Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
...jerbo mi se ne da da izignorišem izvesne bisere, a to fakat ovde nije tema.
Originally posted by Marvin

Lepa Krepo.
Izvolte?
Jesil ti to došla na peder forum da se igraš feminizma?
:misli:
Razumela je mene Minče a razumeo sam i nju ja...
To je dobro, kad se ljudi razumeju.
A feminizma i mizoginije što se tiče... Mnogo je ovde velika bućka estrogena i testosterona... Mani se rečenica "vi muškarci, vi žene"... Ne pali to u peder svetu...

Jelde? Ja sam bome upoznala one or two mizogena pedera... Kad smo kod toga, ovo nije peder forum, a ni peder svet. Znaš ono... vi muškarci, vi žene, vi transrodne osobe...
I da, budi ljubazan pa mi citiraj gde sam ja to napisala išta što naliči "vi muškarci, vi žene".
Korisnikov avatar
By Phoenix
Originally posted by Lakiboy_ns
Mislim da ipak postoji razlika izmedju zivotinja koje se uzgajaju sa tom svrhom da sluze kao hrana i morskih foka koje se masakriraju u svom prirodnom okruzenju samo radi krzna.
Ovo je degutantno. Ja iskreno ne vidim baš neku razliku.

Reci mi ovo, je l' ne bi bilo strašno ako bi se životinje uzgajale sa svrhom da služe kao buduća bunda? Tako se ne bi masakrirale u svom prirodnom okruženju. Baš bih voleo da odgovoriš na ovo.

Inače, snimak kako to izgleda možeš videti ako klikneš link u mom potpisu Farma krzna
Korisnikov avatar
By Phoenix
Originally posted by Lakiboy_ns
I ja nisam vegetarijanac niti vegan i jedem meso ali stav da nemam pravo da se zalim na ovakvo maskriranje zivotinja jer jedem kokoske,govedinu i slicno je pogresan.

Stvari se resavaju jedna po jedna.Hajde prvo da zaustavimo ubijanje divljih zivotinja od kojih su neke pred izumiranjem(za razliku od domacih zivotinja) pa kada to zaustavimo onda da se pobolsaju uslovi u kojima se gaje sve ostale zivotinje,pa ako se to uspe onda da objasnjavamo ljudima prednosti vegetarijanske ishrane

Ako uspem makar jednu osobu da odgovorim od nosenja krzna ja cu osecati mali licni uspeh :D >Deluj lokalno misli globalno...
Lepo je što si pokrenuo temu i to podržavam, i bolje je da jedeš meso i ne nosiš krzno, nego da jedeš meso i nosiš krzno.

Ali, kopka me, ako imaš svest o svemu što se dešava i znaš prednosti vegetarijanske ishrane, i veruješ da treba raditi lokalno (što uključuje i sopstveni primer), zašto još uvek jedeš životinje? Da li planiraš da prestaneš u bliskoj budućnosti ili makar ozbiljno razmatraš?
Korisnikov avatar
By Phoenix
Kanada me stvarno šokira tim stvarima. Pogotovo zato što je u gomili stvari među najnaprednijim zemljama sveta.
Tu su i primeri Islanda, Norveške i Japana. Iako su super zemlje po većini parametara, ono što rade sa kitovima je užasno.

Evo link za primer Japana
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/6483897.stm

Japan hunts whales every year under what it describes as a scientific research programme, but after research has taken place the meat is sold.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@Phoenih-pitao sam se kada ces se ti ukljuciti u temu?
Drago mi je da jesi ali kao sto sam vec napisao ova tema je edukativna za osobe koje nalete u Kafic i na forum te stoga nemam nameru da plemisem na ovoj temi, niti da se pravdam.

A izgleda da ce konacno biti donesena prva presuda u Srbiji(mozda i zatvorska kazna) za zlostavljanje zivotinja.
VEST:" Radi se o krivičnom delu iz člana 269. Krivičnog zakonika Srbije. Organizacija "Orka" smatra da je izricanje presude za takvo krivično delo od velikog značaja. Slobodan Plećaš iz Leštana osumnjičen je da je u Leštanima putem vukao živog psa, vezanog za kuku na zadnjem delu vozila. Kako je utvrđeno, životinja je prethodno bila surovo fizički zlostavljana."

Slika
Korisnikov avatar
By Marvin
A (po tvojoj logici) da je pas bio uzgojen za "vuču po putu" to bi bilo manje strašno, jel?
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Lepa Krepa
Jes vala, to je odličan argument. :teletabisi:
:yes:

:hvala:
Korisnikov avatar
By Phoenix
@Laki Nisam hteo da se pravdaš, samo me je podrobnije zanimalo kako ti to doživljavaš. Ali dobro, ne moraš da razgovaraš ako nećeš.

ontopic - Shirley Manson (band Garbage, sećate se pesme Androginy?) doprinosi borbi protiv nošenja krzna.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=238555

Slika
Korisnikov avatar
By TETKA DARA
Sokirana sam ovakvom brutalnoscu ljudi prema zivotimnjama :shok:

Ako se oni mogu nazvati ljudima! Ubice! :elektro:
By жњ
ne svidja mi se licemerstvo u ovoj temi po kojoj je gore ubijati te male slatke krznene tuljane, od npr. malih ukusnih pilicja

i ona raspala licemerka brizit bardo koja je furala krzno onda kad je bilo moderno, a sad kad nije moderno i kad se sva smezurala, ajde da brinemo o malim jadnim zivotinjama, naravno..

s druge strane, svaka cast lepoj krepi za koju znam da se svim srcem bori za ono sto zastupa! go krepa go!!
By жњ
i hoce li mi neko objasniti zasto je gore nositi krzno od koze???

kao protestujemo protiv nosenja krzna a furamo kozne najke ili martinke :lol:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
:cita:
Primjetio sam da se veže feminizam i patrijarhat za temu, i mogu da se složim, i to naime, jučer gledam s roditeljima Hrt i govori se o sporu generala u Hagu i obrani. Sve žene generala su imale ogromne krznene kaputine. To dovoljno govori. Od davnina su preuzeli taj simbol moći. Ja im želim smrt svima. :opatica:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by жњ

Koza se moze dobiti i od prasica(koji su pametniji od nekih ljudi btw.)
dok je krzno vezano za divlje zivotinje koje su retke, i koje su dovedene na rub izumiranja samo zato shto su htele da ugreju svoja nevina mala tela.
By жњ
Originally posted by Morgan Le Faye
Originally posted by жњ

Koza se moze dobiti i od prasica(koji su pametniji od nekih ljudi btw.)
dok je krzno vezano za divlje zivotinje koje su retke, i koje su dovedene na rub izumiranja samo zato shto su htele da ugreju svoja nevina mala tela.

znaci.. da rezimiram: prema ovom sto si rekao, OK je nositi bundicu od zeka i chinchila?! oni se bar mnoze bez problema.
Korisnikov avatar
By Phoenix
Što se mene tiče, nije u redu ubiti nijednu životinju, sa izuzetkom samoodbrane. :cobanica:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Ja opet pocela da :rida: kad sam videla temu i slike kao i kad sam gledala 1. put reportazu na tv....
Drago mi je da je tema otvorena i da ima podosta postova..ali,mozemo li ista da uradimo...ni o ljudima ljudi ne brinu,kamoli o zivotinjicama :placko:

Slika

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@Elena i meni je drago da je tema posecena a odgovor da li mozemo nesto da uradimo je naravno da mozemo.Pruzanje informacija ljudima o ovom problemu je bar pocetak :vijaca:

Vlade koje dozvoljavaju nastavak ovakve brutalne prakse nad zivotinjama reaguju na pritisak javnosti i sopstvenih glasaca tako da situacija nikada nije beznadezna-uvek se moze nesto promeniti :jazzva:

Tako da izgovora nema KRZNO=UBISTVO
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Gothrose
@ Lakiboy_ns Tvoje reci i postovi u Bozije usi... :molise:

Drago mi je da si postavi temu i sliku sa site-om Udruzenja...Da je vise takvih ljudi...

Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Elena
@ Lakiboy_ns Tvoje reci i postovi u Bozije usi... :molise:

Drago mi je da si postavi temu i sliku sa site-om Udruzenja...Da je vise takvih ljudi...

Pa pokusali su na prethodnim stranama da me skrenu sa teme ubacujuci prvo pricu o tome da ja nemam pravo da se zalim jer nisam vegetarijanac :lood: pa zasto sam napisao za osobe koje nose krzne babetine i zenturache da sam seksista zbog toga i sl. ali nisam se dao izbaciti iz koloseka, ova tema je po meni bitnija od forumskih prepucavanja i sitnicarenja :komp:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!