Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Simor
Originally posted by Tot
Podjednako mi je strano populisti?ki naivno umovanje koji stremi da preobrati široke mase (o Bože zašto levi?ari to stalno rade).
Mozda zato sto im je blizi komunisticki totalitarizam od ideja slobode i solidarnosti (oh, pa ovo su leve ideje!). Kao nekim nasim crkvenim velikodostojnicima - totalitarizam, samo sa drugim predznakom.
Da potpuno se slažem sa tobom i onda ?u ja re?i da se levi i desni totalitarci suštinski ne razlikuju i da je u osnovi i jednih i drugih samoživost i okrenutost vlastitim interesima te da preispitivanje sveta po?inje od preispitivanja sebe samog. Ali onda ?u biti optužen za moralizam(benigni ili maligni)...nek ide sve u bestraga...

Uzvišene ideje nisu leve; one su prave; one ideje koje nose u sebi jednu stvarnost za kojom težimo svi kao ljudi koji u osnovi podnose istu bol egzistencije.

U tom smislu tražim bliskost u tuðim stavovima bez lepljenja etiketa: levo i desno.

Originally posted by Kupper

Volim da budem okruzen ljudima koji me razumeju i kad sam besan i kad nisam. Prija mi drustvo koje sam odabrao (normalno) a jos vise kad znam da drugima prija moje prisustvo.....pa bilo to i virtuelno.
Iako je ovo virtuelno mesto poznato ti je kako može biti neprijatno te da smo meðusobno se slagaju?i ?esto jedan drugom pomogli. Niko od nas nije mazohista, prija nam prijateljsko slaganje. Dakle klan u tom smislu a ne sa bilo kakvom težnjom neptrijateljstva prema ljudima koji druga?ije misle. Bar ti mi nisi nikada takvim delovao i ne znam ?emu sve one hajke na tebe zbog tvojih navodnih konzervativnih, nazadnih i šta li sve ne stavova.

:up:
Korisnikov avatar
By Kupper
Tot, ti stavovi su moji, jasno ti je da se oni retko menjaju. I jako tesko. Dobro znam tvoje stavove, posebno u cezi sa religijom, tradicijom pa i politikom. Dosta se razlikuju, dosta su i slicni mojim a mnogi su skloni da, za obojicu kazu, na primer klero ovo, nacionalno ono...

Na kraju, kako je moguce da se tako dobro u mnogo cemu, slazu Tot, Fency, Kupper, Simor, Ulix ?....Znam da smo 'visenacionalna grupa ljudi', da se cesto, neko sa nekim u odredjenoj temi, ne slaze ni promil, pa opet 'drustvo' neometano funkcionise. Moguce je i lako izvodljivo. To pokazuje bas pomenuta grupa ljudi koji ne skacu jedni drugima za vrat pri prvom neslaganju. A svi jako dobro znamo da budemo i maligni ako je potrebno, zar ne?
By fencysmurf
Originally posted by Vel boy
Originally posted by fencysmurf
Fencysmurf: Ostavimo forumashima cistog srca da ocene ko je ovde maladaptiran!
bridi fencysmurfa ta rec, bridi li, bridi... :giggle: :roll:
ja: potpuno podrzavam ovaj post :thumbup:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Za sve koje mrzi ?itati uvodni tekst, evo skra?ene verzije:

We don't need no education

No dark sarcasm on the forum

Hey! Teachers! Leave them kids alone!
Korisnikov avatar
By Tot
Tot, ti stavovi su moji, jasno ti je da se oni retko menjaju. I jako tesko. Dobro znam tvoje stavove, posebno u cezi sa religijom, tradicijom pa i politikom. Dosta se razlikuju, dosta su i slicni mojim a mnogi su skloni da, za obojicu kazu, na primer klero ovo, nacionalno ono...
Da, mi se razlikujemo ali imamo nešto u sistemu vrednosti što nam je blisko i tu se kod tebe i mene ve? radi i o nekoj vrsti zajedni?kog senzibiliteta, prosto naslu?ujem kako bi ti reagovao, šta bi rekao, sa ?ime bi se složio i sli?no. Dakle došlo je do razumevnja...a opet imaš i nepredvidljivih elemenata i to mi je baš zanimljivo

E, sad treba uložiti napor nekoga saslušati i mislim da nisam na prvu loptu baš svakoga skapirao; i s tobom sam imao razmimoilaženja ali vremenom sam uvideo bliskost...i uviðam bliskost i sa nekim ljudima koji su stravi?no razli?iti po sistremu mišljenja od mene ali mislim da je teško?a u tome što ljudi generalno nisu u stanju da uviðaju bliskosti nego samo razlike...ne kažem da to nije problem i kod mene...zato se ovde lakse snalazim ako to posmatram kao igrariju

Na kraju, kako je moguce da se tako dobro u mnogo cemu, slazu Tot, Fency, Kupper, Simor, Ulix ?....Znam da smo 'visenacionalna grupa ljudi', da se cesto, neko sa nekim u odredjenoj temi, ne slaze ni promil, pa opet 'drustvo' neometano funkcionise. Moguce je i lako izvodljivo. To pokazuje bas pomenuta grupa ljudi koji ne skacu jedni drugima za vrat pri prvom neslaganju. A svi jako dobro znamo da budemo i maligni ako je potrebno, zar ne?
Zato sto smo prevazisli klisetirano slaganje...zato sto se cenimo i komplementarni smo. Imamo potrebu da se na duhovnom planu dopunjavamo, a vrednosni fundus je slican

Mislim da svi vi u ovoj grupi imate nesto vrlo posebno i vredno i imate ludicku komponentu što vas ?ini veoma duhovitim i zabavnim sagovornicima...kompliment za moju grupu i Fili koji je to tako lepo sastavio.

Da, znamo da budemo maligni i otrovni ali mislim da zadrzavamo smisao za takt. Ne mogu da zamislim da neko u ovoj grupi moze recimo nekoga mrzeti...vrlo rafinirani soj ljudi sa smislom za humor.

Originally posted by Vel boy
Originally posted by Tot
Uzvišene ideje nisu leve; one su prave; one ideje koje nose u sebi jednu stvarnost za kojom težimo svi kao ljudi koji u osnovi podnose istu bol egzistencije.

U tom smislu tražim bliskost u tuðim stavovima bez lepljenja etiketa: levo i desno.
A, ko kaze da "su uzvisene ideje" nuzno "leve"?
Svakako da treba traziti bliskost u tudjim stavovima bez lepljenja etiketa: levo i desno.
No, razlika je vise u personalnom mentalnom sklopu pojedinih forumasa, pa je vise dilema da li komunicirati konstruktivno ili, pak, s destruktivnim cinizmom i provociranjem...
Pa nisam ni rekao da su uzvisene ideje nuzno leve.
Razlike su u personalnom sklopu ali i u na?inu na koji postavljamo stvari i vrednujemo nesto. Sagovornik cesto dovodi u pitanje nase stavove i to cini razlicitim arsenalom i tehnikom koja mu je svojstvena. Ono sto se ne slaze s nasim nmisljenjem cesto lici na provociranje...naravno nisu svi sagovornici ugodni. Diskusija cesto ne mora biti ugodna ali je ipak uzivanje diskutovati.
By fencysmurf
Ja:

:thumbup: ?

:smeh: :roflmao:
ja: thumb - palac, up -gore / thumb up - palac gore...

... aj, mojne si PauLi...

:curka:
By Simor
Fencysmurf bridi?

Ja: iznenadjen sam ovom konstatacijom, ali ako tako kaze Licidersko Srce (ili pravilnije: Lecedersko Srce), ja se ne mogu suprotstaviti... Progresivnost je progresivnost.

Mada, bice da Vel Boy-u bridi inkvizitorska vatra.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Tot
Pa nisam ni rekao da su uzvisene ideje nuzno leve.
Razlike su u personalnom sklopu ali i u na?inu na koji postavljamo stvari i vrednujemo nesto. Sagovornik cesto dovodi u pitanje nase stavove i to cini razlicitim arsenalom i tehnikom koja mu je svojstvena. Ono sto se ne slaze s nasim nmisljenjem cesto lici na provociranje...naravno nisu svi sagovornici ugodni. Diskusija cesto ne mora biti ugodna ali je ipak uzivanje diskutovati.
Pa, nisi ti rekao da su uzvisene ideje samo leve, ali si aludirao da je neko od forumasa (valjda PaulLi, ja...) to bio rekao i/ili takav ima stav. U svoje ime kazem, samo humanisticke ideje (koje nuzno ne negiraju postojanje Pravednog Boga) su uzvisene, pa bilo da se etiketiraju levim, centralnim ili sta vec!
Ja ne smatram da me provocira onaj koji se ne slaze s mojim misljenjima, vec onaj koji s ekstremnim cinizmom i izvrtanjima mojih postova nastoji da izazove ko zna kakve moje reakcije!
Korisnikov avatar
By *deni*
Evo ovako :
Za moj pojam nije nefer diskusija ona u kojoj neko, uslovno receno, mene pobedi, zato sto ima vise znanja iz date oblasti od mene.
Ja cu uvek reci "Kapa dole" i jos cu biti zahvalan tom korisniku sto se uopste trudio da mi iznese sve te cinjenice o kojima do tada nisam imao pojma i necu ulaziti u motive zbog kojih je on to uradio. Cak i da je to ucinio tek da bi dokazao da je pametniji i obrazovaniji od mene, u krajnjem ishodu je to sto je ucinio meni samo koristilo, jer sam naucio nesto novo.
Drugo, ja sam svestan svojih dometa i ne ucestvujem u diskusijama u kojima nemam sta suvislo da kazem, ali ih citam, jer i inace volim da citam i da sirim svoje vidike. E sad, koliko se od procitanog zadrzi u mojoj memoriji, drugo je pitanje, jer imam jednu nezgodnu osobinu da ne pamtim stvari za koje nisam stoprocentno zainteresovan. To mi je oduvek bio veliki problem, jer sam i na fakultetu vec 2 dana posle ispita zaboravljao sve ono sto sam za ispit naucio i zbog cega sam dobio sesticu, sedmicu, osmicu ili devetku. ( Devetka mi je najvisa ocena koju imam ) .

Sada cu vam reci i sta za mene jeste nefer diskusija. Nefer diskusija je, recimo, ono sto ume da radi Kupper.
Konkretno, u temi o pahuljama na Forumu, on se ubacio u temu i napisao da je on si iskljucio pahulje, jer ih smatra glupim i infantilnim, pa se oseca kao u zabavistu. To je nefer manir u diskusiji. Umesto da samo uziva u prizoru bez pahulja, koje mu ne odgovaraju, on je morao da zadje u temu u kojoj smo pisali mi koji volimo pahulje i da nam minira zabavu izjavom da su pahulje na Forumu debilne i da smo zbog njih kao u zabavistu.
By fencysmurf
Originally posted by Simor
Fencysmurf bridi?

Ja: iznenadjen sam ovom konstatacijom, ali ako tako kaze Licidersko Srce (ili pravilnije: Lecedersko Srce), ja se ne mogu suprotstaviti... Progresivnost je progresivnost.

Mada, bice da Vel Boy-u bridi inkvizitorska vatra.
ja: podrzavam ovaj post.

(pridruzite se Prvoj Nedelji FER Diskutovanja !!! Ja: Podrzavajte postove do sledeceg petka 23. decembra !!!)
By Simor
(pridruzite se Prvoj Nedelji FER Diskutovanja !!! Ja: Podrzavajte postove do sledeceg petka 23. decembra !!!)
ja: podrzavam akciju predbozicnog i prednovogodisnjeg fer diskutovanja!

U to ime:

ja: podrzavam ovaj post!!!
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by *deni*

Sada cu vam reci i sta za mene jeste nefer diskusija. Nefer diskusija je, recimo, ono sto ume da radi Kupper.
Konkretno, u temi o pahuljama na Forumu, on se ubacio u temu i napisao da je on si iskljucio pahulje, jer ih smatra glupim i infantilnim, pa se oseca kao u zabavistu.
Deni, nije mi bila namera, ako verujes, da uvredim bilo koga kome se pahuljice dopadaju. Nisam se ubacio, kao i ostali rekao sta mislim, na svoj nacin, tj. kako jedino umem. Ne znam zasto je nefer ako kazem da infantilno? Meni jeste, to je moje misljenje koje ne mora niko da deli. I zaista, kad sam ih video bas kao u zabavistu. Meni !, za mene....

Mnogima se one dopadaju, nekima ne i to je to. Imam srecu da sam mogao da ih iskljucim i svi zadovoljni. Znam da umem da budem nefer, da se ne lazemo, ali u toj temi ne. To je samo moj stav o necemu. Koga zanima zadrzace se, koga ne, preskocice...
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Ne postoji nefer diskutovanje.
Ako neko izvlaci stvari iz konteksta ili zlonamerno tumaci neciji post, odgovori brate istom merom ili ga odjebi. Ja sam jednom prilikom naveo pet imena koje ne bi voleo da upoznam. Duska i Deni su me tako izvredjali da je to bilo skandalozno. Ko dve sujetne budale. Samo zato sto ne zelim da se upoznam sa njima. Ono sto su oni pisali bi po Filicinoj uzvisenoj teoriji trebalo da bude nefer diskusija. Ne, nije. To su gluposti i budalastine sujetnih, kvazintelektualnih zenetina zarobljenih u telu muskarca.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Franck Whitson
To su gluposti i budalastine sujetnih, kvazintelektualnih zenetina zarobljenih u telu muskarca.
:up: :up: :up:

podrzzavam 101%

:smiling:
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Franck Whitson
Ako neko izvlaci stvari iz konteksta ili zlonamerno tumaci neciji post, odgovori brate istom merom ili ga odjebi. Ja sam jednom prilikom naveo pet imena koje ne bi voleo da upoznam. Duska i Deni su me tako izvredjali da je to bilo skandalozno. Ko dve sujetne budale. Samo zato sto ne zelim da se upoznam sa njima. Ono sto su oni pisali bi po Filicinoj uzvisenoj teoriji trebalo da bude nefer diskusija. Ne, nije. To su gluposti i budalastine sujetnih, kvazintelektualnih zenetina zarobljenih u telu muskarca.
:misli: vredjanje po rodnoj osnovi nije nefer diskusija nego valjda odgovaranje istom merom na nepostojecu uvredu
...
dakle stizemo do novih vrhunaca transfobije i seksizma

:barf: :barf: :barf:
Korisnikov avatar
By Kupper
@tramp - ma kakva transfobija, seksizam, fer, nefer....tramp, zaista. Covek rekao sta je hteo, kako je hteo. Ako je neko uvredjen, povredjen tu je da reaguje, moze da vrati istom merom....o cemu mi pricamo??? Stalno neko opominjanje kako bi nesto trebalo, kako ne...

Opleti me ako treba, ja cu tebe...idemo dalje. Pa mali me nedavno slao na psihijatriju, ne znam gde sve ne...pa sta. Pokusam da uzvratim pa ako uspem, uspem, zalim se.....ako ne, odem pognute glave.

Ne mozemo da stalno nesto budemo u grcu ko ce kako da reaguje, postacemo sterilnih 3.000 ljudi. Ili ce, kao sto se i desava, ljudi opet da odlaze (znam kolika je 'sekiracija' kad to neko uradi). Pa i svadja, najgora, je zivot. Jaka stvar.

fencysmurfa izgleda vide nece biti ovde, smucilo se coveku. I u pravu je. Nemas pojma koliko mi je krivo sto ne mogu da uradim isto ili bar da dolazak ovde smanjim na razumnu meru. Ovo je kao narkomanija, ovaj forum. Tako rado bih da tako svratim povremeno, jednom, dvaput u nedelju dana, popricam sa onima s kojima zelim, da se uvucem u dupe kome zelim, ali i odvikavanje je zesce zajebana stvar. Ne ide mi. I kad jesam ovde bolje da sam sa osicama nego da me stalno vreba tolerancija, korektnost. Ko ih izmisli samo???

Dajte bar malo vazduha....
Korisnikov avatar
By tramp
@Kupper - pa ja sam upravo reagovala jer sam uvredjena koristenjem termina zenetina da se nekog uvredi kao i koristenjem ideje da je biti u jednom telu a osecati se kao da si u drugom osnova za vredjanje

ne znam sta ti tu nije bilo jasno

moj komentar nije imao veze sa napadom na Dusana i Denija - oni mogu sami da se brane ako hoce, kometar se odnosio na koriscenje odredjene vrste jezika koji mene licno vredja

evo da sad iskazem nesamocenzurisano sta mislim:

koji vam je kurac pa da kad god se popicite medjusobno krenete da nazivate jedan drugog "zenama" kao da je biti zensko samo po sebi osnova za uvredu - a onog trenutka kada se neka od zena na forumu pobuni zbog upotrebe takvog jezika i predrasuda vezanih uz isti kao i zbog evidentne marginalizacije zena na forumu i getoiziranje istih u estro-fix* to je sterilizacija foruma i sputavanje slobode izrazavanja

zabole mene picka za politicku korektnost - ali ovde se ne radi o tome nego o sistematskom koriscenju seksistickog jezika od strane pojedinih osoba koji nema za cilj vredjanje zenskog dela foruma jer vecina tih koji takav jezik koriste niti primecuju niti misle da bi trebali da primecuju da je ovo forum "gay i lezbejske populacije" a ne forum namenjen iskljucivo macho orijentisanim "nisam ja peder, nego samo jebem tipove vikendom" osobama

* da - samogetoiziranje je deo toga i lezbejke ovde snose veliki deo odgovornosti za konstantno ignorisanje raznih seksistickih pizdarija - no za ime bozije, niko ne voli da bude oznacen kao femnaci pa je lakse praviti se da ne vidis ili ignorisati pojedine teme
Korisnikov avatar
By Loni
Da rezimiramo!

Fencysmurf:
1. Znanje je nepotrebno, jer ono kvari iskonski dobro u coveku i to tako sto od postenog logicara u njemu pretvara coveka u cinicnog ucesnika kvizova i jetkog skolarca.

PauLi:
E da. Još jedna od metoda diskvalifikovanja kontrasagovornika je oterati mu misao u potpunu krajnost.
Ja ne vidim gde sam stavio da je znanje nepotrebno.
A to naravno ne vidiš ni ti, ali proverena metoda je proverena metoda.
Ako sagovornik nosi noži? za otvaranje konzervi, zašto ne iskoristiti priliku i nabediti ga da tom spravom ho?e da nas pokolje?

Znanje dakle jeste bitno, ali to ne zna?i da ti treba samo da se pozoveš na
,,tre?i izvor'' i time završiš svaku diskusiju omalovažavaju?i sagovornika da ne zna.
Je l ne zna?
E pa onda mu ti objasni. Prepri?aj u par re?enica šta je suština i onda ga pusti da kona?no koristi logiku.

Bi?u iskren, ja nisam ?itao Kaspera iz vrha Rimokatoli?ke crkve.
Nisam niti ?u ga ?itati jer je život prekratak a obaveza mnogo.
Ali ako ti misliš da niko nema prava ni da razmišlja o RKC, ako predhodno ne pro?ita svako delo svakog od sadašnjih kardinala ili Benediktovih zamenika, onda odmah da se ubijem.
Pa ti, ?ove?e, tako svakom van Vatikana možeš zapušiti usta.
Onda daj da zabranimo svakom i pri?u o politici jer nisu svi pro?itali Šešeljeva, Vukova ili ne znam više ?ija dela.

Fencysmurf:

2. Literatura, strani jezici, "treci izvori" i strucna terminologija su, esencijalno, bespotrebne smicalice i jefitini trikovi kojima se perfidno sprovodi dominacija Onih Koji Znaju nad onima koji u sebi imaju samo cistu logiku. Tim trikovima, zapravo, Oni Koji Znaju sprovode elitizaciju dijaloga u kojoj nema mesta za one koji ne znaju ali imaju logiku.

PauLi:
Ponovo istu metodu koristiš. To je naravno, odvla?enje stava kontrasagovornika u potpuno drugu krajnost.
Koriš?enje latinskih izraza, (a ja sam latinski poslednji put u?io pre 10 godina i naravno, u dobroj meri ga zaboravio) bespotreban je snobizam.
Pozivaj se ti na tre?e izvore, ali onda ih i prepri?aj i objasni.
U suprotnom izvu?i ?emo zaklju?ak da ti nije cilj da nam neke stvari pojasniš ve? ?isto diskreditovanje sagovornika radi diskreditovanja.

Fencysmurf:
3. Naoruzan samo golom logikom , koja je u njemu valjda od primordijalnog, covek je ustanju da diskutuje o bilo chemu, od poljoprivrede Brazila, preko biohemije do religije i filozofije, samo i samo ukoliko mu na put ne stanu Oni Koji Znaju i ne pocnu da ga hvataju na jefitne trikove poput "treceg izvora" ili stranog jezika.

PauLi:
Ve? sam objasnio da je ok pomenuti tre?i izvor, ali ako se udostojiš da nam ga predo?iš.
A sad ?u ja da budem bezobrazan pa da oteram tvoje stavove i drugu krajnost i kažem da bi takvi kao ti zabranili svakome da raspravlja ma o ?emu, što nije njegova struka, a i tu ne bi smeo svako da ima mišljenje, ve? samo najbolji od najboljih.

Dakle, po tebi Fencysmurfe:

- NIKO NIKAD NE BI SMEO DA RASPRAVLJA O POLITICI, UKOLIKO NIJE ZAVRŠIO FAKULTET POLITI?KIH NAUKA SA DESETKAMA, ILI MOŽDA DOKTORIRAO?

- NIKO NIKAD NE BI SMEO U USTA DA UZIMA PITANJE RELIGIJA, AKO NIJE NAPAMET NAU?IO CELU BIBLIJU, CEO KURAN I PRO?ITAO SVA DELA SVIH KARDINALA, PATRIJARJHA I TIBETANSKIH U?ITALJA.

- NIKO NE BI SMEO O MUZICI DA RASPRAVLJA NITI DA SE USUDI DA KAŽE KOJA MUZIKA MU JE NAJPRIJATNIJA, UKOLIKO NIJE DIPLOMIRAO NA MUZI?KOJ AKADEMIJI.

- NIKO NIKAD NE BI SMEO NI DA POMISLI DA KRITIKUJE VLADU ILI POSLANIKE, UKOLIKO I SAM NE PRIPADA OLIGARHIJI JER OBI?AN NAROD NE ZNA ŠTA SE USTVARI IZA ,,BRDA VALJA''.

(Sad vidiš kako izgleda teranje stavova u krajnost, kad neko drugi radi)

E to je upravo sistem, koji bi izbio, da se ti pitaš (tako bar ja na to gledam)
?ist elitizam i snobizam u kome bi se narodu branilo da bira (jer NE ZNA, i jer se NE RAZUME), da smenjuje.
Obi?an narod u tvom sistemu vrednosti ni za šta se nikad ne bi pitao.
(Uvek nekog možeš da uhvatiš na neznanje i da mu osporiš mišljenje, a to što to nema veze s tim što on nema hleb da jede, ništa)

Fencysmurf:
4. Pre ulaska u dijalog valja se podrobno raspitati koje je knjige sagovornik citao, kada je citao, sa kakvim stupnjem paznje citao - jeli mozda nesto preskakao dok je citao, sta je od procitanog zadrzao, te sta je u stanju da od procitanog reprodukuje. Teorija da zdrav razum nalaze da se u bilo kakvo suceljavanje ne ulazi sa spremnijim protivnikom, smisljena je od Onih Koji Znaju, puna je sofizma, i sluzi kako bi se zdrava logika sputala u cilju dominacije znanja.

PauLi:
Ma da si sofista, kome je naj?eš?e najbitnija lepota interpretacije shvatili smo odavno. Ja sam naravno platonista i ne pravdam Jankovi?ku, koja je poredila pedere sa jeba?ima koza, samo zato što je pri?u uvila u metafore.
?ak mi je i gora, od bilo kog homofobnog navija?a, koji se bar ne?e okoristiti, tebi tako dragim cinizmom.

Fencysmurf:
5. Zdrava logika je prirodno stanje organizma. Znanje je nesto nametnuto, coveku strano, i vodi ga cinizmu.

PauLi:
Ista pesma. Isparodiraj stav sagovornika prebojivši ga najdre?avijoj bojom.
A ina?e stvarno, 'bem ti takvo znanje, kome je glavna svrha da te pretvori u cinika.
Mislio sam da je poenta znanje usavršavanje ljudi i civilizacije, a sad shvatam da je to samo oružje, potrebno za uništenje i pobeðivanje drugog.

Fencysmurf:
6. Duznost je Onih Koji Znaju da u svakoj diskusiji u kojoj im se pridruzi Onaj Koji Ima Samo Logiku, najpre prepricaju "Logicaru" o chemu se radi u temi u koju je svojevoljno stupio, uputiti ga na izvore, prepricati mu izvore i tog trenutka poceti sa koriscenjem pijacnog recnika kako se "Logicar" ne bi zbunio.

PauLi:
Na žalost tako je jer ti nisi na forumu omladine rimokatoli?ke crkve niti studenata istorije pa da se mnoge stvari podrazumevaju.
Nemam nameru da ?itam Kaspera.
Ne znam šta tebi deluje pija?no u ?injenici da koristimo jedan lep i bogat jezik kakav je srpski.
Hajde, proebaj da radip za neke novine i da napišeš neku frazu na engleskom, a da je ne prevedeš.
Nema urednika koji te ne bi napao zbog diskreditovanja srpskog jezika, u tom slu?aju.
Na kraju krajeva, šta je alternativa objašnjavanja i prepri?avanja?
Alternativa je kraj diskusije.

Tako sagovornika možeš stalno vitlati oko malog prsta i uvek izmišljati novu i novu literaturu a cilj je da mu zabraniš da se time bavi.

Ama, ako je Kasper zaista tako bitan autor, koji ?e porušiti sve naše predrasude o hriš?anstvu, hajde, DEMONSTRIRAJ NAM ZNANJE.
PREPRI?AJ NAM, šta on to kaže.

Kad odeš na forum rimokatoli?ke omladine, tamo ?e se podrazumevati da svi ?itaju Kaspera (da li?)
Ovo je gay serbia, i ovde pozivanje na tre?i izvor takve vrste, nije u?tivo, ukoliko se ne usudiš da nam ga objasniš.
(Eto prilike da nam i izreklamiraš svog omiljenog biskupa, ili šta li je ve?)

Fencysmurf:
7. Duznost Onih Koji Znaju, je da pokusaju da regresiraju iz svog neprirodnog stanja kako bi se vodila ravnopravna rasprava.

PauLi:
E pa maco, znam i ja mnogo toga što ti ne znaš, ali mi na pamet ne bi palo da ti zbog toga zapušim usta ve? bih se, ukoliko te takve oblasti zanimaju, trudio da ti ih predo?im.
Na ovom forumu smo svi razli?iti i svako zna nešto što ve?ina ostalih ne znaju, pa...?
Umesto pozivanja na tre?i izvor u cilju ograðivanja,
preuzmi na sebe ulogu edukatora.
Kad si se ve? pozvao na tre?i izvor, idi do kraja.

Fencysmurf:

8. Ukazivanje na nekonzistentnost je lose. Sputava raspravu. Svaki dijalog je svet za sebe. On nema nikakve veze sa ranije vodjenim dijalozima.

9. Konsekventost stavova dolazi iz znanja i zato je losa.

10. Znanje je nepotrebno jer je sustina i onako u borbi logike. Sta ce ti znanje ako si logican covek.

11. Ergo, cemu skola, fakultet i knjige? Ko je logicar snacice se u svakoj raspravi - onaj koji zna je i onako duzan da mu sve preprica. Logican covek ce to vrlo brzo svesti na principe zdrave logike koji su imanentni svakome koga ne dohvati opachina poznata i kao "znanje".

12. Fakulteti i obrazovni sistem, sa svojom "strucnom" terminologijom, latinskim i knjigama i izvorima, zapravo sluze kao orudje da se Oni Sa Logikom izopshte iz dijaloga kako slucajno ne bi otkrili svu jalovost znanja, koje je, i onako, izmisljena kategorija.

PauLi:
E vidiš, meni se ?ini da su ove krajnje ta?ke baš na mojoj strani
jer dragi moj štrumfe,
NA FAKULTETIMA I U ŠKOLAMA (a ja sam studirao 2 fakulteta, s tim što jedan nisam završio)
poenta nije da ti profesor samo nabroji ,,izvore znanja''
ve? da ti PREDAJE, OBJASNI, DA TE UPUTI, a ti to ne radiš.

Fencysmurf:
U temi u homofobnim izjavama pretpostavio sam gde ce se ovo zavrsiti. Ali nisam ni blagog pojma imao da ce ovoliko malo posta zatresti iz temelja sisteme znanja gradjene jos od Aristotela, Descartesa i drugara...

meni je vec muka....
PauLi:
Tvoji odgovori su klasika.
Ako sagovorniku iz džepa viri grickalica,
nabedi?eš ga da je koristi za klanje.

Ako je sagovornik protiv bežanja od teme,
pozivanjem na ve?ito nove i nove ,,tre?e izvore''
nabedi?eš ga da prezire svo znanje.

Kad pomenu ono što ti ne odgovara,
parodiraš ga, dograðuju?i nebuloze
o leptirima, pe?inama, pici

A svestan si i sam, da se dobro zabavljaš
Poenta je
veni, vidi, vici
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by tramp
@Kupper - pa ja sam upravo reagovala jer sam uvredjena koristenjem termina zenetina da se nekog uvredi kao i koristenjem ideje da je biti u jednom telu a osecati se kao da si u drugom osnova za vredjanje

ne znam sta ti tu nije bilo jasno

moj komentar nije imao veze sa napadom na Dusana i Denija - oni mogu sami da se brane ako hoce, kometar se odnosio na koriscenje odredjene vrste jezika koji mene licno vredja

evo da sad iskazem nesamocenzurisano sta mislim:

koji vam je kurac pa da kad god se popicite medjusobno krenete da nazivate jedan drugog "zenama" kao da je biti zensko samo po sebi osnova za uvredu - a onog trenutka kada se neka od zena na forumu pobuni zbog upotrebe takvog jezika i predrasuda vezanih uz isti kao i zbog evidentne marginalizacije zena na forumu i getoiziranje istih u estro-fix* to je sterilizacija foruma i sputavanje slobode izrazavanja

zabole mene picka za politicku korektnost - ali ovde se ne radi o tome nego o sistematskom koriscenju seksistickog jezika od strane pojedinih osoba koji nema za cilj vredjanje zenskog dela foruma jer vecina tih koji takav jezik koriste niti primecuju niti misle da bi trebali da primecuju da je ovo forum "gay i lezbejske populacije" a ne forum namenjen iskljucivo macho orijentisanim "nisam ja peder, nego samo jebem tipove vikendom" osobama

* da - samogetoiziranje je deo toga i lezbejke ovde snose veliki deo odgovornosti za konstantno ignorisanje raznih seksistickih pizdarija - no za ime bozije, niko ne voli da bude oznacen kao femnaci pa je lakse praviti se da ne vidis ili ignorisati pojedine teme
Shvatam sta tramp govori i slazem se s njenim postom!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Porska i ovom PaulLi-jevom postu!:up:
Korisnikov avatar
By Loni
Hvala Vel boy.

Rekao je Dušan Maljkovi? da ?e se pridružiti temi.
Samo što mi je za razliku od Fencysmurfa, Duško preko telefona priznao da njemu i jeste poenta ponekad da pobedi sagovornika na ,,kvarno'' i da mu je uzor Šopenhauer. (On ?e vas uputiti)

Poenta moje teme je protivljenje elitizmu.
NBema to veze sa Fensa?em, ali nerviram se kad se obi?nom narodu zapuše usta tvrdnjama: - Vi se ne razumete, i ne petljajte se.

- Sve je to naravno izgovor da ,,zatvoreni krugovi'' i dalje narod tucaju i tucaju u mozgu i egzistenciju.

- Pošto sam i sam pomenuo sofiste, za ljude, koji ne znaju, prepri?avam u dve (nesavršene re?enice).
Sofisti cene lepotu iskaza, raskalašnost e?enice.
Platon u delu ,,Retorika'' bio je njihov protivnik. Smatrao je da nije bitno kako se nešto interpretira ve? sama srž, poenta.

Protivnik sam sofizma, koliko i elitizma.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Jedino se pitam, PaulLi, da li je fencysmurf vredan svog ovog napora i objasnjavanja. Ja sam tog korisnika stvarno pokusavao da zavolim i ispostujem, medjutim on je kao djonom pa u rebra uvek ispoljavao uvredljivi cinizam i snobizam kad god se ne bi slozio samnom u necemu! Tako da sam stvarno hteo samo da ne diskutujem s njime vise niocemu, ali on je uporno, a i sad to radi, isao za mojim postovima samo sa ciljem da antagonizuje i ironizuje!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by PauLi
Platon u delu ,,Retorika''...........
Upalo mi u oci... to delo je Aristotelovo... :saint2:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Dina
Originally posted by PauLi
Platon u delu ,,Retorika''...........
Upalo mi u oci... to delo je Aristotelovo... :saint2:
Da, da naravno.
Aristotel je autor dela,
ali u samom delu je Platonova kritika sofista.
(Platon je bio Aristotelov u?itelj)

Priznajem nepreciznost i lapsus, ali takoðe tvrdim da se neznanja ne stidim.
I Sokrate re?e da zna da ništa ne zna.

Baš zato što je znanje krhko, na njega, kao i na pam?enje ne možemo se osloniti.
Upravo zato važnija je logika.

Uskoro ?emo imati tako mo?ne kompjutere da ?emo svo znanje sveta mo?i da dobijemo na stisak dugmeta u roku od desetak sekundi.

A razmišljanje?

Evo novih pitanja biti novo za Fencysmurfa:

1) Svako znanje uskoro ?e nam pomo?u komjutera i enciklopedija biti na dohvat ruke,
A šta je sa razmišljanjem i logikom?
Umeju li i to mašine?

2) Treba li decu u?iti i dalje da uglavnom bubaju i bubaju (po ?emu je poznato naše školstvo) ili im re?i:
- Deco, sva znanja sveta danas imate u komjuteru.
Zato je nama, vašim u?iteljima u ovom veku, draže da nau?ite da razmišljate, da sami donosite zaklju?ke i pravilno povezujete, od bubanja?

-
Korisnikov avatar
By tramp
Platon u Republici kritikuje sofiste kroz lik Sokrata koji je bio Platonov ucitelj, inace Sokratova uciteljica je bila Diotima ali kako Sokrat nije ostavio za sobom zapise (ili su izgubljeni) a nije sacuvano nista ni od Diotime iz Mantineje, filozof i svestenica o njoj se ne zna mnogo (izvor Platonov Simpozij). Sokrat je dosta svojih ideja o ljubavi pokupio od nje.

E sad zasto ja dadoh ovaj uvod o Diotimi na ovoj temi?

Ona je tvrdila da se znanje moze naci na razne nacine. Mozemo ga dokuciti kroz percepciju, cula. Neko znanje se dostize kroz razmisljanje, um. A, neko, kao na primer ljubav se pronalazi izmedju ova dva metoda.

Ako prihvatimo Diotinin pristup ucenju, a ja diskusiju vidim kao jedan od nacina ucenja, oni koji pristupaju sa pozicije sirenja informacija krecu sa umne pozicije dok oni koji se pozivaju na licno "osecanje" o necemu polaze sa percepcije, put do medjusobnog razumevanja je negde izmedju.
----
@Vel boy - drago mi je da je si shvatio sta je pisac hteo da kaze i samo da dodam da tebe definitivno ne trpam u "tu" grupu
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Mene si strpala na osnovu jednog posta.
Vel boj bi se slozio i da kazes da je mleko crno.
No, nema veze.
Moj post je bio primer kako diskusija ovde izgleda. Zao mi je sto je samo Kupper to razumeo, a ti si podebljala ono sto ti smeta.
Nisam ja kriv sto se u nasem jeziku koristi izraz zenetina.
Reformisi jezik, pa izbaci rec.
I ne pametuj previse. Popij pivce i smiri se.
Korisnikov avatar
By *deni*
Od kada je u nju zasao covekoliki korisnik Whitson, ova diskusija je debelo devalvirala.
Ispod casti mi je sto uopste boravim u istom virtuelnom prostoru zajedno sa korisnikom koji se izdaje za nekakvog Franck Whitsona, pa cu sa gnusanjem i demonstrativno da napustim ovu diskusiju, uz jedno prezrivo "fuj".
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By tramp
@Franck - mozda sam te pogresno strpala na osnovu jednog posta pa mozes taj citat da shvatis kao primer jezika diskusija koji meni smeta a naravno da sam podebljala ono sto mi smeta jer se komentar odnosio na taj deo posta a ne ceo post. Vrlo je moguce da mene secanje slabo sluzi jer se ja secam nekih tvojih ranijih izjava gde koristis razne "zenske" opisne imenice da pljujes po drugim clanovima foruma.

Vel boy se ne slaze sa svim sto ja kazem, kao sto se ni ja ne slazem sa svim sto on kaze ali mislim da se uglavnom slazemo u vidjenju osnove diskusije kao razmene ideja a ne platforme za vredjanje na osonovu roda, seksualnosti, tezine, visine, boje kose i ociju i ostalih raznih osobina licnosti koje nemaju veze sa argumentom.

Sto se tice piva, kod mene je jos rano ali posle posla definitivno idem na neki parti gde ce sigurno biti i piva pa popijem jedno i u tvoje ime :pivce:
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Ja koristim rec tetka.
Ali nikad ni jednu zenu nisam uvredio direktno, nekada sam cak i bio aktivan na estrogenu.
Ja sam bio ozenjenj i volim zene kao bica. A sad sto nas jezik, a i drugi bogami, koriste reci zenskog roda u pezorativnom smislu, ja nisam kriv.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!