Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Stepski Vuk
Ja sam osetio mucninu u stomaku oko 03h i morao sam da sednem na ivicu kreveta da se povratim. Ljudi,kao i zivotinje,se uznemire i osete nelagodnost. Neposredno posle toga pocelo je skripanje namestaja i sve u stanu je pocelo da krcka. Znao sam da je u pitanju zemljotres ali me je mrzelo da u 03h trcim niz stepenice na ulicu jer su mi rekli da se stepenice prve ruse prilikom zemljotresa,daleko bilo. Tako da nije najpametnije odmah strcati niz stepenice jer mnogo ljudi gine u panici. Treba ostati miran i stalozen i ne paniciti. Japanci su se vec navikli na potrese i ne panice uopste kada osete pomeranje tla. Cak sam gledao na TV kako pribrani Japanci pokusavaju svojim rukama da zastite skupocene tehnicke uredjaje da ne bi pali na patos i razbili se. Dok se zemlja trese oni spasavaju tehniku! Svaka im cast na pribranosti! :) )
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Pipin
Direktorka Seizmološkog zavoda Slavica Radovanović za B92 je rekla da je moguće da se radi o usamljenom slučaju, ali da zemljotrese te jačine prate manji potresi, koji pokazuju da dolazi do smirivanja tla. Ona dodaje da se na području cele Srbije može očekivati još zemljotresa.
Što volim fizičare!!! :smeh: :smeh: Počne rečenicu sa "usamljenim slučajem" da bi zaključila da se "može očekivati još zemljotresa". :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Pipin
Zemljotres se, najčešće, sastoji od nekoliko potresa - glavni i oni koji ga prate (smirivanje tla). U ovom slušaju je bio samo glavni potres (usamljeni, bez propratnih koji označavaju smirivanje).
Osim na ovom mestu, mogu se očekivati i zemljotresi na području cele zemlje, jer je seizmička aktivnost tla povećana.
Šta je tu bilo teško za shvatiti?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ma samo kad sam video ovaj novi kiwijev avatar nek roka koliko hoce :pop: :smeh:
By superfly
2:04, dakle pre nekih 10 minuta. lokacija sever kosova.

brrrr.... :uplasen:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Izgleda da mi ovde nismo osetili :shrug: ... Kako je tamo bilo????
By superfly
bilo je kratko ali zajebato. probudio sam se.

http://www.seismo.sr.gov.yu/

POSLEDNJI ZEMLJOTRES:

07.12.2006. godine u 02:04 po lokalnom vremenu Mreza seizmoloskih stanica Srbije registrovala je zemljotres ciji je epicentar u blizini mesta Socanica na jugozapadnim padinama Kopaonika, 5km J od Leposavica ili 20km SI od Kosovske Mitrovice. Magnituda zemljotresa iznosila je 3.3 jedinice Rihterove skale a intenzitet je procenjen na IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotres nije mogao da izazove materijalne stete.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
:mazi: nije toliko strasno. Ja do 4 stepena izdrzavam, sve preko toga se userem ko p**** :uplasen:

:lol:
By жњ
ja rodjena i odrasla na jednom od najtrusnijih podrucja balkana. tresli smo se svaki mesec a ziveli na sedmom spratu, tako da sam kao klinka naucena da se upste ne uzbudjujem, ali zato reagujem kao seizmoloski aparat, osetim ga i kad sam napolju :giggle:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by xyz
ja rodjena i odrasla na jednom od najtrusnijih podrucja balkana. tresli smo se svaki mesec a ziveli na sedmom spratu, tako da sam kao klinka naucena da se upste ne uzbudjujem, ali zato reagujem kao seizmoloski aparat, osetim ga i kad sam napolju :giggle:
QQ, ako si s Rudnika da znas da tamo ima i vanzemaljaca, unutra u planini:uplasen:

Ja inace osetim svaki potres (a volim zemljotrese), uz to bio sam budan - nista nisam osetio. Ich.

@Tinkerica - opusti se kad grune, glumi vrata, tamo je najsigurnije i videces koliko ume da bude super:dance:
By superfly
00:21h, dakle pre jednog minuta.
osetio jos netko?

:spooky:
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
A to nije bio autobus u punoj brzini? Meni isto, drmusa se pa se drmusa. Nisi jedini, supermuvo...

Sad mi je palo na pamet: jel neko imao seks za vreme zemljotresa?
By superfly
neka se sad neko javi iz republike srpske ili bugarske, pa da pogadjamo
gde je bio epicentar. :D
By Ахасвер
Добро је, ја помислио да се стресам од милине читајући форум.
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Zonče, ti si oguglao na potrese ispod 3 Rihtera.
Sviđa mi se novi avatar. -bloody-

Aleksandre, pa nije forum tolika milina da podrhtavam.

Nema vesti još- tek sad vidim da je pre neki dan bio neki u CG.
odo da spavam....:budilnik:
Korisnikov avatar
By Zonche!
I meni se svidja tvoj Mr.Pan!

Ajde laku noc...

Ja definitivno ne primecujem svet oko sebe :lood:
By superfly
POSLEDNJI ZEMLJOTRES:

20.04.2007. godine U 00:21 h po lokalnom vremenu Mreza seizmoloskih stanica Srbije registrovala je zemljotres ciji je epicentar bio u regionu planine Kopaonik, 10 km zapadno od Kursumlije odnosno 3.5 km severoistocno od mesta Recica Magnituda zemljotresa iznosila je 3.6 jedinica Rihterove skale. Intezitet zemljotresa je procenjen na V-VI stepena MCS skale. Ovaj zemljotres osetio se na sirem prostoru Srbije. Ovakvi potresi ne izazivaju materijalne stete na solidno gradjenim objektima.

http://www.seismo.sr.gov.yu/
By superfly
jutros u 9:46. odvratno.

jel ga osetio još neko? da pokušamo proceniti epicentar pre zvaničnih saopštenja. :D
Korisnikov avatar
By Berserker
На горе поменутом сајту, земљотрес је био јачине 2.3 Рихтерове, Зубин Поток, 10 км северозападно од Кос. Митровице...

Како си то мајке ти осетио?
By Paranoid Androgynoid
ma to su se komsije opet sigrale rata :lol:

ja nisam nista osetila iako sam blize (valjda :nesiguran: ).. spavala ko zaklana.
a i to je mala jacina da bi se osetila dalje od zub'nog potoka.
By superfly
Originally posted by DooFFKe
На горе поменутом сајту, земљотрес је био јачине 2.3 Рихтерове, Зубин Поток, 10 км северозападно од Кос. Митровице...

Како си то мајке ти осетио?
:smeh: ne verujem!!!
još će biti da je epicentar bio ispod kuće!

"14. октобра у 09 часова и 47 минута регистрован је земљотрес у региону Зубиног Потока, 15км СЗ од Косовске Митровице.Магнитуда је износила 2.3 јединице Рихтерове скале а интензитет земљотреса је процењен на III-IV степена МСК-64 („Меркалијеве“) скале. Потрес овог интензитета не изазива оштећења на објектима."
Korisnikov avatar
By m..
Jbt superfly je princeza na zrnu grashka. Ja ne bih osetila ni nesto znatno jace, iz prostog razloga sto sam zivela na Vracaru, tacno iznad trase 'metroa', pa bih imala mini zemljotrese svaki put kad bi to protutnjalo ispod i oguglala na kraju. Da bih uopste zamjetila, treba da zatrese malo i da ljulja lustere i uznemiri mi macku.
By superfly
Originally posted by m..
pa bih imala mini zemljotrese svaki put kad bi to protutnjalo ispod i oguglala na kraju. Da bih uopste zamjetila, treba da zatrese malo i da ljulja lustere i uznemiri mi macku.
a jack daniels? jel stradala neka flaša? :merlinka:
Korisnikov avatar
By m..
Jok, ne drzim to kod kuce. Ne pijem kuci, po danu ili sama i ne pijem limun votku nikada.
Dakle Jack Daniels ceka u kaficu ili klubu.
Korisnikov avatar
By SabotagE
Ja sam osetila kako mi se ceo krevet ljulja,onda je dosao burazer iz druge sobe i rekao da nam se lusteri i dalje ljuljaju.
Plasite li se zemljotresa?
By superfly
uhh, ovo znači nije lokalnog karaktera!!!

plašim se, da.
Korisnikov avatar
By SabotagE
Dugo nisam osetila zemljotres.Prvo sam pomislila da je od ovog uzasnog vetra,jer sam dosta visoko.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!