- 14 Okt 2006, 14:21
Ja sam na te matorce i njihove ispade prestao da obraćam pažnju. Jednostavno je to posledica starenja i donekle treba imati razumevanje za to. Starenjem raste samoživost i sebičluk jer se svako suočava sa neizbežnim krajem života, osećaju se odbačeno i neshvaćeno, gomilaju se zdravstveni problemi, svakodnevni poslovi postaju teški zamorni, a kada se na to pridoda balkanska osnova u vaspitanju dobije se nešto nimalo prijatno.
Mnogi stari postaju i psihički izmenjeni, a početni stadijumi demencije su često praćeni i agresivnim ispadima.
Ja zato kad god mogu iskuliram i ne obraćam pažnju, jer svaka reakcija dovodi do još gore reakcije, a sve u svemu nema nikakvog smisla. Iluzorno je očekivati da u nečijem sklerotičnom mozgu /što je nešto što nas sve čeka manje više i što je normalna stvar u nekim 60im godinama pa nadalje/ dovedete do racionalnog odgovora ili promene u ponašanju.
Dakle manje osude i više razumevanja.
Mnogi stari postaju i psihički izmenjeni, a početni stadijumi demencije su često praćeni i agresivnim ispadima.
Ja zato kad god mogu iskuliram i ne obraćam pažnju, jer svaka reakcija dovodi do još gore reakcije, a sve u svemu nema nikakvog smisla. Iluzorno je očekivati da u nečijem sklerotičnom mozgu /što je nešto što nas sve čeka manje više i što je normalna stvar u nekim 60im godinama pa nadalje/ dovedete do racionalnog odgovora ili promene u ponašanju.
Dakle manje osude i više razumevanja.