Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Sahranjivanje vs kremacija

1. Klasicna sahrana
19
20%
2. Kremacija
77
80%
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Orange Crush

Kod mene u kuci je ovo tabu tema.Ja kad sam pokusala da kazem kevi,u slucaju da mi padne saksija na glavu,da me kremiraju,ona je pocela da se dere kako nisam normalna,da mlatara rukama i pobegla u drugu sobu. :povez: I nema sanse da sa njom pricam o tome,ponekad se pitam u kom svetu ona zivi :shrug:

kremacija,definitivno
:yes:
groblja su mi nekako jeziva i kicerajska
Kako su deca okrutna :misli:

Tvoja majka nije forumasica, niti ti je prijateljica, pa da moze malo da procaska o tvojoj smrti uz kaficu ;) Verovatno joj se od same pomisli na tako nesto krv sledi u zilama, pa zato tako reaguje.
Korisnikov avatar
By Loni
Bolja je sahrana.

Tako ostane neka ćelija od vas pa jednog dana mogu da vas i kloniraju.
Korisnikov avatar
By Mage
Sama pomisao na leš u raspadanju, crve, gomilu baba koje su plaćene da jecaju, donošenje hrane na grob (koju cigani i kerovi posle jedu), crninu, troškove sahranjivanje, nepotrebno zauzimanje zemljišta (koje će se ionako kasnije preorati da tako kažem i tu sahranjivati novi leševi) itd. mi okreće želudac.

Zašto prosto kad može komplikovano? Ja lepo dajem svoj leš na kremiranje i kako je i moj ćale lepo i pametno rekao: ni suzu neću da vidim na svojoj sahrani i ne želim da mi iko dolazi "u posetu" i slične gluposti. Total waste of time!

Ja sam svojima lepo rekao ako mi se nešto desi da me lepo spale, prospu pepeo negde i sećaju me se samo kao živog. Ne treba mi to silno patetisanje oko smrti.
Korisnikov avatar
By Mars
Što pa da ne podignem temu...

Mili mi tražio nešto da mu pronađem pa je iskočilo i ovo...
Originally posted by Daliborka

...pa samo iz te vizure mogu da sagledam mogucnost da lezim tri metra ispod zemlje. Grozan osecaj, zar ne ?
Dakle, ne znam osećaj, ali jedva čekam da gledam Rajana Rejnoldsa u dva kubna metra, ceo film...

''
Korisnikov avatar
By mili86
:) :smeh:

on: Ja sam za sahranu... vec godinama je planiram, mada svake godine menjam odevnu kombinaciju, ali pokrov, kovceg i slicne potrepstine su skoro deceniju iste... Dvoumim se oko pesme, ali ako se ne odlucim, neka bude klasika... posmrtni marsh
Korisnikov avatar
By Mars
Vidiš ti...kad je neko dobar ČOVEK kako ta tvoja misija prosto TRAJE! I kad te NEMA!!
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by mili86

on: Ja sam za sahranu... vec godinama je planiram, mada svake godine menjam odevnu kombinaciju, ali pokrov, kovceg i slicne potrepstine su skoro deceniju iste... Dvoumim se oko pesme, ali ako se ne odlucim, neka bude klasika... posmrtni marsh
A jel si dizajnirao sebi umrlicu? Jel imaš spremnu sliku specijalno za tu priliku?

Užasavam se onih slika iz pasoša i ličnih karata koje potomci kače na umrlice (još sa tragovima onih metalnih nitni kad razvale sliku iz tako nekog dokumenta)...Užas....O tekstu da ne govorim.

Moja umrlica sva u prvom licu. Da vidiš što je cool.

:B
Korisnikov avatar
By mili86
Ne, slika je sa Briona,,, ja sedim na brodicu a iza mene plavetnilo Jadranskog mora... Umrlica mora biti u Politici:sarana:
Korisnikov avatar
By nsc
ja se nesto razmisljam da se prijavim za donatora, pa sta im ne treba da daju studentima na medicini da se igraju, mozda jos koji vek docekam u nekoj tegli sa formalinom
Korisnikov avatar
By mili86
ili mozda ova:

Slika

a rekao sam bez slaganja garderobe u sanduk. hocu da lezim na pirotskom cilimu, da budem pokriven pokrovom iz Jerusalima koji podseca na plastanicu i da mi na grudima bude krst.
Korisnikov avatar
By Incubus
Kremacija, iz čisto praktičnih razloga, groblja danas zauzimaju ogromne površine a prostora je sve manje.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Kremacija, al' prvo nek' povade sve što im treba.
Korisnikov avatar
By maka
ranije sam zelela kremaciju,ali sad zelim da se sahrane bez kovcega,pravac u zemlju.
to je za mene idealan nacin. ash to ash, dust to dust
Korisnikov avatar
By Suki
Da me zalede posle smrti ili posalju u svemir...
Korisnikov avatar
By Blady
Glasala sam ovde.. kremiranje. definitivno
Korisnikov avatar
By Mars
Ja nešto ne volim tu ideju kremiranja. Takodje sam za klasičnu sahranu.

Jedni baba i deda su kremirani, i danas više volim da odem na groblje kod onih koji nisu, klasičara.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ma da, sahrana pa da me jedu crvi :uplasen: hvata me jeza kad na to pomislim... kremacija, definitivno...

i ide pesma od Hari Mata Harija
'a kada izgorim prospi pepeo na mestu gde sam tebe prvi put poljubio' :peva:

kako je to cool :wow: moram ovo negde da pribelezim da me ne zajebe neka trola, ionako ne gledam lepo kad prelazim ulicu
By Speculum Columbae
Pod nebom nek se zvezdanim
Iskopa grob da tamo spim.
S veseljem življah i mrem sa njim,
I ležem tih u svet tišine.

Isklešite za stihom stih:
U kraj on stiže čežnja svih;
Sa mora mornar u dom tih
I lovac u dom svoj s planine.

Robert Luis Stivenson, Rekvijem
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Dina
Originally posted by Orange Crush

Kod mene u kuci je ovo tabu tema.Ja kad sam pokusala da kazem kevi,u slucaju da mi padne saksija na glavu,da me kremiraju,ona je pocela da se dere kako nisam normalna,da mlatara rukama i pobegla u drugu sobu. :povez: I nema sanse da sa njom pricam o tome,ponekad se pitam u kom svetu ona zivi :shrug:

kremacija,definitivno
:yes:
groblja su mi nekako jeziva i kicerajska
Kako su deca okrutna :misli:

Tvoja majka nije forumasica, niti ti je prijateljica, pa da moze malo da procaska o tvojoj smrti uz kaficu ;) Verovatno joj se od same pomisli na tako nesto krv sledi u zilama, pa zato tako reaguje.

Jeste okrutno.Ali...Kako je nas narod naucio na uzemeljivanje,bolje i naglasiti,da tako nesto ne zelis,kad prestanes disati.

Takodje sam jednom skrenuo paznju mojima,pricajuci o tome,kako ne bih voleo sahranu,ni crkvu,ni krst,ni popa (jer se vec vodila neka slicna prica).Dakle,kremacija.
Korisnikov avatar
By Torry
doniranje organa onima kojima je potrebno, pa tek onda kremacija od onog sto ostane od mene
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Meni ce biti svejedno u tom trenutku...

Ali ako mogu da biram, onda bih radije da se moji ugljovodonici vrate u sistem, na primer da sa mnom nahrane ajkule ili krokodile ili makar hijene.
By Speculum Columbae
Originally posted by Njuskalo

Meni ce biti svejedno u tom trenutku...

Ali ako mogu da biram, onda bih radije da se moji ugljovodonici vrate u sistem, na primer da sa mnom nahrane ajkule ili krokodile ili makar hijene.
Zar ne misliš da se ajkule i hijene hrane nama svakodnevno dok smo živi?
Zar ne bi bilo bolje malo mira.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!