- 24 Sep 2005, 00:41
Ovo mi se možda najviše dopalo... mizantrop izgleda ne želi nikoga u svojoj blizini pa ni prijatelje naro?ito kaa smaraju... ipak bez njih ... zaista bez njih ne možemo...nekome je potrebna i naša pomo?...mislim da je prijatelj neko ko ti je drag UPRKOS ne?emu, neko kome bi dozvolio greške...mnogo ?eš?e oprostio...neko za koga važe popustljiviji kriteriji...prijateljstvo je stav...vidiš ga/vidiš je boljim nego što su... na taj na?in nešto daješ...što je možda rizi?no ali i naš doprinos poverenju u prijatelja...naravno ipak tu je negde stvar zrelosti znati koliko ih zaista imaš.
Originally posted by mrleMalo sam ti skratio post, s kojim se uglavnom slažem kao i sa Hugom...bezuslovnom treba težiti, prijatelji nisu svemogu?i no svakako taj tvoj idealizam mi se sviða...zašto neki "prizivaju Boga da ih sa?uva od prijatelja...? pa valjda zato što moramo(?) opštiti sa mnogo ljudi i s njima saraðivati, biti na neki na?in povezani, interesno se štititi itd...koji su meðutim stvarno motivi?...No najbitnije je imati svest o ljudima sa kojima opštimo i ta povremena zbunjenost ili razo?aranje su naveli prvog aforisti?ara da to kaže...
Jos nisam procitao lepsu misao o prijateljstvu, od ove Selimoviceve, koja ga spaja sa ljubavlju. Po glavi mi se vrzma jedna misao : nikad ne znamo kada ljubav pocne, ali uvek znamo kada ona prestane. Znaci li to da nema beskrajnog prijateljstva, kao ni beskrajne ljubavi? Ja cvrsto verujem da postoji i jedno i drugo - cisto, beskrajno i bezuslovno.
Originally posted by * NajS *Za mene to nije isto ali drago mi je ako je tako.
Trenutno, moj najbolji prijatelj je moj ljubavnik!
Originally posted by KiwiSviða mi se to što si rekao.
Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi, a ipak te voli!
Originally posted by 2kuneJa ?itam tvoje postove na preskok...
Prijatelj je onaj tko ?ita moje duge postove i kad mu cijev kalaša nije prislonjena na ?elo.
Originally posted by AngraMainaZato se opet slažem s Galatejom da se prijateljstva grade
Mislim da su ta dva aforizma samo druk?iji na?in da se kaže da stalno procenjujemo ljude i da u toj proceni tu i tamo pogrešimo. Što opet zna?i da postoje lepa i važna i divna prijateljstva bez kojih ne bismo bili ono što smo, ukoliko se, to jest, ne zeznemo u proceni.
Originally posted by Kupper
Postoji jos jedna, verujem poznate izreka - 'prijatelj ti je i neko sa kim mozes ugodno da cutis a da se tisina ne cuje'.
Originally posted by bittersweet
"Remember the old sying, a friend in need is a damned nuisance" Peter Pook.
"Love is blind, friendship quietly closes its eyes"
Pem Brown
Pozdrav...
Ovo mi se možda najviše dopalo... mizantrop izgleda ne želi nikoga u svojoj blizini pa ni prijatelje naro?ito kaa smaraju... ipak bez njih ... zaista bez njih ne možemo...nekome je potrebna i naša pomo?...mislim da je prijatelj neko ko ti je drag UPRKOS ne?emu, neko kome bi dozvolio greške...mnogo ?eš?e oprostio...neko za koga važe popustljiviji kriteriji...prijateljstvo je stav...vidiš ga/vidiš je boljim nego što su... na taj na?in nešto daješ...što je možda rizi?no ali i naš doprinos poverenju u prijatelja...naravno ipak tu je negde stvar zrelosti znati koliko ih zaista imaš.