Originally posted by Dina
Moracu da smislim neki nacin poput tebe...
Ma slobodno koristi moj izum... doduše sad mi pada na pamet da je moj metod ocenjivanja preterano komplikovan jer ih upoređujem jedne sa drugima i tako im podelim 5,4,3,2,1, pa sledeća grupa po pet isto tako, do kraja spiska, a sutra ih prvo složim (opcija Sort) po broju poena koji su juče dobili (npr prvo stoji 555555 pa 44444 itd) pa tek onda delim poene, tako da je manja verovatnoća da ću stalno da uporedjujem dve iste knjige... ako na ovaj ekstra komplikovan način neka određena knjiga ipak bude na vrhu, znači da je stvarno želim više od svake druge.
Nažalost neke knjige nikad neće stići do vrha... ima u Platou jedna knjiga o tigrovima koja košta tipa 2800 dinara... e pa za tolicku knjigu nikad neću dati te pare ako bih za istu cenu mogao da dobijem Dorling Kindersley izdanje Animal (onu debelu enciklopediju sa pumom na naslovnoj strani) - nije da imam pare i za Animal ali ako dobijem pare ona definitivno prva stiže u kuću.
A ima par knjiga koje jesam odmah kupio a nisam se pokajao, npr. enciklopedija hrane i enciklopedija voća, povrća i herbs-a, koje su baš tada koštale tipa 1800 dinara a trebalo bi npr 2800. Međutim, one su svojim dolaskom na kućnu policu istisnule sa spiska desetak manjih knjiga koje se bave pojedinačnim aspektima, i plus su imale odgovarajući nivo teksta (i kvantitativno i kvalitativno).