Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Da mi je znati KOJA je to BUDALETINA smislila da tako veliki rok bude u junu??
Kada pocinje lepo vreme, kada su svi napolje, kada se otvaraju bazeni, baste, splavovi???
Maaaaaaa, znam, to je zavera, drzavna.. Da sto manje ispita polozimo i da im damo sto vise para. :eureka:

Da, da.. To je tako..:smeh:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by ns.happy
kad dodjete u moje godine, vise necete zeleti toliko muciti organizam. ako ne ide, ostavljam za iduci rok. ja moram 8 sati dnevno odspavati, pa kud puklo! :fancyklap:
ns.happy, ovde te pooootpunoooo razumem... :nazalost: :doh: :kesa: :deda: :giggle:
Korisnikov avatar
By Calypso
:hypno: jebote, deco od cega ste vi?!

Pa bolonjci imaju gomilu ispita koji su nekada bili spojeni u nekoliko nasih. Recimo, moja dva ispita sa prve godine su bolonjcima podeljena na pet delova :jazzva: sad tako za svaku godinu studija i eto ti kvantitet na ustrb kvaliteta...

:dj:

plus ispite polazu preko testa znanja, bas je to tesko :lukavi:
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by Calypso
Pa bolonjci imaju gomilu ispita koji su nekada bili spojeni u nekoliko nasih. Recimo, moja dva ispita sa prve godine su bolonjcima podeljena na pet delova :jazzva: sad tako za svaku godinu studija i eto ti kvantitet na ustrb kvaliteta...

:hmm:
Jedni kukaju kako je teze bolonjcima, drugi kako je teze po starom programu...moze li neko objektivno da kaze, ima li pozitivnog pomaka otkad su iscepkali ispite i isprogramirali studente da kao kucici trckaraju na predavanja i testove, pa opet da se pojavljuju na ispitima?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Myto
ima li pozitivnog pomaka otkad su iscepkali ispite i isprogramirali studente da kao kucici trckaraju na predavanja i testove, pa opet da se pojavljuju na ispitima?
Meni nijedan ispit iz knjizevnosti nije iscepkan, osim ispita opste knjizevnosti koji se ne dele, vec polazu uz obavezan rad iz jednog od kurseva (na trecoj godini tu su gotska proza i savremene naratoloske teorije, i Viktor Igo, na primer).
Znaci nikakvog sazimanja nema.
Nikakvih testova znanja, takodje: najveci deo ispita se i dalje polaze pismeno i usmeno.

Za Bolonju je, kako sam konacno skapirala, najvaznija fizicka sprema. Pa ko moze ceo dan da bleji na faksu, i to svaki dan, pa da otrci da iskopira, rezervise knjige, ode do dve tri biblioteke, pa se POTOM vrati kuci i radi za programe vezbi, taj je na konju.
Korisnikov avatar
By Myto
Nije ni cudo sto si postala narkomanka!
Korisnikov avatar
By Myto
Narkomanka.
Na bolonjski nacin.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Myto
Originally posted by Calypso

:hmm:
Jedni kukaju kako je teze bolonjcima, drugi kako je teze po starom programu...moze li neko objektivno da kaze, ima li pozitivnog pomaka otkad su iscepkali ispite i isprogramirali studente da kao kucici trckaraju na predavanja i testove, pa opet da se pojavljuju na ispitima?

zavisi

ako oces da polozis i dobijes 6, 7 onda je bolonja super
ako juris prosek a ozbiljan je fax onda ti je bolonja zlo

jerbo morash bit na svim vezbama, predavanjima, uvek imati sve odgovore
raditi seminarske i spec zadatke koje ti daju, odvaliti svaki kolokvij i briljirati na usmenom

za razliku od starog sistema gde za jaku ocenu mozes ladit skrotum dva meseca te potom zasesti i samo briljirati na usmenom

ergo vise volim stari sistem
:federi:
Korisnikov avatar
By bothways
Mislim da bih gore prosao na starom sistemu nego sto prolazim na novom, bar kad je moj faks u pitanju.

Kod mene nema seminarskih, predavanja nisu obavezna (mada mi ne bi smetalo i da jesu, posto generalno idem na njih), kao ni vecina laboratorijskih vezbi (ali onda gubis poene). Imamo nekoliko kolokvijuma (jedan do dva po predmetu, a cesto ni toliko), projekte (koji jesu zajebani, ali se uglavnom rade pred kraj semestra) i, naravno, ispite.

I da, sada nema vise usmenih. Sto je odlicno.
Korisnikov avatar
By HARP
Ima kome ovaj novi sistem odgovara.
Blejačima je super.
Što reče jedan kolega: Bolje da se raspadam ovde po celi dan nego da blejim u kraju, plus imam više poena.

Jbg, ko je zaposlen teško njemu
Korisnikov avatar
By Dina
Meni se vise dopada sto sam po starom nego da sam po bolonji... Mada mi se cini da je ovaj sad sistem laksi, vise nalik na skolicu :skola: A i to sto nema usmenog bi mi godilo, posto sam tremaros... ali nekako se ispetljah i ovako... a stvarno ne znam kako da ljudi rade i studiraju po novom sistemu. Mislim znam par ljudi koji uspevaju ali to je valjda mucenje... Meni je bilo mnogo lakse kad uglavnom nisam morala da dolazim, sem kod bas retkih koji su trazili potpise sa vezbi... Kad mogu idem na fax, kad moram na posao onda tamo... lezerno (bar sto se odlazaka tice).

A sto se junskog roka tice... tu mi se svidja sto je kod nas bar doslo do promene pa nema juna jedan i juna dva (koji je u stvari bio jul), nego je bio aprilsko majski koji je vec prosao i ovaj sad... Tako sam ja vec dala jedan ispit, pa ako ne dam ovaj sad mogu da se tesim da sam ipak nesto uradila. Mada se ipak nadam da cu dati... a ovaj rok je uvek bio tezi za ucenje, nego januarski... Prvo zbog lepog vremena a drugo zbog ljudi koji zovu i stalno imaju neke planove. Iako sam im ja (odavno!) objasnila da studiram i da ne mogu da se setkam pred ispit to cesto nema tolikog efekta, valjda su zaboravili sta je studiranje... a nadam se da ce doci dan kad cu i ja zaboraviti ;)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by blenta

za razliku od starog sistema gde za jaku ocenu mozes ladit skrotum dva meseca te potom zasesti i samo briljirati na usmenom

ne banalizuj :lol:
Korisnikov avatar
By blenta
ne banalizujem

po starom sistemu dovoljno da odvalish usmeni i dobijesh 10
nije li tako?
Korisnikov avatar
By ns.happy
mozda na tvom faksu :-) stari program je zajeban u smislu da ti mozes da odvalis sve i test i prakticni, ali ako tog jutra, na tom mestu, tebi nije do odgovaranja, ili je on - preuzviseni profa - nadrkan, mozes popiti jaaako losu ocenu ili jednostavno pasti. zar se niko ne seca onih radova profesora koji su obarali jer nemas njegovu knjigu itd.
Korisnikov avatar
By blenta
to jeste kada se samosvrstavash u sublklasu crva

jel bezobrazan? budi i ti

trazhi komisiju, haos mu napravi

garantujem ti da ti njega mozesh da iznervirash mnogo vishe neg on tebe

stari sistem rula
Korisnikov avatar
By ns.happy
hehe. blento, blento... mislio sam da si pragmaticniji... no... :milkacanic:
Korisnikov avatar
By Primeval
Mrzim junski rok! :( Ovaj mi je ubedljivo najgori od svih...
Korisnikov avatar
By Dina
Uh... ova tema sluzi za podsecanje da treba da idem sa foruma :lol:

:cita:
By Ulix
mozda na tvom faksu :-) stari program je zajeban u smislu da ti mozes da odvalis sve i test i prakticni, ali ako tog jutra, na tom mestu, tebi nije do odgovaranja, ili je on - preuzviseni profa - nadrkan, mozes popiti jaaako losu ocenu ili jednostavno pasti. zar se niko ne seca onih radova profesora koji su obarali jer nemas njegovu knjigu itd.
Veruj mi da je ista stvar i kada studiraš po novom sistemu. Ti testovi, kolokvijumi, itd. u praksi to služe samo ako ikako mogu da ti snize ocenu, ali usmeni je i dalje bog i batina, makar u Bg na medicini. A uprkos obećanjima, ni jedan ispit ne može parcijalno da se polaže. Nema tog profesora koji će ti dati višu ocenu, ako nisi bio dobar na usmenom.

Slažem se da bi u teoriji to trebalo da olakša studije, ali u praksi ih samo otežava, jer je sve ostalo kao pre, samo što više nema uslova, nego mora da se čisti godina.
Korisnikov avatar
By ns.happy
nisam li
proseci 9,89 i 9,75
sigurno si ponosan. :-) nisam mislio na to. ocigledno ne vredi da pojasnjavam...
Korisnikov avatar
By Tomek
proseci 9,89 i 9,75
:wow:
blento, ti si definitvno moj novi idol...

I Bebu si ostavio iza sebe... :lol:

Meni je najgori oktobarski rok... A na ekonomiji u Bg svaki profesor bolonju interpretira na svoj nacin...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Tomek
A na ekonomiji u Bg svaki profesor bolonju interpretira na svoj nacin...
Kako jebeno istinito!
Ubedljivo najgori (da ne pisem najzajebaniji) fakultet u regionu, zbog egocentricnih profesora, koji Bolonju spomenu samo kad treba zagorcati ispitni rok studentima. :rafal:
Korisnikov avatar
By Neve
Kako ću lijepo tresnuti Katalog. :duh:
Korisnikov avatar
By ns.happy
delete, sta ti studiras? ja sam mislio da si ti policajka. :zbunjen:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!