Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Kiwi, moguce da nije Zvezdana kucala, slazem se.
Ali, da ti i ja citamo sa idiota - pa da li bi ga procitali kako je napisano ???

I ja uhvatio nacionalni dnevnik, ali onu vajnu kolumnisticu Kurira, Olga cini mi se...

"A sto je najcudnije - uopste ne radi vezbe za dupe!!!"
(ogovaranje Marsa u teretani)

http://www.60secondstory.contagiousmedia.org/
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mars
Kiwi, moguce da nije Zvezdana kucala, slazem se.
Ali, da ti i ja citamo sa idiota - pa da li bi ga procitali kako je napisano ???

I ja uhvatio nacionalni dnevnik, ali onu vajnu kolumnisticu Kurira, Olga cini mi se...

"A sto je najcudnije - uopste ne radi vezbe za dupe!!!"
(ogovaranje Marsa u teretani)

http://www.60secondstory.contagiousmedia.org/
Imaš pravo ... da ne pri?a tako maratonski možda bi i mogla da ispravlja greške daktilografa koji je obraðivao idiota... Šta ?eš .. ne mož' žena sve da postizava ... drži rekord u brzom ?itanju.. to je za nju dosta :D
Korisnikov avatar
By Mars
Hehe...

Inace, meni zapara usi i sveprisutno "bozicni i novogodisnji praznici"

Koji su to Bozicni? Bozic i nova godina.
Novogodisnji? Nova godina i Bozic.

Po meni, treba ili jedno ili drugo.

Marsovo dupe - bez hipoteke i ziranata!
http://www.auburn.edu/~shephcd/whatyouare.html
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Srecan 31 decembar :dedamraz:
Korisnikov avatar
By m..
Srecan 31. decembra meseca subota dan. :lol:

a hitovi koje sam cula u komsiluku tjekom 15 godina kako zivim u kraju:

roshule, sangarepa, relna (rerna), fitleri (to su vikleri, je li), borbandovanje, be(n)zin, raferslus, rasferslus, kapnica (kapljica, ovo sam cula prekjuce)... Ajme.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mars
Hehe...

Inace, meni zapara usi i sveprisutno "bozicni i novogodisnji praznici"

Koji su to Bozicni? Bozic i nova godina.
Novogodisnji? Nova godina i Bozic.

Po meni, treba ili jedno ili drugo.

Boži?ni praznici: Badnje ve?e i Boži?
Novogodišnji praznici: Prva dva dana Nove Godine + Srpska Nova Godina
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
meni je najgore kad mi napishu poruku "Oceshi" umesto "ocesh li?" :avalon:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by m..

roshule, sangarepa
Jaaaaaaaaaaako cesta pojava. Vise i ne ispravljam ljude...navikla sam :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By KiWi
Evo današnjih primera: Lingeštul, ''postavio sam tiplovi u zid'', ''mnogo me se sviða'', poruka: ''otišo sam do ku?u po bušilicu. odma se vra?am. Radule'' ... imam ose?aj da ?e biti još, ovi majstori su ?udo :D
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Kiwi je izgleda na zadatku. Posramiti majstora svoga :smeh:
Korisnikov avatar
By spliff
moji postovi (koje sam pisao prerazbijen, chitaj veccina)
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by m..
Srecan 31. decembra meseca subota dan. :lol:

a hitovi koje sam cula u komsiluku tjekom 15 godina kako zivim u kraju:

roshule, sangarepa, relna (rerna), fitleri (to su vikleri, je li), borbandovanje, be(n)zin, raferslus, rasferslus, kapnica (kapljica, ovo sam cula prekjuce)... Ajme.
Rosule posebno ali tu su i kioskop, opsajd, opcajd, orman, anblem, apateka, radijo, parfen, vazna, gutalj....
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
:smeh: vrtrnjaca, nidopostava...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mr.Ja
Kiwi je izgleda na zadatku. Posramiti majstora svoga :smeh:
šes', za ništa, od ku?u :D .. i tako dalje, i tako bliže :D

Keva: Mastore, kakvu kafu pijete? Gor?u? Slaðu?
Mastor: I jednu i drugu. Znate gospoðo, ja sam na takvom poslu da ne smem da izvoljevam, pa ?u popiti kakvu mi skuvaš. :lol:
- - - - - - - - - -
Mastor: Molim vas samo da mi dodate kutijicu sa burgijama. Hvala lepo ... A ako možeš dodaj mi i šrafciger.

?udo jedno kako mastori lako prelaze sa Vi na ti. :D
Korisnikov avatar
By m..
Imala sam i ja majstore, za divno cudo bili su pristojni, iako su se neki frljali sa padezima. Zato sam se naslusala radio dzenarike u prolazu ...pirni vetre preko jetre i ostalog...

Ah da, cula sam negde i gelendar

Na faxu je neki student zakazivao zbor studenata u anfiteatru, a drugi se pismeno izvinio za kasnjenje s predajom rada jer mu se pokvario konpjuktor.

Jednom sam uzela Kurir u ruke i videla u oglasima rubriku kompijuteri.
Korisnikov avatar
By KiWi
konpjuktor :lol:

nešalica za beton :D .. to nisam ?uo, ali mi je ortak rekao da njegov ?ale tako govor :D ... nešalica :D
Korisnikov avatar
By waterlily
U poslednje vreme mi je za oko zapala sms poruka koju je primila moja drugarica. Glasi:
"Video sam te sinoc i odma sam morao da se raspitam za tebe. Moram da ti kazem da te svi smatraju za fenomenalnom osobom!"

Mislim, to je ta! :D :D :D
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam rodjenim ocima video u tekstu vise puta napisano KOMPLJUTER.

Sto se nepismenosti (ili sta je to vec tice), novinarka, reporterka, koja ovako postavlja pitanje:
"Koliko mislite da je (npr) potrebno uneti vitamina C na dan?"

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by waterlily
"Video sam te sinoc i odma sam morao da se raspitam za tebe. Moram da ti kazem da te svi smatraju za fenomenalnom osobom!"
Mislim, pravopis i gramatika i padezi su jedno...

Ali ovaj stil !!!
Mladac neki mora da je, treba da uci.

By Ulix
"Kolega, ne znam zasto je bilejer dvoslojan." :drama:
"Mislite valjda samo dvosloj ili samo bilejer?"
"Kolega, o cemu vi to? Zar ne znate da je to dvoslojan bilejer."
"Ali to je pleonazam!"
"Ko je to?"
:lood:
Korisnikov avatar
By Mars
Verica Bradic, RTS:
"...ostvarila je oko sedamdesetak uloga na filmu i pozoristu."

Da li je ovo nepravilno?
Ja kazem ili samo sedamdesetak, ili oko sedamdeset.
:f5:

"Kurs dinara smo vezali za Marsovo dupe, tako da devalvacije nece biti."
(Radovan Jelasic, guverner NBSJ)

http://www.kingkongmovie.com/
Korisnikov avatar
By Val
Evo sveze: <LIDIJA_BI> jel ste slobodna

I shta ja da odgovorim na to? :roll:
Korisnikov avatar
By m..
Jebiga pesma je vrh, ali ide zbog "pobi giii sviii":

Udri Brus Li

Otišo sam ju?eee u bioskop jaaa,
igrao je Brus Liii moja simpatijaaa.

Odmah na po?etkuuu po?elo cepanjeee.
Do tad mirna publikaaa po?e s navijanjeee.

Udri Brus Li, ritaj Brus Li, Pobi gi sviii!
Ne daj niko da preživi od ovi ološiii!

Jedan glumac vijeee ne znam da li varaaa.
Brus Li samo bijeee al' se ne zamaraaa.

Pljušte na sve straneee karate udarciii.
Brus Li sve ubijaaa ko da su komarciii.

Udri Brus Li, ritaj Brus Li, Pobi gi sviii!
Ne daj niko da preživi od ovi ološiii!

Brus Li ne prestajeee, sevaju karateee.
O?e sve da ubijeee. Niko živ da nijeee.

Pla?u gledaociii. Suze padajuuu.
Žal gi z oni ljudiii, što gi Brus Li ubiii.

Dosta Brus Li brate mili imaj dušu tiii!
Ostavi nam bar jednoga za slede?i fiiilm!

Dosta Brus Li brate mili imaj dušu tiii!
Predstavi bar jednoga za slede?i fiiilm!
By Perun
E, tek sad primetih ovu temu... E, pa imam i ja koju.
Moj gej-drugar, svakodnevno izvaljuje gluposti, pa sam odnedavno poceo da zapisujem. Evo nekoliko primera:

OHAO je, ako niste znali, pridev za muski rod; iako je pridev OHOL-A/O.
PLAGIJATAT je delo PLAGIJATASA.
"Ovo za slike ti je novi program? Neki novi Windows?!"
UVELICANIJE je komparativ od 'uvelicano', a onda postoji i NAJUVELICANIJE.

Da se vratim na ono sto je vec napisano.
1. SRECAN i SRETAN su dubleti. Netacno je da je drugi oblik iz tzv. hrvatskog jezika. Naime, posredi je tzv. razjednacavanje suglasnika.
2. Neko je pomenuo pravilno pisanje deklinacije glagola po liznim zamenicama u futuru. Tu treba napomenuti da se od oblika gl. hteti odvajaju samo glagoli cija se infinitivna osnova zavrsava na -ci. Dakle: reci cu, ici cu, peci cu; ali: radicu, pevacu, igracu...
3. Sto se tice transkripcije iz drugih jezika u srpski, nasa normativistika jeste vise nego slozena. Jedan od primera je nepravilna transkripcija ceste italijanske reci CIAO (pravilo nalaze da se slovo C cita kao C (cetka, citati), ako stoji ispred slova I ili slova E). Uzged, nas pravopis dozvoljava pisanje stranih reci i u izvornom obliku, a ako se dekliniraju obavezna je crtica i dekl. nastavak (pr.: Bio sam u New York-u).
4. Dize mi se kosa na glavi kad cujem
Obzirom...
S obzirom da je...
iako je jedino pravilna konstrukcija S OBZIROM NA TO DA.
U prilog ovome pomenuo bih i tzv. istiskivanje apostrofa. Novi pravopis srpskoga jezika (iz 1993/4. godine) i Odbor za standardizaciju srpskoga jezika preporucuju da se apostrofi ne pisu na krajevima reci, osim u slucaju menjanja znacenja same reci.
5. Neko napisa CAK, STA VISE. Skolski primer pleonasticnosti, ali STA VISE (u ovom znacenju!) pise se kao jedna rec. Novi pravopis diferencira razlike izmedju STAVISE i STA VISE (pr.: STAVISE je pametan mladic. Odnosno: STA VISE reci na tu temu?).
6. Neretko nalecem na tzv. repate brojke, koje se ne preporucuju. Pa umesto: 5. razred (ili V razred), pisu 5-ti razred. Zar nije ruzno?!
7. O bezlicnom glagolu TREBATI vec je bilo reci, pa cu samo pomenuti jedina dva pravilna oblika: TREBA DA i TREBALO BI DA. U tzv. hrvatskom jeziku glagol TREBATI nije bezlican.
8. Titule nastale od prvog i poslednjeg slova (ili sloga) nemaju tacku na kraju, dok one koje su 'prekinute' obavezno imaju tacku. (DR, MR, GDJA, GDJICA i sl.; odnosno: PROF., G. (gospodin, nikako G-DIN i slicno), INZ. (nikako ING., bar ne u srpskom), SPEC., i slicne.)

Ako se setim jos necega, eto me opet.

P.s.: Stilski je neodrziva konstrukcija: PO MENI - ON JE LOS. Sintagma PO MENI moze se koristiti samo u narednim recenickim sklopovima: PO MENI SE PROSUO SOK. PO MENI SE SLIVAJU SPERMICI.
A kada se izrazava stav ili misljenje, onda vazi: PO MOM MISLJENJU.
Korisnikov avatar
By m..
Mmmm, gde si iskopao taj novi pravopis?
Anyway imam problem sa nekim primerima gde ne znam da li je jedna ili dve reci [cek da probam da se setim, ili izmislim nesto: ujutro, podruku (meni logicnije zvuci pod ruku, medjutim zavabovao me Vidojkovic), sad ne mogu da se setim tacno primera koji me je zbunjivao..]
Koliko se ja secam (a jedva da se secam jer je gramatici kod mene u V bgd bilo posveceno ukupno 3 casa za 4 godine) pravopis se promenio, pa se promenio opet pa su ga vratili na staro (?), tako da sad vise nisam sigurna u neke stvari (recimo to spajanje i odvajanje).
By Perun
To je prednost novog pravopisa. Dozvoljava oba oblika koja se u znacenju razlikuju za nijansu.
Predlog U je vremenom srastao s imenicom JUTRO, pa je nastao prilog za vreme UJUTRO (iliti UJUTRU), pa danas vise ne postoji rastavljen oblik: U JUTR-O/U.
POD RUKU. Uzela si primer koji ne poznaje spojeno pisanje.
Ali oblici NI JEDAN (NIJEDAN), NA ZALOST (NAZALOST)... pisu se u zavisnosti od znacenja. Pr.: Nijednog nisam nasao. Ni jedan, ni drugi ne govore istinu. Nazalost, u pravu si. Na zalost svih prisutnih, i sl.
Verujem da sam ti bar donekle dokucio razlike. Pokusaj da ih izgovaras: s kratkom pauzom kod rastavljenog i bez nje u sastavljenom obliku.
Korisnikov avatar
By m..
Sad mi je lakse kada znam da zapravo ne postoji pravilo i da mogu da se koriste oba oblika u zavisnosti od slucaja (ono 'podruku' mi je upalo u oko jer ga Vidojkovic koristi u obe knjge bar po 2 ili 3 puta, a nesto me je zuljalo tako spojeno).
By Perun
Vidim da cete zazaliti sto ste otvorili ovu temu. :smilegrin:

Ipak moram navesti jos samo dve ceste omaske.
1. Dobro poznato pravilo kaze da predlog ne moze da stoji uz glagol, a cesto cete cuti ili procitati: ZA PONETI, ZA IZACI, ZA UBACITI. Predlozi mogu da stoje samo ispred imenica i zamenica (redje i ispred drugih predloga), pa bi navedene primere valjalo pisati: DA PONESE-M/S,U,MO,TE (s obzirom na to da gl. PONETI nema svoju imenicu), ZA IZLAZAK, ZA UBACIVANJE.

2. Odlukom odbora za standardizaciju srpskog jezika, evropska monetarna valuta naziva se EVRO, a ne EURO.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!