Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
U Vecernjim novostima ima pravopisnih gresaka na tone, ali i sasvim dovoljno primera totalnog opsteg debilizma, neinformisanosti i da ne nabrajam, evo primera, danasnji clanak o Jazz festivalu u Nisu:

"Bice izvedena i pozorisna predstava o Biliju Holideju ("Budite ledi na jedan dan").

Mnogo strasno.

Ulicice i krovovi pokriveni snegom,
a Marsovo dupe, slatko, kao da je - shlagom!

http://www.zmajevedecjeigre.org.yu/
Korisnikov avatar
By m..
Isuse, a ja se cudim onom za Gordana.
Ma uzas, ne razumem zasto je tim ljudima toliko teshko da izgooglaju kad su vec tutumraci.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by m..
Isuse, a ja se cudim onom za Gordana.
Ma uzas, ne razumem zasto je tim ljudima toliko teshko da izgooglaju kad su vec tutumraci.
Zato sto se nekako uvek poklopi da takvi ljudi misle da bas sve znaju i da su uvek u pravu.

"Ulicice i krovovi pokriveni snegom,
A Marsovo dupe, slatko, kao da je - shlagom!"

By Ulix
Originally posted by Mars
U Vecernjim novostima ima pravopisnih gresaka na tone, ali i sasvim dovoljno primera totalnog opsteg debilizma, neinformisanosti i da ne nabrajam, evo primera, danasnji clanak o Jazz festivalu u Nisu:

"Bice izvedena i pozorisna predstava o Biliju Holideju ("Budite ledi na jedan dan").

Mnogo strasno.

mnogo, mnogo strasno.
:teletabisi:
Korisnikov avatar
By Mars
I takva osoba koja je sposobna da izvali takvu glupost - pise clanak o tome. Pokriva teme muzika, kultura i sta ja znam...

"Ulicice i krovovi pokriveni snegom,
A Marsovo dupe, slatko, kao da je - shlagom!"

By Ulix
Treba samo pogledati naslov predstave, cak i da doticna osoba nikada nije cula za B. Holidej, naslov bi trebao nesto da kaze...
Ko sve nece pisati o kulturi... :shok2:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Ulix
Treba samo pogledati naslov predstave, cak i da doticna osoba nikada nije cula za B. Holidej, naslov bi trebao nesto da kaze...
Verovatno misle da je to neki kros-dreser ili nešto kao Endi Vorhol...
Korisnikov avatar
By KiWi

Mnogo strasno.

:offtopic:

To je vrhunac neobaveštenosti i nema nikakve veze sa nepismenoš?u.

Sve u svemu, sramota je da osoba koja radi posao novinara nije informisana i da sa tom neproverenom informacijom izaðe u javnost. Verovatno je ovaj novinar u pokušaju još uvek zelen. A šta je opravdanje urednika?
Korisnikov avatar
By Kupper
Lea Kish na kraju emisije - 'Pre no sto vas pozdravim popicu GUTALJ (tog i tog) soka.'
Korisnikov avatar
By m..
Lol, sinoc mi je rekao ortak sa poljoprivrednog da imaju smer "sirevi" za beogradsku decu i "sirovi" za decu iz pripizdine.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Kod mene u komsiluku na prozoru jedne knjizare pise: "CD diskovi samo 20dinara". To mu je valjda variacija na temu kopmpakt cd... A u kaficu u kome sam nekada radio pise: "Coctail's", sto bi u prevodu trebalo da znaci kokteli... VIVALA SRBENDE :jbg:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Kupper
Originally posted by m..
Lol, sinoc mi je rekao ortak sa poljoprivrednog da imaju smer "sirevi" za beogradsku decu i "sirovi" za decu iz pripizdine.
Ja bih bio na smeru 'sirovi' jer pretpostavjam da traze certifikat o tri generacije koje zive u BG.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by m..
Ja bih bio na smeru 'sirovi' jer pretpostavjam da traze certifikat o tri generacije koje zive u BG.
Ili se mozda ti samo hvalis da si sirov :D
By superfly
Originally posted by Mr.Ja
Originally posted by m..
Ili se mozda ti samo hvalis da si sirov :D
duhovita opaska ne zaslužuje tako "sirov" odgovor. :avalon:

danas na buvljaku videh natpis PIÐŽAME 1000 DINARA. :zacepi:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
:( pa i moja je trebala biti duhovita :rida:
Korisnikov avatar
By Kupper
Tako sam je i shvatio. Ali, Fly ima sva prava.....
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Smrc, niti me nevolish! (namerno napisano ovako, da ne oftopickarim mnogo)
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by m..
.............."sirevi" za beogradsku decu i "sirovi" za decu iz pripizdine.
BG & pripizdina = BG & Novi Sad, Kragujevac, Prishtina, Nish, Sombor, Krusevac, Zajecar, Subotica, Valjevo, Uzice, Vrsac, Smederevo, Vranje, Zrenjanin, Kikinda, Pozega, Jagodina, Shabac, Sremska Mirtovica, Kosovska Mitrovica, Becej, Kraljevo, Cacak, Negotin, Leskovac, Senta......koliko pripizdina???
Korisnikov avatar
By m..
Aman, razumeli smo se, Pripizdina (Vukojebina, Bogu iza Ledja, Donje Brijanje, Pickovac, Nedodjimivac, Zavicaj itd) je ono mesto gde sireve zovu sirovima.
By Acorn Girl

Mnogo strasno.

Da, ovde ipak nije rec o nepismenosti onoga koji je to pisao, vec o odsustvu poznavanja elementarnih kulturoloskih pojmova. U ovoj napacenoj zemlji, izgleda, svako moze da bude ono za sta se nije skolovao i svi se odlicno razumeju u sve osim u svoj posao. Zato i imamo toliki broj usko-specijalizovanih 'strucnjaka' u svim oblastima.:lol:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
[/quote]

Da, ovde ipak nije rec o nepismenosti onoga koji je to pisao, vec o odsustvu poznavanja elementarnih kulturoloskih pojmova. U ovoj napacenoj zemlji, izgleda, svako moze da bude ono za sta se nije skolovao i svi se odlicno razumeju u sve osim u svoj posao. Zato i imamo toliki broj usko-specijalizovanih 'strucnjaka' u svim oblastima. :lol:
[/quote]
Ooooooooo, da pricaj mi o tome... Najbolji su mi ovi sa ETF-a. Misle da su popili svu pamet ovoga sveta (Ja se izvinjavam nekim ljudima koji su zavrsili isti, ali ovo se ne odnosi bas na sve, samo na vecinu...), pa uzmu da drze privatne casove iz matematike, fizike, engleskog, francuskog, biologije itd... I da stvar bude jos crnja, uzmu da se ubedjuju sa ljudima koji su zavrsili (u par slucajeva znam za filologe) predmet o kome se radi. Iiiiiiiiiii, naravno ETFovci bolje znaju o cemu se radi... :right:
Korisnikov avatar
By KiWi
Da, poznata je svestranost ljudi sa ETFa ... Jedne nedelje je u Pan?evcu izašao oglas (parafraziram):

Student ETF-a drži ?asove: Matematike, Elektrotehnike, Dinamike, Termodinamike, Hidraulike, Engleskog, Srpskog i Slova?kog. Zvati na broj ... ...

?udi me da ne drži ?asove botanike :D .. btw. i ovo je offtopic
Korisnikov avatar
By Mars
Studenti elektrotehnike su jedno veliko zlo.

LM, sto se onih gresaka o kojima pricamo tice - opet sa moje strane jedan primer ne tipicno pravopisne, ali svejedno iritantne greske:
Mnogi ljudi prave pogresne izbore u kombinacijama opcija/solucija i drasticno/rapidno.

"Puni su mi silikoni vise prica o Marsu i tom njegovom dupetu !"
(Jelena Karleusa, intimnoj prijateljici)

http://www.njamnjam.com/
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ehhh... Pa zar stvarno mislis da svi imaju toliko sirok vokabular pa da jos prave razlike u takvim slucajevima... Bilo bi to lepo ali.. :fige: Ne znam jeste li primetili, ali onom iritantnom str8 zargonu (kada vicu BRATE!!!), umesto svakog tog "brate" mozete staviti po neki pridev ili neku drugu opisnu rec... :down:
Korisnikov avatar
By KiWi
Mislim da je stvar potpuno druga?ija. ''Brate'' se ne ubacuje kada ne možeš da pronaðeš pravu re? nego pokušavaš da dokažeš svoju muškost ... još jedna u nizu poštapalica ...

''Brate, kako je dobra ona riba što je prošla''
''E brate super sam se proveo''
''Nemaš brate pojma''

Sve ove re?enice imaju smisao i bez brate. U nekim slu?ajevima verovatno menja neku re? .. ali to zvu?i komi?no :lol: ... svo moje muško str8 društvo (pa ?ak i neke ribe) koriste ''brate'' pa se desi da pred nekim meni pederom izleti ''brate'' ... i onda po?inju standardne pri?e ''nisam ti ja brat'' ''da li je ovo poziv na bratimljenje'' ili još gore ''zar me gledaš kao brata??'' .... To ''brate'' još mogu da svarim .. a ovo malo teže varim:
Žasu (koje nekad i sam koristim mahi-mahi-mahi-mahi-mahinalno)
Tebra
?iku
Vugla
?kapi

i sve što uz to ide ...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
A gajbi? :pljucpljuc:
A u ovim recenicama ti fali po 1 brate, ili je to mozda do nivoa muskosti koja se zeli iskazati...
Brate, kako je dobra ona riba brate, sto je prosla.
E brate, super sam se proveo brate.
Nemas brate pojma, brate.
U tim verzijama ja cujem...
A gledaj kako bi izgledalo sa 2 recima.
Ne mogu da verujem, kako je dobra ona riba u crnom, sto je prosla. I sl...
Korisnikov avatar
By Vlada T

Pogledajte "Clueless" i videcete da Beverly Hills plavusha takodjer rodno relocira tetka Bili.... :setnja:
(sto je naravno dobar stos, ali kad se pojavi u srpskim dnevnim novinama - onda je jos bolji)
Korisnikov avatar
By bigirl
A fora sa "zadnjim" vratima u busu??? Kad se neko tako prodere kad se vrata ne otvore "ZADNJAAAA!!!", samo ga pitam "A gde su prednja?".
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by bigirl
A fora sa "zadnjim" vratima u busu??? Kad se neko tako prodere kad se vrata ne otvore "ZADNJAAAA!!!", samo ga pitam "A gde su prednja?".
Ovaj... pa vrata JESU zadnja, zato što su pozadi... prednja su ona vrata u prednjem delu autobusa, kod voza?a... problem je kada neka gospoða vi?e "POSLEDNJA!" E od toga se zacenim od smeha... Poslednje je poglavlje u knjizi, a vrata su zadnja...
Korisnikov avatar
By KiWi
kada smo pro?itao bigirl pomislio sam na onu pitalicu šta sve beograd ima a ostali gradovi nemaju:

- voza?e koji se zovu ''MAJSORE ZADNjA!''
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!