Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Dirrty18g
ne secam se da sam bas radio test opste kulture mada smatram da znam dovoljno i previse za svoje godine iz iste, verovali vi to ili ne :P

jeftino prodajem malo samokritike
Korisnikov avatar
By blenta
prljavom tjesh teshko tu robu prodati :vezan:
Korisnikov avatar
By blenta
jok
ni bi mu je mogao uvaliti ni da platish
on je savrshen ;)
ne treba mu samokritika

:sunce:
Korisnikov avatar
By Error
Opsta kultura je moje drugo ime.

ALI!

Jedna snajka iz mog razreda u IV godini gimnazije ne zna KO JE PAPA (po njenom predanju, papa je premijer POLISA Atine), ne zna sta znaci rec "empirijski", misli da je Iranska visorava negde u Juznoj Americi, da su Zlocin i kazna dve knjige, da je Cajkovski napisao operu Pikova dRama... I sve to samo ona....
By Ulix
Slozio bih se da je nivo opste kulture medju populacijom nizak, mereno mojim standardima. Ali, dovraga, ja ne znam sta je "opste", i sta u kulturi ima "opste" a da je dobro. Sta to znaci, opsta kultura?
By Simor
Originally posted by Tristan Adonis
da je Cajkovski napisao operu Pikova dRama...
Obzirom da je u pitanju (psihološka) drama, cura i nije puno pogrešila.

:pivce:
Originally posted by Ulix
Slozio bih se da je nivo opste kulture medju populacijom nizak, mereno mojim standardima. Ali, dovraga, ja ne znam sta je "opste", i sta u kulturi ima "opste" a da je dobro. Sta to znaci, opsta kultura?
Ja to kontam kao opštu informisanost, a u skladu sa kulturnim standardima društva u kome živiš.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Moj stari to definise kao nesto sto svakako znas, ne moras da citas, da se nesto posebno pripremas ako radis test opste kulture, to je nesto sto 'sakupljamo' svakodnevno iz sveta oko sebe, podaci koje znamo, a nismo svesni kada smo ih prvi put culi i naucili. A opet, naravno da ce neko cije je profesionalno usmerenje bolje poznavati svoju oblast (ja biologiju) nego neku drugu. Ali bez obzira na profesionalnu usmerenost, neke stvari su o-p-s-t-e... Kao to da je uredjaj kojim se meri telesna temperatura - toplomer. Kao to da se virusna oboljenja ne lece antibioticima. Da se papir pravi od drveta.
Mada, i procena imanja ili nemanja opste kulture je krajnje subjektivan. Meni je bilo uzasno smesno kada je jedna frizerka rekla da let avionom do Novog Zelanda traje cetiri sata. Neko bi mozda nasao za smesno da ja ne znam principe termodinamike i da ne znam da poredjam srpske istorijske licnosti po hronoloskom redu.
Korisnikov avatar
By Mortis
Opsta kultura kao odrednica vise ne postoji.
U jednim dnevnim novinama ima vise informacija nego sto je prosecan covek saznao za ceo zivot pre oko 100 godina (napomena, prosecan covek je tada bio nepismen.) Odatle, ne postoji skup informacija za koji moze da se ocekuje od opste populacije da zna. Ja se malo zacudim sta moji sagovornici ne znaju, pa se za par minuta desi obratna situacija.
By Ulix
Originally posted by Simor
Ja to kontam kao opštu informisanost, a u skladu sa kulturnim standardima društva u kome živiš.
:giggle:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
:giggle:
:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Originally posted by figurine_humaine
Znanje je greh. I stoga ko neće da zgreši sebi tako šta nikada neće dozvoliti.

Btw, Vatikan? Jel' su to oni koji su, na čelu sa Jovanom Pavlom II, razbili Jugoslaviju i izazvali ratove u istoj?
što li me ovo podseti na Šešelja :bouncy:
Zato ne bi trebala biti istina? Zašto uvijek moramo kasnit za istinom?
Treba gledat zakulisne igre iz 17 stoljeća u filmovima o nekim dvorima al ne i u sadašnjosti?:cekam:
Korisnikov avatar
By m..
Opcha kultura? Well, ja sam od onih koji nisu bash sigurni o kome se prica kad se kaze Dzenifer Aniston, zato znam da predmet zagrajan do 4000 K isijava belu svetlost ili otkud "all your base are belong to us". Jebiga, bed sektori na mozgu. U nekom trenutku se osecam kao enciklopedija trivije, a nekad ideju nemam o cemu to ljudi pricaju, i to apsolutno ne mogu da kontrolisem. Znam da je samo jedan lik imao vise poena na testovima za upis na fax, ali mozda me je tada samo zabolo nesto sto znam... Mada, konstantno zveram u history channel, kapiram da sam dobrano uznapredovala pijuci kafu uz tv.
By SUNNY B
najveci poraz sam dozivela svadjajuci se sa jednim pandurom pre par godina ispred can-cana negde oko pola noci. njegov posao je bio da odrzava red i mir oko kluba ali je on sebi dao za pravo da mi dobaci kako bi nas najradije spalio. e sad sve bi to bilo ok da ja nisam bila pijana a on imao onu tipicnu ruralnu facu sa sirokom glavurdom bez vrata i rumenim obrazima pa sam se i ja drznula da mu odbrusim. rasprava se zahuktavala i na kraju me je dirnuo u - obrazovanje, vaspitanje i roditelje. :prst: e tu sam vec popizdela i - upitala ga da li ga je mozda , onako mi je cisto dunulo da lupim, nekada pozdravio faust.... usledilo je poluironicno pitanje "sto, jel to neki peder ko ti?" :lood:

...ostala sam bez teksta....
Korisnikov avatar
By someone
pa shta si ti ochekivala od jednog policajca? :lol:
By ~ Le Saint X ~
Ja gledam svoju opstu kulturu
tj
odrzavam svoju bastu

tudje me ne zanimaju...
Neka rade na njoj
By Hans
Originally posted by Wilhelmina

Da li vas ponekad iznenadi nedostatak iste?
Kada, recimo, studenti zavrsnih godina bilo kog fakulteta ne znaju ko je Marija Antoaneta ili da je Vatikan drzava.
Jeste li radili testove opste kulture i kakva su pitanja?
Više me apsolutno ništa ne iznenađuje.
Ne bih da se hvalim ali ne kuburim sa opštom kulturom.
Studenti završnih godina jednog humanističkog fakulteta znaju za Stefana Hokinga, Džordža Hegela, potom Dalaj Lamu koja je ženskog roda, a da ne spominjemo pravopis. Ali hej!! U čemu je problem? Pa naši smo! Znamo na šta se mislilo... :smiling:
Sa druge strane, nekako sam mišljenja da je opšta kultura i znati ko je Borat i ko peva našu 'Insomniju' , jer je vrlo diskutabilno da li je suvo gimnazijsko obrazovanje dovoljan lakmus za široku informisanost. Zavisi.
By Speculum Columbae
Tuđa prostota=tuđ problem.

Što će reći - Ne stidim se tuđe prostote i ignorantnosti.
Korisnikov avatar
By Srklet
'all these moments will be lost in time, like tears in rain.' - citiram po sjecanju.

jel to opca kultura?
By Hans
Originally posted by Popeye

'all these moments will be lost in time, like tears in rain.' - citiram po sjecanju.

jel to opca kultura?
Zasigurno znam da je Danteovo raspoloženje :I will by flowers myself savršen primer opšte-opće kulture. :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Meni je losa. Zato sto ono sto me ne interesuje ne umem da upamtim a i ne trudim se.
By Speculum Columbae
To nije opća kultura, već isključivo kauzalitet da samom sebi kupujem cveće, jer neće niko drugi, a i jer je lepo i uveseljava me.
Posebno ujutro, kada ga nađem na ulici, zimi i u jesen.

Da se razumemo, nisam gospođa Dalovej.
By Hans
:lol:
Nisam ni ja Krez i moje se bogatstvo ne ogleda u materijalnim stvarima.
Korisnikov avatar
By Incubus
Može li neko definisati opštu kulturu?
Korisnikov avatar
By nsc
zasto posle svega procitanog imam utisak da polovina diskutanata mesa opstu kulturu, kulturu uopste i opstu informisanost?
By Hans
vukajlija.com? :)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ja nisam radila te testove niti u srednjoj niti na faxu ... bas bi me interesovalao kako izleda i iz kojih oblasti se najvise javljaju pitanja ... znam da sam glupa, ali hocu dokaz.. testovi inteligencije daju neke rezultate kojima i ne verujem :zev2:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!