропасти без Христа његов пријатељ налази, препоручио да прочита књигу '' Религија Његошева '' Светог Владике Николаја. У њој је монах Арсеније први пут срео Онога за чијим је загрљајем одувек, не знајући, и трагао: Господа Исуса Христа. И од тада, од Њега се није одвајао.
Његова порука је да су Православље и рокенрол ипак неспојиви, упркос појединим покушајима оправослављивања рокенрола.

Велико интересовање присутних, младих људи и њихова питања, због чега је ова трибина и трајала дуже него што је уобичајено, говоре да су и данашњим генерацијама потребни одговори али и лична сведочанства и труд да се она на прави начин пренесу.

У Београду,
30. маја 2006.

Информативна служба
Српског сабора Двери

a, šta kažete? :hmm:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Kazem da religija u odredjenim slucajevima moze coveku da pruzi u tom momentu neophodnu utehu pa makar i kroz samo obmanjivanje.

Tajna je da kada se covek uz pomoc religije izvuce iz minus faze uspe da njen uticaj u sopstvenom zivotu svede na odredjenu zdravu meru i da nedozvoli da ga potpuno preuzme!

Ne znam zasto ljudi po tom pitanju idu iz jedne krajnosti u drugu.
Umerenost u svemu je kljuc resenja :pionir:
By aldlfr
ja sam verujuci covek ali mi ovaj mali klip ne smeta,cak sam se slatko nasmejao i ne vidim tu nikakvu provokaciju:wink:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by deželaš
Originally posted by bananica
ja se bojim da je nasa dalja komunikacija na ovu temu nemoguca.

Mozda sam se i zeznuo sto se tice tebe.

:zakljucano: sto se mene tice
:wow:

čekaj, ti se (kao muškarac, i vernik) možeš tranžirati i takvu sliku okačiti na topic Moja fotka, ali je zato problem kad neko snimi feminiziranog Isusa? ako su mi neke stvari okej na sebi i oko mene ali ne i na Isusu, onda bih se stvarno zapitao u šta i kako ja to verujem, da sam vernik...

ako stvarno nemaš problem sa homofobijom, ne vidim ni zašto bi bilo bitno ko igra Isusa.. sve dok nema realno loših posledica po druge, a ovaj klip stvarno nema takvih pretenzija...

i kapiram da najviše smeta to gaženje na kraju, ali opet... Slučaj je uvek neprijatna stvar :alexis:

ali odmah:
ja se bojim da je nasa dalja komunikacija na ovu temu nemoguca.

kontaminacija :)

ne ljuti se bananice... "ne znam šta sam počinila" :)
Vidis, rekao sam da je komunikacija nemoguca, jer ti opet valjas gluposti, i poredis mene i Isusa. Ja ne govorim o cistoj zajebanciji na racun nekog tipa, govorim o izvrgavanju ruglu nekoga ko predstavlja nadu, ljubav, oprostaj... nekoga ko je primio na sebe teret svih ljudskih grijehova, i dao covjecanstvu sansu da zasluzi svoje mjesto u Raju.
*tu opet kazem, niko te ne tjera u to da vjerujes*
Ljudi mu vracaju za to time sto od njega prave glupavi klip, koji (meni) nije nimalo smijesan.
eto, meni to smeta.

ne ljutim se ja na tebe, samo me nervira to sto se pravis lud, i navodno ne kapiras o cemu pricam. Ne trazim da ti sad dijelis moje misljenje, ali sam smatrao da si dovoljno inteligentan da shvatis ZASTO mi je klip odvratan.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by aldlfr
ja sam verujuci covek ali mi ovaj mali klip ne smeta,cak sam se slatko nasmejao i ne vidim tu nikakvu provokaciju:wink:
vi, verujuci ljudi bi trebali da znate da je bajanje i proricanje sudbine, te bavljenje vradzbinama veliki grijeh...
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Lakiboy_ns
Tajna je da kada se covek uz pomoc religije izvuce iz minus faze uspe da njen uticaj u sopstvenom zivotu svede na odredjenu zdravu meru i da nedozvoli da ga potpuno preuzme!

Ne znam zasto ljudi po tom pitanju idu iz jedne krajnosti u drugu.
Umerenost u svemu je kljuc resenja :pionir:
ne može se biti MALO religiozan, laki... :peace:

ili jesi ili nisi, kao u reklami..

(ovo ozbiljno mislim)

Vidis, rekao sam da je komunikacija nemoguca, jer ti opet valjas gluposti, i poredis mene i Isusa. Ja ne govorim o cistoj zajebanciji na racun nekog tipa, govorim o izvrgavanju ruglu nekoga ko predstavlja nadu, ljubav, oprostaj... nekoga ko je primio na sebe teret svih ljudskih grijehova, i dao covjecanstvu sansu da zasluzi svoje mjesto u Raju.
*tu opet kazem, niko te ne tjera u to da vjerujes*
ako se Isus ne tumači bukvalno već kao metafora Dobroga, onda ne vidim zašto bi klip bio odvratan.. klip ne vređa ljudske vrednosti - u pitanju je optimistična (!) nasmejana (!) tetka (a ne bi trebalo da imamo problem sa tim) koju slučajno gazi autobus... opusti se..

Originally posted by aldlfr
vi, verujuci ljudi bi trebali da znate da je bajanje i proricanje sudbine, te bavljenje vradzbinama veliki grijeh...
kao i to da svaki muškarac koji ispolji želju za drugim muškarcem, treba da bude vešan o drvo (Mojsije, Zakoni)
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
nope, Mojsije je napisao da onaj koji se PRODA drugom muskarcu treba biti kamenovan, ako vec citiras...

Zasli smo mi i preduboko u ovu diskusiju, a ja ne bih da zvucim (jer nisam) kao vjerski fanatik. Citirao sam adlflr-a zbog jedne price o bajanju njegovog *navodno* bivseg decka.
ma gluposti - forget it:D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!