Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By gorilica
Sasvim pouzdano: OVAN - VODOLIJA
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by farsa
draga,21.3. je ovan.
Honey, ne mora da znači...

Proveri malo na netu (kad se već praviš pametan/pametna)... 21.3.1959. je prošao u znaku Riba...

Zato moja mama i jeste mislila (kao i svaki laik) da je Ovan, a onda, pošto joj je profesionalno urađen natalni horoskop, otkrili smo da je ustvari Riba.
Korisnikov avatar
By Kupper
Cekaj bigirl, znam da mi je keva u znaku ovna jer joj je profi, bog da joj dusu prosti, Milja Vujanovic uradila sve. Sad znaci moze da se desi da budes rodjen 21. marta ali opet od necega zavisi da li si riba ili ovan?

Svejedno??? Pomoc!
Korisnikov avatar
By bigirl
Da. Jednostavno... Ponekad Sunce ostane duže u nekom znaku (mrzi me, stvarno me mrzi da detaljno objašnjavam kako do te pojave dođe), a ponekad kraće.

Zato ne treba verovati onim datumima u laičkim horoskopima koje imaju svake novine. Vrlo je bitno da ljudi koji su rođeni onog datuma kada bi "zvanično" znak trebao da se promeni (tzv. "cusp" na engleskom...) provere tačan znak uz pomoć nekog astro programa ili kod astrologa...
Korisnikov avatar
By svejedno
Zavisi od toga da li je sunce vec zaslo iz sazvezdja riba u sazvezdje ovna, a taj prelazak sa, dakle 29-og stepena riba na 0-ti stepen ovna se desava u odredjenom trenutku tokom 21. marta.

Npr, taj prelazak moze da se desi tacno u 10:23 AM, 21. marta, kapiras.

Dakle, to je pitanje polozaja sunca, a taj dan se naziva prelazni dan. Ima jos nekoliko naziva.

Ima ovde ljudi koji o tome znaju mnogo vise od mene.
Korisnikov avatar
By bigirl
Što se podznaka tiče... Tu ima jedna catch 22, a tiče se ljudi rođenih u leto. Međutim, idem sad da kuliram malo van kompa, pa o tome pišem tumarov.
Korisnikov avatar
By svejedno
Eto, bigirl je pisala u isto vreme kad i ja.

Da, na engleskom se zove Cusp, i ko je rodjen na cusp, samo po odradjenoj natalnoj moze da sazna koji je znak, ako ga interesuje, naravno.

Ali u principu, Sunce predje iz jednog u drugo sazvezdje (iz jednog u drugi znak) tokom prvog dela dana, ali ne uvek.
Korisnikov avatar
By svejedno
Taj catch 22 je to sto se letnje vreme racuna od 1983., ja mislim od '83., odnosno leti se sat pomera od tada, pa to mora da se uzme u obzir.

Nije to nista specijalno.

Ako si na to mislila, bigirl?
Korisnikov avatar
By bigirl
Pa jeste catch 22!
Vidiš, pojava da Sunce izlazi ranije, dan traje duže i sl. postojala je i pre nego što je zakonski uvedeno "letnje računanje vremena", zar ne?
E pa...
Šta raditi sa ljudima koji su rođeni pre 1983? Da li oduzimati tih sat vremena ili ne? To mene "jebe". Astrolozi sa kojima sam diskutovala o tome imaju totalno različita mišljenja: neki oduzimaju, neki ne...
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa ne oduzimati, naravno.

Ako se sat nije pomerao, onda nema potrebe oduzimati.

Sat se pomera od '83. od tada se i oduzima.

Sta te tu toliko buni?
Korisnikov avatar
By svejedno
I te ljude sa kojima si pricala, ne kapiram, to je samo satnica i nista vise.

I pocinje od '83. Od tada se sat dodaje, od tada se to uzima u obzir.
Korisnikov avatar
By bigirl
Vidiš, ti kažeš da ne treba, ja mislim da treba, jedna prof. astr. koja je radila nk mojoj drugarici kaže da treba... The thing is, ta moja drugarica više potpada pod Ovan nego Bik podznak, kao i još neke koje su rođene na leto, a pre 1983... Zbog toga me to buni.
Korisnikov avatar
By svejedno
To moze da se poveze sa vedskom astrologijom, ali otome bi sada mogli da pisemo veliki off, a neko je vec ponesto i izneo.

Da te ne bunim, ako te to interesuje idi na aryabhatt.com.

Ali ovo sto govoris, ne kapiram, jer bi u tom slucaju od '83. trebalo oduzimati dva sata, jer je od tada u satnici u svakom slucaju dodat sat - koji pre te godine jednostavno nije dodavan?

Mislim, u pitanju je prosta matematika i okretanje kazaljke, nista vise.

Prvi put cujem sada da neko oduzima sat i pre '83.
Korisnikov avatar
By bigirl
Isto tako... Pročitala sam u jednoj astro knjizi da određivanje podznaka nije baš tako jednostavno kako nam se čini. Da npr. postoje ljudi kod kojih osobine uopšte ne odgovaraju podznaku koji odgovara trenutku rođenja, već jednom od ona dva "pored"... Što se, recimo, može pripisati kao greška babice ili lekara koji je uneo pogrešno vreme u papire ("sat vremena ranije, sat vremena kasnije... pih...").
Korisnikov avatar
By svejedno
Ima ljudi sa jace aspektovanim i slabije aspektovanim podznakom.. meni je npr, podznak pod velikim uplivom konjukcije sa marsom & trigonom sa mesecom u ribama, i mozda daje veci prolaz tom mesecu, posto mi je podznak rak, jel, u skoro savrsenom trigonu sa tim svojim mesecom.

Aspekti su u pitanju.

Bar ja tako mislim.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Jeste, piše zona 1. Moguće je da onaj prvi put nisam stavio. Nego me ubiše silne planete u rakovima i ribama. Često se osećam rastrzan između ove vazdušno/vatrene i one vodene melanholične polovine...
Voda gasi vatru... Ali nije lose to rastrzanje na neki nacin, iz toga ce ipak proizaci nesto... Kod mene su planete pretezno u vazdusnim znacima i manje u zemljanim... Kad sam bila mladja bas sam bila srecna sto sam tako vazdusasta a sad bogami... rado bih da mi ta zemlja radi malo vise da ne bude prinudno padanje sa oblaka :wink:
Korisnikov avatar
By Herald
21.03.1959 je po zapadnom ovan, po jyotish-u riba tako da ovan ne moze nikako biti vec riba. A pritom nisam uzimao u obzir 13 znak= zmijonosu.

Ako se uzme u obzir ofikus po zapadnoj je riba a po jyotish-u je vodolija. Tako da je Vodolija zapravo.
Korisnikov avatar
By bigirl
Zbg, 21.3.1959. je Riba. Nećemo sad uvoditi i druge sisteme u igru (jer će ovi koje astrologija i ne zanima toliko ili im je prekomplikovana, da padnu u nesvest).
Korisnikov avatar
By Herald
Zmijonosa ili ofikus je 13-i znak zodijaka( od 7 stepeni Strelca do 25 stepeni Strelca)
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by crawen
Shkorpion - Vodolija!

same here
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by smera
Zmijonosa ili ofikus je 13-i znak zodijaka( od 7 stepeni Strelca do 25 stepeni Strelca)
Zašto li se zove ofikus kada bi zmijonoša bilo ofioferus?
tj sigurno treba ofiO a ne ofi u prefiksima za zmiju.
Korisnikov avatar
By m..
Ovan - riba... To se tako vidi kad se zatelebam, da nije bilo razloga da sumnjam uopste.
By жњ
Riba, podznak devica

mada ja u nista to ionako ni ne verujem :gatara:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by jukie
Originally posted by smera
Zašto li se zove ofikus kada bi zmijonoša bilo ofioferus?
tj sigurno treba ofiO a ne ofi u prefiksima za zmiju.
Ofikus, Ofioferus, osteoporoza...
Korisnikov avatar
By Herald
Ofikus je po Vuku a pise se OPHIUCHUS. Za osteoporozu se ne slazem!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!