Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by mrle
Jos nisam procitao lepsu misao o prijateljstvu, od ove Selimoviceve, koja ga spaja sa ljubavlju. Po glavi mi se vrzma jedna misao : nikad ne znamo kada ljubav pocne, ali uvek znamo kada ona prestane. Znaci li to da nema beskrajnog prijateljstva, kao ni beskrajne ljubavi? Ja cvrsto verujem da postoji i jedno i drugo - cisto, beskrajno i bezuslovno.
Malo sam ti skratio post, s kojim se uglavnom slažem kao i sa Hugom...bezuslovnom treba težiti, prijatelji nisu svemogu?i no svakako taj tvoj idealizam mi se sviða...zašto neki "prizivaju Boga da ih sa?uva od prijatelja...? pa valjda zato što moramo(?) opštiti sa mnogo ljudi i s njima saraðivati, biti na neki na?in povezani, interesno se štititi itd...koji su meðutim stvarno motivi?...No najbitnije je imati svest o ljudima sa kojima opštimo i ta povremena zbunjenost ili razo?aranje su naveli prvog aforisti?ara da to kaže...

Originally posted by * NajS *
Trenutno, moj najbolji prijatelj je moj ljubavnik!

:sunce:
Za mene to nije isto ali drago mi je ako je tako.

Originally posted by Kiwi

Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi, a ipak te voli!
Sviða mi se to što si rekao.

Originally posted by 2kune
Prijatelj je onaj tko ?ita moje duge postove i kad mu cijev kalaša nije prislonjena na ?elo. :blush:
Ja ?itam tvoje postove na preskok...

Originally posted by AngraMaina
Mislim da su ta dva aforizma samo druk?iji na?in da se kaže da stalno procenjujemo ljude i da u toj proceni tu i tamo pogrešimo. Što opet zna?i da postoje lepa i važna i divna prijateljstva bez kojih ne bismo bili ono što smo, ukoliko se, to jest, ne zeznemo u proceni.
Zato se opet slažem s Galatejom da se prijateljstva grade

Originally posted by Kupper

Postoji jos jedna, verujem poznate izreka - 'prijatelj ti je i neko sa kim mozes ugodno da cutis a da se tisina ne cuje'.
:up:

Originally posted by bittersweet

"Remember the old sying, a friend in need is a damned nuisance" Peter Pook.
"Love is blind, friendship quietly closes its eyes"
Pem Brown

Pozdrav... :saint:

Ovo mi se možda najviše dopalo... mizantrop izgleda ne želi nikoga u svojoj blizini pa ni prijatelje naro?ito kaa smaraju... ipak bez njih ... zaista bez njih ne možemo...nekome je potrebna i naša pomo?...mislim da je prijatelj neko ko ti je drag UPRKOS ne?emu, neko kome bi dozvolio greške...mnogo ?eš?e oprostio...neko za koga važe popustljiviji kriteriji...prijateljstvo je stav...vidiš ga/vidiš je boljim nego što su... na taj na?in nešto daješ...što je možda rizi?no ali i naš doprinos poverenju u prijatelja...naravno ipak tu je negde stvar zrelosti znati koliko ih zaista imaš.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Poznajes me za toliko...
Odlucio bih se za oba ako se to racuna. Situacija su razlicite...
Korisnikov avatar
By gari
Ima još izreka o prijateljstvu osim ,,sa?uvaj me bože od prijatelja..,, Jedna od njih je: ,,Prijatelj se u nevolji poznaje,, a druga ,,U dobru je lako dobar biti...,, Zaista, lako je biti prijatelj nekome kada je sve lepo i dobro, ali kada ti zaista neko treba e onda se vidi ko ti je prijatelj a ko ne. Nemojmo se folirati, nemojmo praviti floskule, nemojmo izigravati pa?enike - pravi prijatelj se uvek pojavi kada ti je najteže a onaj lažni nikada. Prijateljstvo je kao biljka, mora da se gaji, jer prijatelja je teško ste?i a mnogo lako izgubiti. Mislim da neki od vas ovde uopšte nemaju prijatelje i ne znaju ni šta je to.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Na zalost tu je najvise onih koji pomognu, ne bi li stekli zahvalnost, postovanje... A uistinu bi te najradije sahranili.
Oni koji zele da izgledaju fini u tudjim ocima. Kompleksi...
Korisnikov avatar
By gari
Ipak, posle svega i pre svega ?ovek je društvena životinja, pa mislim da bez prijatelja ne bi mogao. Ponekada mnogo više za nekoga mogu da urade prijatelji nego i najbliža rodbina. Bio sam u situacijama kada su mi pomagali i poznanici, ljudi kojima sam znao samo ime ali ne i prezime...U to doba rodbina mi je okretala leða i pravila se nevešta a prijatelji i poznanici su se pojavljivali niotkuda i pomagali mi. Za to sam im ve?no zahvalan, a dobro znam koliko je neprijatno biti u nevolji i ?ekati ne?iju pomo?, pa dakle ako nekome i pomogne neko ne treba za to nikakva protivusluga, niti to treba nekome nabijati na nos, dovoljno je obi?no-hvala.:jerry:
By Çâðê_DUP
Originally posted by gari
Ima jo� izreka o prijateljstvu osim ,,sa?uvaj me bo�e od prijatelja..,, Jedna od njih je: ,,Prijatelj se u nevolji poznaje,, a druga ,,U dobru je lako dobar biti...,, Zaista, lako je biti prijatelj nekome kada je sve lepo i dobro, ali kada ti zaista neko treba e onda se vidi ko ti je prijatelj a ko ne. Nemojmo se folirati, nemojmo praviti floskule, nemojmo izigravati pa?enike - pravi prijatelj se uvek pojavi kada ti je najte�e a onaj la�ni nikada. Prijateljstvo je kao biljka, mora da se gaji, jer prijatelja je te�ko ste?i a mnogo lako izgubiti. Mislim da neki od vas ovde uop�te nemaju prijatelje i ne znaju ni �ta je to.

da, gari, ili ono npr: "kad se smejes svo ce se smejati s tobom, kad places, plakaces sam" :deda:
pravog prijatelja nikad ne mozes izgubiti.
lazni? who cares? bitno je da znas ;)
samo se treba cuvati od "energetskih vampira".
za one koje volim sam uvek tu.
za ove lazne sam tu kad pozelim.
i lazni prijatelji su potrebni, jer ako hocemo apsolutnu istinu, dobicemo apsolutnu tisinu, samo treba cuvati ledja i sta jos
:plavuso:
coveka upoznajes tako sto ga postavis u netipicnu situaciju, jer se tada pokaze kakav je ko zaista, lako je biti dobar i fin kada je sve glatko, isto tako ne treba imati glupe prijatelje, jer cine zlo, a nisu toga ni svesni (neko je vec rekao ...)
pravi prijatelj je neka vrsta tvoje srodne dushe, jer samo tako te i moze razumeti.
Korisnikov avatar
By gari
Upravo to sam hteo reći prošle godine-u dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci. Isuviše mi je to poznato. Za prijatelja priznajem samo onoga ko sa mnom pojede pet kila soli i popije cisternu vode /dakle, deset godina poznanstva/. Sve ostalo su samo foliranti koji gledaju kako će izvući korist za sebe. Ovce su pomrle. Živele ovce.

:lukavi: :no: :seronjo:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by gari
... Za prijatelja priznajem samo onoga ko sa mnom pojede pet kila soli i popije cisternu vode /dakle, deset godina poznanstva/. Sve ostalo su samo foliranti koji gledaju kako će izvući korist za sebe. ...
Ja uopste ne razmisljam tako... To sto ne sretnes bas sve ljude u detinjstvu i ranoj mladosti ne znaci da su koristoljubivi foliranti. Ja sam vec spominjala da imam prijateljice iz ranih dana i zaista su mi dragocene, ali to ne znaci da ne sklapam nova prijateljstva koja mi na svoj nacin mnogo znace. Prednost novijih prijateljstava je u tome sto smo se sreli kao vec oformljene licnosti, poklapamo se u nasim sadasnjim stavovima i stremljenjima. Neke prijateljice i ja smo bile jako slicne u detinjstvu a od tada smo se dosta izmenile u razlicitim pravcima... Sem toga mislim da covek mora da bude sposoban da svoje probleme resava sam, prijatelji nisu duzni da budu psihijatri, niti neka usluzna sluzba pa da se bas uvek nadju kad meni to zatreba, imaju svoje zivote, partnere, decu. Ono sto je meni vazno je da moji prijatelji u principu zele meni dobro ali svi su oni ljudi sa vrlinama i manama, nekad se razumemo, nekad ne.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Prijatelj je bio prijatelj i prije nego ste postali prijatelji :sesir:
By just!N
Moj drug stalno govori: NEPRIJATELJ ZABIJA NOZ U LEDJA, PRAVI PRIJATELJ U GRUDI! :meda:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by ganjarolla
Prijatelj je bio prijatelj i prije nego ste postali prijatelji :sesir:

sjajno :up: To se vremenom oseti ili ne oseti. Otuda potice moja pretežna sklonost da odbijam "prijatelje". :)

Originally posted by just!N
Moj drug stalno govori: NEPRIJATELJ ZABIJA NOZ U LEDJA, PRAVI PRIJATELJ U GRUDI! :meda:
Ova izreka mi svakako kazuje da u osobama koje smatramo prijateljima vidimo karakter ili su obični prolaznici u našem životu. Prijatelju dozvoljavamo da nas povredi(singular je možda pogrešan ali bi plural naveo na pogresne zakljucke).

Srtonosni su samo udarci s leđa.
Korisnikov avatar
By Tot
I setio sam se stihova jednog od mojih omiljenih slovenačkih pesnika Tomaža Šalamuna:

Samo radi toga jesam
da mi kad budem umirao
ruku na čelo stavi
prijatelj.
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Tot
I setio sam se stihova jednog od mojih omiljenih slovenačkih pesnika Tomaža Šalamuna:

Samo radi toga jesam
da mi kad budem umirao
ruku na čelo stavi
prijatelj.
Ne dao Bog! Bolje da ruku stavi neprijatelj-bar ćeš znati šta ti misli.

:opacupa: :cekam: :cupakosu:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!