Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa ja generalno izbegavam meso, vrlo sam probirljiv po tom pitanju, pa zato životinjsku hranu nisam probao, ali ne verujem da je štetna po zdravlje. Možda je manje hranljive vrednosti /jer se formulacija prilagođava životinjama a ne ljudima/, ali i za proizvode namenjene životinjama važe vrlo strogi propisi o higijenskoj ispravnosti /ovo ne podrazumeva samo bakterije već i hemijsku ispravnost - konzervansi, pesticidi itd./.
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by amnesia
Originally posted by gari
Soja ima više proteina nego meso i zdravija je za ishranu.

i prokancerogena :sigh:
Da, ali samo ona koja je genetski modifikovana.

:kafa: :novinar: :peva:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
E sad ste me zaintirgirali, idem da apim mom macku malo vecere :zavera:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by AngraMaina
jukie ti si od onih sto ne veruju u salame & virsle jel da?
Pa salame su mi skupe... i jednom sam našao badrljicu belog pera dugačku oko 3 cm a par puta nešto za šta nisam bio siguran da li je vrh mesarevog prsta ili nije... ali jedem paštete u velikim količinama jer su mi zubi u slabom stanju... paštete su toliko sitno samlevene da se baš ništa ne razaznaje... najviše volim guščju paštetu jer ima vrlo pikantan ukus. U sastav joj ulazi "guščji mom" kao prva stavka na spisku sastojaka (ono što je prvo na spisku, toga ima najviše unutra) šta god da je to, ali pošto ga na internetu nema, verujem da se radi o samlevenim crevima u kojima se i dalje nalazi ono što su guske pojele... a kada se jede šumska šljuka onda se neoprana creva sitno naseckaju i proprže i služe kao delikates, pa onda ne mogu da se bunim ako se to isto nalazi i u guščijoj pašteti, šta ću...

Evo da još jednom citiram garija:
A to što Jukie kaže, sve što je samleveno i ne može da se prepozna šta je /paštete, salame, kobasice/ tu se melje ama baš sve što ostane od životinje. Bukvalno sve, jer Fabrike mesa i mesnih prerađevina ništa ne bacaju:ni krv, ni iznutrice, ni kože, ni hrskavice, ni organe
Korisnikov avatar
By taurus
u salami dobijete stvari tipa, mleveno debelo crevo svinje ili pak mlevenu kravlju pichku..

bon apetite :evilkiss:
:smeh: Koliko li kobaja ispadne od jedne kravlje picke bas me zanima.?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by taurus
u salami dobijete stvari tipa, mleveno debelo crevo svinje ili pak mlevenu kravlju pichku..

Pa nek` Mr. ja opet kaze kako vise voli kobaje nego picu :lol:
Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by Delete

Interna posalica ali :smeh: kada bi mu ova pica ispala slomila bi mu nogu :smeh:
Korisnikov avatar
By gari
Od kravlje p....čke se ne prave kobaje, nego od prepariranog creva /svinjskog obično/ a neki put se umesto pravih creva koristi celofan /za viršle/ pa kad skuvate viršle i pokušate da ih oljuštite sa celofanom vam ode i pola viršle /pošto se meso viršle lepi za celofan/. Ququ...Jadne životinje ćime ih hranimo a jadni smo i mi što ih jedemo. Apelujem na neko Društvo da zaštiti životinje od LJUDI.

:oklagija: :cobanica: :evil:
Korisnikov avatar
By taurus
...i ja apelujem,nego da bacimo mi tu tvoju ovcicu na zar,siti cemo bolje misliti i nesto smisliti :smeh:
Korisnikov avatar
By gari
Ne dam ovčicu /ni creva/. Jedi modifikovanu soju i pij "Slinavko".

:njami: :mljac: :komp:
By mangas
ne, vishe volim zhivotinje. :sekirica:
Korisnikov avatar
By Hybrid
Ne, nisam probao psecu, i hranu za macke.. :saint2:
Korisnikov avatar
By unic0rn
sem ljudske, nijednu drugu
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by Delete

Interna posalica ali :smeh: kada bi mu ova pica ispala slomila bi mu nogu :smeh:
:avalon:
Korisnikov avatar
By svejedno
Davno, kao klinac, probao sam hranu za macke.

Nije mi se svidela, pa moja macka sada jede samo ono sto i mi.

Salim se, ima i hranu za macke, ali dosta jede i sa stola, bukvalno.
Korisnikov avatar
By blenta
uh naravno
probao sam krekere za pse
granule za mace
a kad sam bio klinac dobijao sam batine redovno jer sam hasao na kile onog zrnevlja za papagaje pa onda nisam hteo da rucham :giggle:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by mladunac
a kad sam bio klinac dobijao sam batine redovno jer sam hasao na kile onog zrnevlja za papagaje pa onda nisam hteo da rucham :giggle:
E dobro si me podsetio... jedna koleginica studentkinja je nosila za užinu neku mešavinu zrnevlja i grickala. Nešto od toga je bio suncokret i slično, ali bio je i neki čudni komadić za koga se ispostavilo da je parče ljuske od jabuke. Ona je mislila da je to uključeno zato što se ispod ljuske nalazi najviše vitamina. Posle sam čitao o istoj takvoj mešavini koja se koristi za zimsko dopunjavanje hranilica za ptice... (izgleda da kosovi jedu jabuke i njihove ljuske)
Korisnikov avatar
By gari
Zobao još nisam /ima se vremena doći će i to na red/. Ali, nekako ne volim kada su životinje u nekom kavezu zatvorene. Uvek mi bude žao oni životinja u ZOO vrtu koje su onako celoga života zatvorene. Sećam se jednog medveda koji je zatvoren u beogradskom ZOO vrtu onako do zidina i koji je stajao u mestu i ljuljao se neprestano sa noge na nogu. Valjda je poludeo onako zatvoren.

:piggy: :jezik: :hiphip:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by gari
Uvek mi bude žao oni životinja
Gari! Gramatika i pravopis! Nemoj nepravilno da pišeš pred decom!

A što se tiče beo zoo vrta i Bojovića, tu se razne priče raspredaju tj svako zna neku drugu horor priču o nehumanom ponašanju prema životinjama, švercu naveliko, nepoštovanju nikakvih propisa... međed ga izeo...
Korisnikov avatar
By gari
Ja sam iz kraja:gi-gića, ga-gića, gu-gića /GI, GU, GA/. Šalim se, greška je u mom prebrzoma lupanju po tastaturi. Inače, u vezi držanja životinja u kavezima do kraja života da bi neko "uživao" kako one izgledaju je toliko surovo, još malo kao borbe gladijatora u rimskoj Areni. Ponekada mi dođe da stavim nekog u kavez i da ga ostavim tako jedno mesec dana da mu posetioci bacaju kikiriki-tek da vidi kako je to, kakav je osećaj. I da proba malo hramu za životinje...

:puzzle: :putnik: :temperatura:
Korisnikov avatar
By svejedno
Napololju su to ipak resili malo bolje.

Mislim, kod nas polarnim medvedima, npr, ne podesavaju cak ni temperaturu, kamoli okolinu.

Strani ZOO vrtovi imitiraju skoro savrseno prirodnu okolinu utamnicene zivotinje, tako da je tamo ipak malo manje surovo.

A ovo nase je strasno, slazem se.
Korisnikov avatar
By gari
Ipak ja bih ukinuo sve te tamnice za životinje gde ljudi dolaze da ih gledaju u onoj neprirodnoj sredini. Ma koliko se sredina uređivala da "liči" na njihovu prirodnu okolinu ipak životinje ne mogu da se kreću, ponašaju prirodno. Zar se ne mogu gledati filmovi snimljeni sa tim životinjama u prirodi i ne mogu li se tako bolje upoznati te životinje nego onako jadne, deprimirane...Ja sam video jadnu lamu u beogradskom ZOO vrtu kako plače. Ljudi zaboravljaju da životinje imaju emocije koje su ponekada jače od ljudskih /pas više voli svog gospodara nego sebe i žrtvovaće svoj život da bi zaštitio gospodara od opasnosti. Ima li veće ljubavi od te/.

:cita: :pinknaocari: :tange:
Korisnikov avatar
By jukie
Doduše neki zoološki vrtovi u svetu i reintrodukuju životinje nazad u divljinu, inače sada ne bi bilo bizona i prževaljskijevih konja u prirodi; tj služe kao svojevrsne bolnice za vrstu. S druge strane mislim da je bolje da životinja sedi u tom dobro opremljenom zoovrtu nego da je lovokradice svaki dan jure sa puškama po šumi, npr kod nosoroga.
Korisnikov avatar
By gari
E pa za te lovce i lovokradice /a za mene su oni ista banda/ bih uveo ZAKON. Mogu da pokušaju da se bave lovom ali bez sve one artiljerije koju nose sa sobom. Da bi ulovili neku jadnu jarebicu ili fazana, vode čopore pasa, naoružani au bolje nego komandosi, ispucaju po 100 patrona za jednu jarebicu i onda sednu i prožderu kobasice, pršute i rakiju i pivo i vraćaju se onako sve "hapy" dok im na kaišu visi plen neka jadna životinjka.

E pa, ja bih njima lepo zabranio da nose vatreno oružje, jedino bih im dozvolio neke motke, pa neka sa tim idu u lov na lavove, jaguare, tigrove da vidim kolko ih je majka rodila junaka. Lako je topom gađati buvu, da vidimo kako bi bez artiljerije prošli? Uh, ala bi bilo bežanije...Da mi je to da vidim.

:shocked: :peace: :zen:
Korisnikov avatar
By svejedno
A kako bi to zabranio lovokradicama, molim te?

Pa oni i rade to sto je zakonom zabranjeno.
Korisnikov avatar
By gari
Za lovokradice bih uveo drakonske kazne, prvo bih im oduzimao oružje, drugo naplaćivao bih im visoke novčane kazne i treće u svakom gradu bih na trgove postavio one "stubove srama" gde se onako kroz neke otvore provuče glava i ruke pa se to zatvori a stanovništvo ga gađa trulim povrćem i voćem.

:crveni: :gatara: :peva:
Korisnikov avatar
By jukie
Pa eto ti novi zakon o lovstvu kojim se dozvoljava lov vrsta koje su godinama bile zaštićene, a neke od njih su i prirodne retkosti naše zemlje. I onda mogu lovci sasvim legalno da rade šta hoće
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!