Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by Mr Dee

Ajd' sad ti lepo priznaj da ne znas li takve odluke ne postoje. :P
Bojim se da ne razumem :djavo:

Uostalom, zar mislis da je moguce pristupiti svakom podatku koji zelis preko interneta!!! :ves:
Pa ako vec zelite da dokazhete nesto, onda je logichno da imate i dokaze. Ali vi ih nemate :tange:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Pa nemas ih ni ti. I sta sad? Uostalom to sto nemam zakonik na dlanu, da li to znaci da on ne postoji? I ako vec smatras da ti mi serviramo lazi, zasto bi ti onda nama verovao i da ti sve stavimo link na skeniranu sliku enkog dokumenta...
Korisnikov avatar
By Super Mario
Pa nemas ih ni ti. I sta sad? Uostalom to sto nemam zakonik na dlanu, da li to znaci da on ne postoji? I ako vec smatras da ti mi serviramo lazi, zasto bi ti onda nama verovao i da ti sve stavimo link na skeniranu sliku enkog dokumenta...
hmmm konfuzno. :kopa:

Ne chudi, tako je kada ni sam ne verujes u stavove koje pokushavash dokazati!
Zakon (izglasan od skupstinske vecine sa sve pechatom i registarskim oznakama) postoji, jer se mozhe pronaci (na netu, uzhivo), dok je nemoguce pronaci nesto sto ne postoji.
Mozhda u vashim snovima postoji , mozhda u tim Wc-ima o kojima govori chlanak Vechernjih novosti.
Ja se nikada nisam pozivao na Svetsku zdravstvenu organizaciju. Vi to radite, a kada vas chovek jednostavno zapita o kom dokumentu govorite, vi ne znate. Prichate napamet. Zapravo LAZHETE napamet
:odrasti: :bundeva:
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Originally posted by Super Mario
Ja se nikada nisam pozivao na Svetsku zdravstvenu organizaciju. Vi to radite, a kada vas chovek jednostavno zapita o kom dokumentu govorite, vi ne znate. Prichate napamet. Zapravo LAZHETE napamet
:odrasti: :bundeva:
Pa ne pozivaš se na S.Z.O., jer od njih teško možeš na?i nešto što bi moglo potvrditi tvoje homofobi?ne stavove.

A zašto se LGBT populacija i aktivisti pozivaju na SZO, je zato što nema ve?e organizacije koja ima više znanja, koja ima više statisti?kih podataka i koja se bavi istraživanjama u svim poljima društva i bolesti...

Internet je jakooo velik, a i cela mašinerija UNa je jako velika i kompleksna, na njihovom sajtu se izdaje jako puno dokumenata i publikacija, tako je jakoooo teško na?i jedan dokument.

Nije mi jasno, da li ti želiš osporiti istrazivanje i zakljucke koje je donela S.Z.O.???
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by goranD
Internet je jakooo velik, a i cela mašinerija UNa je jako velika i kompleksna, na njihovom sajtu se izdaje jako puno dokumenata i publikacija, tako je jakoooo teško na?i jedan dokument.

Nije mi jasno, da li ti želiš osporiti istrazivanje i zakljucke koje je donela S.Z.O.???
Opet nema konkretnog odgovora. AKO tvrdite da SZO kazhe da nije homoseksualizam bolest , zasto besnite kada trazhim da sve rechenice potrkrepite dokazima (chinjenicama). Sigurno poznajete te vashe aktiviste, pa neka vam shapnu.
Korisnikov avatar
By Super Mario
.

KOJE ZAKLJUCHKE? KADA JE DONELA? :bic:

evo malo zakljuchaka

http://razmatranje.port5.com/

:burner:
Korisnikov avatar
By Goran Smith
.

KOJE ZAKLJUCHKE? KADA JE DONELA? :bic:

evo malo zakljuchaka

http://razmatranje.port5.com/

:burner:
U ranijim postovima mnogi su stavljali linkove o homoseksualnosti sa gay ili gay-frendly sajtova, a to mogu i ja sada navesti preko 10,30,50 ... ali ne?u, jer je sa tvoje strane lako reci da su to gay sajtovi....

... e pa tako i ja mogu osporiti tvoje sajtove i tvoje likkove uzete sa tko zna koje stranice i linkova ... :P
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Još chekam odgovor-!
"In 1992, the WHO removed homosexuality from the ICD-10. "

Detaljnije o ovome (odatle je preuzeto) i o istorijatu razvoja misljenja da homoseksualnost nije bolest na:

http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/h ... ealth.html

Posto si ispoljio toliko postovanje prema autoritetu WHO-a, hoces li sad poceti poducavati svoju decu kako homoseksualnost nije bolest... :smeh:
Korisnikov avatar
By Super Mario

Posto si ispoljio toliko postovanje prema autoritetu WHO-a, hoces li sad poceti poducavati svoju decu kako homoseksualnost nije bolest... :smeh:
Sajt je bajan:

University of California
Psychology Department
One Shields Avenue
Davis, California 95616

Opet ta AMERIKA, nije li to previshe sluchajnosti?
:regan:

chisto da ilustrujem taj tvoj sajt, slikom sa istog

Slika

dakle, na gornjoj slici svi su hetero, a tu je i majmunche. Zaista naucno!

Chudno je da prichate o WHO, a na njihovom sajtu ("koji je obiman") nema nijedne jedine rechenice o skidanju hom. sa liste (bilo kakav datum).
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Sa sajta WHO:

http://www.who.int/classifications/icd/en/

"International Classification of Diseases (ICD)

ICD-10 was endorsed by the Forty-third World Health Assembly in May 1990 and came into use in WHO Member States as from 1994. The classification is the latest in a series which has its origins in the 1850s. The first edition, known as the International List of Causes of Death, was adopted by the International Statistical Institute in 1893. WHO took over the responsibility for the ICD at its creation in 1948 when the Sixth Revision, which included causes of morbidity for the first time, was published.

The ICD has become the international standard diagnostic classification for all general epidemiological and many health management purposes. These include the analysis of the general health situation of population groups and monitoring of the incidence and prevalence of diseases and other health problems in relation to other variables such as the characteristics and circumstances of the individuals affected.

It is used to classify diseases and other health problems recorded on many types of health and vital records including death certificates and hospital records. In addition to enabling the storage and retrieval of diagnostic information for clinical and epidemiological purposes, these records also provide the basis for the compilation of national mortality and morbidity statistics by WHO Member States"

Takodje i link ka ICD-10 gde sami mozete videti cega tamo ima a cega nema... : ICD-10
Korisnikov avatar
By unic0rn
Amerika prednjaci u istrazivanjima svih vrsta pa i ovim...
Sem toga niko od nas ne zna Holandski jezik pa da vrsti njihove sajtove o tome.. A znamo da i u Holandiji i Belgiji homosexualci imaju potpuna prava..
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Chudno je da prichate o WHO, a na njihovom sajtu ("koji je obiman") nema nijedne jedine rechenice o skidanju hom. sa liste (bilo kakav datum).
Ukoliko na istom sajtu u search box ukucas: homosexuality ICD naici ces na link na kome mozes skinuti PDF fajl u kome ces sasvim lepo naci recenicu:

"Disorders of sexual preference are clearly differentiated from disorders of
gender identity, and homosexuality in itself is no longer included as a category."

Link ka fajlu je:

The ICD-10 Classification of Mental and Behavioural Disorders
Korisnikov avatar
By Super Mario
"Disorders of sexual preference are clearly differentiated from disorders of
gender identity, and homosexuality in itself is no longer included as a category."
Ovu rechenicu mozhemo tumachiti na hiljadu nachina. Hajde neka neko ko se bavi prevodom, prevede na sprspki.

Udaljavamo se od pitanja! :spijun:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Razlicitost sexualnih preferenci je ochigledno razlichit od pojave krize polnog identiteta i homosexualnost sama po sebi nije vishe ukljucena u njenu kategoriju. (misli se na kategoriju krize identiteta pola)
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by unic0rn
Razlicitost sexualnih preferenci je ochigledno razlichit od pojave krize polnog identiteta i homosexualnost sama po sebi nije vishe ukljucena u njenu kategoriju. (misli se na kategoriju krize identiteta pola)
Disorders = Poreme?aji

+ Da li sam spominjao krizu indentiteta pola?
Šta uopšte dokazuje citirana re?enica? Da homoseksualnost kao Poreme?ena seksualna preferenca, sama po sebi nije ukljuchena u kategoriju krize polnog indentiteta. Stvarno jak dokaz!

Sami sebe pokopavate. :obesen:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Pa u svemiu citiranom pre toga je zakljuceno da homosex. nije poremecenje sex. preference
Korisnikov avatar
By Super Mario
Pa u svemiu citiranom pre toga je zakljuceno da homosex. nije poremecenje sex. preference
U svemu? Ajde daj mi te "sve" citate! NEMA IH!
Korisnikov avatar
By unic0rn
Definishi sexualnu preferencu.
Sa chim ona ima veze?
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Greska u prevodu, cini mi se.

Treba:

Poremecaji seksualnih preferenci su jasno razgraniceni od poremecaja polnog identiteta, a homoseksualnost po sebi vise nije ukljucena kao kategorija (poremecaja o kojima se govori u sekciji F60-F69).

Naravno, Mario, mozes citati tekst kako ti je volja. Kao sto rekoh nijedan dokaz nece biti dovoljan onome ko ne zeli dokaz da vidi...
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Uostalom eno ti ICD-10 pa nadji gde se homoseksualnost pominje kao poremecaj.
Korisnikov avatar
By Super Mario
Naravno, Mario, mozes citati tekst kako ti je volja. Kao sto rekoh nijedan dokaz nece biti dovoljan onome ko ne zeli dokaz da vidi...
Ali ja vas molim da mi date taj dokaz. Toliko gej organizacija i tutora, a najvazhniji podatak ne znate- Kada(tachan datum) i KAKO je skinuta sa liste Who-a.
Posavetujte se, i chim mi pljusnete to, ja kazhem : Izvinite, bio sam homofob iz neznanja. :pop:
Korisnikov avatar
By Super Mario
Definishi sexualnu preferencu.
Sa chim ona ima veze?
:offtopic: a ja mislio da sam najve?i demagog ovde

uni :hail2: :mazi:
Korisnikov avatar
By unic0rn
The World
Health Organization has now removed
homosexuality from its International
Classification of Diseases (to be effective
from January 1993). Recognising
that lesbians, gay men and bisexual
people are entitled to the same rights
to privacy, information and health care
as everyone else

http://www.aidsaction.info/pdf/aa17.pdf str. 6

Nema nigde tachnog datuma ali s ena celom internetu na svim stranama koje se bave time pishe da su APA i WHO 1992. skinuli homosexualnost sa liste mentalnih poremecaja.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
E sad se zeznuh.. prepravio sam gornji post umesto da ga citiram.. jebi ga... :)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Da ponovimo, za one koji ne citaju...
"International Classification of Diseases (ICD)

ICD-10 was endorsed by the Forty-third World Health Assembly in May 1990 and came into use in WHO Member States as from 1994."
Takodje:

"Updating process

The International Conference for the Tenth Revision of the ICD held in Geneva from 26 September to 2 October 1989 recommended that "...WHO should endorse the concept of an updating process between revisions and give consideration as to how an effective updating mechanism could be put in place".

The three volumes of ICD-10 were published between 1992 and 1994 and came into use in WHO Member States as from 1995.

Although the first updates to the classification were approved at the annual meeting of WHO Collaborating Centres for the Family of International Classifications in Tokyo, Japan in 1996, the current formal mechanisms to guide the updating process were not established until later.

Two separate bodies were established to manage the updating process: the Mortality Reference Group (MRG) and the Updating and Revision Committee (URC)."

Preuzeto sa: http://www.who.int/classifications/icd/updates/en/
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Mario, nisi ti homofob iz neznanja. Kamo srece da je tako. Neznanje je samo izgovor, a "saznanje" te nece pretvoriti u "homofila". Nazalost, to je tako... znanje ti nece pomoci da tek tako uklonis svoju mrznju ili gadjenje ili osudu, nece ti pomoci da tek tako promenis ono sto osecas...
Korisnikov avatar
By Mr Dee
I izgleda da je ovo iz zvanicni datum:

01.01.1993.

Preuzeto sa:

http://web.usf.edu/~usfpride/cale.htm

Na istom linku se moze naci jos interesantnih datuma...

Isti podatak se moze naci i na:

http://www.helem.net/Medical/Homoisnotanillness.html

A bilo bi lepo naci ovu referencu:

Harold I. Kaplan, MD, Benjamin J. Sadock, MD, Jack A. Grebb, MD. 1994. Kaplan and Sadock's Synopsis of Psychiary Behavioral Sciences Clinical Psychiatry. 7th edition. William and Wilkins. Baltimore, Maryland, USA.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Datume si dobio, chinjenica je da u listi bolesti nema nigde i ne znam shta je ostalo da se pricha.
Jednostavno mozes do sutra da neigras izvore i kontext rechenica, ali poenta je jasna i dokazana.
Sustina je dokazana.
Naravno pravi homofobi ce uvek nalaziti dlaku u jajetu ali sta vam je tu vam je.

Dokazi ti da se to nije desilo.
Ne mozes?
Jbg.
:maca:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!