Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By жњ
Neverovatna koja slucajnost. Juce sam ceo dan razmisljala kako zaraditi lovu i smisljala text based online RPG igricu u kojoj bi se pojavljivale prave kompanije.. tj sponzori i sve... i ... iiiii... sinoc jos pricala sa drustvom o tome... iiiiiii iiiiiiiiiiiii

DANAS listam novine i ne verujeM!! TO VEC POSTOJI i zove se SECOND LIFE i polako osvaja svet. Naime, kada kreirate svoj lik, dobijate svoj virtuelni zivot, i imate mogucnost da zaradjujete linden-dolare koji se mogu konvertovati u PRAVE dolare. Tako je jedna zena samo preprodavajuci nekretnine u virtuelnom svetu Second Life-a postala pravi pravcati milioner. Zanimljivo je da se tu bas kao i u mojoj zamisli :zid: , pojavljuju prave kompanije koje tamo imaju svoje ispostave. Cak i svedska ambasada tamo ima svoje predstavnicstvo :zid:

Evo sad upravo skidam klijenta (30mb) pa da vidim o cemu se tu radi.

Evo sta na netu pisu o tome
“SECOND LIFE” POPULACIJA RASTE IMPRESIVNOM BRZINOM

01.02.2007. Tri miliona virtuelnih stanovnika
"Second Life",

virtuelni 3D svijet kojim upravlja kompanija “Linden Labs” iz San Franciska ima vise od tri miliona registrovanih korisnika. Brzina kojom raste broj stanovnika je impresivna, s obzirom da je pocetkom prosle godine iznosio tek stotinjak hiljada, da bi u oktobru presao brojku od milion, a 14. decembra dva miliona korisnika.
Dio kriticara, pak, smatra da samo mali dio novoregistrovanih korisnika ostaje u "Second Lifeu" za stalno. S druge strane, povecanje broja stanovnika je ocigledno posljednjih mjeseci jer su serveri firme “Linden Labs” jedva izdrzali zahtjeve posjetilaca. Povecanje je vidljivo i u broju korisnika koji se u svakom trenutku nalaze on-line, a ima ih od 15 do 29 hiljada. “Second Life” je nastao 2003. U njemu mozete sagraditi kucu, druziti se, zasnovati porodicu, zapoceti biznis. Velike svjetske kompanije Adidas, IBM, Reebok... imaju svoja predstavnistva u ovom svijetu, a redakcije su otvorili “Reuters” i “BBC Radio 1”.
Ipak, najveca prednost "Second Lifea" u odnosu na druge virtuelne svjetove je cinjenica da svojim korisnicima omogucava ne samo da u potpunosti iskoriste svoje kreativne potencijale, nego i da zarade pravi novac. Najpoznatije ime medju "Second Life" preduzetnicima je vlasnica virtuelnih nekretnina Ajlin Graf alijas Ansi Cang, koja je prosle godine dospjela na naslovnu stranu magazina "Business Week" jer je virtuelnom trgovinom zaradila milion stvarnih americkih dolara.
Virtuelni svijet ce uskoro dobiti i prvu ambasadu koju planira da otvori Svedska.

Izvor: http://www.cafemontenegro.cg.yu/

Link
http://secondlife.com/

There goes my social life... :sigh:
Korisnikov avatar
By Rei
Ima i tekst o tome u februarskom Svetu Kompjutera :P
Korisnikov avatar
By svejedno
Angelina ima virtuelnu carapicu.
Korisnikov avatar
By m..
Uh, ja bih radije posvetila vise vremena realnom zivotu, jedan je i neprocenjiv.
Korisnikov avatar
By svejedno
Me agree

Isto kao igrica 'The Sims'.

wtf?

Igram igricu u kojoj vodim lika da igra igricu.

Loodilo.
By жњ
ja samo zelim linden dolare :snob:

lepo sam rekla da zelim coupe :durenje:
Korisnikov avatar
By Mars
Tako je onaj mali Butters iz South Park pomerio pameću bezuspešno pokušavajući da smisli foru koju već nisu obradili u The Simpson's. Pažljivo.

:pirat:
Korisnikov avatar
By Marvin
Ja to doziveo kad sam video onaj skener shto te skenira pa izbaci spisak svih stvari za tebe u prodavnici.
Jeste, znao sam ja da sigurno nije samo meni ta ideja pala na pamet. I da nema shanse da je neko ne realizuje pre mene. Ali mi bi zao kad sam video da je vec gotovo.
Korisnikov avatar
By Mars
Eh. Teši se da nisi kao Tesla, koji je Markonija sa dečačkim oduševljenjem (i naivnošću) zvao na demonstarciju svojih pronalazaka pre nego što ih je patentirao i zaštitio...

By жњ
Originally posted by Mars
Tako je onaj mali Butters iz South Park pomerio pameću bezuspešno pokušavajući da smisli foru koju već nisu obradili u The Simpson's. Pažljivo.

haha, znam, gledala sam...

polako... cje smislim ja nesto drugo...

coupe coupe... coupe.... :auto:
Korisnikov avatar
By Mars
Ne podsećaj me molim te na onog plavog RR iz tvoje teme.
Taman ga zaboravim nekako.

By жњ
256 kbps mu dodje malo da bi ovo shljakalo.. lik mi se koci i jedva hoda.. po pola minuta cekam da mi krene napred, a onda ode u desno :P dok mi u toolbaru kod social lifea u zagradi stoji (not responding) ko ce ga znati, mozda je bolje ovako

jbg.. here comes my social life again :meda:
Korisnikov avatar
By mary
tajming, xyc. tajming je najvazniji u 21. veku. i plus, gde zivis. recimo, da si TI prva dosla na tu ideju. i? sta? kako bi je realizovala? Nemas ti ovde tu vrstu investitora kao u USA na pr. Jedino ako mozes tamo nekako da odes, i da im prezentiras svoju zamisao..
By жњ
Originally posted by mary
tajming, xyc. tajming je najvazniji u 21. veku. i plus, gde zivis. recimo, da si TI prva dosla na tu ideju. i? sta? kako bi je realizovala? Nemas ti ovde tu vrstu investitora kao u USA na pr. Jedino ako mozes tamo nekako da odes, i da im prezentiras svoju zamisao..

vidis mary, nije moja zamisao bila ista i toliko glomazna kao njihova. palo mi je na pamet sinoc da napravim online text based rpg igricu.. text based a ne 3 d sa svim onim kreditnim karticama, pravnom regulacijom, ogromnom bazom podataka i ostalim peripetijama itd itd......

i u kojoj bi igraci nekako dolazili do kesha (naravno fiktivnog), e sad mislila sam da to bude neki gangsta nacin, cisto da privuce sto vise klinaca.. e sad.. sponzore bi privukla tako sto bi igraci za taj zaradjeni kesh mogli da napucavaju profil svog lika real life proizvodima i da ga na taj nacin upgrade-uju,.. itd itd.. princip je jednostavan - klinci dobijaju igricu kroz koju se prozima realnost, a proizvodjaci dobijaju svoj reklamni prostor. takodje bi mogli da se povezuju na nivou nekog komjunitija... da ne naglabam. bilo proslo...

kao sto vidis, moja ideja je bila skromnijeg tipa i realnija za realizaciju, bez nekih megalomanskih prohteva, tako da za tim tvojim silnim investitorima i ne bi bilo potrebe. par drugara programera i cjao. bar za sad... tj za tad dok mi je to visilo u glavi...

i da darling... sve se da realizovati, pa sve i da sam imala vecu ideju. ko misli da ne moze, njegov problem. negativnim pristupom "ne mogu, ne mozes" jos niko nista nije stvorio.
Korisnikov avatar
By mary
@xyc,
nisam htela onim postom da te spustam. vec samo da ukazem na to da je vrlo bitno gde zivis. Ajde objasni ti nekom srpskom milioneru sta zelis i sta ocekujes od tvog projekta? Recice ti-ah, da, kako da ne :odbij: Dok u USA je to malo drugacije. Sta mislis da li bi ona 2 klinca mogli da pokrenu YouTube da nisu imali investitore...
ok, kazes par drugara programera. i namestite vi tu igricu(nije jednostavno kao sto zvuci) a sta je sa distribucijom, reklamom?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
a u čemu je razlika između 2nd life-a i npr. Eve online? koliko sam ja skontao u obe je fora da imaš svoj alter ego na netu i tako šljakaš i zarađuješ lovu i sl. doduše, za Eve sam čitao da su ljudi licitirali određene stvari na e-bayu pa su imali problem, jer je po pravilima igre strogo zabranjeno prodavanje stvari iz igre za realan novac. sve u svemu, meni to baš i nije najjasnije... :lood:
By жњ
Originally posted by mary
@xyc,
nisam htela onim postom da te spustam. vec samo da ukazem na to da je vrlo bitno gde zivis. Ajde objasni ti nekom srpskom milioneru sta zelis i sta ocekujes od tvog projekta? Recice ti-ah, da, kako da ne :odbij: Dok u USA je to malo drugacije. Sta mislis da li bi ona 2 klinca mogli da pokrenu YouTube da nisu imali investitore...
ok, kazes par drugara programera. i namestite vi tu igricu(nije jednostavno kao sto zvuci) a sta je sa distribucijom, reklamom?

ne hajde, ovako cu...

posto ne zelim besplatno da drzim lekcije iz "multimedijalnih projekata" nekome ko za krajnji cilj ima da me neverbalno poklopi u krajnje besciljnoj i neozbiljnoj diskusiji na internet forumu. zvuci blesavo, zar ne.

vezno za distribuciju i reklamu - pa recimo da bi znala tacno na koja vrata da zakucam i tacno koji broj da okrenem i tacno na koji nacin da sve to predstavim jer se bas slucajno i skolujem da bi se bavila takvim poslovima.

i zasto mislis da se ideja ne moze prodati i nekom "srpskom milioneru"?? sto da ne? svako kome objasnis da ce na taj nacin uspeti da napravi jos vise love, ce te podrzati u tome istom. pa ja licno poznajem ljude koji su uspeli da proguraju svoje ideje i mogu ti reci da su to su isti oni likovi na koje se 90% stanovistva mrshti kad ih vide da se vozaju gradom u svojim novim dzipovima za zatamnjenim staklima i nazivaju ih guzonjinim sinovima dok oni smrzavaju dupe na autobuskim stanicama. najlakse je reci "nije moguce" i "nije fer". e pa jeste moguce. cak i u srbiji.
By жњ
Originally posted by 2Q2Bstr8
a u čemu je razlika između 2nd life-a i npr. Eve online? koliko sam ja skontao u obe je fora da imaš svoj alter ego na netu i tako šljakaš i zarađuješ lovu i sl. doduše, za Eve sam čitao da su ljudi licitirali određene stvari na e-bayu pa su imali problem, jer je po pravilima igre strogo zabranjeno prodavanje stvari iz igre za realan novac. sve u svemu, meni to baš i nije najjasnije... :lood:

:lol:

desavalo se da u Guild warsu ili world of warcraft, ne secam se vise... se slucajno stvorio neki "object" kao posledica nekog baga, koji je za igricu bio totalno beskoristan...

ali ga je lik na ebay-u prodao nekom za par hiljada dolara :lol:
Korisnikov avatar
By Vlada T
Mnogo je zahtevan u smislu konekcije. Cak i na 2Mbps shtuca i cima...a ja brzi net od toga nemam, osim na poslu - a naravno, nije poenta igrati igricu u radno vreme.
Generalno sam razocaran. Mislio sam da ima vise interakcije sa ostalima. Verovatno i ima, ali nisam stigao da provalim.
U svakom slucaju, naleteo sam i na virtuelni darkroom, sve sa jebavanjem, pa sam se pitao kako se to postize?
Korisnikov avatar
By mishicavo mache
ah dusho bash me je zachudilo da ti *naletish* na virtuelni darkroom.
enivej mislim da je second life za one koji nemauj onaj first life...:pegla:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pre neki dan sam se opet nešto zainteresovao za 2nd life i malo se udubih u "pravila igre". mislio sam da je igra besplatna za sve. a ipak ti treba CC i mesečna pretplata. :nokti:

da li neko od vas igra sa onim osnovnim (free) profilom i vredi li to čemu? pretpostavljam da brzo dosadi.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Poznajem coveka koji igra tj. zivi tamo otpocetka i nadam se da niko nece prolaziti kroz to sto je on sebi uradio, ako vec zeli da udje u pricu. Bese nekad normalan.:google:
Korisnikov avatar
By Vlada T
Originally posted by 2Q2Bstr8
pre neki dan sam se opet nešto zainteresovao za 2nd life i malo se udubih u "pravila igre". mislio sam da je igra besplatna za sve. a ipak ti treba CC i mesečna pretplata. :nokti:

da li neko od vas igra sa onim osnovnim (free) profilom i vredi li to čemu? pretpostavljam da brzo dosadi.
Moze se igrati i sa osnovnim profilom, ali to dosadi pa treba zaraditi i neke linden-dolare.

Ipak je to za one geekove, koji - kako neko gore rece - nemaju bas mnogo od 1st lajfa.
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Vlada T
Ipak je to za one geekove, koji - kako neko gore rece - nemaju bas mnogo od 1st lajfa.
Pa ne znam baš. Život se prebacuje na Internet, 2nd Life je samo početak. :sveca:

Bolje što pre savladaj tehnike virtuelnog darkrooma.. :apokalipsa:

inače, koliko sam shvatio, u Skandinaviji se tolika količina novca razmeni u neformalnim (uživo) kontaktima, a vezano za razne transakcije pre toga izvršene na Lifeu, da finansijske službe pokušavaju naći način na koji bi se sve to oporezivalo i nadziralo..

2nd life će biti savršena tema :domino:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!