- 16 Dec 2005, 17:52
Uzvišene ideje nisu leve; one su prave; one ideje koje nose u sebi jednu stvarnost za kojom težimo svi kao ljudi koji u osnovi podnose istu bol egzistencije.
U tom smislu tražim bliskost u tuðim stavovima bez lepljenja etiketa: levo i desno.
Originally posted by SimorDa potpuno se slažem sa tobom i onda ?u ja re?i da se levi i desni totalitarci suštinski ne razlikuju i da je u osnovi i jednih i drugih samoživost i okrenutost vlastitim interesima te da preispitivanje sveta po?inje od preispitivanja sebe samog. Ali onda ?u biti optužen za moralizam(benigni ili maligni)...nek ide sve u bestraga...Originally posted by TotMozda zato sto im je blizi komunisticki totalitarizam od ideja slobode i solidarnosti (oh, pa ovo su leve ideje!). Kao nekim nasim crkvenim velikodostojnicima - totalitarizam, samo sa drugim predznakom.
Podjednako mi je strano populisti?ki naivno umovanje koji stremi da preobrati široke mase (o Bože zašto levi?ari to stalno rade).
Uzvišene ideje nisu leve; one su prave; one ideje koje nose u sebi jednu stvarnost za kojom težimo svi kao ljudi koji u osnovi podnose istu bol egzistencije.
U tom smislu tražim bliskost u tuðim stavovima bez lepljenja etiketa: levo i desno.
Originally posted by KupperIako je ovo virtuelno mesto poznato ti je kako može biti neprijatno te da smo meðusobno se slagaju?i ?esto jedan drugom pomogli. Niko od nas nije mazohista, prija nam prijateljsko slaganje. Dakle klan u tom smislu a ne sa bilo kakvom težnjom neptrijateljstva prema ljudima koji druga?ije misle. Bar ti mi nisi nikada takvim delovao i ne znam ?emu sve one hajke na tebe zbog tvojih navodnih konzervativnih, nazadnih i šta li sve ne stavova.
Volim da budem okruzen ljudima koji me razumeju i kad sam besan i kad nisam. Prija mi drustvo koje sam odabrao (normalno) a jos vise kad znam da drugima prija moje prisustvo.....pa bilo to i virtuelno.