Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Oziris
To mi je stvarno najmanji problem... U finansijsko stanje svojih prijatelja imam uvid taman toliko da ne stvorim nikada po njih neprijatnu situaciju.
Korisnikov avatar
By gari
A kakva li je tek situacija kad doðete u nepriliku i tražite od prijatelja novac? Pokaže li se tada ko vam je prijatelj a ko nije? Što kažu-u dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci. Ili-prijatelj se u nevolji poznaje.

:saint: :evilgrin: :nesiguran:
Korisnikov avatar
By HARP
Novac menja ljude.... e sad, kakvi su to ljudi koji su podlozni promeni zbog novca
Koje su u stvari prave vrednosti?
Korisnikov avatar
By gari
Daj ?oveku novac ili vlast da vidiš kakav je. Sto puta sam se uverio da ?im se novac umeša tu prijateljstvo prestaje.

:obraz: :shok: :mag:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by AngraMaina
Nisu, ima ih u svim kategorijama, od trulih bogataša do financially challenged. I sviða mi se što je tako.
Isti slu?aj je i kod mene, bitno je samo kakav je neko, a ne šta je, koliko ima para i sl. :grouphug:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by gari
A kakva li je tek situacija kad doðete u nepriliku i tražite od prijatelja novac? Pokaže li se tada ko vam je prijatelj a ko nije? Što kažu-u dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci. Ili-prijatelj se u nevolji poznaje.

:saint: :evilgrin: :nesiguran:
Postoji medjutim i ono - pozajmi mu da ucinis neprijatelja od njega. :wink2: Zavisi kakva je neprilika i zasto je doslo do nje... Ukoliko je neka visa sila - rat, poplava, iznenadna smrt - ljudski je pomoci. Ali ako se radi o nekom "Peri Zderi" koji zivi preko svojih mogucnosti pa zbog toga dolazi u neprilike nisam bas sigurna da je "zadatak" prijatelja da mu pomognu. Mozda su pre prijatelji ako mu nadju neki posao :D
Korisnikov avatar
By gari
U principu prijateljima ne pozajmljujem novac jer sam se sto puta uverio da to vodi direktno u sukob i prestanak prijateljstva. Ili kasni sa vra?anjem, ili uopšte ne vrati nego se pravi lud.

:) :rida: :shok2:
Korisnikov avatar
By Kupper
U principu prijateljima ne pozajmljujem novac jer sam se sto puta uverio da to vodi direktno u sukob i prestanak prijateljstva.
Ili dosad nisi imao prave prijatelje?

Btw, moj odgovor na temu (temu???) je isti kao kod vecine - niti pitam, niti me zanima.
Korisnikov avatar
By gari
Eh-nisam imao prijatelje? Mislio sam da ih imam, ali se pokazalo da sam mnogo naivan. Da li u Srbiji treba biti ovca da bi imao prijatelje?

:pas: :hvala: :cekam:
Korisnikov avatar
By gari
Novac kvari ljude. Mnogo novca mnogo kvari...Dakle, bogati su pokvareni.

:hail2: :dvaprsta: :ccn:
By Pending-For-A-Bending
Novac kvari ljude. Mnogo novca mnogo kvari...Dakle, bogati su pokvareni.

:hail2: :dvaprsta: :ccn:
Iako cu sad ispasti teski snob.... Mislim da to govore samo siromasni ljudi (U psihologiji se to zove "Kiselo grozdje").
Korisnikov avatar
By gari
Pa da-novac izaziva zavist siromašnih, dakle-siromašni mrze bogate a bogati mrze siromašne što ho?e da im otmu novac. Also- novac izaziva mržnju, dakle novac je loš.

:goran: :bljak: :indijanac:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ljudi su losi. Nije novac los.

Razne stvari izazivaju mrznju, jer je mrznja u ljudima. Boja koze, npr. Sexualna orijentacija.

Ljudi su losi.

Ali slazem se da u prijateljstvo nikada ne treba mesati novac.
Posao je posao, i tu prijateljstvo prestaje. UVEK.
Korisnikov avatar
By gari
Pa jeste, ali novac nije izmislio Bog nego ljudi /opsednuti/. Za gomilu šarenih papiri?a padaju glave na sve strane. Smešna stvar. Ja bih novac ukinuo i uveo naturalnu razmenu-ti meni ovcu ja tebi ovna...He, he...

:spin: :pucaodsmeha: :ccn:
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa bi opet zavidio onome sa vise ovaca.
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by svejedno
Pa bi opet zavidio onome sa vise ovaca.
A nema više ovaca, komunisti?ki princip-jedan ?ovek, jedna ovca.

:iskolacen: :kafa: :lood:
Korisnikov avatar
By svejedno
Upravo u nekom anti-komunistickom filmu koji sam gledao, radi se o tome kako jedan chovek zavidi drugom zato sto ima devojku koju obojica zele.
Film je odlicnho ilustrovao da razlike uvek postoje. I povod za zavist i mrznju.
Ali ovo je vec off..
Korisnikov avatar
By gari
Zna?i ne radi se samo o kvantitetu nego i o kvalitetu predmeta zavisti?

:chestram: :setnja: :happysmoke:
Korisnikov avatar
By svejedno
Radi se o zelji za predmetom zavisti.
Neko nema novca pa ne zavidi.
Korisnikov avatar
By gari
Retko ko nema novac ne zavidi onima koji ga imaju. I ne samo kada se radi o novcu-kola, ode?a, ku?e, odmori, putovanja...Sve je predmet zavisti i tu prijateljstvo više nema šta da traži. Ipak mislim da prijateljstvo može da opstane samo meðu ravnima. Para na paru ide a vaška na vašku.

:sniff: :volinevoli: :kopanos:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ne slazem se.
Ili se slazem u jednom - medju prilicno ravnima duhom.

I tu se vracamo na pitanje s kim ili gde?

Slichni su oni kojima je bitnije gde.
Slichni su i oni kojima je bitnije s kim.
Korisnikov avatar
By Tot
Ne zavirujem ljudima u novcanik i ocekujem isto od drugih. Nazalost stvarnost je takva da se svodi na "sto vise igara" u slobodnom vremenu. Zasto utrosite ono nekoliko sati koje su vam na raspolaganju posle posla? Da bi se negde "proveli". Zabava iziskuje novac. Lose je kad ste takve psihicke konstitucije da vam je potrebno mnogo amneziranja zadovoljstvima, ne podnosite samocu, jurite za "prijateljima" a ne mozete sebi priustiti njihovo drustvo ako nemate novca.

No cim prije ustanovite da se izvesne stvari ne mogu kupiti biti cete racionalniji sa onim sto imate. Trezno razmislite koje su vase potrebe. Pokusajte napraviti ravnotezu izmedju zelja i mogucnosti.

Ja ne mogu biti potkupljen bogatim ljudima. Isuvise sam sofisticiran da bi sva zvaka oko izlaska pala u vodu nakon nekoliko razmenjenih recenica sa glupim ili sujetnim osobama. Bitno je koliko se neka osoba s vama poklapa psihicki ili dusevno. Similis simili gaudet. Ukoliko nema nekog stvarnog preseka ono sto je dekor, pozadina postaje sustinsko: utuckujete vreme novcem u kojekakvim skupim mestima, provodima, vodite isprazne razgovore....Kojim novcem cete otkloniti nepodnosljivi osecaj samoce koji se povecava time sto ste se isuvise navukli na isprazni osecaj zadovoljstva? Do nove amnezije.

Moj krug prijatelja je uzak i tu se ovakvo pitanje ne postavlja niti su eventualni finansijski problemi neresivi. Krug formalnih poznanika je siri i s njima kontaktiram kao sto dobar sekretar raspolaze vremensko-materijalnim uslovima: stavljeni su na neko cekanje, u adekvatno vreme, cekaju na listi ispunjavanja mojih formalno socijalnih obaveza, prilagodjeni mom konformizmu, odlozeni ako treba, na vrlo niskoj stavki mog budzeta. Ne poklanjati odvec paznje pogresnim ljudima- imam dovoljno iskustva da sam usvojio tu maksimu, a uloziti napor da se materijalni problem resi kada su u pitanju ljudi do kojih vam je stalo.

:sesir:
Korisnikov avatar
By gari
Pitanje je sad-da li više volite prijatelje koji IMAJU novac ili one koji ga NEMAJU? Mislim, bez preteranog filozofiranja i laganja-svi više vole one koji imaju novac, jer pored novca ide i provod, kafi?i, iksi?i itd.

:djavo: :njuska: :snob:
Korisnikov avatar
By gari
Pa, rekoh ja-svi vole pare....Mani, mani, mani...Para okre?e svet.

:jutro: :novine: :comingout:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Tot
Isuvise sam sofisticiran.....
:shliht: Fee-no-me-nal-no.
Korisnikov avatar
By Tot
:temperatura: :wow: :down:

Sto se ostalog tice, lepo vas je imati drustvo moje slatko pod skupnim nazivom jebo- bi- se- za- tri- bele- parice na velikom odstojanju.

Ostanite iskreni :lol:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Tot
:temperatura: :wow: :down:

Sto se ostalog tice, lepo vas je imati drustvo moje slatko pod skupnim nazivom jebo- bi- se- za- tri- bele- parice na velikom odstojanju.

Ostanite iskreni :lol:
Lepo je biti iskren. Eh-baš za tri bele parice? Neki bi se jebali i besplatno ali nemaju sa kim. Dakle, zaklju?ak je-svi vole bogate prijatelje a ne jebu ni za tri bele parice-siromaške.

:pas: :cvetduga: :zvezda:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!