Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by SkyenPa odluka je doneta kad je ta tema stavljena u Golicljive stvari na top,sa namerom je to uradjeno i treba da ostane tamo,medjutim treba takodje otvoriti i temu u Zdravlju na kojoj ce se pisati o stetnosti,sto je bigirl i uradila,medjutim Zdravlje je slabo poseceno u svakom slucaju manje od Golicljivih stvari pa bi moda trebalo da se napravi kopija te teme takodje.
Koliko sam ja shvatila, ali priznajem da se nisam puno udubila, rasprava se vodila oko toga u kojem potforumu treba da budu popersi. Super je da se demokratski vodi rasprava o toj temi, svako kaze svoje misljenje, ali ako se svako drzi upirno svog misljenja i igra gluvih telefona, onda se zna ko treba da preuzme odgovornost i donese odluku.
Originally posted by Skyenako se ne udubish u topic, u kom forumu se nalazi tema je naizgled nebitna sitnica. medjutim, u ovom slucaju je od fundamentalnog znacaja. Jer, ako se nalazi u rubrici o sexu onda popularise i reklamira drogu,predstavljajuci je kao bezazleno sexualno pomagalo, sto definitivno nije. S obzirom da je poppers izuzetno opasan i stetan predlog je da se prica o njemu prebaci na drugu teritoriju, u folder o zdravlju, gde bi se taj isti subjekt sagledao sa aspekta problemi narkomanije recimo.
Koliko sam ja shvatila, ali priznajem da se nisam puno udubila, rasprava se vodila oko toga u kojem potforumu treba da budu popersi. Super je da se demokratski vodi rasprava o toj temi, svako kaze svoje misljenje, ali ako se svako drzi upirno svog misljenja i igra gluvih telefona, onda se zna ko treba da preuzme odgovornost i donese odluku.
Originally posted by ParisH.slazem se,mudro receno...Originally posted by Skyenako se ne udubish u topic, u kom forumu se nalazi tema je naizgled nebitna sitnica. medjutim, u ovom slucaju je od fundamentalnog znacaja. Jer, ako se nalazi u rubrici o sexu onda popularise i reklamira drogu,predstavljajuci je kao bezazleno sexualno pomagalo, sto definitivno nije. S obzirom da je poppers izuzetno opasan i stetan predlog je da se prica o njemu prebaci na drugu teritoriju, u folder o zdravlju, gde bi se taj isti subjekt sagledao sa aspekta problemi narkomanije recimo.
samim tim sto je stavljen u pogresan folder, usled caga je cela prica krenula pogresnim putem, u smislu da se nesto lose predstavlja kao nesto dobro, izmanipulisani su oni koji jos uvek nemaju definisano misljenje o drogi i podlozni su sugestiji drugih. Oni koji imaju negativan stav o istom su iziritirani.
Sama si primetila da se svako drzi svog misljena. Jedni braneci svoj zdravorazumski stav "da je droga stetna" a drugi braneci svoj ego, s obzirom da su i sami periodicni ili hronicni uzivaoci droge ili droga.
Jedna stvar je sedeti kuci i drogirati se a drugo je pisati na sve strane pozitivno o drogi. To pokazuje koliko te osobe nemaju osecanje odgovornosti, niti za sopstven niti za tudj zivot.
Originally posted by SkyenMada, nekada agresivno krecemo u raspravu vodjeni losim iskustvom. Nekada ocekujemo napad sa druge strane, pa smo samo u stavu koji omogucava brzo i efekasno delovanje.
Iz mog iskustva, neke osobe sa kojima sa pokusala da vodim raspravu, ali pokusala u pravom smislu te reci, su u nju u stvari ulazile sa puno agresije. Naravno da tada nije imalo bilo kakve svrhe istu nastavljati. To je ono kada krece teatralno i sve glasnije i glasnije da ti stavlja do znanja da nisi u pravu, a pri tome te i ne slusa, napada da pojma nemas sta pricas, nabroji ti svu mogucu zivinu i spremno ocekuje tvoj kontranapad. Ali ono sto ih je najvise iznenadilo, a potom jos vise izbacilo iz takta jeste da na kontranapad nisu naisli. Neki misle da je to "slabost", povalcis se pred jacim protivnikom u svakom smislu te reci. Ali, ko je tu zaista "slab"?
Ne volim agresiju, ni fizicku, ni psihicku, u govoru, stavu, misljenju. I protiv nje se borim pacifisticki, na istu ti necu uzvratiti, do odredjene granice koja ugrozava egzistenciju.
Ne verujem da je ista dobro donela, ali shvatam da mora da postoji. A izvor joj je uvek nesigurnost, na silu trazenje postovanja od drugih, posto ocito ne dovoljno postuju sebe. I kako da odgovorim istom merom prema takvoj osobi???
Originally posted by SkyenHmmm...iskren da budem pre ce biti da su stari forumasi oterani/banovani....nego da su kako ti kazes "dostigli taj maksimum"....sto opet ima veze sa vodjom Dudom gutacicom i njenom podobnom politikom.....
Dobro je ako postoji odredjeni disbalans, u stavovima, tipovima licnosti, humoru, koji bi vukao grupu da se dalje razvija. Svaka homeostaza, svaka uravnotezenost, vodi u stagnaciju, posto covek, kao i priroda, tezi razvoju i daljem napredovanju. Zato neki stari forumasi odlaze, jer misle da su dostigli svoj razvoj maximalno u datom trenutku u odredjenoj grupi i da ne mogu dati vise nikakav doprinos ni sebi ni grupi (bilo svesno ili nesvesno). Neki novi dolaze, sa svojim idejama, stavovima (ne mnogo razlicitim idejama, ali drugacije iskreiranim)
Originally posted by Skyen
Iz mog iskustva, neke osobe sa kojima sa pokusala da vodim raspravu, ali pokusala u pravom smislu te reci, su u nju u stvari ulazile sa puno agresije. Naravno da tada nije imalo bilo kakve svrhe istu nastavljati. To je ono kada krece teatralno i sve glasnije i glasnije da ti stavlja do znanja da nisi u pravu, a pri tome te i ne slusa, napada da pojma nemas sta pricas, nabroji ti svu mogucu zivinu i spremno ocekuje tvoj kontranapad. Ali ono sto ih je najvise iznenadilo, a potom jos vise izbacilo iz takta jeste da na kontranapad nisu naisli. Neki misle da je to "slabost", povalcis se pred jacim protivnikom u svakom smislu te reci. Ali, ko je tu zaista "slab"?
Ne volim agresiju, ni fizicku, ni psihicku, u govoru, stavu, misljenju. I protiv nje se borim pacifisticki, na istu ti necu uzvratiti, do odredjene granice koja ugrozava egzistenciju.
Ne verujem da je ista dobro donela, ali shvatam da mora da postoji. A izvor joj je uvek nesigurnost, na silu trazenje postovanja od drugih, posto ocito ne dovoljno postuju sebe. I kako da odgovorim istom merom prema takvoj osobi???
Originally posted by Skyenyap
i ko kaze da istina moze da povredi.
moze, ako se kaze sa zeljom da povredi, u drugim slucajevim razjasnjava.
Originally posted by SkyenJa sam jos pre htela da odgovorim na ovu temu pa nikako da to ucinim... zato cu se sad vratiti na neka pitanja sa prethodne strane...
Da li citate sve postove ili citate postove samo nekih forumasa? Kada ih citate, da li vise paznje pridajete necijem komentaru ili svom odgovoru? Koliko se zaista zamislite i koliko pokusavate da se citajuci postove sto vise distancirate od sebe i svojih stavova, kako biste bolje razumeli stav drugog?
Koliko iskreno mozemo da odgovorimo na ova pitanja?
A sad, da duvamo u vatru da se ne ugasi.
Originally posted by SkyenNema veze sa pitanjima ali... kada sam tek `uvela` Internet mislila sam da je to nesto jako komplikovano pa sam kupila jednu knjigu sa upustvima. Posle sam shvatila da ja tu mogu da se snadjem pa je nisam ni citala ali pre nego sto sam odustala procitala sam neko `uputstvo za diskusije` pa mi se ne cini lose... Naime tamo je pisalo da govor ne treba izjednacavati sa diskusijama jer se u diskusijama prvo lik ne vidi pa je i pogresno tumacenje reci lakse. Drugo ti mozes da pises nesto u afektu, pod uticajem loseg raspolozenja, razocarenja, trenutne nervoze a sve tu ostaje zapisano pa i kasnije ljudi reaguju na to... Uglavnom se svodilo na to da reci na diskusijama imaju vecu `tezinu` nego uzivo te su savetovali da ukoliko nas neko iznervira ne `skocimo` odmah na njega... Preporuka je bila da se kompjuter iskljuci na jedno pola sata pa da kasnije kad se smirimo reagujemo... Ne iskljucujem bas kompjuter... ali izbegavam da pisem u afektu i mislim da mi se to pokazalo kao dobro za komunikaciju sa ljudima...
Kada diskusija prestaje?
Kada raspravljate sa nekim o odredjenoj temi, a pri tome vi mislite da je vas sagovornik na potpuno pogresnom putu, kako se ponasate?
Idete sa raspravom do kraja (tj. dok ne promeni misljenje) ili odustajete (ma pusti vidis da je ogranicen) ili nesto trece????
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!